zielsplan

Zielsplan – Levensplan

Als je ervan uitgaat dat je leven een doel en zin heeft en je gelooft dat je als ziel een plan hebt gemaakt voor dit leven op aarde, ben je misschien wel benieuwd naar de inhoud van dat zielsplan (en levensplan). Hoe kom je daar nu achter, als je totaal geen herinnering meer hebt aan je bestaan voorafgaand aan je geboorte?

nieuwetijdskind.com-zielsplanHet beste kun je, als je meer zicht op je zielsplan wilt krijgen, kijken naar de obstakels in je leven, te beginnen bij je vroegste jeugd. Over het algemeen leren we in ons leven het meest van de dingen die niet vanzelf gaan, die moeite kosten. Als alles van een leien dakje gaat hoeven we ons niet in te spannen, of vragen over onszelf te stellen. Dat is best prettig, en periodes in je leven die vrij vlekkeloos verlopen zijn beslist goed als rustperiode, maar als je als ziel werkelijk snelle vorderingen wilt maken is het leerzamer om de nodige obstakels op je levenspad tegen te komen. De omstandigheden die daarvoor zullen zorgen kies je samen met je gidsen en andere begeleiders, voordat je op aarde komt. Je maakt de keuze voor de persoon die je zult zijn, met het bijbehorende lichaam, de ouders (link) en het milieu waarin je geboren zult worden, en je levensloop in grote lijnen. Hoe verder gevorderd je bent als ziel, hoe meer inbreng je zult hebben in die keuzemogelijkheden, maar meestal stem je in met het plan, al weet je dat het misschien veel van je zal vragen aan moed en uithoudingsvermogen, omdat je weet dat je het nodig hebt voor je verdere ontwikkeling.Verplaats je in de ziel die gaat incarneren en haar beweegredenen: wat zou ze beoogd kunnen hebben met de keuzes die ze gemaakt heeft voor dit lichaam met deze persoonlijkheid en deze omstandigheden? Wat heeft het jouw ziel tot dusverre gebracht? Wat zijn je sterke en zwakke punten? Heb je iets kunnen doen met de uitdagingen die bedoeld waren om je zwakke punten aan te pakken? En heb je de kansen die je kreeg om iets met je sterkte kanten te doen ten volle benut? Want natuurlijk waren ook de omstandigheden die gunstig voor je waren een bewuste keuze. Je kunt in een muzikale familie geboren worden, als je jouw muzikale talent verder wilt ontwikkelen, omdat je dan alle kansen zult krijgen om in die richting gestimuleerd te worden. Maar misschien moest je wel door juist in een niet-stimulerende omgeving terecht te komen, ontdekken wat jouw ware passie is en door veel moeilijkheden heen toch je eigen weg leren gaan; knokken voor dat wat je ziel ten diepste beweegt. Zo kun je een kracht en doorzettingsvermogen ontwikkelen die je misschien in vorige levens te weinig hebt ontplooid. Het is afhankelijk van je doelstelling welke weg je kiest als ziel.zielsplan

Dat je daar geen bewustzijn meer over hebt, heeft zeker ook een functie. Het is de bedoeling dat je onbelast door die kennis spontaan reageert op wat het leven je voorschotelt. Toch kan het heel belangrijk en nuttig zijn om in elk geval te weten dát er een plan ten grondslag ligt aan je leven, zelfs zonder precies te weten wat dat plan inhoudt. Het zorgt ervoor dat je anders aankijkt tegen de moeilijkheden en de kansen in je leven. Je kunt je bestaan als zinvoller gaan ervaren en het kan ervoor zorgen dat je jezelf niet meer als slachtoffer beschouwt. Je leerproces gaat veel sneller en het is minder nodig om door schade en schande te leren. Wat niet wil zeggen dat je leven dan alleen maar makkelijk wordt, want de uitdagingen zullen blijven komen. Maar door je te laten leiden door je innerlijke leiding (je gidsen/hoger zelf, de stem van je hart) en mee te werken, zal het wel een stuk lichter voor je kunnen worden, zeker als je tot dusver geen gemakkelijk leven hebt geleid.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Levensthema’s

