Hoe je voedselgewoonten veranderen tijdens ascensie

Ascensie is het proces waarin hogere en lagere fysieke en etherische lagen van jezelf als het ware ‘versmelten’. Deze lagen bestaan uit je ziel, je geest en je fysieke lijf. Hiermee verandert de interne, cellulaire structuur in jouw lichaam, waardoor een hoger trillingsniveau mogelijk is. Maar wat doet ascensie precies met jouw voedselgewoonten, je eetlust en je voedingspatroon?

Veranderingen

Mensen zijn al steeds meer bezig met eten op een andere manier. Zo zien we dat mensen steeds meer afstappen van zwaar en vet voedsel en ook van bewerkt voedsel. Ook eten we steeds minder vlees.

Tijdens ascensie, ook wel cellulaire transformatie genoemd, zal voeding steeds meer uit het licht of energietrillingen komen en steeds minder uit fysieke bronnen. Dit leidt tot veranderingen in je eetgewoonten en je eetlust, maar kan er op den duur ook voor zorgen dat jouw voedselopname volledig anders wordt.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Flow

Zwaar of vet voedsel is bijvoorbeeld moeilijk om te verteren, omdat dit zware voedsel niet in de ‘flow’ past van jouw veranderende lichaamstrillingen. In plaats daarvan zal je juist voedsel tot je willen nemen dat het beste bij jou past als een lichtwezen. Voor sommige mensen betekent dit dat zij weinig trek hebben. Als dat bij jou het geval is, doe je er goed aan om veel salades, groentesappen of groene smoothies (aff.) te eten en drinken. Het kan ook zijn dat je wel trek hebt, maar dat vooral het soort voedsel waar je voor kiest verandert.

Luister naar je lichaam

Eet zoveel mogelijk rauw en natuurlijk voedsel, bijvoorbeeld verse groenten en fruit. Maar luister vooral goed naar je lichaam. Waar je lichaam behoefte aan heeft, zal in tijden van ascensie razendsnel veranderen. Misschien heb je opeens zin in de meest vreemde voedselcombinaties, of heb je behoefte aan voedsel dat je normaal nooit eet. En misschien heb je de ene dag enorm veel honger, terwijl je de andere dag maar weinig eetlust hebt. Het belangrijkste hierbij is om in contact te blijven met je lichaam en vooral in het nu aan te voelen waar je zin in of behoeft aan hebt.

Negatieve gevolgen

Bijwerkingen tijdens ascensie zijn er ook. Denk bijvoorbeeld aan buikpijn, een verstoorde spijsvertering of juist een ontzettend opgeblazen gevoel. Dit komt onder andere door het keelchakra en de fysieke tegenhanger hiervan: je schildklier. Beiden zijn zeer kwetsbaar voor veranderingen in elektromagnetische energie. De schildklier reguleert de stofwisselingsprocessen van het lichaam, en in het geval van ascentie kan je schildklier de toenemende verschillen in trillingen niet meer bijbenen. Enkele symptomen zijn gewichtstoename of –verlies, een veranderd slaappatroon en een hoge mate van vermoeidheid.

Verbondenheid en bewustzijn

Het is tijdens ascensie van groot belang om verbonden en bewust te zijn van jouw lichaam. Leer je lichaam te vragen wat het nodig heeft en stel jezelf open voor wat het lichaam jou vertelt.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

10 REACTIES

 1. Ben er ook mee bezig, gestopt met alcohol, en m’n voeding veranderd, omdat ik last had van darmen, een opgeblazen gevoel!! Vet hebben we juist nodig!!! Maar wel de juiste, natuurlijk!! Interessant boek is de Plant Paradox van dr Steven R. Gundry!! Een eye opener, dacht gezond te eten met green juice/quinoa /chia zaadjes etc. Daar zitten dus ook lectines in, net zoals gluten in tarwe!!! Ben 66 jaar en eindelijk een ontspannen buik!!!

 2. Dank je wel Anita, ik vermoedde al zoiets in mij. De symptomen zijn zeer herkenbaar, mn de spijsvertering, slaappatroon en gewicht (zit ook nog eens id overgang).
  Pas op vakantie geweest op boederijcamping waar ik een nieuwe passie ontdekte, de koeien. Ik merkte dat ik weinig trek had als ik met ze bezig was en sloeg heel makkelijk de lunch over. Avondeten maar beetje nodig.

 3. Hallo Anita,

  Dank voor dit mooie artikel. Uit persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat het ook echt zo is.

