Hoe onze spirituele gidsen ons begeleiden
Leestijd: 4 minuten

Als je openstaat voor het idee dat we allemaal worden begeleid door spirituele gidsen, vraag je je misschien weleens af hoe die begeleiding in zijn werk gaat en hoe jouw gids zelf zijn werk met jou ervaart. Het kan interessant zijn om door de ogen van een gids daarnaar te kijken. In het derde deel van mijn boek Vederlicht, leven en werken met spirituele gidsen geeft één van mijn gidsen een inkijkje in zijn bestaan en in zijn werk met ons en zijn collega gidsen.

Een stralende wereld

“Onze wereld is een en al licht en stralend bewustzijn. Onze wereld staat niet ver af van die van jullie en toch is het verschil immens.”

Spirituele gidsen blijken hun eigen bestaan als een groot feest te ervaren dat voortdurend gevierd wordt. Omdat zij geen fysiek lichaam hebben, beleven ze de vrijheid en lichtheid die ook wij ervaren als we na onze dood in diezelfde dimensie verder leven. Ze vinden hun werk met ons enorm boeiend en inspirerend.

Een begeleider voor iemand op aarde word je niet zomaar

Je moet er geschikt voor zijn en tal van kwaliteiten hebben, net als een goede therapeut of leraar op aarde. Het bewustzijn van onze spirituele gidsen is verder ontwikkeld dan dat van ons, maar het zijn geen heiligen. Voor hun eigen ontwikkeling is het werk met ons heel belangrijk. Ze hebben veel minder last van hun ego dan wij, maar kennen wel degelijk menselijke emoties.

“Je moet er goed tegen kunnen dat in de meeste gevallen de persoon die je begeleidt geen idee heeft van jouw aanwezigheid. Dat vergt een zekere mate van onzelfzuchtigheid, want je zult zelden dankbaarheid kunnen verwachten van iemand die zich niet bewust is van jouw begeleiding. De voldoening van het werk zit hem dan ook in het feit dat je ziet hoe jouw hulp uitwerkt en de ander in zijn leerproces ondersteunt. Maar je moet er ook tegen kunnen dat alles wat je probeert op niets uitloopt en degene die je wilt helpen alleen maar verder het moeras in zakt. Je moet dus tegen redelijk wat frustratie kunnen. Want denk maar niet dat wij helemaal vrij zijn van dat soort gevoelens.”

Over het algemeen zijn spirituele gidsen wezens die zelf in hun aardse lichaam veel hebben meegemaakt en geworsteld. Net als de meeste therapeuten zijn ze geïnteresseerd in dit werk, omdat ze zoveel herkennen van de problemen waar een ander mee te maken heeft.

Nieuwetijdskind Instagram
Nieuwetijdskind Instagram

Het team van spirituele gidsen

Hoe komt eigenlijk de match tot stand tussen jou en je gids(en)? Meestal kennen jullie elkaar uit meerdere levens op aarde, als geliefden, familie, leraar/leerling of goede vrienden. Daarom is het niet zo moeilijk voor een gids om zich geheel in te zetten voor jou, jullie zijn al heel lang met elkaar verbonden en hebben als zielen een liefdevolle band. Jullie zitten op dezelfde golflengte en spreken dezelfde taal. Meestal heb je meerdere gidsen/begeleiders. Er kunnen bijvoorbeeld specialisten bij zijn, die je helpen bij het werk dat je doet.

Je hoofdgids heeft de leiding over het team, dat heel verschillend van samenstelling en niveau kan zijn. Er kunnen bijvoorbeeld ook ‘stagiaires’ bij zijn die het vak nog moeten leren. Veelal zijn overleden familieleden opgenomen in dit gezelschap. Hun gebrek aan ervaring compenseren zij door hun geweldige betrokkenheid.

