Om iets van de toekomst te maken moeten wij als mensen ons realiseren dat wij een collectief geheel zijn: de mensheid. Vanuit astrologisch oogpunt zijn er verschillende tijdperken en in die tijdperken herkennen we weer verschillende “fases”.

Zo bestaat het fenomeen ‘kosmisch jaar’, de periode waarin de as om de aarde draait en de aarde om de as, dit duurt 26.000 jaar vanuit wetenschappelijk onderzoek. Tot het jaar 1962 was er sprake van het “Vissentijdperk”. Typerend voor deze fase zijn: idealisme, onderbewuste dromen, verslaving en opoffering.

Op collectief niveau betekende dit: geen individualisme, scholen en groepen, religie en koning. Op autoritair gebied voornamelijk: de kerk (priester), universiteit en moralen. Centraal stond hierin: de overheid, rijkdom, status, intellect, macht en elite.

Het hippietijdperk

Na 1962 stonden de Zeven Planeten in het teken van: Waterman. Het nieuwe tijdperk brak aan, Waterman stond in het huis van Uranus. Dit was een revolutionaire en transformerende fase, een afkeer tegen moralen, academie en de overheid. Een seksuele revolutie: taboes werden verbroken, er werd vaak geëxperimenteerd met drugs om in een “God-extase” te kunnen komen.

Spiritueel gezien was dit een positieve fase, het taoïsme en het tantrisme werden in het Westen ontdekt en er werd veel gedaan aan meditatie en innerlijke zelfreflectie. Aan de andere kant heerste er seksuele losbandigheid  (de makkelijke weg) en gebeurde deze revolutie op een uiterlijke manier: er was veel hebzucht en jaloezie, er is een innerlijke revolutie nodig!

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Het heden en de toekomst

Tegenwoordig zien wij steeds meer mensen “wakker” worden. Meer mensen gaan op zoek naar zingeving: de zin van het leven, spiritualiteit, individualisme en het bereiken van innerlijke vrijheid.

Hoe bereiken wij zingeving in haar essentie?

Door op zoek te gaan naar onszelf, naar onze ware identiteit. Door ons de vraag te stellen wie wij werkelijk zijn, naast de opgebouwde conditioneringen vanuit de samenleving: opvoeding, school, werk, en sociale omgeving. Dit zijn allemaal externe factoren die gevormd worden tot jouw persoonlijkheid. Het is hierin van belang om onszelf werkelijke wezensvragen te stellen: wie ben ik? (IK – werkelijk). Door op zoek te gaan naar jezelf keer je naar binnen.

De confrontatie hierin is de eigen onwetendheid, dit zorgt voor het lijden. Wij doen er alles aan om onze eigen leegte op te vullen door het buiten onszelf te zoeken door middel van bijvoorbeeld: een partner, omdat je niet alleen wil zijn of: zoeken in het materialisme; nieuwe spullen kopen en uiterlijkheden, dit kan lijden tot een obsessie die onvervuld raakt waardoor je steeds op zoek gaat naar nieuwe externe factoren die op den duur geen blijvend geluk zullen bieden.

De oorsprong van het lijden is het verlangen buiten jezelf zoeken.

Hierin is de horizontale weg de weg van plezier/pijn, met daarin geen werkelijke diepgang. De omstandigheden veranderen hierin niet wie wij zijn. De verticale weg is de weg van het Zijn: wij kunnen onze innerlijke staat veranderen, en hiermee ook de omstandigheden veranderen.

“Het is de geest die de huidige beschaving heeft gecreëerd, deze traditiegebonden cultuur of samenleving en als je je eigen geest niet begrijpt, heeft het weinig zin om in opstand te komen, als communist of als socialist of wat dan ook. Daarom is het heel belangrijk om zelfkennis te hebben, bewust te zijn van al je activiteiten, je gedachten en gevoelens, en dit is onderwijs “- Jiddu Krishnamurti

Transformatie

Hiervoor is een innerlijke transformatie nodig: zelfkennis is de weg naar het geluk. Waarom? Omdat zelfkennis verrijkend is, geestverruimend, jij groeit in kennis en bewustzijn en het is blijvend.

Alles is energie

Onze overtuigingen bepalen de voorwaarden voor het omzetten van frequenties door de zenuwbanen die wij van en naar onze hersenen hebben lopen.

De quantumfysica leert ons dat alles bestaat uit energie. Onze vaste materie bestaat uit deeltjes die op hun beurt weer bestaan uit kleinere en kleinere deeltjes. Maar: die allerkleinste deeltjes, die bestaan uit niets anders dan pure energie. Dit is wat de beroemde formule E=MC2 van Albert Einstein ons laat zien. Dit betekent dat onze gedachten en intenties pure energie zijn.

Ons denken beïnvloedt onze werkelijkheid

Daarnaast zijn er verschillende experimenten gedaan die ons bewijzen dat wij met ons denken en met onze intenties invloed uitoefenen op andere energieën. Denk bijvoorbeeld aan het “placebo” effect bij genezing op ziekte.

Met positieve gedachten en positieve emoties trek jij meer positiviteit aan in jouw leven. Met negatieve gedachten en negatieve emoties trek jij meer negativiteit aan.

Jij ziet dagelijks om je heen wat de resultaten zijn van jouw emoties en gedachten die jij uitzendt in de vorm van jouw handelen en spreken. Jij kunt duidelijk zien en vaststellen hoe jouw gedachten en intenties, jouw handelen en spreken, de wereld om je heen creëert.

Doe wat nodig is

En neem actie: elke verandering in jouw leven vereist ook actie van jouw kant. Doe wat nodig is om jouw eigen en daarnaast de maatschappelijke doelen te bereiken, zonder actie van jouw kant verandert er niets!

“We staan voor een enorme crisis die de politici nooit kunnen oplossen omdat ze zijn geprogrammeerd om op een bepaalde manier te denken. Noch kunnen wetenschappers het probleem begrijpen of oplossen, noch de zakenwereld, de wereld van het geld. Het keerpunt, het besluit, de uitdaging ligt niet in politiek, religie of wetenschap. Het ligt in ons bewustzijn. Men moet het bewustzijn van de mensheid begrijpen, die ons op dit punt heeft gebracht” – Jiddu Krishnamurti

Het nieuwe denken

Wanneer wij in onze zoektocht tot dit realisatie komen dat wij allen tot een collectief bewustzijn behoren en ons niet onderscheiden in etniciteit, religie, geslacht en leeftijd, dan maken we de sprong naar een geheel nieuw bewustzijn in de mensheid. Die van eenheid, verbinding en Liefde.

Dit kan enkel als wij vanuit nieuwe perspectieven, open minded en vanuit sympathie de wereld kunnen bekijken.

In dit nieuwe realisatiebesef van een collectief bewustzijn dat alles en iedereen met elkaar verbindt op aarde, werken we samen aan een heldere, liefdevolle en open visie voor een nieuwe toekomst.

Een toekomst van compassie, liefde en mededogen. Een toekomst van verbinding in heelheid.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

  1. toekomst bestaat niet zonder nu.. nu bestaat niet zonder verleden
    hier en nu zijn is een goed begin 😀 geniet van het leven

  2. Prachtig geschreven, Moppie! Echt top gedaan, heel mooi geschreven en omschreven!!!
    Ben Zoo Supertrots op jou… Vooral doorgaan!!

    XxSies,