gruwelijkheden
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Heb jij ook vaak het gevoel dat deze wereld grotendeels bestaat uit gruwelijkheden: verkrachting, marteling, mishandeling, moord, oorlog, proefdieren? Dat is toch wat de media ons meestal aanreikt of voorschotelt. Leuk is anders! Doch voor die mensen, zeker de HSP’ers onder ons, die anders en bewuster naar de wereld “kijken” is er ook de andere kant van de medaille van diezelfde aarde.

Zelfbeschikkingsrecht versus overweldigd worden

Al van kindsbeen ben ik “zwakkeren” aan het redden. Hoe meer ik aan het redden was hoe meer mijn weerstand en rebellie tegen deze boze, wrede wereld groeide. Mijn droom was een mooie, wonderlijke wereld, met respect, liefde en vreugde. Enerzijds dromen over vreugde en anderzijds de hele tijd bezig met vechten onder het mom van redden. Oei ik had nog heel veel te leren, maar het leven bood me “gelukkig” (ik voelde me er allesbehalve gelukkig mee 😉 ) alle kansen. Hoe meer ik knokte hoe enger mijn wereld werd, en hoe verderaf mijn droom was.

Dan op 33-jarige leeftijd krijg ik te horen via een sjamaan, dat ik een ongewenst kind was. Wow, puzzelstukjes vielen op hun plaats. Was ik al die tijd bezig de anderen te redden of was ik bezig mezelf te redden?

Ik begon anders naar mezelf te kijken. Ik was geen moeilijk, slecht persoon, enkel niet welkom. Hmm ik begon anders naar de ‘zwakkeren’ te kijken en ontdekte daar ook dat een negatief denkbeeld aan de basis lag van hun problemen.

Redden kreeg bij mij een andere betekenis. Ik moest geen problemen meer oplossen maar de mensen op mijn pad anders leren kijken naar zichzelf en de wereld. Want ik kreeg meer zelfbeschikkingsrecht toen ik leerde zien wat er werkelijk aan de hand was. Ik had een aangeleerd idee gekregen dat ik niet ok was, toen ik het waarom daarvan ontdekte kon ik zelf BESLISSEN wat ik ermee ging aanvangen. Om mijn medemens te helpen moest ik dus inzicht krijgen in het aardse mechanisme.

Wat met gruwelijkheden?

Onder mijn klanten heb ik hele pijnlijke en schrijnende “gevallen”. Van mishandeling, seksueel misbruik tot concentratiekamp toe. In het begin verlamde me dit want ik vond het vreselijk en de rebellie stak weer zijn kop op. Maar ik wou niet verlamd zijn maar sterk zodat ik kon helpen. Na enig denkwerk snapte ik dat mijn ziel me die les nochtans wilde leren. Ik kreeg het moeilijk, omdat ik in de emotie meeging.

Uit mijn persoonlijk leven leerde ik dat medelijden of het mee lijden met de ander negatief uitwerkte. Toen ik na een 6-jarige relatie eindelijk op mijn knieën zat, ontdekte ik dat ik enkel zijn onmacht en slachtoffergevoel bevestigd had, terwijl ik me te pletter gaf. De kunst van verlichting brengen was ik duidelijk verre van meester.

Hoe kunnen we omgaan met de gruwelen in deze wereld

Maar ik had al 2 belangrijk inzichten verzameld:                         -er is een waarom van elke situatie                           – medelijden ontkracht ipv te bekrachtigen

Als ik verlichting wou, voor mezelf en mijn medemens, moest ik het “hogerop” zoeken. Ik begon meer afstand in te bouwen en ontdekte dat ik precies met 2 in dit lichaam zat. We kennen allemaal wel die innerlijke tweestrijd tussen ons gevoel (ziel) en ons denk (ego). De ziel wil leven en het ego wil overleven. De voeler word helaas meestal verdrongen, tot we leren ja zeggen tegen onszelf. Toen ik de voeler (ziel) meer ruimte gaf, voelde ik de juistheid van alles. En stilletjes aan daagde het inzicht dat er een duidelijke orde is, meer nog het is een foutloos concept.

