Hoe maak je contact met jouw ziel
Leestijd: 5 minuten

In het eerste deel van dit artikel beschreef ik hoe onze ziel contact met ons maakt gedurende ons leven. Hoe zij ons wakker schudt en ons probeert te leiden naar een leven waarin zij haar energiefrequentie door ons heen kan laten stromen. Dit deel gaat over wat wij zelf kunnen doen. Zo maak je bewust contact met je ziel.

Wat is je ziel?

Je ziel is een onvoorstelbaar hoge energiefrequentie met een unieke trilling, die jou maakt zoals jij bent. In Gesprekken met God (N.D. Walsch) wordt de aard van onze ziel prachtig omschreven:

“Je ziel is overal in je en om je heen. Ze is wat jou geheel omvat. Je ziel is groter dan je lichaam. Zij wordt niet door je lichaam gedragen, maar draagt zelf jouw hele lichaam in zich. Je ziel is wat je bij elkaar houdt, net zoals de ziel van van God de hele kosmos bevat en bijeenhoudt”.

Contact met je ziel? Hoogsensitiviteit ontwikkelen

Als je contact met je ziel wilt maken, zal je je moeten afstemmen op een veel hogere frequentie dan de dagelijkse realiteit. Dit klinkt vaag, maar dat is het niet. Hogere energiefrequenties zijn net zo concreet als de energie van onze 3-dimensionale wereld, het is alleen veel subtieler waar te nemen.

Hoogsensitieve mensen vertellen me wel eens dat ze het gevoel hebben dat ze 20 zintuigen hebben, in plaats van 5. Deze zintuigen hebben nu nog niet allemaal een naam, maar dat betekent niet dat ze minder echt zijn. De meeste mensen hebben ze alleen nog niet ontwikkeld, maar dat is slechts een kwestie van tijd. Met deze gevoeligere zintuigen kunnen wij wel hogere energiefrequenties waarnemen, zoals ook de frequenties van onze ziel. Eigenlijk is communicatie met onze ziel pas mogelijk als we hoogsensitiever worden.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Ieder mens kan zich oefenen in sensitiviteit, het is als het ware een spier die je kunt trainen. Om subtielere, innerlijke en zachtere signalen van hogere frequenties waar te kunnen nemen, moeten we leren de hardere, externe en concretere waarnemingen naar de achtergrond brengen. Dit betekent verstillen, naar binnen keren en onze eigen energiefrequentie verhogen. Mediteren dus.Hoogsensitiviteit ontwikkelen

De Wet van Aandacht: energie volgt onze focus

Als we het hebben over het werken met energie, zijn vele mensen al bekend met de Wet van Aantrekkingskracht. Deze zegt dat onze gedachten en emoties bepaalde frequenties uitzenden, die soortgelijke frequenties aantrekken en andersoortige afstoten.

Een afgeleide wet hiervan is de Wet van Aandacht. Deze wet houdt in dat er extra energie wordt toegevoegd aan gedachten/gevoelens die onze bewuste en gefocuste aandacht hebben. De kracht waarmee we gedachten uitzenden -en ook de mate waarin we overeenkomstige zaken aantrekken- wordt dus bepaald door de hoeveelheid aandacht die we aan onze gedachten verbinden. Van alles wat we kunnen meten in het universum, schijnt gefocuste aandacht de sterktste energiegenerator te zijn. Dit is groots.

Ons energiesysteem maakt geen onderscheid tussen gedachten of gevoelens die we ons inbeelden, of daadwerkelijke gebeurtenissen. Het effect van een innerlijk beeld is dus vergelijkbaar met een situatie die echt plaatsvindt. Daarmee bezitten we allemaal onbegrensde scheppingskracht. Zonder uitzondering zijn wij in staat met onze aandacht de sterrenstof -waarvan wij en onze hele kosmos zijn opgebouwd- in beweging te brengen. Dit is wat wijsheidstradities bedoelen wanneer ze zeggen dat wij ware scheppers zijn, dat wij allen goden zijn. Zij hebben het over dit principe. En gelukkig begint de wetenschap dit mysterie ook te ontrafelen.

