Hoe kun je als HSP ondernemer intuïtief creëren

Als hooggevoelige ondernemer vind ik het belangrijk om mezelf steeds de vraag te stellen of ik handel vanuit eigenbelang of vanuit groepsbelang. Mijn eigen kleine wil of de grote wil. Als HSP ondernemer doe ik alles vanuit gevoel, het moet goed voelen en afgestemd zijn op de Universele bron in dat wat er door mij heen mag komen. Ik leef namelijk voor het groepsbelang boven eigen  belang, want dat is de drijfveer van de 5e dimensiemens. Als je dit nog niet zo voelt ben je nog niet aangesloten op het Universum en zit je ook nog niet voldoende in je lichaam verankerd.

Eerst jezelf verankeren en thuis komen in jezelf

Verankering is nodig om in jezelf te kunnen zijn en blijven. Het is je basis, van daaruit kan je creëren. Vaak vergeet jij jezelf. Je Ziel vergeet niets, want die voelt zich te allen tijde verbonden met het Universum. Alleen jij, jouw ikje, voelt dat nog niet altijd, omdat het gewend is om vanuit het individu te denken en het zich afgescheiden voelt van het geheel. Ook wel het collectief genoemd. Hoe weet je nu van waaruit je moet, kan, wil handelen? Handel jij uit groepsbelang of eigenbelang? Ik denk zelf dat handelen vanuit eigenbelang om het groepsbelang te kunnen dienen heel belangrijk is.

Groepsbelang of eigenbelang voorop?

Jij bent de basis van waaruit je vertrekt. Handelen uit groepsbelang betekent niet dat jij jezelf hoeft weg te cijferen of jezelf moet vergeten, dat is namelijk heel wat anders. Je moet wel altijd eerst voelen en kijken hoe jij jezelf voelt voordat je handelt. Doe nooit iets ten koste van jezelf, want dat houd je niet vol. Je zal leeg raken en je opgebrand voelen. Laat anderen nooit jouw vuur doven. Jij kan alleen je vuur brandende houden als er voldoende brandstof beschikbaar is en als jij dus goed over jouw eigen energetische energie voorraad blijft waken. Om te kunnen waken moet je naar binnen keren en voelen wat daar zit. Laat anderen geen zand op jouw vuur strooien om het te doven.

Jij bent verbonden met het grote geheel

Het grote geheel waakt ook over jou, je bent niet alleen. Je bent een radertje in het grote netwerk en alle radertjes moeten goed voor zichzelf kunnen zorgen om het grote rad te laten draaien. Rust roest en zal het tandwerk tot stilstand brengen. Dit is niet de bedoeling, het rad zit regelmatig vast en dan stagneert alles. Dat zijn de momenten in jouw leven dat niets lijkt te lukken en niets werkt. Je bent dan niet aanwezig in je kern, maar zit daarbuiten. Je bent dan niet thuis en dus weg van jezelf. Je lichaam is je thuisbasis, en daar moet je steeds naar terugkeren en voelen wat in jou leeft.  Als jij thuis bent in jezelf en volledig zonder oordeel jezelf kan zijn zal het wiel weer gaan draaien en zal alles in flow naar je toekomen.

Houd het tandwiel draaiende

Dat wat draait, creëert nieuwe dingen en mogelijkheden die jouw verstand nooit naar voren zouden kunnen brengen. Je bent namelijk verbonden met alles en iedereen en draait mee in het grote geheel. Je kan niet los van anderen functioneren. We hebben elkaar allemaal nodig, al zijn we vaak zo teleurgesteld dat we het liever alleen zouden willen doen, omdat je niet meer gekwetst en afgewezen wilt worden. Maar alles draait om elkaar heen zoals ook de planeten doen, alles draait om jou en alles draait om de ander. Laat het eerst om jou draaien dan daarna kan het over de ander en het grote geheel draaien. Zoek het ijkpunt in jezelf op en vertrek vanuit daar.

HSP en heimwee naar huis

Als HSP kan je vaak het gevoel van heimwee naar huis hebben, naar dat wat je niet onder woorden kan brengen. Het gevoel van heimwee komt omdat je niet thuis bent ik je eigen kern. Keer terug naar huis, naar binnen en onderzoek wat zich in jou beweegt. Als je binnen bent, voel je ook weer de connectie met thuis. Daar waar jouw thuis ook is en waar je vandaan komt. Connect weer echt met jezelf, je innerlijk, je Ziel weet de weg naar huis. Wat denk je het meest, wat voel je het meest, welke emotie of gevoel heb je vaakst?

Hoe kan je connecten met jezelf?

Als je met jezelf wilt connecten kan je dit als volgt doen: Schrijf eens de antwoorden op de bovenstaande vragen op of spreek ze in op een voice recorder en luister of lees ze eens terug. Dan zijn ze uit je hoofd en kan je er letterlijk even naar kijken of luisteren. Als alles eruit is dan kan je daarna gaan zitten en naar je ademhaling gaan en deze steeds dieper maken tot in je buik. Het kan ook andersom dat je eerst gaat zitten en je focust op je ademhaling om thuis te komen in je lichaam. Dan kan je de gedachten die opkomen er laten zijn en laat je alles komen en gaan zonder er iets van te vinden. Alles is oké, alles mag er zijn.

Veroordelende gedachten mogen er zijn

Ook de veroordelende gedachten die je hebt. ‘Ja zie je wel dat het mij toch niet lukt om…’ . En dit alles is oké, zodra je er geen weerstand meer op hebt, zal alles weer stromen. Weerstand kan een gedachte of een gevoel zijn waardoor de energiestroom in jezelf blokkeert. Kijk ernaar, observeer en laat alles er zijn. Zelfs het oordeel over dat je oordeelt dat iets niet lukt mag er zijn en is helemaal oké. Een voorbeeld is ‘Ik kan ook maar niet stil blijven zitten tijdens meditatie of ik denk steeds van alles en kan me niet concentreren’ en dan daar weer een oordeel over vellen dat je maar niet stil kan zitten of je niet kan concentreren. Dit is niet nodig, het belemmert zelfs, dus laat dit er zijn.

Schrijf alles wat je denkt en voel eens op of spreek het in

De beste manier om te kunnen reflecteren op jezelf is dus schrijven en inspreken. Dus mijn tip is, schrijf alles op of spreek het in en kijk of luister ernaar. Dan weet je wat jou nu echt bezig houdt. Je leert wat jou beperkt om verder te komen en het helpt je om dieper in jezelf te komen en bij jezelf te blijven. Als je dit een maandje doet, kan je zien wat er in je leeft en zo filteren waar je wel of niet meer iets mee wilt. Het zal je systeem opschonen, wat maakt dat je weer beter in je vel komt en meer in connectie staat met jezelf en het Universum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in