Hoe leer je De Grootsheid van je Ziel omarmen

Afstemmen op wie je werkelijk bent: De Grootsheid van je Ziel leren omarmen

Stel je eens voor dat alles waarnaar je diep verlangt echt gerealiseerd kan worden. Stel je voor dat je niet meer beperkt bent door je kleine Ik en dat de hele wereld voor je open staat. Hoe voelt dat? Bevrijdend of niet? En wat gebeurt er op het moment dat je dit gevoel helemaal toelaat? Aha, daar komt dan weer een mooie saboterende gedachte die meteen dit beeld teniet  doet. “Want dat kan niet”, “Je bent niet goed genoeg”, “Je hebt niet genoeg geld.” Het script van jouw kleine IK komt meteen in werking als je naar de liefde die in jouw hart huist keert en niet naar het stemmetje van je Ego luistert. Hoe komt dat? Het Ego is bang dat jij liefde zult vinden in jezelf omdat hij dan geen grip meer op je heeft.

Als wij ons verhaal kunnen loslaten van wie wij denken te moeten zijn en op de Bron en op de stem van ons hart kunnen afstemmen om te voelen wie wij werkelijk zijn , dan kunnen wij de Grootsheid van onze Ziel voelen. In dit artikel wil ik uitleggen hoe je kunt afstemmen op de Grootsheid van je Ziel.

Rollen spelen in plaats van in het drama van het verhaal geloven

Door op de aarde te leven als spirituele wezens in menselijke lichamen, spelen wij allemaal rollen die wij van tevoren hebben uitgekozen. Moeder, Vader, zoon dochter, partner, ex-partner etc. Het zijn rollen die dienstbaar zijn aan de groei van onze Ziel. We kiezen ook een bepaalde persoonlijkheid die nu bij ons in dit leven past.

Door het aardse leven en zijn uitdagingen vergeten wij dat we maar rollen spelen en gaan ons identificeren met deze rollen, onze emoties en met ons lichaam. We gaan echt in het verhaal geloven dat onze persoonlijkheid gecreëerd heeft en voelen ons misschien als slachtoffer van bepaalde gebeurtenissen. In feite raken wij verstrikt in het Drama dat ons Ego creeert.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Als wij al onze ervaringen in een groter perspectief kunnen plaatsen, en ons boven ons verhaal plaatsen, dan kunnen we weer contact met onze essentie maken. Maar als wij ons vastklampen aan ons verhaal en dit verhaal onze identiteit laten bepalen, vergeten wij wie wij zijn en leven wij een leven dat afgesneden is van de liefde in ons. Dit soort leven verhart ons hart omdat wij in schuld en tekort geloven en ook gebukt gaan onder de druk aan verplichtingen en aan het geloof dat wij hieraan moeten voldoen. Onze keuzes worden gemaakt om te “People Pleasen”, uit angst bijvoorbeeld niet geaccepteerd te worden. Angst is de drijfveer in ons handelen en laat ons klein en nietig voelen. Liefde in tegendeel maakt ons oneindig krachtig en groots. Zo groot dat je het je bijna niet kunt voorstellen.

Loslaten van de Vorm

Neem eens even een moment om te voelen, wat het met je doet als je zegt: “Ik heb een lichaam, maar ben geen lichaam”, “Ik heb een emotie, maar ben niet die emotie” en als je ziek bent, “Mijn lichaam is ziek, maar ik ben niet mijn lichaam of mijn ziekte. Ik ben zoveel meer dan dat.”

Dit besef is bevrijdend en biedt je mogelijkheden.

Als je niet meer beperkt bent door je vorm, door je verhaal, door het zoeken van maatschappelijke goedkeuring van je verhaal, maar je van binnen van tevoren goedkeurt en je meer laat leiden door je Ziel, dan wordt de liefde je drijfveer en opent deze de deuren naar jouw verlangens.

Jouw verlangens zijn een deel van wie je werkelijk bent. Door jouw verlangens te erkennen erken je wat er in jou leeft. De beweging van erkenning creëert ruimte om jouw onbewuste verlangens naar boven te laten komen en zich aan jou te laten zien.

In Je Grootsheid staan

Om De Grootsheid van je Ziel te kunnen voelen moet jij eerst jouw eigen Grootsheid omarmen. Het veel genoemde citaat van Marianne Williamson uit haar boek ‘Terugkeer naar liefde” over in je licht staan vat dit mooi samen:

“Onze diepste angst is niet dat we ontoereikend zijn.

Onze diepste angst is dat we oneindig machtig zijn.

Het is ons licht, niet onze duisternis

waar we het aller bangst voor zijn.

We vragen ons af:

Wie ben ik dat ik briljant, buitengewoon aantrekkelijk, getalenteerd en geweldig zou zijn?

Maar waarom eigenlijk niet?

Je bent toch een kind van God?