“Er is steeds veel overleg in het team, maar dat gaat niet zoals bij jullie. Omdat tijd geen rol speelt, duurt dat overleg maar fracties van seconden. Gedachten gaan razendsnel over en weer. Wij communiceren met energie, met beelden en gedachtepakketjes die in één keer complexe informatie duidelijk maken. Omdat we met meerdere mensen tegelijk van gedachten kunnen wisselen is overleg een zeer dynamische aangelegenheid. We beleggen dan ook geen vergaderingen, maar zijn voortdurend met elkaar in contact en wisselen onophoudelijk informatie uit.”

Hoe de spirituele gidsen ons begeleiden

Dat is ook de manier waarop onze gidsen met ons communiceren, via energie en de kracht van gedachten. Ze proberen ons subtiel te beïnvloeden door gedachten in ons op te laten komen die ons handelen kunnen sturen. Ook mensen in jouw omgeving kan je gids op die manier ‘gebruiken’, zodat er bijvoorbeeld een ontmoeting plaatsvindt die belangrijk voor je kan zijn. Soms kun je merken dat ook jij wordt ingezet in het contact met iemand anders, die je misschien niet eens goed kent. Soms hoor je jezelf iets zeggen, waarbij je het gevoel hebt dat die woorden niet alleen van jouzelf afkomstig zijn en dat ze belangrijk zijn voor deze persoon.

Eigen verantwoordelijkheid

Maar niet alleen kunnen onze spirituele gidsen mensen beïnvloeden, ze zijn ook in staat om de materie te manipuleren.

We kunnen ervoor zorgen dat een voorwerp verdwijnt, verschijnt of van plaats verandert. We hebben het vermogen de telefoon te laten overgaan of te blokkeren, we kunnen een defecte auto tijdelijk toch laten lopen, zodat je ongedeerd thuis kunt komen, of juist een mankement veroorzaken zodat je pech krijgt. Dat zijn de kleine, eenvoudige dingen. Maar iedereen kent wel de spectaculaire verhalen over wonderbaarlijke reddingen door engelen. Iemand valt van grote hoogte naar beneden maar blijft ongedeerd en vertelt dat het leek of hij opgevangen werd, wat natuurlijk ook zo is. Of er overkomt je niets bij een vreselijk auto-ongeluk, waar je normaal gesproken niet levend uit zou zijn gekomen.

Wij kunnen in principe alles voor elkaar krijgen, maar alleen in heel uitzonderlijke gevallen worden ‘wonderen’ verricht. Daar moet echt een belangrijke reden voor zijn. Omdat je er maar gemakzuchtig van zou worden als alles voor je geregeld wordt, zullen we niet al je wensen vervullen. Je eigen verantwoordelijkheid staat zonder meer voorop.”

Dat geldt eigenlijk voor alles waar onze gidsen ons mee kunnen helpen. De vraag is steeds: Past het in een situatie dat je die hulp krijgt, of moet je juist leren dit zelf op te lossen? Dat hangt vooral af van de zielsopdracht die je in dit leven bent aangegaan. Maar het streven van onze gidsen is eigenlijk om, net als elke goede therapeut of leraar, zichzelf vrijwel overbodig te maken.

Veel van het werk met onze spirituele gidsen gebeurt ‘s nachts

Het onderwijzen en therapeutisch begeleiden door onze spirituele gidsen gebeurt voor een belangrijk deel ‘s nachts als we tijdens onze diepe slaap ons lichaam verlaten. Je kunt veel profijt hebben van die nachtelijke uren waarin er meer gebeurt dan je denkt, waardoor je ontwikkeling op elk gebied enorm versneld kan worden.

Jouw gids is over het algemeen erg gemotiveerd om op bewust niveau contact met je te maken, zodat hij of zij je beter kan begeleiden.

Als je wilt kun je een individuele sessie Contact met je gids met me afsprekenMeer informatie vind je hier.

Wat merk jij van de aanwezigheid en begeleiding van je spirituele gidsen?

