Hoe praktisch te werken met Engelen

Werken met engelen

Engelen bestaan en zijn overal om ons heen. Behalve aartsengelen zoals bijvoorbeeld Michaël en Raphaël die vooral voor het grote collectief werken heeft ieder van ons ook een ‘eigen team’ van engelen. Aartsengelen kunnen aangeroepen worden voor onszelf en zoals gezegd voor het grote collectief; groepen mensen of de aarde in haar geheel. Als we aartsengelen voor onszelf aanroepen betekent dit geenszins dat we hen daarmee ‘bezet’ houden ten koste van anderen. Je kunt het zien als grote energieën die zich kunnen uitbreiden zover als nodig is. Voel je dan ook niet bezwaard om welke engel dan ook om hulp te vragen. Daar zijn ze voor! Engelen willen ons graag helpen waar ze kunnen en mogen. Het enige wat voor hen in de weg kan staan is onze eigen vrije wil. Wij mensen hebben ten alle tijden vrije wil. Niemand, inclusief engelen, mag zich daarmee bemoeien.

Daarom is het belangrijk om, als je de engelen te hulp vraagt, ze toestemming te geven jou te helpen. Ze zullen zich niet snel op eigen initiatief mengen in ons leven tenzij daar een acute noodzaak voor is. Denk bijvoorbeeld aan de vele verhalen over (auto)ongelukken e.d. waarbij men zoiets zegt als ‘er zat een engeltje op mijn schouder’. Ze kunnen ons lichte duwtjes geven in de ‘juiste’ richting of ons suggesties, ideeën en inzichten influisteren op diverse manieren. Mathilde Santing zingt heel mooi in het lied ‘Inspiratie’; ‘het was de stem van één van ons die jou dat inzicht gaf’. Als wij bereid zijn te luisteren kunnen we de continue stroom van inspiratie horen. Gelukkig hoeven we niet alleen passief te zijn hierin. We kunnen zelf ook om hulp vragen en actief met de engelen werken.

Om hier een volledig overzicht te geven van welke engelen er allemaal zijn gaat wat ver, daar zijn genoeg boeken over geschreven. Vooral Doreen Virtue geeft in mijn ogen een duidelijk beeld van welke engelen er zijn, wat ze kunnen doen en hoe te werken met engelen. Om het voor dit artikel kort te houden zet ik graag op een rijtje hoe ik zelf met engelen werk en hoe ik dit aan cliënten in mijn praktijk overbreng.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Je kunt 4 punten in gedachten houden:

 1. –        Aanroeping
 2. –        Formulering van je wens
 3. –        Toestemming geven
 4. –        Dankbaarheid

1.  Aanroeping

Richt je intentie helder en duidelijk op wie je om hulp vraagt. Dit kan in specifieke gevallen aartsengel Michaël zijn als je hem nodig hebt om je aura te zuiveren bijvoorbeeld. Aartsengel Michaël wordt meestal afgebeeld met een brandend zwaard. Je kunt hem vragen of hij met zijn zwaard alle verzwarende energie uit jouw aura wilt verwijderen.

Als je jouw team van engelen wilt aanroepen om je ergens bij te helpen kun je jouw intentie simpelweg richten met de woorden ‘Lieve engelen’. Zelf breid ik de aanroeping meestal uit en deze luidt dan ‘Lieve engelen, gidsen en wezens van licht en onvoorwaardelijke liefde’. Op die manier heb ik voor mijn gevoel iedereen in mijn team aangeroepen die mij zou kunnen helpen. Naast engelen en gidsen van allerlei niveau hebben we ook een leger van natuurwezens aan onze zijde. Denk aan elfjes, draken, kabouters en alles wat je vroeger in de sprookjes tegenkwam. Sprookjes zijn zo gek nog niet 😉

2. Formulering van je wens

Het is heel belangrijk dat je jouw wens duidelijk formuleert met in gedachten de Engelse uitdrukking ‘be careful what you wish for, it might come true’. Onze wensen en gedachten worden steeds sneller gemanifesteerd, het is nu belangrijker dan ooit dat we bewust zijn van wat we denken en uitstralen want wat je uitstraalt krijg je terug. Houd je wens dus helder en simpel. Ik haal er een praktijkvoorbeeld bij van een cliënt van mij. Zij had heel erg last van het lawaai wat haar buren produceerden. Naast een gesprek aangaan met de buren en in gedachten houden dat ze eventueel de woningbouwvereniging kon bellen heeft ze ook de engelen aangeroepen om haar te helpen. Zij had haar wens eerst verwoord als ‘ik wil graag dat mijn buren verhuizen zodat ik rust en stilte heb.’ Dit is niet handig want voor hetzelfde geld verhuizen de buren daadwerkelijk en komt er een nieuw Hell’s Angels clubhonk voor in de plaats. Nu wil ik niet alle Hell’s Angels over één kam scheren maar laten we zeggen dat de kans aanwezig is dat zij meer lawaai maken dan de vorige buren. Mijn cliënt heeft een grotere kans dat zij krijgt wat ze wil als ze het helder en simpel houdt. Waar het om gaat is dat zij rust en stilte wenst dus kan zij het beter  formuleren als volgt ‘ik wil graag rust en stilte ervaren in mijn woonomgeving’. Bedenk van te voren goed waar het werkelijk om gaat voor jou en houd het helder en simpel.

3. Toestemming geven

Zoals gezegd moeten wij mensen toestemming geven aan de engelen vanwege onze vrije wil. Dit kun je doen door na je wens te zeggen ‘ga je gang’. Kijk voor jezelf welke woorden jou het best passen, als je maar toestemming geeft. Zet ze aan het werk! Wees niet bang dat dit respectloos is of een vorm van heiligschennis. Zolang je vanuit liefde en dankbaarheid handelt en je dit uitstraalt is er niets aan de hand.

4. Dankbaarheid

Misschien is dit wel het meest belangrijke punt. Wat je uitstraalt krijg je terug. Als je continu zou klagen over van alles dan stuur je de energie ‘klagen’ uit naar het Universum. Het Universum is neutraal en ‘denkt’ niet maar reageert slechts, het is energie. Wie klaagt krijgt meer om over te klagen. Als je dankbaar bent en dat uitstraalt zul je ervaringen aantrekken waar je dankbaar voor bent. Sluit je wens dus altijd af met dankbaarheid. Houd het simpel. ‘Dank je!’ is alles wat je hoeft te zeggen. Nogmaals, voel voor jezelf welke woorden bij je passen en voor jou werken.

Bovenstaande manier van engelen aanroepen kun je hardop of in gedachten doen, dit maakt niet uit. Het is de intentie die telt. Je kunt voor elke wens de engelen inschakelen. Wees niet bang om ze te ‘belasten’. Ik herhaal; ze zijn er voor ons. Ze helpen ons graag en werken graag met ons samen. Maak je engelen tot vriend en bondgenoot. Bouw een band met ze op zoals je ook in een menselijke vriendschap zou doen. Hoe meer je werkt en leeft met je engelen (en gidsen), hoe meer je zult merken dat je leven een magisch tintje krijgt. Het leven is magisch, wij hoeven dit alleen te beseffen en de magie toe te laten.

Ik sluit dit artikel graag af met mijn wens voor dit moment;

‘Lieve engelen, gidsen en wezens van licht en onvoorwaardelijke liefde, help mij om via dit artikel mensen bewust te maken dat ze met jullie kunnen werken en leven. Laat ze inzien dat ze hun eigen leven kunnen helpen vormgeven. Laat ze de magie van het leven ervaren zoals ik dat ervaar met jullie hulp. Ga je gang en dank je wel!’