  Nadat ik bewust heb gekozen om te ascenderen merk ik dat er een hele reeks aan gewoonste veranderen. Minder Alcohol, vlees, eten, fabrieksvoedsel en ga zo maar door. Toch heb je als je naar je lichaam en ziel luistert nog van die momenten dat je eet waar je zin in hebt, wetende dat je er last van krijgt. Ik ben benieuwd waar het allemaal heen gaat. De weg is mooi en het leven heeft veel te bieden. Genieten met volle teugen van het proces.

 4. Hoe lang kan deze periode duren? Ik herken veel in dit artikel en als ik terugkijk denk ik dat het na mijn zwangerschappen ontstaan is nu zo’n 8 jaar geleden. Daarna ben ik eigenlijk nooit meer echt helemaal fit geweest. Blijkbaar kun je ook aan vermoeidheid wennen.

  • Kan deels met de ascentie te maken hebben maar ook met andere factoren als ontregelde hormonen, bijnieruitputting, tekorten aan voedingsstoffen. Kan zaak zijn daar wat aan te doen.

 5. Ook ik wil nog iets toevoegen , denk bij rauw eten, salades en veel smoothies, eraan dat je die niet rechtstreeks uit de koelkast eet, dan heeft echt negatieve gevolgen voor ons innerlijke vuurtje (die ons letterlijk op ons energie niveau houd)

  echt goed om denken, je ziet tegenwoordig veel mensen denken, ahh, ik ga gezond eten en veel rauwkost salades en smoothies (vooral die uit de supermarkt) komen rechtstreeks uit die koeling,
  Ik probeer te kijken naar de natuur die mij de antwoorden geeft, fruit groeit in de zon,
  die aten we in de oertijd dus niet koud, en tevens lust mijn konijn echt geen worteltje uit de koelkast. 🙂
  dus lekker gezond maar niet te koud, leg de spulletjes die je wilt maken zoveel mogelijk van te voren buiten de koelkast zodat het op gewone temperatuur je lichaam inkomt.

 6. Ik mis een belangrijk stuk in dit artikel.
  De schildklier heeft ook alles te maken met jodium.

  Uitkijken met een jodiumtekort of een teveel aan jodium. Een jodiumtekort kan een te traag werkende schildklier veroorzaken!

  Meerdere symptomen van een jodiumtekort kunnen zijn:
  – gewichtstoename, ook al eet en drink je supergezond. Het begint vaak met radicaal beginnen met allerlei “gezonde” smoothies, shakes etc. Waar blijft het brood? Juist in brood zit jodium. Maar het meeste brood van tegenwoordig bevat een schadelijk soort genetisch gemanipuleerd tarwe. Dit veroorzaakt weer een “broodbuik” of glutenallergie (koekjes, deegwaren, noem maar op). Dus, het is weer even zoeken naar biologisch brood etc. zonder schadelijke tarwesoorten of helemaal zonder tarwe en zonder andere schadelijke toevoegingen.

  Meerdere symptomen van een te traag werkende schildklier zijn:
  – alles gaat daadwerkelijk “trager”
  – heel veel behoefte hebben aan slaap ook overdag
  – een raar gevoel in je hoofd
  – geen”normale vermoeidheid”, maar een slopende vermoeidheid
  – zwaar gevoel in je lijf, chronische spierpijn, motoriek gaat langzamer
  – niet vooruit te branden, de accu is leeg
  – je kan absoluut niet meer tegen stress (vergeet de bijnieren niet)
  – behoefte aan rust, rust en nog eens rust
  – het denken, informatie verwerken en reageren gaat langzamer
  – moeite hebben met de communicatie, uitspreken
  – moeite hebben om duidelijk te maken wat je voelt en wil zeggen
  – het spreken kan langzamer worden
  – zeer emotioneel kunnen zijn, rollercoaster

  Dit is mijzelf overkomen en spreek dus als ervaringsdeskundige. In het verleden ben ik overspannen geweest en later een burn-out gehad. Vervolgens kreeg ik last van bovenstaande symptomen. Ik ben toen naar de huisarts geweest met deze klachten en werd niet serieus genomen. Ik heb zelf moeten vragen om een bloed -en urinetest. Uit deze test is gebleken, dat ik een te traag werkende schildklier heb. Met als gevolg, dat ik mijn hele leven lang hiervoor pilletjes moet slikken.

  Dus, het zijn niet alleen de bijwerkingen tijdens ascentie en het keelchakra. Jodium kan een grote rol spelen in dit verhaal!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in