12 REACTIES

 1. Hoewel veel dingen kloppen zijn er ook veel dingen waar wel wat nuancering bij past (niet allemaal genoemd) 🙂

  “Het bewustzijn van onze spirituele gidsen is verder ontwikkeld dan dat van ons, maar het zijn geen heiligen. Voor hun eigen ontwikkeling is het werk met ons heel belangrijk.”

  “Meestal kennen jullie elkaar uit meerdere levens op aarde, als geliefden, familie, leraar/leerling of goede vrienden. Daarom is het niet zo moeilijk voor een gids om zich geheel in te zetten voor jou, jullie zijn al heel lang met elkaar verbonden en hebben als zielen een liefdevolle band. Jullie zitten op dezelfde golflengte en spreken dezelfde taal. Meestal heb je meerdere gidsen/begeleiders. Er kunnen bijvoorbeeld specialisten bij zijn, die je helpen bij het werk dat je doet.”
  Dat meestal kan vervangen worden door soms. Het is een beetje veel om over meestal te spreken.

  “Je hoofdgids heeft de leiding over het team, dat heel verschillend van samenstelling en niveau kan zijn. Er kunnen bijvoorbeeld ook ‘stagiaires’ bij zijn die het vak nog moeten leren. Veelal zijn overleden familieleden opgenomen in dit gezelschap. Hun gebrek aan ervaring compenseren zij door hun geweldige betrokkenheid.”

  ““Er is steeds veel overleg in het team, maar dat gaat niet zoals bij jullie. Omdat tijd geen rol speelt, duurt dat overleg maar fracties van seconden. Gedachten gaan razendsnel over en weer. Wij communiceren met energie, met beelden en gedachtepakketjes die in één keer complexe informatie duidelijk maken. Omdat we met meerdere mensen tegelijk van gedachten kunnen wisselen is overleg een zeer dynamische aangelegenheid. We beleggen dan ook geen vergaderingen, maar zijn voortdurend met elkaar in contact en wisselen onophoudelijk informatie uit.””

  “Dat is ook de manier waarop onze gidsen met ons communiceren, via energie en de kracht van gedachten. Ze proberen ons subtiel te beïnvloeden door gedachten in ons op te laten komen die ons handelen kunnen sturen. Ook mensen in jouw omgeving kan je gids op die manier ‘gebruiken’, zodat er bijvoorbeeld een ontmoeting plaatsvindt die belangrijk voor je kan zijn. Soms kun je merken dat ook jij wordt ingezet in het contact met iemand anders, die je misschien niet eens goed kent. Soms hoor je jezelf iets zeggen, waarbij je het gevoel hebt dat die woorden niet alleen van jouzelf afkomstig zijn en dat ze belangrijk zijn voor deze persoon.”
  Dit heeft meer te maken met een levensplan dan regeling door Gidsen hoewel het wel eens voorkomt. Voor hogere doelen regelen Engelen individuele contacten.

 2. Ik noteer in uw tekst, mevrouw Scheffer ‘door gedachten in ons op te laten komen die ons handelen kunnen sturen’ – vorige week was ik aan het werken op de computer toen ik plotseling in mijn gedachten de naam en voornaam van een jeugdliefde kreeg. Ik kon daar niet aan weerstaan – het was zo iets als onmiddellijk uitvoeren.
  De jeugdliefde dateert van veertig jaar geleden en sedert die tijd heb ik nooit nog contact gehad met die jeugdliefde, ook haar naam en voornaam slopen nooit in mijn gedachten. De ingeving was exact op enkele dagen veertig jaar geleden na van de aanvang van de ‘jeugdliefde’. Dit is voor mij wel zeer eigenaardig. Willen de gidsen mij wijzen op iets dat nog afgewerkt dient te worden?

 3. Ik ben blij dat ik dit artikel nu lees 🙂

  Ik zal eens iets vertellen over mijn ervaringen, nu ik dit artikel lees, denk ik dat ik ook dingen doorkreeg van mijn ‘gidsen’ of hoe je het ook kunt noemen.

