hoogsensitieve kinderen
Photo by: Lisa Runnels; http://pixabay.com/nl/jongen-wandelen-teddybeer-de-weg-447716/

Hoe maak je verbinding met het innerlijke kind

Weet je nog hoe je was toen je een klein kind was? Vrij van verwachtingen, nog zonder enige sturing of richting door anderen? Zo puur, open en eerlijk? Ben je op zoek naar wie je werkelijk bent? Ga terug naar waar het allemaal begon…

Je voelt je goed en gelukkig en toch heb je het idee dat je niet helemaal op de juiste weg zit of datgene doet waar je nou écht blij van wordt.

Wat wil je écht?

Door alle bezigheden in ons leven, zijn er soms periodes waarin we wat verder van onszelf af komen te staan. We raken in een sleur, we hebben onze agenda vol staan met ons dagelijkse werk, afspraken en feestjes. Doordat we ‘mee’ willen doen met de omgeving en wat er van ons verwacht en gewenst wordt, kan het zijn dat we na een tijdje merken dat we teveel van onszelf verwijderd zijn. We zijn dan te ver verwijderd van wie we werkelijk zijn en wat we werkelijk willen (doen). Zeg je elke dag ‘ja’ tegen de dingen die je echt leuk vindt om te doen of doe je veel dingen omdat je ze ‘moet’ doen en het van je gevraagd en gewenst wordt? Wat wil jij werkelijk? Wat wil je écht? Al deze antwoorden liggen in jou.

Bewust

Om werkelijk bij jezelf te komen is het belangrijk om stil te staan bij de dingen die je doet. Hier en nu. Bewust. Wat doe ik, wat voel ik als ik dit doe, voelt het goed of voelt het niet goed? Waar word ik nou écht blij van? Door te merken wat je niet fijn vindt of wat niet goed voelt voor je, blijven de dingen over die wel goed voelen voor je. De kunst is om hierin dan ook je weg te kiezen en de weg te bewandelen die voor jou goed voelt. Als je met die stroom kunt meebewegen doe je wat je graag doet, wat goed is voor jou en voer je misschien wel onbewust de opdracht uit waarvoor jij hier op aarde bent gekomen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Verbinding met het innerlijke kind in jou

Je kunt verbinding maken met het beeld van het kind dat je vroeger was. Vrolijk, blij, stralend en zo puur. Vele dingen konden en zei je, zonder schaamte. Het kleine wonder dat je was in de eerste jaren van je leven, die persoon ben je nu ook. Je draagt dit innerlijke kind in je, je draagt het met je mee. Die vrijheid die je als kind ervoer, kun je nu aanspreken in jezelf evenals je vrolijkheid en je lach. Je bent die persoon die je toen ook al was. Dit is de pure verbinding met jezelf en wie jij in essentie bent. Je mag op zoek naar het innerlijke kind in jou die je mogelijk een tijdje uit het oog bent verloren, door de jaren heen, door hoe je al jaren je dingen doet. Je mag verbinding maken met wie je in essentie bent, zo puur als in je eerste jaren. Voel je vrijheid. Voel wat er loskomt en wat het verteld over jou.

Duin-640
Photo by: Drewski Mac; https://www.flickr.com/photos/andrewmaciejewski/3627890636

De kracht van de herinnering

Je beelddenkend vermogen, foto’s, tekeningen of andere vormen van herinneringen zijn goud waard. Ik heb deze vormen heel goed kunnen gebruiken om werkelijk verbinding te maken met het kleine meisje dat ik was, in mijn eerste jeugdjaren. Ik kon heel goed voelen wat zij allemaal voelde in die momenten. Ik huilde, ik voelde intens wat zij voelde, kon alles terughalen en begreep ineens, door het ontmoeten van dit gevoel, waarom ik op bepaalde momenten verdrietig ben, me alleen voel, niet gezien voel en niet begrepen voel. Door in verbinding te staan met het kind in ons, kom je terug bij wie we als kind zijn. Wie was jij, toen je zo puur en vrij van verwachtingen was? Door in verbinding te staan met het kind in jou en de daaraan gekoppelde herinneringen kom je dicht bij een intens gevoel waarin vele antwoorden voor je zullen liggen. Het voelt als ‘thuiskomen’ bij jezelf.

Zie, voel, ervaar

Het helpt om regelmatig dit beeld op te roepen. Je mag verbinding maken met je innerlijke kind, het kleine kind dat je was. Het meisje met die brede lach, vol vrolijkheid. Je kan het tijdens je dagelijkse dingen doen, maar ook tijdens een meditatie of ademhalingsoefening. Het kan ook fijn zijn om de rust op te zoeken in de natuur.
Ga terug naar de momenten waarin je je intens gelukkig en blij voelde. Wat vertelt het over jou en waar brengt het jou? Het zegt vaak heel veel over wat bij je past, wat je graag wilt en graag doet. Het brengt je grootste puurheid omhoog, laat je stralen. Uiteindelijk wint die sterke kracht in jou en mag je leven op de energie die je hebt meegekregen om hier op aarde te doen waar juist jíj zo goed in bent. Ik vond mijn lach terug, voelde me als een kind zo vrolijk en blij. Ik heb mezelf weer gevonden, en ik weet, het is nooit weggeweest. Je mag het pure gevoel dat bij je hoort vastpakken. Je mag je lach vasthouden en stralen. Verwonder je over de krachten die in je liggen.

Wat vertelt jouw innerlijke kind je? Waar mag je voor gaan kiezen? Welk pad mag je gaan bewandelen?

Gedicht:

Innerlijk kind

Klein meisje,
dat ik zocht,
Zo vrolijk, zorgeloos en blij,
Klein meisje,
dat ik zocht,
Ik heb je gevonden
Veel dichterbij dan ik verwachtte
In de meest warme plek van het hart.
Ik heb mezelf hervonden
Lief klein meisje,
Ik draag je voor altijd met me mee,
Samen,
hand in hand,
Samen,
met z’n twee

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in