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

72 REACTIES

 1. Hallo allemaal,

  Jeetje euh weet niet goed waar ik eigenlijk beginnen moet.
  Ik moet terug een heel eind in de tijd. !7 jaar terug verloor ik mijn zoontje Rick.
  Jarenlang het verdriet met mij mee te hebben gedragen en natuurlijk de grote waarom vraag,
  hadden mijn vriendin en ik een manier gevonden om het verdriet van Rick een plaats gegeven. Dit voelde al heel goed omdat we gebedsvlaggetjes hadden opgehangen bij de stoepa in Nederland.
  Nu was er ook nog een gesprek met Jet zij maakt lichtfladderaars als je haar googled komt zij zo boven drijven. Wij hadden dus afgelopen dinsdag een gesprek met haar en ook de brandende vraag waarom Rick niet meer bij mij is.. Bam ik kreeg hem recht om mijn oren en wat een verrassend mooi antwoord was dit zeg. Ik had een directe lus met Rick en het mooie nieuws was dat ik Rick een geweldig cadeau had gegeven dor te zeggen ga maar ik vang het hier wel voor je op. Letterlijk was ik en nog beduusd van het antwoord van Jet, en er kwam nog meer. Rick blijkt alweer terug op aarde te zijn. Hoe geweldig is dat, Wat ik zeker nog niet wist is dat ik rechtstreeks in contact sta met engelen en dat ik vaker bij ze om hulp mag en moet vragen sterker nog ik zou een hulplijn kunnen worden maar hoe ga ik dit aanpakken? Nooit bij stil gestaan nu goed wakker geschud door Jet. De grote vraag nu medium worden hoe wat en wanneer bedoel worrdt er een teken gegeven moet ik cursus gaan volgen er zijn zoveel vragen maar engelen om hulp vragen en er rechtstreeks er mee in contact staan hoe mooi is dat? Lieve groet,,,Peter

  • Hey Peter,
   Ik kan je aanraden om eerst eens wat meer te gaan lezen over de “ materie” en niet hals over kop overal in stappen, cursussen, workshops en noem maar op kun je heel veel vinden maar zoek eerst eens voor jezelf uit wat het allemaal inhoud, ik heb zelf onlangs de boeken van Annelies Doornik gelezen over engelen (3 dlg. serie) heel duidelijk en verhelderend. Laat jezelf er langzaam inrollen en als het nodig is krijg je vanzelf wel een zetje in de goede richting, laat het gebeuren en ga niet te geforceerd op zoek dat remt alleen maar af.
   Vraag je engelen om hulp maar blijf niet op je kont zitten want je moet wel de voorwaarden scheppen zodat er iets KAN gebeuren.

   Succes…Frank

 2. Hey Mariëlle, ik heb nog nooit met engelen gewerkt maar wil graag hulp voor een vriend vragen. Kan dit ook? Of kan jij me hiermee helpen? Ik wil graag zijn last verlichten zodat hij niet verder berg afwaarts gaat en zijn leven weer stabiliteit kan gaan geven. Hij staat op het punt dakloos te worden en het zit maar niet mee met woningen. Ik wil niet dat hij in een neerwaartse spiraal komt. Liefs♡

 3. Dinsdagavond begon de ellende, wat ik ook at ik bleef een hongerig gevoel houden in mijn maag.
  Woensdag doodmoe, opgezette buik, nog steeds honger klachten en last van mijn rug door al dat gehang.

  Vaak zie je bij mensen als ze iets hebben dat de enige verzet de huisdokter is.
  Zelf probeer ik echt alles om van mijn klacht af te komen eer ik de huisdokter inschakel.

  Zo ook het aanroepen van Aardsengel Raphael .

  Het raampje staat bij mij de hele dag open, geen windzucht te bekennen.
  Totdat er ineens een windzucht op me afkwam, ik ontspannen in slaap viel en een uur later
  wakker werd zonder klachten.
  Kon weer normaal eten, hongergevoel nam nu gelukkig wel af en zelfs mijn rugpijn heelde .

  Mijn dankbaar is erg groot, en wilde deze mooie ervaring graag met jullie delen.

 4. ik vind die vraag- aan het einde van het artikel met die tips over hoe met de engelen om te gaan – toch meer zo iets als zorg dat ik mijn zin krijg

  er zijn ook mensen die regelem een parkeerplaats voor zichzelf via de engelen
  ik heb daar grote vraagtekens bij

  verder heb je tegenwoordig heel veel zg healers die handelen in engelen energie
  dus ze verdienen eraan om de engelen te gebruiken

   • Engelen zullen zich niet laten gebruiken, maar er is tegenwoordig wel een handel gaande, waarbij esoterische kennis misbruikt wordt om mensen te manipuleren en er geld mee te verdienen. Hoe herken je dit? Eerst is er een goede boodschap en zeer geloofwaardig. Vervolgens is er een ‘dreiging’, ‘het grote Maar..’ die het medium dan voor geld voor je wegneemt. In de eerste instantie wel geloofwaardig, maar hoe verder je er in meegaat, hoe ongeloofwaardiger het wordt… Voor je het weet ben je stap voor stap 1.500 euro lichter gemaakt… Blijven opletten dus.

 5. Gelukt, het werk van de engelen blijft doorgaan… Ik maak sindskort bijna iedere avond contact met de engelen… En als er iets gebeurt waarvan ik denk, he waar komt dit nu van dan, gaat er tegenwoordig een belletje en roep ik: Dank je wel lieve engelen 😀

 6. hallo,

  ik heb een vriendin die lichtwerker en medium is.
  omdat ik op dit moment in een moeilijke periode zit heeft ze een vortex in mijn huis geplaatst.
  de sfeer is nu zo vredig en liefdevol geworden, je voelt de rust die door de engelen is ingebracht.
  en mijn bloemen bloeien zooo mooi, bijna eng!
  ze staan weken en geven alles wat ze in zich hebben.
  ook is er nu rechtvaardigheid in mijn scheiding.
  de tegenpartij wilde kwaad, maar ook daarin brengen de engelen gerechtigheid, zolang mijn gevoelens en intenties maar zuiver blijven.
  lieve engelen, dank voor jullie aanwezigheid en bescherming.
  ik hou zoveel van jullie

 7. Hallo Mariëlle,

  Ik heb zopas je website ontdekt en ben heel blij met de uitleg over praktisch werken met Engelen. Ik deed het al wel , maar nu merk ik hier dat jij zegt vb :” ga je gang”. Tot dusver had ik er geen idee van dat te formuleren na de vraag, omdat volgens mij je op dat moment toch aangeeft hulp nodig te hebben. Maar het is goed om weten, dank je wel. Hartegroet Bieke ♥

 8. Beste iedereen ,
  Tof dat jullie zo meeleven en meedenken bij mijn probleem met mijn luidruchtige buren . Ik vraag echt dagelijks hulp aan de Engelen , soms smeek ik echt om hulp . Misschien moet ik meer vertrouwen hebben en het in Hun handen leggen en loslaten ? Ik zie echt geen positieve kanten aan luidruchtige buren , het brengt onze zenuwen op topspanning en er is het vreselijk idee dat mijn rust afhankelijk is van anderen … Ik blijf hopen op hulp .
  Liefs en bedankt

  • @Anita,

   Hoi Anita,

   Er is ook niets leuks aan dit soort buren, ik vind het ook waardeloos, vréét energie, pff..