Door uit mijn rebellie en weerstand tegen deze wrede, vijandige wereld te stappen kon ik nieuwe inzichten toelaten. Na een 25 jarige bewuste studie van het leven, ontdekte ik volgend patroon:

 • -Elke mens hier op aarde wordt op de één of de andere wijze gekwetst of een stukje van zijn volmaakt-zijn “ontnomen”. Zijn kracht en volmaaktheid wordt versluierd door een aangeleerd idee. Door als baby volledig afhankelijk te zijn van de omgeving werd de ideale structuur geschapen voor kwetsingen. Het idee dat we onvolmaakt en kwetsbaar zijn kon geboren worden.
 • -De kwetsing is heel goed onderbouwd en bestaat uit de volgende deeltjes: een deeltje uit vorige levens, een deeltje vader/moeder bloedlijn, conceptie, zwangerschap, geboorte, opvoeding, maatschappij en geografie.
 • -De kosmische intelligentie maakt geen fouten. Het aardse concept is een perfect geordend, wiskundig systeem. Foutloos en naadloos, zonder oordeel. Je bedenkt = je schept.
 • -Het aardse systeem is het systeem bij uitstek om te groeien en te transformeren. Dit vanwege 2 dingen: de grote diversiteit hier op aarde en het duale concept.
 • -Er is de vrije wil, want wij kiezen hoe we omgaan met de dingen die voorvallen in ons leven.
 • -Alles heeft als essentie volmaakte onvoorwaardelijke liefde. Hier op aarde is die onmogelijk ten volle te beleven door het duale concept. Je hebt 100% volmaaktheid (liefde) en zijn tegenhanger 99% gradaties van niet-liefde (=angst).
 • -Op aarde groeit men door de 99% niet-liefde te ontgroeien en los te laten.

Bovenstaand concept is voor mij het waarom van alles. Het waarom de gruwelijkheden op aarde kunnen vorm aannemen. Tegelijkertijd kan dit concept ook de oplossing zijn. Want degene die dat concept kan omhelzen, kan uit zijn karma van slachtofferrol, rebellie en weerstand stappen.

Dit inzicht zal zorgen voor aanvaarding, ja zeggen tegen vergeving en het je kracht weer ten volle opnemen. Aardsmoeilijk echter omdat je ego zich zal verzetten. De macht ligt bij jou in je keuzes die je maakt.

Je verleden kan je niet veranderen maar je kan de emotie neutraliseren die je in zijn dwanggreep houdt. Zo ben je wel bij machte om je toekomst mooier te maken dan je verleden.

Stap uit de emoties dan wordt je niet meer negatief getriggerd. Dat is wat ik doe met de healingen, het wegnemen van de emoties en triggers zodat je herinneringen neutraal worden. Je herinneringen zijn dan gewoon een onderdeel van wie jij nu bent.

Het waarom van je agressor is omdat hij door constante stress zijn gevoelscentrum in de hersenen onbewust uitschakelt waardoor er enkel nog een functioneren is vanuit het dierlijke brein.

Hoe kunnen we omgaan met de gruwelen in deze wereld (2)

Kies voor verlichting

Ik las ooit een boek, de titel van het boek weet ik niet meer. Een man in een concentratiekamp ziet zijn geliefden gemarteld, verkracht en uitgemoord. Hij wordt bijna gek van woede en haat. Op een bepaald moment beslist hij dat hij vrij wil zijn. Hij kiest om de onvoorwaardelijke liefde te zien, die in essentie aanwezig is in zijn bewakers-beulen. In de ogen, de spiegels van de ziel kon hij die glimp opvangen. Zo kon hij in leven blijven, heeft de wraak hem niet verteerd of gevangen gehouden en na de bevrijding huwde hij een lieve dame en werd een gelukkige en liefhebbende huisvader.

Hier rond draait het op aarde, welke keus maak jij? Macht/onmacht, vrijheid/gevangenschap?

Hoe negatiever je gedachten hoe erger je wereld wordt. Heel belangrijk zijn ook je laatste gedachten voor je dit aardse leven verlaat. Zijn die heel beladen, dan zal je volgende geboorte ook heel beladen zijn. Bewust leven zal zorgen voor minder gruwelijkheden nu en voor onze toekomstige incarnaties en kinderen.

Leef alsof elke minuut je laatste kan zijn en kies voor vreugde en liefde. Zo helpen wij op energetisch niveau die mensen die nu gemarteld of misbruikt worden en het momenteel niet aankunnen om te kiezen voor liefde en vreugde.

Ik hoop met mijn inzichten anderen te helpen de eigen kracht terug te vinden zodat je je slachtofferschap mag ontgroeien en loslaten. Zelf heb ik ook jaren in slachtofferschap geleefd, hoewel mensen van me dachten dat ik sterk was. Niks was minder waar.