zielsplanAls je meer zicht op je zielsplan wilt krijgen kun je ook eens kijken naar de thema’s die je steeds weer in je leven tegenkomt. Ben jij iemand die altijd met het thema macht en onmacht geconfronteerd wordt, of vertrouwen, of grenzen stellen? Dan is dat zeker een belangrijk onderdeel van je zielsplan en zal je levensplan zo zijn ontworpen dat je die thema’s hoe dan ook op je pad tegen zult komen, in vele variaties. Op het moment dat je voldoende geleerd hebt van de gebeurtenissen en mensen op je pad die het je moeilijk hebben gemaakt, kan het zijn dat je zoveel kennis en ervaring hebt opgedaan over dit thema, dat je er anderen iets over kunt leren. Dan wordt je van leerling leraar, iets dat je veel ziet bij mensen die een beroep hebben waarin ze anderen begeleiden. Meestal hebben zij zelf nogal wat voor hun kiezen gekregen, voordat ze hun missie ontdekten om anderen bij vergelijkbare processen te ondersteunen.

Relaties met zielsverwanten

Met betrekking tot onze relaties met andere mensen (vooral ouders, kinderen en levenspartners), maken we misschien wel de meest beslissende keuzes in ons zielsplan. Zij zijn de belangrijkste motor tot verandering en zelfinzicht. Ze confronteren ons en zijn een spiegel waarin we delen van onszelf zien die we liever niet onder ogen komen. We maken afspraken met de zielen die een belangrijke rol in ons leven zullen spelen. Vaak zijn het zielsverwanten waar we een heel goede relatie mee hebben. Zij zijn bereid eventueel de rol van boosdoener op zich te nemen, juist omdat ze weten dat ze jouw ziel daar een dienst mee bewijzen. Niet dat het altijd lukt om de les die erin zit ook echt op te pakken, waardoor het helaas soms vele incarnaties kan duren voordat het karma dat zodoende ontstaat weer opgelost wordt. Maar misschien heb je zelf wel eens meegemaakt dat degene met wie je een eindeloos slepend conflict of moeizame relatie had op slag veranderde in zijn gedrag op het moment dat jij een belangrijke stap in je ontwikkeling zette, bijvoorbeeld door eindelijk voor jezelf op te komen en je grenzen aan te geven, of door de ander te vergeven. En al gebeurt dat onbewust: daardoor kan deze persoon uit de rol stappen waar jij hem eigenlijk in gevangen hield en zijn ware zelf aan je laten zien. Dat werkt heel bevrijdend voor beiden en is de beloning voor je betoonde moed. Als je in staat bent om door het gedrag van de ander heen te kijken en te beseffen dat het een onderdeel is van de afspraak die jullie ooit gemaakt hebben, zal je misschien in staat zijn eerder het doel van deze moeilijke relatie te doorzien en ernaar te handelen.

In mijn boek Licht op je levenspad, zicht op je zielsplan. vind je naast een meer theoretische verhandeling vele inspirerende verhalen van mensen die vanuit het gezichtspunt van het zielsplan naar hun bestaan kijken en vertellen hoe het ze helpt om meer licht en bewustzijn in hun leven te ervaren.
De boeken van Michael Newton, De zielenreis en De zielsbestemming, bieden belangrijke informatie over het leven tussen levens in en over wat er komt kijken bij het maken van een ziels- en levensplan.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

4 REACTIES

 1. Prachtig ❣️
  Dit is een heldere en uitgebreide beschrijving van wat ik ooit las in het boekje ‘Het sprookje van de dood’.
  Heel veel dank.
  Liefs, Loes

 2. Geachte Heer, Mevrouw
  doorgaans sla ik jullie artikels op door die door te sturen naar mezelf en die dan later es rustig opnieuw te kunnen lezen of door te geven aan vrienden.
  Dit deed ik tot op heden door elke keer naar mezelf door te sturen. Wat tot op heden goed lukte. Sedert gisteren echter, komen de artikels niet meer aan op mijn mailadres. Ook niet na meerdere pogingen.
  Deze ochtend merkte ik dat er ook de mogelijkheid is om de artikels automatisch naar mij te laten doorsturen. Ik heb hierop ingeschreven en ik zou hierdoor automatisch een bericht op mijn mailadres moeten ontvangen waarop ik ook moet aanklikken. Maar ook dat bericht kwam niet binnen.
  Misschien is er iets defect?
  Bij mij komen alle andere mails normaal binnen.

  • Beste Ria,

   Ik heb ervoor gezorgd dat je nu de dagelijkse e-mail update (onze nieuwste artikelen) ontvangt.

   Groet,

   Gordon

   Nieuwetijdskind Magazine

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in