Wat je als fijn en als pijnlijk hebt ervaren.

Hoe je eigen stem kunt laten ontwaken om in je Oerkracht te komen

Diep binnen ons alleen heerst er een oerklank. Een klank die alleen maar bij jou hoort. Bij jouw trilling. Bij jouw vrouwelijke essentie.

Door de eeuwen heen, hebben vrouwen onbewust hun eigen klank laten verstillen. De mannelijke energie was leidend en creëerde een collectief gedragspatroon, waarin de vrouw zich meer ging aanpassen aan de mannen en de maatschappij.  Veel vrouwen werd onbewust please-gedrag aangeleerd. Ze maakten zich onbewust ondergeschikt aan de man, met als gevolg dat zij de verbinding met zichzelf kwijtraakten en hun eigen stem verloren. Misschien herken jij jezelf hierin? Ik zeker!

In deze tijd waar we meer naar een hartgedragen bewustzijn bewegen en er meer ruimte voor vrouwelijke energie aanwezig is, vinden steeds meer vrouwen hun eigen stem en komen daarmee weer in hun kracht.  Maar hoe vind je nou je eigen stem?

Alles begint met luisteren

We kunnen pas onze eigen klank ontdekken als we ons losgemaakt hebben van de klanken van anderen en verbinding maken met wie wij werkelijk zijn. Dat is alleen mogelijk als we goed van binnen luisteren wat zich aandient. Het gevoel van onrust in jou of dat er iets knelt, dat is een signaal van binnen dat iets gehoord wil worden.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Ik heb laatst de film As it is in Heaven weer gekeken waarin een Zweeds koordirigent de harten van dorpelingen opent en hun eigen stem laat vinden. Indrukwekkend is het vinden van de stem van Gabriëlla, een vrouw die door haar man mishandeld wordt, niet het lef heeft bij hem weg te gaan maar het toch doet en een solo durft te zingen waarin zij helemaal voor zichzelf staat. In deze solo zingt zij vanuit haar gevoel van teruggewonnen vrijheid en laat ons daarmee zien hoe zij het verdient om gelukkig te zijn.

En zo is het met ieder van ons. Wij verdienen allemaal het beste, maar vaak nemen vooral vrouwen genoegen met minder, omdat zij niet durven te gaan staan voor wat zij echt diep vanbinnen nodig hebben en ze dat ook niet durven te uiten. Het te gaan staan voor wie je bent is een gebaar van Zelfliefde, maar is ook een proces dat zich geleidelijk ontvouwt op het moment dat je stem vanbinnen roept om voor jezelf te gaan staan. Dat je stem jou roept om meer vanuit liefde te gaan leven in plaats vanuit angst. Jou roept om in je grootsheid te gaan staan.

Verborgen Stem

Waar zit jouw stem verborgen? Zit hij bedolven onder angst of misschien verdriet? Of is hij verstrengeld in de rol van Mama, Geliefde, Dochter? Misschien is jouw stem ook verweven met bepaalde overtuigingen dat jij er niet mag zijn of er niet toe doet.  Vergeet niet, Lief Mens, dat Jouw stem er helemaal mag zijn en echt gehoord wil worden. Soms onderdrukken we onze stem, omdat we bang zijn voor zijn kracht. Eigenlijk willen we iets uitschreeuwen maar we houden onszelf terug omdat wij, of anderen, het niet passend vinden.

Door ruimte te geven aan de stem van frustratie of pijn creëren wij een ontlading van opgehoopte energie. Het is juist bevrijdend om je stem zo te laten klinken want zo erken je dat je überhaupt een stem hebt.

Losmaken van alles wat jouw stem onderdrukt

Om mij heen zie ik veel vrouwen voor zichzelf gaan staan en uit relaties stappen omdat deze niet meer kloppen. We zijn als collectief onze trilling aan het verhogen en dat heeft ook zijn effect op relaties. Als bijvoorbeeld jouw partner niet meer op hetzelfde trillingsniveau zit of er niet naartoe wil werken, dan werkt de relatie niet meer. Alles wat bij jouw trilling past, blijft bij jou en de rest valt weg.

Als dit het geval of gaande is bij jou, heb er geen oordeel over, laat jouw partner in zijn waarde. Het is zijn keuze met jouw trilling wel of niet mee te gaan. En als hij dat niet wil, dan mag je erop vertrouwen dat er ruimte gecreëerd wordt om iemand aan te trekken die nu bij jouw huidige trilling past.

Door de shift naar meer vrouwelijke energie, beseffen vrouwen dat zij krachtig mogen zijn en dat zij een eigen stem hebben die gehoord mag worden. Maar om die stem te vinden, moet eerst het oude losgelaten worden: oude patronen, oude overtuigingen die jouw stem ontkrachten. Dit geldt net zo voor mannen die zich meer mogen openstellen voor de vrouwelijke energie van de zachtheid van het hart waarin gevoelens toegelaten en erkend worden om zo ook een authentiek en bezield leven te kunnen leven.

Juist het toelaten van de vrouwelijke en de mannelijke energie in ons creëert de balans die we nodig hebben om krachtig in het leven te kunnen staan.

Vind je kracht door contact te maken met je vrouwelijke essentie

Met het vinden van jouw stem, zeg je tegen jezelf: ‘ik mag er helemaal zijn’. Ik ben helemaal goed zoals ik ben. Deze stem komt vanuit je kern en wordt geleid door de liefde in jou.

Een van de manieren om je eigen stem te herontdekken, is door contact te maken met je vrouwelijke essentie. Want het vrouw-zijn maakt een essentieel deel uit van wie jij bent en in het herontdekken van dit stuk van jou, kom je meer in je oerkracht.