  Er is een tijd geweest dat ik in een afschuwelijke identiteitscrisis zat. Ik was zwaar depressief, op het psychotische af, het was werkelijk vreselijk. Er was een tijd dat ik enorm geobsedeerd was van mijn uiterlijk en mezelf enorm lelijk vond. Plotseling hoorde ik een liedje op de radio van Carly Simon: ‘You’re so vain, you probably think this song is about you, you’re so vain’, etc., etc. Ik vond het destijds heel eng en dacht dat ‘demonische krachten’ tegen mij aan het samen spannen waren. Nu kijk ik er heel anders tegen aan, het was kennelijk mijn ‘Hoger zelf’ die mij een boodschap zond, dat ik niet zo met mijn uiterlijk bezig moest zijn en niet zo ijdel moest zijn dat ik alle belangrijke dingen om mij heen vergat.

  Ook hoor ik weleens in bepaalde situaties ‘liedjes’ in mijn hoofd. Zo was het, dat ik jaren terug in een bepaalde scene leefde, waarin ik eigenlijk niet thuis hoorde en met mensen omging die niet resoneerden met de persoon die ik wérkelijk was. Toen hoorde ik plotseling het nummer ‘Kronenbrug park’ van Frank Boeijen in mijn hoofd: ‘Ga die wereld uit, en vraag niet naar de weg, want iedereen is de weg kwijt’. En zo heb ik vaker van dat soort situaties meegemaakt in mijn leven dat in bepaalde situaties bepaalde liedjes in mijn hoofd gingen afspelen die op dat specifieke moment een bepaalde betekenis voor mij hadden.

  Ik heb er enorm lang mee geworsteld en na het bestudeerd te hebben kom ik tot de conclusie dat dit ook boodschappen waren van mijn gidsen. En ik moest leren erop te vertrouwen.

  Het is echt een enorm lastig proces geweest, maar nu, na jaren begin ik er eindelijk van te genieten en het te zien als hulp vanuit de andere wereld.

  Ook voel ik regelmatig mijn moeder om mij heen hangen en laat zij mij het verdriet voelen dat zij in haar leven heeft meegemaakt, het is allemaal heel bijzonder.

  Zo had ik ook ooit een ‘ontmoeting’ in de trein… ik zat met vrienden in de trein en kwam terug van een verjaardag op het strand. Het ging toen helemaal niet goed met mij en ik was eigenlijk zwaar depressief. Toen de trein stopte op het perron Hollands Spoor, stapte er een man langs mij en legde zijn hand op mijn schouder, en hij zei: ‘Maak je geen zorgen, alles komt goed!’. En net zo snel als hij er was, was hij ook weer weg en ik bleef een beetje flabbergasted achter. Misschien was dit wel een beschermengel?

  Ik was toen echt enorm in geestelijke nood en ik denk dat die personen, boodschappen en situaties opzettelijk in mijn leven ‘gestuurd’ zijn…

  Dank u voor dit artikel!

  • Dank je wel Zohra, dat zijn prachtige voorbeelden van de manier waarop gidsen je helpen en sturen! Goed dat je je bewust werd van het feit dat het je gidsen zijn en dat je daarop kunt vertrouwen.

   Ik hoop dat je nog lang plezier zult hebben van deze samenwerking.
   Groetjes, Ellen

 4. Ik ben ooit van een op hol geslagen paard af gevallen waarbij ik vlak voor zijn hoeven terecht kwam en het paard met zijn volle gewicht over me heen liep. Ik voelde mijn ribbenkast ingedrukt worden onder het gewicht. had geen schrammetje, nog geen blauwe plek.