Isabelle Lambrecht     www.isahealing.eu

vitaal water
vitaal water
vitaal water

29 REACTIES

 1. Beste Isabelle, ik vind jou stukje zo interessant om aan mijn 16 jarige dochter te laten lezen, niet dat je het niet goed geschreven hebt, maar kan je er voor de jongeren geen ' eenvoudigere versie' van maken?
  Maggy

 2. Dankjewel.
  De schepping maakt geen fouten. Daarom lees ik dit artikel nu, op het toppunt van mijn afkeer van de wereld zoals hij is. Het is de kunst, en de eindeloze oefening om van slachtofferschap naar meesterschap te gaan. Ik heb nog veel te leren. In deze wereld kunnen zijn – ik vind het hogere wiskunde. Maar ik koos ervoor. Het had een reden. Ik ben hier.

  Liefs voor ieder van jullie.

  • Ja Crystal je ziel koos er bewust voor. Alles is beschikbaar op aarde, wij kiezen welke wereld we willen zien en voeden. Er bestaan evenveel werelden als mensen op aarde, en al die werelden vormen samen de wereld. Je kan dus jouw wereld kiezen en de andere werelden naast jouw wereld laten bestaan. x

 3. Inderdaad fijn stuk om te lezen.
  Iedereen heeft zijn eigen stukken te verwerken, maar volgens mij is hiervoor het doorleven van de emotie essentieel om het los te kunnen laten.
  Je emoties niet wegstoppen of opkroppen, maar echt voelen (hoe pijnlijk ook) maakt dat je door kunt en er niet in blijft hangen,
  Liefs

 4. Wauw geweldig stuk, Ik ben ik hier in ook op weg, na bevrijding, Deze sluit juist aan bij de antwoorden die ik zocht, dank je wel voor het verhelderende stuk. zo herkenbaar, en het werkt, je kunt je zelf los maken, Ik had dit zelf ook nooit voor ogen gehad dat het mij zou lukken,
  Ik droom nu niet alleen van mijn droom, Ik beleef de droom. en maak daarbij veel zelf mogelijk waar ik mijn aandacht op breng, Geloven in je zelf, in je ziel , het hele plan, en de hulp die we krijgen , we worden gedragen en alles word luchtiger , Ben mezelf ook heel bewust van de wet van aan trekking, Alles dat aandacht krijgt groeit, Mijn teacher leert me ook zien dat iedere medaillon twee kanten kent , Hier in is blijven geloven in je keuze in wat je volgens je ziel voelt en wetend dit goed is, zo belangrijk De stem van je Hart .Het leven word heel anders wanneer je dit ontdekt , en juist in deze tijd waar zoveel ellende om ons heen is, bied dit weer een licht punt, toekomst en liefde

 5. Wat een prachtig artikel.
  Dit raakt mij echt.
  Iedereen zou dit moeten lezen en er iets mee doen.

  Ik hoop hierin ook te groeien, want ik heb nog een enorm lange weg te gaan.

  • Hallo Galadriel maak je geen zorgen hoor alles gebeurt op het juiste moment. Jaren was ik bang de trein van mijn eigen leven te missen want ik wist dat ik hier een missie had en ik vond dat ik faalde. Het moment dat ik alles losliet, niet meer vechten of willen veranderen kon ik eindelijk luisteren naar mijn lichaam en ziel en ontdekte ik hoe waardevol al mijn ervaringen waren. NIks was zinloos geweest of verloren maar onderdeel van mijn schitterende opleiding om het wezen te worden dat ik ben. Veel plezier en succes op de zoektocht naar jezelf

 6. Dank je wel dat je hier woorden aan geeft. Dit geeft me weer het vertrouwen in de kracht, licht en liefde met alle impulsen die ik via mijn werk en media binnen krijg..

 7. Onvoorwaardelijke liefde als ouder van kinderen of huisdiereigenaar is toch vanzelfsprekend en heel algemeen, ongeacht of je hoog sensitief bent.

  • Oei apenstaartje dat kopt helaas niet hoor, er zijn zoveel diep gekwetste zielen die daardoor anderen kwetsen. Je kan maar met de ander omgaan zoals je met jezelf omgaat. Een gekwetste ziel kwetst dus onbewust de ander. Maar het is mooi dat jij op een onvoorwaardelijke wijze in het leven staat. Zulke voorbeelden zijn heel belangrijk. Blijf je mooie zelf tonen dat zal de anderen helpen hun gekwetste ik te zien.

 8. Heel mooi stuk om te lezen, echter onderstaande druist tegen mijn gevoel in:

  "Stap uit de emoties dan wordt je niet meer negatief getriggerd. Dat is wat ik doe met de healingen, het wegnemen van de emoties en triggers zodat je herinneringen neutraal worden. Je herinneringen zijn dan gewoon een onderdeel van wie jij nu bent."