   Je zegt: ” Ik blijf hopen op hulp. ” Dat is ook dan dus wat je uitzendt qua energie. Doe ik ook. Maar wat schieten we ermee op? Als we op de één of andere manier het voor elkaar krijgen om die energie om te draaien, het denken, het voelen, de uitspraken die we erover doen. Pfff, ik vind het een pittige kluif, joh. Het beïnvloedt zo m’n leven. Maar ja, het is natuurlijk ook een beetje van vroeger. Toen ik net geboren was, woonde ik in zo’n zelfde flat, met dezelfde soort mensen. Een moeder die schreeuwde, een vader die psychotisch was, enz.enz. , met andere woorden; ik woon eigenlijk precies daar als waar ik woonde toen ik net geboren was. Over je blijven hangen gesproken.. Alsof je ergens geen stap verder bent gekomen. En dat terwijl je overal en nergens geweest bent. Een soort van terug bij af, ofzo.
   ‘k Kan wachten tot er iets gebeurt, of tot de buitenwereld verandert, maar ja, ten eerste schiet dat niet op, en ten tweede, die buitenwereld zijn wij zelf. 🙁 🙂 . Dus ja, ik loop er ook mee te klooien hoe hier nu daadkrachtig mee om te gaan, zodat het voor eens en voor altijd klaar is. Maar ja, als ik dat weet heb ik waarschijnlijk een hele grote les uit mijn vakkenpakket geleerd/voldaan. Wat een overwinning zou het zijn, zeg. 🙂

   Het enige wat ik kan bedenken voor mijzelf is dan maar naar energetische oorzaken kijken, bewuster van worden. Ook komt binnenkort iemand hier bij mij thuis om de boel energetisch schoon te maken! Ik ben benieuwd wat dat oplevert! 🙂 Heb ik zo zin in! En toch ook anders gaan denken, voelen, want zolang we hetzelfde riedeltje van ellende blijven herhalen, daarmee houden we de boel alleen maar in stand. Want hoop, waar jij over schreef, is geen plan. Hoop is geen plan.

   Hopelijk met dit mooie krachtjaar waarover men schrijft in alle artikelen gaat er veel veranderen. Er zitten bij mij dan ook nog wat buren in onderverhuur, die op de één of andere manier maar de wet weten te omzeilen, en ik die daar dus de prijs voor betaal.. 🙁 Als ik érgens níet tegen kan is dat ik, of überhaupt iemand, de prijs betaal(d) voor de stupididy van een ander, en ze er nog mee weg komen ook, en de overheid je ook maar laat zitten… 🙁 Als ik ergens van ga koken…. En ook daar schiet ik zelf niets mee op. 🙂 .
   Dus dan maar weer erin duiken, schoon maken, schoon maken, schoon maken, en it better be f(%!**#g good!! Bovendien, eerlijkheid duurt het langst. De laatste tijd ben ik werkelijk gaan denken, love will find a place to be where love is.. Dat wat Echt is Blijft, in deze nieuwe Wereld. Aan mij de taak om me er niet druk meer over te maken, dit niet meer te blijven voeden met gevoelens van boosheid, onmacht etc. en dan zorgt het Universum voor een goede, veilige, eerlijke en oprechte afloop. (ook al was dat niet zo in een ander leven 😉 ) .

   Dus lieve Anita, ook voor jou wens ik veel positiviteit en dat je maar snel de energie zal weten te veranderen!

   Veel liefs, Susanne

   • @Gordon,

    Precies, en dat wat in je omgeving verschijnt, is iets van jezelf, om uit te werken, of te helen, of naar te kijken, om het even. 🙂 Maar is natuurlijk wel makkelijker gezegd dan gedaan. Want zolang die wijsheid geen handen en voeten krijgt en niet in de materie weet te gronden, pff, kan het een pittige ervaring zijn.
    Yvonne schreef het mooi, in een artikel op jouw site, werken we aan de binnenkant, dan zal dat zich vanzelf aan gaan dienen in de buiten wereld 🙂 . Vind ik zo’n mooi vooruitzicht.

    Liefs, Susanne

   • @Gordon, Rust in jezelf vind ik ook een mooie. En de rust bewaren in contact met anderen vind ik een treetje hoger. Ik wordt momenteel ook volop uitgedaagd door mijn buren. En het vraagt zelfreflectie en transformatie. Het zet me niet aan het denken. Het doet mij voelen. En misschien is dat wel een punt van aandacht bij mij?

    • @Marijke,

     Hee Buuf Marijke 🙂 !

     Het doet mij ook van alles voelen. Angst, boosheid, onmacht, twijfel, hoe nu verder, wat nu te doen, enz.enz. Jij en ik hadden het er laatst nog over, dat ik je vertelde dat het inmiddels stukken beter gaat,, nou, en wat denk je… begint die cocaïne-verslaafde van hiernaast vervolgens weer ‘s nachts op de gang te hangen, deur open, deur dicht.. here we go again.. Ik dacht; ‘wat is dat joh, het ging net weer zo goed, had het er laatst nog met Marijke over, en prompt gebeurt dit nu weer..’ Nou goed, het zal wel weer met iets te maken hebben, alles komt nu naar boven, volgens vele mooie artikelen over de energieën van dit jaar, dus ja, er valt blijkbaar nog wat uit te werken hierover..
     Gaat het bij jou ook op en aan? Fases rustig, dan weer fases onrustig?

     Ben flink aan het voelen overigens omtrent onderwerpen zoals rust – vrijheid – verhuizen – veiligheid. Ik pak nu beide aan. Voorheen kon ik alleen kijken naar negatieve oorzaken,, nu begin ik me ook steeds meer te richten op het positieve van/aan wonen. En ben aan het kijken naar het onderwerp; ‘mijn eigen ruimte innemen’ , daar heeft ook veel mee te maken, heb ik het gevoel.

     Liefs, Susanne

     • @Susanne, Buuf Susanne, Ja klopt helemaal. Het gaat op en aan. En vandaag hot. Een buurman die de waarheid op zijn kop wil zetten en daar de nodige kronkels voor in zijn kop heeft. En het negatieve in mij gaat langzaamaan draaien naar het positieve. Dat voel ik ook. Vandaag kon ik mijn mannetje staan en de kronkel rechtzetten met een bewijs. Zo en zie maar wat je er mee doet! Een kleine overwinning. En de onveiligheid blijft bij deze persoon. Die onveiligheid kan ik trouwens heel goed relateren aan vroeger. Het is een (hh) herhaling! Hoe ga ik er nu mee om? En wil ik onveiligheid tolereren? Nee.

      • @Marijke,

       Hoi 🙂 ,

       Wat goed dat je je mannetje kon staan! Dat is inderdaad ook even de uitdaging, in je eigen Kracht staan en daarin Blijven, ongeacht, 🙂 .
       En ja, wanneer je inderdaad zoals je zo mooi zegt de onveiligheid bij die ander kan laten.. ben ik ook mee aan het borduren, zeg maar 🙂 . Is ook even de kunst, zeg maar. 🙂

       En inderdaad wat je zegt, het is gewoon een herhaling! Een herhaling van een herhaling en daar dan weer een herhaling van. Om gek van te worden. Aan de andere kant, toch gaat het beter met mijn eigen Reactie hierin, merk ik, en voel ik, ondanks het gedoe, toch steeds meer hoop, veiligheid, positiviteit en vertrouwen. En dacht ik, misschien dat dat ook wel één van de redenen is waarom dit even weer speelde van de week,, ik had het namelijk veel over Vertrouwen, en prompt duikt de uitdaging weer op. ‘ Hmmm.. wat zei ik ook alweer over Vertrouwen, Susie..? ‘, bedacht ik me toen.

       Het lijkt af en toe wel een soort huiswerk, ofzo, in die zin, alsof je van school een opdracht mee hebt gekregen, en zie er maar in te slagen. Het wiel uitvinden, of opnieuw uitvinden, zoiets, dat idee kan het me af en toe een beetje geven.