 5. Lieve Ellen, het is een kunstenaar die spiritueel is en voor mij een paar uur tijd heeft gegeven om o.a. tot de conclusie te komen dat ik mij mijn hele leven in allerlei bochten heb gewrongen voor mijn moeder Ciske om enigszins goed genoeg te zijn voor wie ik ben en dat ik besta. Wellicht was ze zélf ongewenst en heeft haar moeder haar dat ook gezegd en laten voelen en ik ben haar vertrouwenspersoon altijd geweest. Ik ben ondanks haar gemene speldenprikken altijd weer terug gegaan en heb haar vergeven, dat vanwege onze spirituele ingevingen en telepathie. Ze is terminaal en uitbehandeld. Ik ben blij dat ik een aantal weken (1x per week) als een een liefdevolle dochter heb kunnen zijn, knuffelen, zelfgemaakt eten koken of meenemen, boodschappen doen en klusjes in huis. Zij heeft mij weggestuurd op het moment dat ze ging commanderen en weer afgaf op andere mensen die mij dierbaar zijn. Ik was opgekomen voor mijn ex-schoonmoeder Mia en heb eindelijk durven te zeggen dat ik van haar nooit een eigen mening heb mogen hebben, wat in het psychologisch rapport staat. Diezelfde moeder heeft mij ook in vertrouwen verteld, dat mijn bloedeigen dochter Bianca nu zwanger is en de plaats waar ze woont. Bianca heeft al 5 jaar niet gereageerd op al mijn emailberichten en nu ben ik hiermee gestopt. Ik heb al een mooi kraamcadeautje staan in mijn woning, waar ik zielsveel van geniet en ik zie overal baby”s, geniet van Sint Nicolaasmuziek en voel mij enorm verbonden met haar en het leven op komt. Mijn moeder heeft tegen mijn broer gezegd die mantelzorger is: Gina geeft mij hoop en komt als geroepen. Mooi het leven tóch: Een beeld van de zwangere vrouw die voor mijn raam staat, heb ik in de woonkamer gezet en roept bij mij het volgende op: Gina = zwangere vrouw die zwanger is van het leven, Bianca = zwangere vrouw en mijn moeder Ciske houdt de handen onder haar buik van de knobbels in haar buik, de kanker die knobbels naar buiten als vleesetende knobbels groeien en knobbels aan de binnenkant. Mijn moeder Ciske die ook mij heeft verteld, dat zij een tijd lang een poes heeft verzorgd, die meerdere malen drachtig was en die uit een nest kwam, waarvan men zei dat die poes nog nooit een aai over haar hoofd had gehad. Ook deze poes hield haar pootjes over haar knobbels en bleef eten, totdat ze een spuitje kreeg. Ik dank God, dat ik hier allemaal getuige van mag zijn en liefde is groter dan haat, laat ik je dat zeggen en hartelijkheid is het grootste cadeau wat je iemand kunt geven. Leven vanuit het hart en daar ook de nodige beslissingen in nemen, dan zijn wij het kortste bij God. Gina Namaste……

  • Hallo Gina,
   Ja, ook hier op aarde lopen mensen rond die een gids voor ons kunnen zijn. Goede vrienden, therapeuten, leraren, ze kunnen allemaal die functie in ons leven vervullen en dat is heel belangrijk en waardevol. Maar meestal zijn we ons niet zo bewust van het feit dat we ook onzichtbare helpers hebben, die er altijd voor ons zijn. Hun liefde voor ons is onbaatzuchtig en grenzeloos. Daar mogen we meer gebruik van maken.
   Groetjes, Ellen