  Het gevoel wat me hier bekruipt is we stoppen de emotie weg en doorleven deze niet, zodat dit opgelost kan worden.

  • Hoi Mike, nee, het is geen wegstoppen.

   Het gaat er om dat het lichaam de gelegenheid wordt geboden om de paniek/stress los te koppelen uit het celgeheugen. Een lichaam is een zelflerend mechanisme wat allerlei aspecten van een situatie – waar iets mis ging – onthoudt, zodat het later, wanneer diezelfde condities weer zouden bestaan, je kan beschermen tegen problemen. Iets wordt een trauma als je lichaam niet goed weet welke aspecten opgeslagen moeten worden en/of onder welke categorie. Die verwarring is te vinden in de kleine hersenen, en vaak ook ergens in de romp bij een orgaan waar emoties opgeslagen zitten.

   Je kunt die verwarring, een trauma, voelen via fysieke weg (gespannen buik, hernia, hoofdpijnen etc), via biochemische weg (hormoon-onbalansen, niet optimale spijsvertering), via emotionele weg (depressies, woede etc) en ook energetisch (voelbaar als blokkade in de energiestroom in of om het lichaam). Via al deze wegen zijn de trauma's ook te bereiken en vaak weer op te lossen.

   Fysiek door bijv osteopaat die met z'n handen het lichaam zachtjes manipuleert zodat het de spanning los laat, Emotioneel zoals sommige psychotherapeuten doen door het laten doorleven – voor veel mensen idd de meest bekende methode, en een heel goede. Biochemisch door bijv. supplementen, en Energetisch door healings.

   Als het via de ene weg weggehaald kan worden, zullen ook de andere aspecten geen probleem meer ervaren. Dus is emotioneel doorleven goed omdat écht uithuilen maakt dat het trauma van bijv. de maag af gaat. Echter is dan ook de spijsvertering beter omdat de maag weer beter z'n werk kan doen en is er energetisch ook niets meer te voelen. Energetisch weghalen kan ook betekenen dat de spijsvertering verbetert (geen knoop meer in de maag) en dat het verdriet er gewoon niet meer zit. Er is dan ook niets meer om om te huilen….

   Da's iets anders dan wegstoppen. Helemaal met je eens, wegstoppen is funest! Gelukkig is dat niet wat hier gebeurt.
   Mooi artikel, Isabelle!

  • Mike een emotie is een staat van verwarring geboren uit een kortzichtig ego-denken. Als ik in de emotie zit dat ik me moet verdedigen omdat de ander mij toch zal afwijzen geef ik mijn kracht weg. Als ik uit de emotie stap en zijn boodschap lees, dan ontdek ik het achterliggend verhaal dat ik bang ben om afgewezen te worden, dat ik eigenlijk niet geloof in mijn schepperskracht en dat ik mezelf niet vertrouw.

   Als ik in de emotie zit kan ik niet meer voelen, want de emotie overheerst……..als ik uit de emotie stap voel ik terug mijn kern en voel ik liefde .

   Met emoties bedoel ik: angst, woede, frustratie, wanhoop, medelijden, eenzaamheid, ……

   emoties heb ik ontdekt hangen samen met het ego en hebben als ondergrond angst want er kan maar 1 waar gevoel zijn en dat is onvoorwaardelijke liefde daar dit de bouwstof is van de schepping. Alles wat niet-liefde is is angst en bijgevolg onderdeel van het duale concept, vandaar dat ik stel dat je uit de emotie moet stappen om terug te kunnen voelen.

   Het is natuurlijk allemaal hoe je het bekijkt en verwoord. Dus jouw stelling dat een emotie wegstoppen fout is klopt helemaal, want een emotie heeft ons altijd iets te leren over onszelf. Maar zolang je erin zit zal je ze niet kunnen begrijpen, neem afstand zodat je kan luisteren ernaar.

 9. "Alles heeft als essentie volmaakte onvoorwaardelijke liefde. Hier op aarde is die onmogelijk ten volle te beleven door het duale concept. "
  .
  Is maar net welke keuze je maakt, toch?
  .
  Het duale concept is maar een concept in de mind.
  .
  Als die mind werkelijk stil en de boel doorleefd is dan is er ook niet zoiets als duaal concept.
  .
  Althans zo is het zoals ik het ervaar.
  .
  Heb ik wel flink knel gezeten tijdens de geboorte.
  .
  Het is een zelf gecreëerde beperking waardoor de mens niet voor de 100% gaat.
  .
  Wat is nou die ene procent?
  .
  M.a.w. het is hier op aarde mogelijk volmaakte onvoorwaardelijke liefde ten volle te beleven.