       Dat gevoel van onveiligheid vind ik heel moeilijk om mee om te gaan, maar het moeilijkste vind ik mijn eigen gevoel/idee van onmacht hierin. Kan dan enorm de balen krijgen van mezelf, teleurgesteld in mijzelf, dat ik wéér zo’n soort situatie aantrek in mijn leven, ‘wanneer houdt dit dan een keertje op(!)’, kan ik dan moedeloos denken. Aan de andere kant ben ik me daardoor ook bewuster geworden dat ik ook tijdens dit soort momenten lief tegen mezelf kan blijven zijn. Daar ben ik mee aan het oefenen momenteel 🙂 . Hoe toch lief te blijven voor mijzelf, terwijl dit mijn gefragmenteerde beelden zijn… Blijkt nogal een groot iets te zijn. Wat weer terug te brengen is naar mijn begin van mijn leven, het tóen al niet accepteren van de onveiligheid, ervan balen, boos erom zijn, en nu dan, op m’n 35ste, zít ik weer. Daardoor heb ik dus wel gemerkt; ik zit gewoon het baby-verhaal te herhalen, op de één of andere manier.
       Als ik nu wéér vanuit die kleine baby reageer, dan zal dit maar blijven herhalen. Ik moet dus op de één of andere manier het verhaal omtrent toen uitwerken/helen/hoe je het noemen kan. Ben benieuwd hoe dan mijn ervaring in mijn woonomgeving (waar dan ook) zal zijn! 🙂

       Liefs, Susanne

      • @Susanne, Hallo Buuf! Jouw tekst is mijn tekst. Met onveiligheid als kern. Het achtervolgt ook mij al mijn hele leven. Alsof ik het niet mag of kan afschudden? Op 22/1 hierboven heb ik nog een stukje geschreven over de reddersrol. Het willen veranderen waar dat niet kan. En voor mijn omgeving lijkt het alsof ik met een spook vecht. Zij zien het niet. Het is vooral voelbaar. Ik krijg het niet uitgelegd. En dit vraagt dus vertrouwen in mezelf. Waarom wil en zoek ik bevestiging? Het onlogische en ongrijpbare vreet energie. Het lost niets op. De laatste jaren was niet-meedoen de oplossing voor mij. Dat lijkt een stap terug en hoeft het niet te zijn. Het wordt dan een kiezen voor veiligheid bij mezelf en niet bij de ander. Het spook mag van mij een engel worden!

 9. ‘Maar goed, hoe herken je de energie van jezelf en die van de ander? En kan inderdaad een Engel het verschil maken? En hoe Voelt de energie dan van een Engel? Ooh, ben ik benieuwd naar 🙂 !’

  Dat intrigreert mij ook enorm. Ik zou de situatie weleens van bovenaf willen bekijken om inzicht te krijgen. Naast de verslaafde buurman is er een Narcistische buurman die zich in de atmosfeer mengt. Laatste is voor mij ingewikkelder – omdat ik deze man probeerde te snappen en dat is godsonmogelijk gebleken. In het begin voelde ik mij geabsorbeerd en liep ik in de straat zelfs aan de overzijde. Nu glijden de nare energiestromingen meer langs me heen en ga ik mijn eigen weg. Ik wil de energie graag voelen in hun afzonderlijkheid. Hoe meer ik in mijn eigen energie zit en geaard ben deste beter dit me af gaat. Dit gaf een verandering in de voor mij moeilijke contacten. De vervelende lijntjes verdwijnen langzamerhand en het voelt lichter aan.

  Ik weet niet of er een Engel is die waakt? Ik voel wel een kracht die een rustige ruimte creëert. De energie kan dan beter stromen ondanks dat ik een mens of een Engel (?) tegen het lijf loop!

  • @Marijke,

   Hey Marijke 🙂 , treffen we elkaar weer.. 🙂

   Ik lees je stuk tekst, en wederom, had het zélf kunnen schrijven. Ben jij mij of soms?! 🙂 Over spiegelen gesproken… 🙂

   Ik heb dus ook o.a. een verslaafde buurman en een narcistische buurman, (dat is inderdaad een goede beschrijving) niet normaal, woon jij toevallig bij mij in de straat ofzo!? Hahaha, Marijke, dat wij gewoon buren blijken te zijn, hahaha 🙂 , dat zou toch bizar zijn. Dat je gewoon bij elkaar in de straat blijkt te wonen, weet je wel, en we het al die tijd over dezelfde buren hebben, hahaha 🙂 (LOL) ..

   Ik probeerde dus ook die narcistische man te begrijpen, pff, waar begin je aan, zeg.. En ik heb ook precíes wat jij zegt; dat absorberende gevoel, in die zin, ook al zijn er muren om ons heen, ik heb echt het gevoel steeds ‘contact’ met hem te hebben. ?. Dan denk ik; ‘waar gaat dít over, zeg?? Maar m’n gevoel, m’n ervaring, hoe je het kan noemen, lijkt dat dus zo te beleven/ervaren. Vind ik zó gek om dat zo op te merken. En vraag ik me ook af; kan het zijn dat ik hierdoor misschien energie verlies? Uberhaupt natuurlijk wanneer je veel gedachten überhaupt ergens over hebt, is natuurlijk energie spenderen.

   Ja, en precies wat je zegt; gronden – gronden – gronden, en bewustzijn – bewustzijn – bewustzijn, ook een dagelijks proces. Ik leer er veel van, leer ook veel over mezelf, ook al zijn dit moeilijke ‘contacten’ . En inderdaad ben ik ook bezig met die ‘lijntjes’ van verbinding, om daar meer over te weten te komen zeg maar, hoe dat precies zit.

   En wat betreft die Engelen-energie.. ik las ook onder dit artikel overigens dat iemand schreef dat het demonen zijn, aangezien God alleen met Christus-energie werkt. Althans, ze had het over Jezus. Dus ja, de meningen erover verschillen natuurlijk enorm. Ik vind het zelf een zeer prettig idee, een Engel. Ik heb zelfs weleens het idee dat Engelen onder elkaar ook contact hebben. Maar goed, kan hier weer een volledige afslag nemen, hoor 🙂 . Het idee dat iets in overeenstemming gebeurt, zeg maar. Dus met andere woorden; een buurman van hiernaast kan in zijn beschonken toestand wel allerlei ideeën in z’n hoofd halen, ik geloof dat een Engel hem dan wel of niet toelaat, als het niet of wel meant to be is, zeg maar. Iemand die over je waakt, en ook je karma, je lotsbestemming, je ziele-doel etcetera in de gaten houdt, je ermee helpt, zoiets dergelijks. Dat idee heb ik zelf een beetje.

   Ik doel hiermee ook op een ervaring die ik 2 jaar geleden had, ‘s nachts met een buurman. Hij zat helemaal onder de verdovende middelen, gedoe in de hal, andere buren die kwamen kijken, politie erbij, op een gegeven moment leek alles weer ‘in orde’ , ik stond bij mijn voordeur, wilde naar binnen gaan, en hij stond bij zijn deur en kwam naar me toe, wilde bij mij naar binnen, ik had geen idee wat nu te doen, ‘t werd zo’n enge situatie, en werkelijk ineen keer alsof ik een soort van geduwd werd, maar ik ervaarde dat op een hele vrije en zachte manier en alsof mijn lichaam begon te lopen, het was zo’n rare ervaring, zo van; ‘je staat erbij en kijkt ernaar’, weet je wel. En alsof iets mij bracht naar de deur van mijn andere buren, waarop ik aanklopte, binnen werd gelaten, de politie opnieuw gebeld, en daarna heeft mijn ene buurman dit dus niet meer gedaan.
   Los van de engigheid van toen, die situatie van een soort zachte hand, who takes over, dat vond ik zo’n ontzettende zacht en mooi iets. Nooit eerder op zo’n manier meegemaakt en daarna ook niet meer. Wat was dat dan hè? Was dat nu een Beschermengel? Iets van mijzelf? Het was in ieder geval iets wat werkelijk voelde alsof ik even een soort van ‘gedragen’ werd. Ik voelde me ook ineen keer héél krachtig en héél veilig, wat gegeven de omstandigheden totaal niet de verwachting was. Ik ervaarde het echt alsof ik even gedragen werd. En dát was dan weer wel een hele fijne ervaring. Heb sindsdien ook meer vertrouwen gekregen in het wonen hier. Aangezien ik nu, ondanks al het moeilijks hier, nu zo’n veilige en krachtige ervaring had, die energie heeft werkelijk mijn situatie verbeterd. Gekkis is dat hè. 🙂 Dus ja, wat dat dan was of is…?
   Daarom, ik denk ook, als dingen ‘not meant to be’ zijn, volgens mij zorgt Iets daar voor, dat iets wel of niet gebeurt. Is dat met behulp van Engelen? I like to think so 🙂 .

