DELEN
Alternatieve_geneeswijzen en reguliere geneeswijzen

doorgegeven aan Berry Vincenta

Berry Vincenta
Berry Vincenta

Dit is een onderwerp waar ik heel lang met u over zou kunnen spreken, maar wat ik nu even in vogelvlucht voor u neer ga zetten.
Datgene wat er in de reguliere geneeskunde op dit moment plaats vindt, is een oud denkpatroon. Is vanuit de dualiteit. Is vanuit de vasthoudendheid, die niet op dit moment de openheid bezit in het collectieve bewustzijn van de groep die dit aangaat om toe te laten.
Al die verschillen vanuit natuurlijkheid, vanuit natuurlijke alternatieve geneeskunde -wijzen, omdat het een ondermijnende functie zou hebben voor hun eigen plaats in hun leven. Voor hun eigen plaats ( van deze groep) in dat wat zij doen.

dokterNiet voor een iedere arts, niet voor een ieder die de reguliere geneeskunde beoefent, is dit zo. Er zijn er verschillende, die juist vanuit deze tweedeling werken. Die het allebei aan elkaar hebben geknoopt. Maar tegelijkertijd zijn daar nog grote groepen, die het afwijzen op basis van allerlei onderstromen. Vanuit allerlei andere belangen. Het is belangrijk om te weten dat juist deze reguliere geneeskunde uiteindelijk in de eerste instantie is ontstaan op basis van Natuur. En doordat het tot chemie is verworden, was daar in deze wereld uiteindelijk ook plek voor heel veel machtsbolwerken.

Ik zal daar niet verder voor u op ingaan, maar waar het wel om gaat is dat degene die in alternatieve geneeskunde werkzaam is of dat zelf ook toepast steeds meer daarmee naar buiten komt. Dat daar woorden aan gegeven worden. Want wanneer een mens die veel homeopathie of alternatieven gebruikt voor zijn gezondheid en daar veel beter van wordt, stil blijft, zal het niet levensvatbaar gaan worden.Homeopathische medicatie
Wanneer het levensvatbaar wordt gemaakt doordat er veel over wordt gesproken, veel over wordt geschreven, ook veel wordt geageerd tegen dat wat geen keuzes meer zouden kunnen zijn in een mensenleven, dan krijgt het ook werkelijk levenskracht terug. Geef de mens levenskracht terug vanuit die eigen keuzes te maken tov de eigen gezondheid.
Daarnaast is het ook belangrijk om werkelijk te durven spreken tegen artsen, die binnen de reguliere sector werken om uit te spreken dat wat u allen, die daar wel mee te maken heeft op alternatief gebied, uit te spreken wat het voor u betekent.

En wanneer u dit ook op die manier voor iemand neer zet, in op de andere lijn van geneeskunde zal ik het noemen, dan heeft u daar een punt gemaakt vanuit uw eigen bewustzijn. Vanuit uw eigen autonomiteit.
Vanuit uw eigen wezenskracht. Wat de ander daarmee doet is niet zo heel relevant op dat moment. Meer gaat het erom dat u werkelijk staat voor dat wat uw keuze. En wanneer u voelt dat in uw stoffelijk lichaam reguliere geneeskunde geen plek kan vinden vanuit allerlei medicatie die chemisch is en niet goed functioneert in u, heeft u daarin toch een keuze te maken.
Maar deze keuze wordt werkelijk levensvatbaar als het handen en voeten mag krijgen, die door u gecreëerd zijn.Alternatieve_geneeswijzen en reguliere geneeswijzen

Dus spreek u uit, U allen, en laat u daarin ook niet meer stil maken. Het is belangrijk om dit weer een stem te geven. Dan kan het uiteindelijk ook in het bewustzijn binnen gloren van grotere groepen, die zich bezig houden met de reguliere geneeskunde, die heel veel goede dingen heeft voortgebracht. Die heel veel goeds ook in zich draagt . Maar die los zal moeten komen van allerlei statische vormen, die niets meer toedragen. Die niets meer toelieten en laten, omdat dit bedreigend zou zijn. Wanneer dit doorbroken wordt en de reguliere geneeskunde samen wil gaan bestaan naast de alternatieven, dan zal er een werkelijke geneeskunde worden bedreven waar het voor bedoeld is.

