jouw kern

Een vraag die ik tijdens mijn coaching werk regelmatig stel, is: “Wat wil jij?” Het lijkt een simpele vraag, maar hij blijkt toch altijd moeilijk om te beantwoorden. Weten wat je wilt begint met contact met jezelf.

Hoe komt het dat we niet doen wat we willen?

Als we hier net op aarde zijn, dan is onze energie en ziel nog helemaal zoals die was toen we net uit de bron kwamen. Op het moment dat we ons bewust worden van de omgeving, beginnen we ons aan te passen. Wanneer we dit doen, hoe vaak we dit doen en hoe ver we hierin gaan, is ook afhankelijk van onze omgeving. Hoe minder ideaal onze omgeving is, hoe meer wij afwijken van onze kern. Ook in een liefdevolle omgeving kunnen we afwijken van onze kern. Een moeder die haar kind uit liefde wil beschermen, kan er al voor zorgen dat wat wij werkelijk willen opzij wordt gezet. Zo gaat dit een heel leven door.
Bij veel mensen gaat het ook goed; ze blijven wel contact houden met wat ze willen.
Maar ben je als mens gevoelig, ziek of hoogsensitief, dan kan het een grote uitdaging zijn om bij die kern te blijven of terug te komen. Als je op het punt komt in je leven dat je het niet meer weet wat je wilt en er veel energie verloren gaat dan, is het tijd om schoon schip te maken.

Hoe doe je dat nu, schoon schip maken?

Ik zou willen zeggen dat het makkelijk is en dat je gewoon een engel kunt aanroepen en poef, je bent terug bij je kern. Helaas, zo gemakkelijk is het niet. Teruggaan naar jouw kern is hard werken. Ja, je kunt zeker een engel aanroepen. Deze biedt inzicht, liefde en ondersteuning waardoor het proces minder lang hoeft te duren en door de liefde en ondersteuning ervaar je dat je het niet helemaal alleen hoeft te doen. Wil je hier meer over weten, lees dan mijn artikel De weg naar Zelfhealing met hulp van je engelen. Maar jij bent nog steeds degene die het werk zal moeten doen. Jij bent degene die de verantwoordelijkheid zal moeten dragen voor jouw proces, ook al gingen soms dingen buiten jouw macht om.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Hoe kom je er nu achter wat je wilt?

Allereerst maak je contact met je lichaam, dit doe je door te aarden. Door te aarden zak je letterlijk in je lichaam. Hierdoor wordt je hoofd rustiger en verdwijnen alle gedachten naar de achtergrond waardoor je meer in contact staat met jezelf. Aarden kan je doen met een grondingsmeditatie. Is stil zitten niet jouw ding? Springen, schudden, stampen, wandelen, dansen, core oefeningen, zijn allemaal dingen die je kunt doen om te aarden.
Ben je in je lijf gezakt en geaard, haal dan even diep adem en zorg dat je dit gevoel vasthoudt.

Laat los

Vaak weten we wel wat we niet willen en wat we los willen laten. Begin met dit los te laten, hiermee zet je in feite al het opschoningsproces in gang. Je creëert letterlijk meer ruimte in je energetische en fysieke systeem. Door deze ruimte gaat je energie weer (harder) stromen en wordt het makkelijker om het veranderingsproces in gang te zetten. Opschonen kun je doen door een opschoningsmeditatie. Ik heb er eentje gemaakt met harpmuziek die je hieronder vindt. Ook wandelen in de natuur met de intentie los te laten, werkt heel goed om op te schonen en tegelijk te aarden.

Krijg inzicht in wat je doet

Nu je schoon bent kun je een lijst maken van wat elke dag, week en maand doet.
Als je deze lijst hebt gemaakt leg dan een papiertje op de lijst en schuif deze per activiteit een regel naar beneden. Begin bij de eerste en voel: wat doet deze activiteit met je, welke gedachten komen in je op, voel je het ergens in je lichaam? Geef daarna per activiteit een cijfer voor het vreugdegevoel dat het je oplevert. Een cijfer over hoe je deze activiteit algemeen ervaart en een cijfer tot in welke mate je deze activiteit voor jezelf of een ander doet. Doe dit voor alle activiteiten die je doet. Zo krijg je een goed overzicht van waar je energie naartoe gaat en wat jij ervoor terugkrijgt. De dingen waar jij energie uit krijgt, zijn vaak ook de dingen waar je ziel blij van wordt. Voel wel goed of het je ego is die er blij van wordt of dat jij er echt blij van wordt. Probeer de activiteiten die het minste energie oplevert te schrappen, uitbesteden of efficiënter te doen.

En dan ?

Maak een lijst van wat je niet doet, maar wel graag zou willen en geef hier op dezelfde manier cijfers aan. Pak minimaal 1 activiteit uit die lijst die je op gaat pakken.
Nu heb je inzicht waar je energie naartoe gaat en waar je energie van krijgt. Blijf elke dag aarden en opschonen en pel als het ware elke keer een laagje van de ui af, net zolang tot je bij je kern belandt en doet wat jij wil. Evalueer de lijst elke maand een keer, geef opnieuw cijfers en kijk of je er nog aanpassingen kunt doen. Zo blijf je bezig met jouw proces en kom je steeds meer terug naar jouw kern.

Het kan zijn dat je in dit proces tegen blokkades aanloopt uit je jeugd of oude patronen. Als je hier niet uitkomt, kun je een coach inschakelen of een healing/reading doen om de blokkade te achterhalen. Ga je naar een coach, healer of therapeut, vertel dan wat je hebt geleerd uit het zelfonderzoek naar aanleiding van je cijferlijsten, zodat je samen gelijk gericht aan jouw blokkade kunt werken. Zo ga je samen weer sneller naar jouw kern.
Ik wens je veel succes met het afpellen van je ui.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

  1. Ik vond het heel fijn allleen erg kort van duur. Ik sluit me aan bij de opmerking hiervoor, het geluid van de harp is rustgevend en mooi echter de stem was te zacht om goed de inhoud te volgen.

  2. Ik vind de harp een prachtig instrument, erg mooi om deze voor heling in te zitten. Het geluid van de Harp was nogal hard in vergelijking met jouw stem. Dus als ik het geluid zachter zetten dan hoorde ik jou niet, zet ik het geluid harder, dan schrok ik me rot elke keer als de Harp weer begon te spelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in