   Ik lees dat jij dus al wel het contact, of je ervaring van het contact met buren inmiddels hebt weten te ‘veranderen’, in die zin, dat de “vervelende lijntjes” beginnen te verdwijnen. Ben ik blij om te horen, Marijke! 🙂 . Ik ben daar nu mee aan de slag! Ben zó benieuwd hoe die energie-verandering zal gaan voelen 🙂 🙂 !

   Liefs, Susanne

   • @Susanne,

    … zo’n veilige en krachtige ervaring had …

    Hallo Buuf Suus,

    Wat een prachtig moment die zachte drang en als vanzelf! Ik kan mij voorstellen dat je de rust ervan veel vertrouwen geeft en het een Engelgevoel is waar je altijd op terug kunt vallen! Mooi!

    En ja, wij in dezelfde straat, dezelfde buren, dezelfde engelen! Haha, alles is mogelijk. Dezelfde ervaring. Zware toestanden achtervolgen mij ook al mijn leven lang. Overal waar ik kom lijkt het niet pluis te zijn? Of ben ik dat zelf? En kan ik er niet goed aan voorbij lopen? En sijpelt de energie – zonder dat ik dat wil – in mij door?

    Een paar jaar geleden wilde ik erom verhuizen en het voelde toch als een vlucht van mij. Dat leek mij niet de oplossing. Het gedoe voelt vaak als een patstelling. Ik kan dan niet linksom en niet rechtsom en ik moet er blijkbaar doorheen. Astrologisch heb ik het als jongleren omschreven. Alle ballen in de lucht zien te houden.

    Voor mij is er een derde weg gekomen door soms mijn handen in de lucht te werpen en te roepen dat ik het niet weet. En dat ik gewoon even niet meedoe. Dat was een bijzondere ervaring. En de grens van mijn zelf werd duidelijker. Voor mij en voor de ander.

    Terug op dat mooie … dat vanzelf … dat is prima en eigenlijk een goeie om te onthouden. Geen voorbereiding nodig. Het komt zoals het komt en gaat zoals het gaat!

    • @Marijke,

     ” Hallo Buuf Suus, ”

     Hahaha 🙂 🙂

     Hallo Buuf Marijk! 🙂

     Wat een hele mooie mail heb je geschreven, zeg. Ik voel ook veel rust uit je schrijven komen op de één of andere manier, ook al beleef(de) je dus pittige dingen. Ik vind het fijn om je te lezen.

     En wederom, jouw verhaal, goh zeg, heb ik dus ook, exact. 🙂 En ook wat jij zegt, over dat verhuizen en dat dat als een vlucht voelde,, heb ik ook! Want ik dacht ook; als ik nu wéér vanuit toestanden verhuis, wat zo’n beetje m’n leven is, dan ga je weg met dezelfde soort energie, vanuit dezelfde soort energie, betreed je een ander huis met en vanuit dezelfde soort energie, en zal je dan niet wéér hetzelfde creëeren? Want inderdaad, wat zegt dit nu eigenlijk over mij? En dus heb ik ook besloten om er dan maar ‘in te duiken’ , in dat woon-gedoe, hoe ik mijn buren ervaar, wat het in me losmaakt, waar dat ooit überhaupt is begonnen, etc.etc.etc. Is het laatste wat ik wilde doen, want ik wilde gewoon weg-weg-weg. Maar ja, tegelijkertijd begon het me wel aardig op te vallen hoe vaak dit nu voorkomt in mijn leven. Mijn adres verandert, maar het soort niveau. De mensen, de buren veranderen, maar niet de energie. Dus andere mensen, andere lichamen, maar precies dezelfde ervaringen. En ja, zo blijf ik bezig. Ik moest echt leren, dat kwam niet vanzelf, om verantwoording te gaan nemen voor mijn leef- en woonomgeving. Ik heb me daar enorm tegen verzet, tegen de situatie, vroeger al thuis. Zo’n vechtertje, zo’n bijtertje. Liever gelijk hebben, mijn recht halen, bij de ander, via de ander, dan dat ik dit in mijzelf zou moeten zoeken. Ofzo.
     Pas op het moment dat er eigenlijk gewoon simpelweg niets anders op zat dan – maar – te – gaan – kijken – wat – dit – dan – nu – eigenlijk – over – mij – zegt… is energie in beweging gekomen. Te gek zeg! 🙂 🙂
     Ik ben dan ook heel trots op mezelf dat ik al die toestanden hier maar heb doorstaan in m’n eentje en niet de kracht opgeef om door te gaan met ‘schoonmaken’ . Hóe héérlijk zou het zijn, Marijke, om straks in alle vrijheid te mogen verhuizen, vanuit mijn eigen kracht, naar een energie-schonere woning en woonomgeving!! 🙂
     Pas toen ik beetje voor beetje, of beter gezegd, jaar voor jaar, 🙂 , begon te leren accepteren dat dit het nu dan maar is. Dat – het – dan – maar – gewoon – zo – is. Het is dan maar zo. Swah. C ‘est bon. Steeds meer weet ik de verantwoording te nemen, alhoewel dat dus met flínke tegenzin was, niet normaal meer, maar hoe meer ik dat begon te doen, te durven ook, hoe krachter en zelfs leuker dat begint te worden! Over je anti-climax gesproken.. Ik ben het tegenwoordig fijn gaan vinden om mijn verantwoording te nemen in dingen. Moet niet gekker worden nu, Susie. Er zit zóveel kracht, magie zelfs, in het achterhalen, ontdekken van energie-patronen, in het vinden van oorzaken, en hóe ontzéttend er toch van je gehouden wordt, ook hier, in dit gekke flatje. God is ook hier. Nou, hoe vet is dat 🙂 . Ik vond het nogal een ontdekking. Dat je zélfs, en dit is helemaal je anti-climax van de anti-climaxxen, bij bepaalde engerds je veilig begint te voelen. ??? Veilig. Er gaat mij niets gebeuren. Ik ben sterk. Ik word gesteund. Het is goed. En het nog geloven ook hè! Ik geloof dat werkelijk waar. Ben ik zo trots op. Dat dat kan hè. En heeft het, ondanks al dat gedoe, ergens ook zoiets wonderschoons dát je je eigen energie mag schoonmaken, opfleuren, lief te gaan hebben. Mijn verzet is mijn verzet. Mijn angst is mijn angst. Mijn paniek is van mij. ‘t is Mijn energie. Nou, hoe krachtig is dat eigenlijk. ‘t Is okee. Net als wat jij zegt, Marijke, handen in de lucht en denken; het zal wel even ofzo. Dan is het maar zo.
     Ik heb ook veel dader-verhalen uitgewerkt vanuit vorige levens. Had ik gedaan zonder die gasten van hier? I don’t know. Wat zogenaamd niet weet, wat zogenaamd niet deert. Dus ik vind het ergens te bizar voor woorden; dat zo’n enge, fragiele, deprimerende ervaring zo de poort naar iets fantastisch kan zijn. Ben ik momenteel van aan het bijkomen.