 6. Beste Ellen, ten eerste ben ik blij dat er steeds meer aandacht komt voor gidsen en beschermengelen bedankt daarvoor.
  Ook gidsen en engelen mogen weleens in de spotlight staan voor al hun goede daden.
  Ten tweede net als Ira, bedank ik m’n gidsen s’avonds en s’morgens.
  Mijn ouders zijn binnen 2 jaar na elkaar gestorven en ik mis ze nog iedere dag. Ik voel hoe mijn gidsen mij begeleiden bij mijn rouwproces.
  Ik voel regelmatig dat m’n vader dicht bij me is , de band tussen ons was heel erg sterk en ik mis hem ontzettend.
  Hij was manisch-depressief ,we begrepen elkaar zonder woorden.
  Ik voel hoe mijn gidsen me naar een bepaalde kant toe sturen als ik het even niet meer weet , of op een weg zit die ik niet moet gaan. Het lijkt dan alsof mijn leven stil staat.
  Ik barst soms van de ideeën ,niet allemaal goede natuurlijk.
  Ze sturen me steeds weer de goede kant op. Heel subtiel of juist erg duidelijk.
  Een ander voorbeeld;mijn oudste dochter wilde graag een baby, het duurde echter lang voordat het daadwerkelijk zo was. Ik vroeg aan mijn gidsen,of er een ziel was die bij mijn dochter geboren wilde worden en of als het zou lukken ze mij dan een teken konden geven.
  Ik kreeg als antwoord;er zijn er veel en er is nog wat onduidelijkheid wie het eerst gaat.
  Geen zorgen het komt goed.
  Op een avond was ik opweg naar een afspraak en op de eerste 10 lantaarnpalen die ik tegenkwam zaten ooievaars écht op alle 10 ,ik bedankte voor dit uitzonderlijke duidelijke teken.
  4 weken nadien vertelde ze me dat ze een baby verwachtte.
  Hoe mooi is dat.
  Een lieve groet voor jou Ellen.

  • Mooi verhaal Monique! Juist dit soort ervaringen zijn belangrijk om te delen, zodat meer mensen zich realiseren dat ze veel profijt kunnen hebben van de begeleiding van hun gidsen, ook bij een rouwproces.
   Groetjes, Ellen

 7. Aloha lieve Ellen,
  Ik heb o.a. sinds ca. 4 jaar bijna dagelijks contact met mijn beschermengel. & ik bedank hem/haar ‘s avonds voor ‘t slapengaan & begroet hem/haar ‘s ochtends. Vorig jaar voelde ik hoe hij/zij mij geholpen heeft met ‘n ongeluk meer dan 30 jaar geleden. Op de laatste schooldag van de middelbare school werd ik op de fiets aangereden door ‘n auto. Mijn fiets was dubbelgeklapt, maar behalve wat schrammen & ‘n gat in mijn kin had ik niets, hoe wonderbaarlijk. Ik voelde/zag vorig jaar hoe hij/zij mij opgevangen heeft & zachtjes op de berm neergelegd heeft. Zo mooi, zo bijzonder, zo liefdevol, ik ben zo enorm dankbaar, ook dat ik nu mag zien/voelen hoe hij/zij mij geholpen heeft. & net als nu raak ik vaak ontroerd & geëmotioneerd wanneer ik daaraan denk. Ik voel bijv. ook Aartsengel Rafaël regelmatig bij me. & mijn (over)grootouder(s) helpen mij bij de verwerking van bepaalde dingen of bijv. om mijn zelfvertrouwen te versterken. ‘n kleine greep uit de bijzondere ervaringen met ‘t Universum 🙂
  Hartengroet ❤ ira

  • Hallo Ira,
   Wat een mooie ervaringen heb jij met je gidsen/engelen.
   Ondanks het feit dat het de gidsen zelf niks kan schelen dat ze vaak engelen genoemd worden, is het misschien toch goed om te weten dat engelen en gidsen niet hetzelfde zijn. Engelen incarneren niet in een fysiek lichaam op aarde, gidsen wel. Daarom staan ze dichter bij ons, over het algemeen en begrijpen ze ons zo goed. Maar waar het uiteindelijk alleen maar om gaat is dat je een aanwezigheid voelt die jou beschermt en begeleidt, welke naam je er ook aan geeft.
   Groetjes, Ellen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in