Bewust energie transformeren

Uit wetenschappelijk onderzoek (Hunt, 1996 Infinite Mind) blijkt dat de staat van ons bewustzijn en het niveau van ons waarnemingsvermogen af te lezen is aan de trillingsfrequenties van ons energieveld. Wanneer we onze aandacht verschuiven naar hogere dimensies van bewustzijn, verschuiven ons persoonlijk frequentieniveau en ons waarnemingsvermogen automatisch mee omhoog. Hoe ruimer ons bewustzijn en ons waarnemingsvermogen, des te hoger en sterker onze trillingsfrequentie. Dit is waarom bepaalde goeroes of grootsten van onze aarde enkel door hun aanwezigheid de ruimte kunnen transformeren of mensen kunnen genezen. Hun trillingsgetal is zo hoog, dat zij enkel hoeven te ‘zijn’, om alles in hun omgeving energetisch op te tillen.

Over dit vermogen beschikken wij allemaal, echter niet bij iedereen is het op hetzelfde niveau ontwikkeld.

Contact met je ziel, de feiten op een rijtje

Wat houdt dit alles nou helemaal in?

 1. Wij kunnen onze eigen trillingsfrequentie verhogen naar het niveau (de realiteit) waarop wij onze aandacht richten.
 2. Doordat tijdens het uitbreiden van onze aandacht ons waarnemingsvermogen mee oprekt, zijn wij in staat deze hogere niveaus bewust waar te nemen en te ervaren
 3. Omdat ons energiesysteem geen onderscheid maakt tussen realiteit en verbeelding, kunnen we letterlijk alles waarnemen wat we door middel van onze fantasie onder onze aandacht brengen. 
 4. Vanwege de wet van aantrekkingskracht hebben we door middel van ons verbeeldingsvermogen een grenzeloze scheppingskracht in wat we kunnen ervaren.

Dit is waar William Arthur Ward op doelde met zijn uitspraak:

“If you can imagine it, you can achieve it; if you can dream it, you can become it”.

Hij kende blijkbaar deze fundamentele universele wetmatigheden.

Dus of je nu gelooft in je ziel of niet, of je haar uit ervaring kent of enkel als een beeld in je fantasie; het maakt niet uit. Feit is dat, als je je afstemt op je ziel, jij jouw energiefrequentie richting de frequentie van je ziel verhoogt waardoor je in staat kunt zijn haar waar te nemen.

Uiteraard neemt de helderheid van onze waarneming en ervaring toe naarmate we tijd en inzet investeren in het trainen van onze gefocuste aandacht.

hoe maak je contact met je ziel

Mediteren, training in sensitiviteit

Meditatie is een ander woord voor het focussen van onze aandacht. Vele eeuwenoude wijsheidstradities vertellen ons dat meditatie helpt bij het in contact komen met hogere aspecten van onszelf.

Tijdens meditatie breng je je energie -die je normaal naar buiten richt- naar binnen. We kunnen ons focussen op een aandachtspunt zoals onze ademhaling, een gedachte of gevoel of een intentie. Zoals ik in een eerder artikel ook schreef:

Meditatie is eenvoudigweg het trainen van opmerkzaamheid: waarnemen, observeren wat er in onze gedachtenwereld en gevoelsleven gebeurt. Onze gedachten, onze emoties en ons lichaam worden stiller, zodat we de subtielere signalen van hogere frequenties makkelijker kunnen gaan waarnemen.

contact met je ziel. Meisje mediteert

Geleidelijk ophogen van je trillingsgetal

Dat klinkt wel erg gemakkelijk. Als ik me focus op mijn ziel of gewoon een beeld ervan, stem ik me af op de energiefrequentie van mijn ziel? Volgens vele eeuwenoude wijsheidstradities wel, en ook onze hedendaagse natuurkunde lijkt dit nu aan te tonen. Contact met hogere dimensies van onszelf ligt simpelweg binnen het vermogen van ons bewustzijn. En ons bewustzijn kunnen we besturen.