     En dan zijn die ‘engerds’ , die overigens iets minder eng aan het worden zijn er weliswaar nog steeds, maar ergens zijn ze verder dan ooit. Ben ik zo dankbaar voor. Je zou maar heel gelukkig weten te worden, weten te zijn, in je eigen directe persoonlijke woonomgeving.. moet niet gekker worden nu 🙂 .

     Ook al wil ik nog dólgraag verhuizen, en dat gaat ook heus wel gebeuren, ik werk er immers hard voor 😉 , komt tijd, komt raad.
     En als ik jouw schrijven goed begrepen heb gaat het met jou dus inmiddels ook een stuk beter in je woonomgeving. Daar ben ik blij om te horen, Marijke. Dus Buuf! 🙂 , dat we maar krachtig met onze energie én met behulp van alle Engelen onze heerlijke authentieke woonomgeving mogen creëeren. Dat gaat ons lukken! 🙂

     Veel liefs, buurvrouw Susie

     • @Susanne,

      ‘Ik heb me daar enorm tegen verzet, tegen de situatie, vroeger al thuis. Zo’n vechtertje, zo’n bijtertje.’

      ‘Ik ben het tegenwoordig fijn gaan vinden om mijn verantwoording te nemen in dingen.’

      ‘handen in de lucht en denken; het zal wel even ofzo’

      Hallo Buuf Suus,

      Bovenstaande stukjes heb ik even uit jou geknipt om mee te reageren.

      (hh) Herhaling blijft net zo lang doorgaan totdat we het spuugzat zijn. Begint te naderen 😉 Ik was/ben ook zo’n strijder, rebel als jij en dat vreet energie. Ik denk dat het mij voldoening geeft (deels) en het is gewoon werken aan een ander;-). Als kind werd ik er behoorlijk murw van, frustratie, ziek, uitzichtloos en mij toch blijven uitsloven. Het moest/kon anders – vond ik. En met vechten lukt dat niet goed. Al zal het af en toe effect gehad hebben(?). Niet slim toch?! En daarbij moeilijk uit te leggen wanneer het onzichtbare gevoelskwesties betreft. Daar komt nu gelukkig steeds meer verandering in. De dichtheid verdwijnt.

      Vorige week heb ik na tig-tig jaren in mij vroegere gezin mijn mond open gedaan over een kernkwestie. Dat kwam aan want was ik er nog? Die rebel van vroeger was buiten beeld geraakt. Ditmaal was mijn doel benoemen/mijn ei kwijt zijn en verder niets. En eigenlijk leverde dat mij veel meer op. Ik werd serieus genomen. Datzelfde lees ik ook in jouw zin van het fijn vinden je verantwoording te nemen. Ik sta hier en jij daar en dat is prima! Dan zien we elkaar.

      Dat verzet, het strijden/rebelleren, oplossen bleef gelijk hangen bij mij bij het lezen van je laatste tekst. Welke rol is dit? Voor mijn een hoofdrol. Ik voel mij minder dader of slachtoffer van de drie. Hoe voelt dat voor jou? En wat levert het jou op?

      Het lijkt alsof die rol draait en zijn kracht verliest? Geeft tijd en energie voor leuke dingen!:-)

      • @susanne, De driehoek blijft nog wat door borrelen bij mij. Stappen uit de cirkel ken/kan ik en zo kan ik ook stappen uit de driehoek… Mooie Exit.

       Ben je er nog Buuf Suus of verhuisd meanwhile?;-)

 10. ‘… hún hebben natuurlijk ook een Engel, de buren. 🙂 .’

  Hahaja, zij hebben vast een Bengel 😉

  MOOI, morgen meer!

 11. Er staat: ” Naast engelen en gidsen van allerlei niveau hebben we ook een leger van natuurwezens aan onze zijde. Denk aan elfjes, draken, kabouters en alles wat je vroeger in de sprookjes tegenkwam. Sprookjes zijn zo gek nog niet “.

  Ik heb altijd het idee/beeld van een draak bij me. (!) Ik dacht altijd; ‘ben niet helemaal in orde, waar gaat dit over..’ Maar nu lees ik dit hierboven 🙂 ..
  Maar nu is mijn vraag: Waarom hebben we dan eigenlijk ook natuurwezens bij ons?? En waar staat een Draak dan voor?

  Er staat: “Mijn cliënt heeft een grotere kans dat zij krijgt wat ze wil als ze het helder en simpel houdt. Waar het om gaat is dat zij rust en stilte wenst dus kan zij het beter formuleren als volgt ‘ik wil graag rust en stilte ervaren in mijn woonomgeving’. Bedenk van te voren goed waar het werkelijk om gaat voor jou en houd het helder en simpel. ”

  Erg helder verwoord, en dank je wel voor de tip, Mariëlle, daar ga ik eens mee aan de slag.
  Aan de andere kan zit ik me te bedenken.. als jij aan het Universum aangeeft dat jij dat Wilt, dan antwoord het Universum met dat jij dat Wilt. Ja, schiet nog niet op. Het moet natuurlijk je Ervaring worden, niet alleen een Wens.

  Maar ja, door vervolgens tegen jezelf te zeggen; ‘ik ervaar stilte en rust in mijn woonomgeving..’, is vrij moeilijk wanneer je omgeven bent met herrie. En dus kan je wel steeds jezelf overtuigen van iets waar je eigenlijk toch heel niet in gelooft. Zo van; je loopt buiten en goh wat is het fijn, terwijl het me toch een partij plenst, en jij zegt tegen jezelf; ‘ik ben blij dat het niet regent..’ Dat werkt natuurlijk niet echt.
  Je kan je wens uitspreken, dat wel. En op de één of andere manier de uitkomst van die wens gaan Bekrachtigen. Zie hier je Scheppingsding.

  En mag een Engel dat voor je doen? Ik wens ook rust en stilte in mijn woonomgeving. Is mijn wens. Kán een Engel dat vervolgens voor je regelen? Kan-ie ook m’n huis schoonmaken? De afwas? M’n tanden weer rechter laten zetten, zonder pijn, verdoving, en allerlei dure toestanden?

  Mariëlle schrijft: ” Zet ze aan het werk! ”

  Maar het is toch niet zo dat met elk dingetje zij dat voor jou kunnen doen? En waarom zouden hun dat “werk’ doen voor je? Of vraag ik nu een gekke vraag.. (?)

  Er staat: ” Hoe meer je werkt en leeft met je engelen (en gidsen), hoe meer je zult merken dat je leven een magisch tintje krijgt. Het leven is magisch, wij hoeven dit alleen te beseffen en de magie toe te laten. ”

  Vind ik zo’n mooie zin! 🙂 Word ik blij van 🙂 .

  Liefs, Susanne

 12. Beste iedereen , ook ik heb veel last van luidruchtige buren en ik heb ook hulp gevraagd aan een Engel . Hoe raar het ook aanvoelt : “Hoe zou een Engel mijn buren stiller kunnen laten worden ?” Toch geloof ik erin .
  Is er iemand die echt met deze situatie ervaring heeft ?
  Ik probeer echt positief tov de buren te blijven , alleen zou ik de rust in mijn huis terug willen .
  Het is mischien een uitdaging , maar op welke manier dan ook , ze mogen zeker blijven wonen , het zal stiller worden . Hoe kan ik dit best aanpakken ?
  Liefs en dank ,

  • @Anita,

   Hoi Anita,

   Ik ervaar dat momenteel nu ook, alleen de helft van mijn buren zijn dan ook nog drugs- en of alcoholverslaafd, af en toe zo her en der wat seksuele intimidatie, pff.. schiet niet op 🙁 .