Je moet je niet kleiner voordoen dan je bent

opdat de mensen om je heen zich vooral niet onzeker zouden gaan voelen.

We zijn geboren om de luister van God uit te dragen die in ons woont.

Niet slechts in enkelen van ons, maar in ons allemaal.

Als wij ons licht laten schijnen, geven we anderen onbewust toestemming om dat ook te doen.

Als wij bevrijd zijn van onze eigen angst, bevrijdt onze aanwezigheid automatisch anderen.”

Het gaat erom dat je durft te zijn wie je bent en dit aan de wereld te laten zien. Wij zijn allemaal kinderen van God die bedoeld zijn om te stralen en ons licht op wat voor manier dan ook dienstbaar aan de wereld te maken. Vaak ontnemen wij ons eigen licht door pijnlijke gebeurtenissen uit het verleden. We zijn gaan geloven in bepaalde overtuigingen en hebben deze de ruimte gegeven om als deel van onze waarheid te zijn.

Jouw Grootsheid  erkennen is geen makkelijk proces omdat je eerst alles wat dit gevoel van Grootsheid in de weg staat mag opruimen.

Kwetsbaar durven te zijn en moedig genoeg zijn om je eigen koers te volgenHoe leer je De Grootsheid van je Ziel omarmen

Ik ben in mijn eigen licht gaan staan op het moment dat ik daar echt voor gekozen had. Ik kwam op een punt dat ik het zat was mij klein te maken, “playing small” en voelde van binnen dat ik mijn Grootsheid wilde ervaren. Ik heb dit toen aan het Universum in een duidelijke intentie verwoord en dit helder verlangen wordt nu stap voor stap verwezenlijkt.

Op het moment dat jij je Grootsheid erkend, stel  jezelf heel kwetsbaar op. Het betekend in zekere zin echt te gaan staan voor wie je bent. Je zegt hiermee “Ik mag er zijn met alles erop en eraan ongeacht wat de buitenwereld hiervan vindt. Ik volg mijn eigen koers en het is goed.”

Ja, je eigen koers volgen is wat je als mens moet doen om jouw waarheid te kunnen leven en je innerlijke autoriteit zo te bekrachtigen. Maar het is spannend en onzeker omdat alle zekerheden losgelaten worden. Je wordt uit je comfortzone gehaald door de stem van het hart te volgen, niet wetende waar het naar toe leidt, maar diep van binnen voelende “Hier mag ik trouw aan zijn”.

Bijstellen van de koers hoort bij het proces

Als je echt voor jezelf kiest, wordt je telkens weer op de proef gesteld door het leven en door je Ego. Je Ego wil niet dat je groeit, wil alles veilig houden en je klein houden en probeert je te verleiden bepaalde stappen niet te nemen die je hart je influistert. De kunst is dit te zien voor wat het is: namelijk een angstig deel in jezelf dat alleen maar liefde nodig heeft.

Denk niet dat het volgen van je eigen koers meteen helder en duidelijk is en in een rechte lijn verloopt. Mijn ervaring is dat de koers steeds bijgesteld wordt door de ervaringen die ik verzamel en door het bewustzijn dat daardoor vergroot wordt. De richting die door jouw hart gestuurd wordt is wellicht duidelijk, maar de weg ernaar toe is niet altijd vanzelfsprekend omdat het leven je voortdurend test om te voelen of de gekozen weg wel of niet nog klopt. Het is dan aan jou om te kiezen of je dezelfde weg wilt nemen of een nieuwe weg kiest die ongekend en onzeker is maar wel tot groei leidt. Elke keuze die je maakt is goed omdat er geen goed of slecht bestaat. Elke keuze brengt je altijd ergens en draagt bij aan jouw ervaringen en bewustzijn. De vraag is dan wel of de gekozen weg, jouw hart vervult of niet.

Uiteindelijk is jouw zelfliefde de ultieme wegwijzer van het hart en die maakt onderdeel uit van jouw Grootsheid.

Jouw Grootsheid is er al Lief mens, maar het is aan jou om deze volledig te omarmen en ervoor te gaan staan en dat wens ik jou van harte toe, want zo ontwikkel  jezelf tot een krachtig en bewust mens die dienstbaar is aan de wereld en dat is nu meer dan ooit nodig.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

4 REACTIES

  1. Magische woorden en ik werk er elke dag aan zodat ik mijn dienstbaarheid aan iedereen kan geven. Ik schakel mijn ego voorgoed uit en volg deze weg die veel beteris. Je wordt er zelf gelukkig door. Mooi geschreven ook. Dankjewel, Lutje

  2. Deze verwoording wauw!! dit komt ook nog eens op het moment dat het zo nodig is om dit ook te mogen lezen. Super verhelderend en bijzonder. Super mooi cadeau en ik wens iedereen hetzelfde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in