 10. Fantastisch artikel. Heel open , oprecht en eerlijk. Ook ik ben daar al een hele tijd mee bezig en leef nu fantastisch vanuit mijn kracht en met iefde, begrip en respect voor al wat leeft. Dankjewel, Lutje

 11. Jee wat een herkenning. Alleen ben ik nog niet zover. Wel dat ik weet dat ik moet loslaten en dan met name het verleden en de negativiteit, maar het ook echt doen valt me zo zwaar. Mooi om te lezen dat het wel kan. Geeft me moed en vertrouwen als ook een bevestiging dat ik door moet zetten. Dank je wel.

  • Hallo esther, de clou ligt in het feit dat jij als enige beslissingsmacht hebt in je leven. Je MOET niks, je bent gewoon op ontdekkingsreis. Laat de druk los en je zal ontdekken dat je veel verder staat dan je nu denkt. Maak bewuste keuzes en onthoudt dat het jouw leven is en dat jij de spil bent in je leven. Zet je een ander of de maatschappij op de eerste plaats zullen zij de keuzes maken in jouw plaats en ben jij speelbal van het leven. Wees de schipper op je eigen schip

 12. Mooi gezegd Isabella. Ik ben het er helemaal mee eens: medelijden ontkracht, angst en verzet ontkrachten, maar compassie, onvoorwaardelijke liefde en verantwoordelijkheid nemen voor onze eigen ongeheelde stukjes zet ons in onze kracht. En zorgt ervoor dat we makkelijker kunnen kiezen voor liefde en vreugde, en meer liefde en vreugde kunnen creëren op deze zo mooie aarde <3

 13. Indrukwekkend Isabelle jou artikel .

  Bijzonder hoe jij jezelf bloot geeft . heb er bewondering voor .
  Zoals zo velen mensen heb ik ook moeten leren om los te laten .
  Het traumaatje uit mijn jeugd . heb ik ingeruild voor zelfverzekerdheid .
  Los laten van alles is het beste geweest wat ik kon doen voor mijzelf .
  Ik werd als kind bijna nergens geaccepteerd . hoorden er niet bij ..
  Ik was heel vaak verdrietig en wenste dat ik dood was .
  Het is nu 100 graden om gedraaid .
  Men is blij als ik kom . en dat schijn ik uit te stralen .
  Ik voel mij geliefd . dan denk ik zelf . je heb het verdiend .
  Ik heb schijnbaar het licht gezien . of ik voelden het licht .
  Van een verlegen stil meisje .een blij mens .
  Ik ben mij er wel van bewust dat ik begeleiding krijg .
  Dat voel ik . het is mij ook al vele malen verteld .
  De kracht en moed wat er bij mij vroeger aan ontbrak is er nu wel.
  Ik benader mensen nu ook op een andere manier .
  Ik heb vele mensen uit de put moeten halen . die er erg diep in zaten .
  Maar ik begrijp nu heel goed . dat je ze niet kan helpen uit medelijden .
  Dat heb ik wel altijd gedaan . en daar werd ik zelf ziek van op een gegeven moment .
  De gruwelijkheden op t v zie ik dagelijks . toch kan ik daar goed mee omgaan .
  Het gekke is ik kon er eerst niet van slapen en praten er veel over met andere .
  Nu raakt het mij veel minder . ik ben al jaren lid van amnesty international .
  Op deze manier ben je er wel bij betrokken maar help je meer mee aan een oplossing .
  Ook al is dat niet makkelijk .
  Wel moest ik even slikken van dat verhaal van die man in dat concentratie kamp .
  Bijzonder hoe hij daar mee om is gegaan . daar neem ik mijn petje voor af .
  Je zal het maar mee maken . de meeste mensen zijn geestelijk een wrak na zoiets ..
  Ik heb een paar verhalen gehoord van mensen die in een jappen kamp hebben gezeten .
  De een is nooit meer de oude geworden en de vrouw heeft zelfmoord gepleegd ..
  Maar ik kan in ieder geval beter met emoties omgaan .
  Loslaten . dat is de sleutel . maar ik ben mij er van bewust dat dat niet voor iedereen is weggelegd ..

  Hartelijk dank Isabelle liefs Jannie . ❤️
  Jeminee . je maakt wat bij mij los .

  • hallo jannie, mooi te lezen hoe jij je eigen kracht aanvaard en inzet. Loslaten is een keus en is voor iedereen weggelegd die durft eerlijk naar zichzelf te luisteren xxx en dank dat ik wat mocht losmaken bij jou

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in