   Wat betreft geluidsoverlast.. ik heb tegenwoordig de hele dag bouwvakkersgehoorbescherming op. Echt een aanrader! 🙂 . Het ziet er overigens niet uit, alsof je een marsmannetje bent, ofzo, zo’n eentje die vanuit de ruimte komt, zeg maar 🙂 , sta ik op m’n balkon, heerlijk te genieten van de zon die zo vollop schijnt in Januari (?), komt die eigenlijk-helemaal-niet-zo’n-leuke-buurman-met-z’n-stuc-in-z’n-haar-maar-hij-maakt-nog-steeds-iets-in-mij-los-buurman van hier verderop langs, en zit me aan te kijken alsof ik niet helemaal in orde ben, hahaha (LOL) 🙂 , dus nee, je scoort er geen leuke vent mee, ook niet een niet leuke overigens, en het zit ook niet echt dat je zegt van je-van-het, ik moest er ook echt aan wennen in het begin, maar jeeeetje, alsof ik iets van mezelf weer terug heb! 🙂 Wauw… het is gewoon stil.. ! Mij helpt het enorm!
   Overigens die tip van bouwvakersgehoorbescherming heb ik op deze site in een artikel ooit eens gelezen, nou, ik kan je werkelijk waar vertellen; live changing! 🙂

   De flat waar ik in woon is ook erg gehorig, deuren die dicht geslagen worden, muziek, op de beneden verdieping iemand die sychofreen is (of hoe je dat ook schrijft) en zijn muziek aan heeft, de hele dag, en dan keihard meezingt, anders hoort-ie de ‘stemmen’, je hoort mensen naar het toilet gaan, ruzie hebben, gesprekken hebben, seksen, lachen, noem maar op. Pff.. zit je dan, met je goede HSP-bedoeling…
   Ik heb ook een aantal keren gevraagd nu of men rekening kan houden met de ander, ach, schiet heel niet op. ‘t Is maar een bewustzijnsverschil, denk ik dan maar inmiddels. Karma, kan je het ook noemen. 🙂 . Pech. Oud zeer? Gedachten? De ziel?

   Als je een huurwoning hebt, kan je je ervaring/klacht ook aangeven bij de verhuurder en/of de buurtcommisie, of zelfs de wijkagent mag je informeren. Zij kunnen dan ook bemiddelen. En anders gewoon de politie bellen.

   Verder is verhuizen natuurlijk ook een optie 😉 , maar ja, zie dat maar even 1-2-3 te regelen.

   Dus ja, dit zijn de enige tips die ik je nu weet geven, Anita, ik zit zelf dus ook in zo’n belabberde situatie. Ik heb dan ook besloten dat 2014 het jaar van mijn verhuizing word. Oohhh, daar heb ik zin! 🙂 Moet toch kunnen! 🙂

   En aan de Engelen en dergelijke om hulp vragen, doe ik ook. Maar hoe en of dat helpt… daar ben ik mij nog niet helemaal bewust van, hoe en of dat werkt..

   Wat ik gedaan heb, en eigenlijk nog steeds mee bezig ben, is verantwoording nemen voor mijn eigen situatie, in die zin: Wat zegt dit over mij?! Net zoals bij jou, Anita, wat zegt het over Jou dat jij dus blijkbaar luidruchtige buren ervaart / hebt ‘aangetrokken’?

   Op het moment dat ik IN die geluidsoverlast dook, seksuele intimidatie, toestanden alom hier om mij heen, en IN Mijzelf begon te zoeken naar de verbinding, de connectie, het waarom, en dergelijke, nouou, werkelijk waar, het zal je nog verbazen, Anita, wat er dan ‘naar boven’ kan komen.. 🙂

   Ik heb gemerkt dat hoe meer ik in mijzelf kijk met wat deze ervaring met mij doet, hoe meer ik allerlei interessante antwoorden, wijsheden, aha-momenten begon te krijgen. Ben zelf heel erg aan de slag gegaan met bijv. seksuele intimidatie van 3 van mijn buren naar mij toe, en hoe meer ik daarin duik, in mijzelf, hoe meer er naar boven kwam. Heb werkelijk waar een aantal vorige levens hierdoor verwerkt, en het gekke is, sinds ik met die verhalen aan de slag ben gegaan, ben ik sindsdien niet meer seksueel geïntimideerd! Toeval? 🙂

   Zelfde als met agressie. Ik kan zelf nergens heen, heb geen ouders, of wat dan ook die mij op kunnen vangen, bovendien kom ik zelf uit een verleden, als kind, bij waar ik nu weer mee omgeven ben. Zo blijven we bezig, Susie. Omdat ik dus niet 1-2-3 weg kan, en het enige wat ik gelukkig dan weer wel heb 😉 , is mijzelf! 🙂 . En dus gaan we weer, hup, naar binnen, en kijken wat nu weer voor engs er naar boven komt.
   Zo ben ik dus ook aan de slag gegaan met het agressie verhaal van mijn buren, en de last die ik daarin ondervond, allerlei verhalen kwamen er wederom naar boven. Het lijkt sindsdien rustiger. ? Ook weer toeval? 🙂

   Hoe a-relaxed ik dit wonen ook vind, ik geloof werkelijk waar dat we er zelf verantwoordelijk voor zijn. En ook dat vind ik de helft van de tijd maar a-relaxed dat ik dat vind. 🙂 Dus lieve Anita, misschien kan je, net als ik, geen kant op, en kan je, in jezelf gaan kijken 🙂 . Waarom ben jij in zo’n situatie? Waarom heb jij, ervaar jij, overlast van buren? Waarom heeft jouw Ziel jou hier geplaatst?

   🙂

   Ik wens jou heel veel succes toe in je woning, met je buren, en hoop ik dat je er snel mee in het reine weet te komen!

   Warme groet, Susanne (een begripvolle lotgenoot 😉 🙂 )

   P.S. En oh, als jij nog een tip voor mij hebt, dan hoor ik het ook graag! 🙂

   • @Susanne, Goed idee om hier verder te gaan over de burenenergie. Is interessant.

    ‘Overigens schreef je net aan mij dat dat dan geen aanleiding moet zijn om iets terug te doen. Ik snap niet zo goed wat je daarmee bedoeld. ?’

    Hiermee bedoel ik dat ik ze niet met naar gedrag moet terugpakken. Ik denk trouwens dat zij niet weten dat ik hun energie van verslavingen/onderdrukkingen aan drugs & alcohol kan voelen. Want de verslaving is niet echt zichtbaar. Het onzichtbare boeit mij heel erg. Want dan ga ik speuren naar bewijzen. Hoe zit dit? Klopt het dat ik dit voel? Zodat ik kan snappen waarom ik last heb. En dat heeft weer te maken met vroegere ervaringen. Dan voelde ik iets en dan werd het heel vaak ontkend. Daar heb ik vermoedelijk een speurneus aan overgehouden.

    Je hebt gelijk dat de energie niet afgebakend is tussen huizen en bij jou naar binnen kan komen over een grote afstand. Ik ben ook benieuwd hoe de energie in een huis kan gaan zitten? En sporen in de straat kan achterlaten…?

    Energie zou een kleurtje moeten meekrijgen dan kunnen we het zien en volgen.

    • @marijke,

     Hoi Marijke,

     Ja, dit artikel ja 🙂 , inderdaad.

     Ik zat overigens jouw reactie nog even terug te lezen.. kan je natuurlijk op allerlei manieren opvatten hè.. ff gedist worden, ofzo, op m’n verjaardag nog wel. 🙂 Ik heb dat wel een beetje, in die zin, kan een beetje als goed bedoeld miepje-naiefje zijn, hahaha 🙂 , zit je met je goede, oprechte bedoeling te schrijven, en mensen die met je waarheid, je gevoel, je beleving, hoe je het wilt noemen, aan de haal gaan.. of, zoals jij hierboven schrijft, ontkennen, typisch dat je dat noemt. Maar zo kan ik jouw schrijven dus ook interpreteren! 🙂 . Want dit hier is natuurlijk ook maar energie. En de computer als ‘muur’, of zoiets dergelijks, energie die natuurlijk ook vanuit schrijven te lezen, te voelen is, en een ieder die dat natuurlijk weer op zijn of haar eigen manier interpreteert. Dus nadat ik zojuist je berichtje aan mij nog een keer had teruggelezen, dacht ik; hmm.. ik kan het natuurlijk ook opvatten alszijnde dat mijn geschrijf voor jouw ‘herrie’ is, en dat je daarom op mij reageerde met die luidsprekers, en daar dus mee bedoelde; ‘moet ik het niet terugdoen’. Als je dat inderdaad bedoelde in je schrijven, hoor ik het graag. 🙂 Er zijn meer mensen hier die in omwegen praten. Ik snap eigenlijk niet waarom dat is, in omwegen praten. ?