Mijn zegen.

© Berry Vincenta

www.berryvincenta.com/

7 REACTIES

 1. Klopt inderdaad…jij bepaald zelf wat je wilt…en je moet inderdaad het lef hebben om het te zeggen…

  Ikzelf zeg ronduit zoals ik erover denk…. en wat ik wil… mijn lichaam verdraagt geen chemische tabletten enz…. ik zeg dan ook altijd; ik ben een deel van de natuur…niet van een chemische fabriek…. er zijn uitzonderingen…soms heb je het even nodig…. maar niet om mensen te gebruiken om er rijk van te worden…. dan slaat het door naar de ego/materie kant… bovendien…samenwerken is toch geweldig?? ik bestelde via de huisarts de Echinaforce…dat werd op den duur hel normaal voor ze… dus het kan…

  liefs, Henriëtte <3 xxx

 2. Beste Berry, hartelijk dank voor je artikel. Het is zo kloppend wat je schrijft. Ik heb uit eigen ervaring dat de 2 verschillende lijnen aan gezondheidszorg hand in hand kunnen gaan. Dankzij een gynaecoloog die openstond voor mijn ideeën heb ik mijn kind ter wereld mogen brengen in vol respect voor mij, als moeder en alwetend wezen. De arts heeft gehandeld wanneer moest en liet mij beslissen wanneer er ruimte was. Zo liet ik hem ook handelen wanneer hij dacht dat het echt niet anders kon. Een goede co-creatie noem ik het maar. Dit is slechts 1 voorbeeld, ik kan er zo nog meerdere noemen.
  Voor mij persoonlijk is het zaak, mijn authenticiteit te kennen en mijn waarheid te durven spreken, precies zoals je aanhaalt. Ik merk nu dat ik heelmeesters om me heen heb verzameld, die beiden talen spreken. Wat je uitzendt krijg je terug! kleurrijke groet, Margo

 3. Strijden heeft geen zin! Wanneer een arts de overtuiging heeft dat alleen reguliere geneeswijzen helpen, laat hij/zij die niet los. Het enige wat je kunt doen, is laten weten dat jij daar wel in gelooft en dat je daarin graag gerespecteerd wordt.

 4. Mooi Artikel! ik ben blij met de reguliere geneeskunde: op mijn 5de kreeg ik een hartoperatie. Maar meer dan eens heb ik baat gehad bij alternatieve geneeswijze. Feit is dat je je hart moet kunnen volgen en zelf moet en mag kiezen voor wat goed voor jou is!
  Ik vergeet nooit dat ik in de tandartsstoel lag en in aanwezigheid van mijn reguliere tandarts de homeopatische tandarts moest bellen die mij behandelde voor een almalgaanvergiftiging. Fijn dat t mocht maar ik had het nog fijner gevonden als de man zelf de hoorn in de hand had genomen………Misschien dat onze medici wat meer opgeleid kunnen worden door het Chinese voorbeeld: daar kijkt een arts in het ziekenhuis wat het beste voor je zal zijn, regulier of alternatief!Ik hoop dat dat hier ook ooit zal gebeuren….

 5. Genezen betekent van oudsher “helen”.
  Dit is helen (gezond zijn) naar lichaam, ziel en geest.
  Wie deze drie aspecten van zichzelf niet ziet, en niet met elkaar in harmonie weet te brengen, is niet compleet.
  De arts -regulier of alternatief- zou een heelmeester moeten zijn. Maar de beste heelmeester ben je altijd nog zelf.

  • PS: mijn conclusie is dus dat jij zelf bepaalt welke soort geneeswijzen je verkiest. D.w.z. jij zelf vormt de brug tussen reguliere en alternatieve geneeswijzen.

 6. Interessant artikel. Mee eens ook. Alleen zie ik me mijn klassieke artsen momenteel nog niets zeggen over de alternatieve. Soms wel. Maar vaak stoot ik op verzet en afwijzing vanuut de klassieke geneeskunde. Voor mezelf combineer ik beide oo mijn gevoel. Ondervind dat ik beide nodig heb. En vaak mis ik de professionele linkbtussen beide. Daar kijk ik echt naar uit!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in