Maar dit is niet iets wat je even in één keer bereikt. Je bent niet zomaar van het ene op het andere moment op je zielsfrequentie beland. Zonder voorbereiding plotseling een zoveel hogere frequentie zou ons lichaam helemaal niet kunnen verdragen. Er zijn gevallen bekend waarin mensen -door overstimulering van bepaalde energiecentra- in een psychose raakten, of waarin hun lichaam spontaan tot ontbranden kwam (pyrokinese).

Onze zenuwen, onze psyche en ons energetisch lichaam kunnen dit proces alleen verdragen wanneer het een geleidelijke verschuiving is. Als we onze energie langzaam ophogen zodat ons hele wezen kan wennen aan een steeds hogere trillingsniveau.

Effecten en gevolgen

Samen met cliënten werk ik door middel van een aantal meditatietechnieken aan het geleidelijk verhogen van hun energiefrequentie en het contact maken met de unieke ‘trilling van hun ziel’. Ervaringen lopen uiteen van eenheidservaringen, heldere inzichten over de werking van het universum, een direct weten over de eigen lotsbestemming, tot mensen die het ‘de beste drugservaring ooit’ noemden.

Hogere trillingen kunnen lagere transformeren, niet andersom; een andere wetmatigheid van energie. Dit is waarom de uitdrukking “Liefde overwint alles” één van de grootste mysteries van de schepping onthult. Liefde is de hoogste energiefrequentie. Je afstemmen op je ziel -de pure liefdesfrequentie- dringt dus door in alle ‘lagere aspecten’ van je wezen. Het transformeert onze zware emoties, onze negatieve gedachten en heelt ons fysieke lichaam van allerlei lagere frequenties die ons verzwakken. Maar je doet dit niet enkel en alleen voor jezelf. Door als individu ons trillingsgetal te verhogen, tillen we automatisch het hele kwantumveld waar ons gehele universum uit bestaat verder omhoog.

Door gebruikmaking van de Wet van Aandacht en onszelf te trainen in het focussen van ons bewustzijn, kunnen wij onszelf en onze wereld in alle opzichten overstijgen en optillen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

6 REACTIES

 1. Hallo Els,

  Wees er niet bang voor….dit gevoel dat je ervaart is bekend zoals in de Reiki.
  Het betekend het stromen van de energie die gevoedt wordt door het universum.
  En met deze energie kun je ‘helen’.
  Dit is ook waarom je als ouder je hand legt op de zere plek bij je kind, na een val bijvoorbeeld.
  Ieder mens heeft dit in zich maar is er niet mee bekend of sluit zich er voor af.
  Misschien eens een idee iets over Reiki/Magnetiseren te lezen? Waarschijnlijk wordt er dan een heleboel duidelijk…
  Koester het maar….het is een prachtig ‘geschenk’.
  Veel succes!

 2. Ik heb niet alleen een brandend gevoel in mijn handen en voeten. Ik voel ook energie stromen, vooral uit mijn handen. Ik weet niet wat het betekent. Het geeft me een blij en soms als het heftig wordt, angstig gevoel.

 3. Interessant, ook wat je schrijft over dat branden.
  Ik heb in meditatie soms dat mijn handen en voeten (chakra’s) beginnen te branden, en dan word ik echt bang, alsof ik kan ontploffen , maar ik merk altijd dat het een geleidelijk proces is, de volgende dag ligt de focus weer ergens anders en is het branden weer minder aanwezig enz.
  Punt is dat er weinig info over te vinden is.

  Dank voor je schrijven!

  • Hai Jeanne,

   Het branderige gevoel komt ook om dat je aard. Aarden is belangrijk, zeker voor hooggevoelige , omdat je hierdoor je negatieve energie die je ontvangt kwijt kan. Je komt meer tot en weer bij jezelf. Geniet maar van het branderige gevoel en de warmte. Daarna voel je je vaak ook chiller meer engergiek, liefdevoller en rustiger. Niet bang voor zijn, is een cadeau! Hakuna matata

   • Dank!☆
    Het roept inderdaad niet alleen angst op, ik ben er ook blij mee omdat ik inderdaad dan voel dat er kanaaltjes opengaan als het ware.
    Lief je reaktie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in