Ik heb dit zelf mogen ervaren door een onlinecursus te volgen waarin je dus contact maakt met je vrouwelijk essentie om je in eerste instantie energetisch te reinigen van oude liefdes. Om je energetisch los te kunnen maken van het verleden is het zaak dat je allereerst je eigen kern, je vrouwelijke essentie, bekrachtigt zodat jij naar meer zelfliefde kunt terugkeren.  Door dit doen zet je jezelf en jouw behoeftes op de eerste plek.

Hervinden van je oerkracht

Verbinding maken met je oerkracht als vrouw maakt het makkelijker oude overtuigingen die ook energetisch in jouw lichaam opgeslagen zijn los te laten. Je gaat beseffen hoe krachtig en hoe waardevol je als vrouw bent en van daaruit creëer je een shift in bewustzijn. Oude pijn die jij onbewust hebt vastgehouden heeft geen greep meer op jou, met als gevolg dat je niet meer in dezelfde liefdeloze patronen verzeild raakt, omdat je jezelf als waardevol ziet.

Ook hier geldt dat Zelfliefde de sleutel is tot heling. Ik zie het als een groot cadeau voor elke vrouw die haar oerkracht hervindt. Want zo ontvouwen zich steeds meer krachtige, mooie en bewuste vrouwen die vanuit hun oerkracht hun leven scheppen en daardoor medeschepper zijn van een maatschappij waar Liefde centraal staat.

Door meer in contact gekomen te zijn met mijn vrouwelijke essentie heb ik het gevoel alsof er weer een puzzelstuk op zijn plek valt, maar ook het gevoel dat ik een stuk van mijzelf heb teruggevonden. Deze versterkte verbinding met mijn vrouwelijke essentie maakt dat ik nog meer in mijn Ik-ben-kracht kom en dus nog meer mijn stem kan laten horen, omdat ik nu diep vanbinnen kan voelen hoe waardevol mijn stem is. Zo is het ook met jouw stem: – I AM WOMAN SO hear me ROAR! Roar with me!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

 1. Geweldig artikel en ook zeer herkenbaar. Ik ben al een poos bezig met dit proces om er achter te komen waar precies de oorzaak zit van mijn “Verborgen Stem”.

  “Waar zit jouw stem verborgen? Zit hij onder bedolven door angst of misschien verdriet? Of is hij verstrengeld in de rol van Mama, Geliefde, Dochter? Misschien is jouw stem ook verweven met bepaalde overtuigingen dat jij er niet mag zijn of er toedoet”.

  De oorzaken van mijn Verborgen Stem liggen in vorige levens en de vrouwenlijn van mijn moeder, meerdere generaties terug. Wat nog steeds doorwerkt in de opvoeding. Met als gevolg een verkeerde “hechting” en een behoorlijk beschadigd innerlijk kind.

  Ik heb al een gedeelte van mijn huiswerk achter de rug zoals; familieopstellingen, regressie en reincarnatie therapie en energetische reinigingen. Er is nog steeds werk aan de winkel maar ik weet en voel aan alles dat ik op de goede weg zit.

  Eindelijk heb ik ook een relatie met een “foute man”, los kunnen laten. Een man die zijn eigen verantwoordelijkheden niet wil nemen, het niet willen zien van zijn eigen issues, confrontaties niet aan willen gaan en hier altijd voor weg loopt. Mij niet erkent wie ik daadwerkelijk ben.

  Mijn Verborgen Stem begint zo langzamerhand boven te borrelen. Mijn Verborgen Stem mag gehoord en erkend worden. In de eerste plaats voor mijzelf, ik mag er zijn! Het Innerlijke Huwelijk in mijzelf! Dan komt de buitenwereld vanzelf.

  Notabene, mijn moeder heeft ongeveer een week geleden over mij gedroomd. Ik stond alleen op een podium en deed mee aan een zangwedstrijd. Stond te zingen recht uit het hart en uit volle borst. Het publiek en de jury vonden het geweldig en zaten uitbundig te applaudisseren…!

  Nog een tip voor de vrouwen die in een relatie zitten met een “foute man”. Die zover zijn om dit te kunnen en willen zien en bezig zijn om zo’n man los te laten en hoe doe je dat? Wat mij ook geholpen heeft is het volgende boek:

  “De aantrekkingskracht van foute mannen”- Carolien Roodvoets

  “Waarom worden vrouwen zo vaak aangetrokken door mannen die niet goed voor hen zijn? Gezins- en relatietherapeut Carolien Roodvoets portretteert in dit boek zeven typen “foute mannen” en maakt het probleem van uitzichtloze relaties inzichtelijk. Haar aandacht gaat uiteraard ook uit naar vrouwen die keer op keer voor deze intrigerende mannen vallen en hun relaties steeds weer zien stranden. Hoe herken je een foute man en hoe vookom je dat je er opnieuw voor valt?”

  Het gaat uiteindelijk om onvoorwaardelijke liefde voor jezelf, Zelfliefde. Het Heilig Huwelijk in jezelf. Het mannelijke en vrouwelijke in harmonie in jezelf. Het beschadigde Innerlijk Kind wil ook gehoord, gezien en erkend worden. Zodat het Innerlijk Kind ook geheeld kan worden!

 2. zéér mooi geschreven tekst Eveline…Voor een groot stuk herkenbaar ook…Na verlies van mijn lieve man vorig jaar, na een mooie relatie van ruim 42 jaar, tot de ontdekking gekomen dat ik eigenlijk mezelf volledig was kwijtgespeeld…
  Kwam tot het besef eerst daaraan te moeten werken alvorens ik verder kon met mijn nieuwe leven ook…Ben totaal iemand anders nu, herken mezelf soms niet meer…Maar ik ben volledig mezelf weer en hou ontzettend van alles wat ermee te maken heeft ….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in