     Wat je hierboven verder schrijft, dat verslaving niet persé zichtbaar hoeft te zijn, nee, maar energetisch natuurlijk wel voelbaar. Hoe Weet je eigenlijk het verschil tussen de energie van jezelf of van je buren? Zeker als je constant hier woont? Misschien kom je daar pas achter als je een tijdje ergens anders verblijft. Als je je dan ineen keer heel anders begint te voelen, ja, dan weet je pas dat verschil.

     En ja, of een Engel je nu dan steeds kan beschermen daartegen.. En bovendien, hoe weet je wanneer een Engel dat dan doet, als je niet eens weet of iets van jou is, of bij de buren hoort?

     Hoe ‘herken’ je dan Engelen-energie?

     Ja, en wat je zegt over “speurneus” , een soort radar, zo’n antenne die je hebt ontwikkeld! 🙂

     Groetjes, Susanne

     • @Susanne, Nee hoor helemaal geen herrie ervaring bij jou. Ik lees je heel graag. Ik heb geen slechte bedoelingen gehad met de speakertjes & de buren. Omdat het luidsprekers zijn moest ik wel aan de reikwijdte ervan en mijn eigen buren denken. Ik zag het als een cartoon voor me. En niet als een omweg. En mijn woorden kwamen ongelukkig bij jou over blijkbaar. Tekst geeft inderdaad energie mee en daarom vond ik het vervelend dat ik niet juist aanlandde.

      En goeie vraag over het energieverschil van mijzelf en die van de buren! Door irritatie verstrengelt de energie van de buren en mij. Mijn aandeel is het onderzoeken waard. Waarom voel ik hen zo en heb ik last? En kunnen wij elkaars energie positief/negatief beinvloeden? Of zou het goed zijn een grens te leggen? Het af te bakenen? Blijkbaar moet ik er iets mee? En is de energieuitwisseling stoppen niet de oplossing.

      Tussen ons speelt een thema van ruimte innemen. Mijn buren kunnen heerlijk over de grens gaan en ik heb moeite met mijn ruimte in nemen. Mijn buren kunnen compleet voorbijgaan aan fijngevoeligheid en ik kan er in verzuipen. Mijn buren hebben iets van leve de lol en ik kan best serieus zijn. Wij hebben elkaar blijkbaar iets te spiegelen?

      Ik denk dat er een energetische bedoeling in verscholen ligt.

      • @marijke,

       Hoi Marijke,

       Mooie reactie van je 🙂 .

       Wat je vertelt over je eerdere reactie aan mij, dat je mijn schrijven niet als herrie bedoelde, oooh oke, dat we anders zeg maar niet weer ‘langs elkaar heen kletsen’ , zeg maar 🙂 . Je zag het als een cartoon, en niet als een omweg, schreef je. Oke, snap ik wat je bedoelt 🙂 . Ik hou zelf niet zo van omwegen, in die zin, ik ben meer van to the point als er iets is, zeg maar 🙂 .
       Ik lees natuurlijk vervolgens ook weer door mijn eigen bril.. laatst ook, in een heel verhaal met andere lezers van deze site, over zware onderwerpen, en iemand die er tussendoor kwam of het ook stil onder onze schedeldak kon zijn (!), hahaha :O, wauw.. was ff nogal een opmerking zo tussendoor, vond ik. Maar goed, kan natuurlijk ook wel begrijpen dat een ieder weer ieder’s schrijven op zijn of haar eigen manier interpreteert. Maar ik dacht wel even; ‘krijg ik nu weer zo’n bedoelde opmerking..?’ ‘En wat zegt dat dan over mij’, weet je wel. 🙂 . Maar je hebt het uitgelegd, dus snap ik het nu ook beter 🙂 .

       Wat je verder schrijft, is best apart om zo te lezen, ik heb EXACT hetzelfde!! Ik had jouw stukje tekst net zo goed zélf kunnen schrijven! Bizar. Inderdaad die tegenstrijd met buren, en inderdaad, m’n eigen ruimte innemen (!), nogal een onderwerp. Nu blijkt er volgens iemand ook nog een ‘geest’ in mijn huis rond te lopen, wat ik zelf al dacht, dus je plek innemen schijnt dan nog moeilijker te worden. Dan ook nog een buurman in onderverhuur hiernaast die ze er maar niet uit krijgen, zo van; hij hoort hier eigenlijk niet, maar is er wel, en niemand doet daar wat aan, en dacht ik; is dit nu een spiegel?? Zegt dit ook misschien iets over die ‘geest’ die in mijn huis nog is, en ook maar niet weg wilt gaan, en ik die dat ook maar wat laat? Dat ben ik onderhand ook gaan denken…

       Ik denk inene.. dat wanneer ik mijn onzichtbare huisgenoot naar het Licht weet te brengen, dat die engerd van hiernaast dan ook misschien wel verhuisd, dan wel vrijwillig, dan wel gedwongen.. Zit ik me ineen keer te bedenken… hmmm.. spooky.. alsof dat ook een beetje de boel qua negativiteit ‘bij elkaar houdt’… maar goed, zit ik nu inene even hardop te bedenken,al schrijvende aan jou…

       Anyways, hoe dieper je op de dingen in gaat, in leven an sich, hoe bizarder je ziet hoe ongelooflijk alles, maar dan ook alles, lijkt te spiegelen! Zelfs wij zaten elkaar volgens mij even enorm te spiegelen, Marijke, heb ik onderhand het idee.. 🙂 .
       Wat jij schrijft in jouw mail, pff, is precies mijn situatie! Ik vroeg mij laatst al af; ‘zouden er meer mensen hier mee zijn/zitten? Ik wou dat ik eens iemand trof die hier ook mee bezig is?’ En prompt, ‘s avonds laat, nog op mijn verjaardag, is daar Marijke! Nah, hoe typisch! Een soort verjaardagscadeautje, ofzo, haha 🙂 .

       Ik denk dus ook, wat jij schrijft, dat er een energetische bedoeling is, want ja, het is niet ‘zomaar’ even toevallig, of dat God ons aan het pesten is met die lastige buren.
       Wat ik zelf tot nu toe ‘te weten’ ben gekomen, is dat ik doordat ik sessies omtrent dit onderwerp ben gaan doen en vervolgens in Tijden terecht kwam waarin ik zélf dus de gieldebiel liep uit te hangen. Wordt de grote bakkus iets kleiner van, kan ik je zeggen 🙂 . Ook heeft veel te maken inderdaad met ‘ruimte innemen’ , sowieso een groot onderwerp in mijn leven. Dan heeft het ook nog, in mijn geval dan, met ook pijnen vanuit de jeugd te maken, dezelfde soort energieën van waar ik bij vandaan kom, blijkbaar, nog steeds te activeren, of aan te gaan, of nog niet losgelaten te hebben. En ga zo maar door. Pittig stukkie is het in mijn leven.

       Ik ben dan ook inderdaad ook heel benieuwd naar hoe Engelen hierin staan. Want ik zat me op een gegeven ook te bedenken, hún hebben natuurlijk ook een Engel, de buren. 🙂 . Bovendien, al mijn negatieve gedachten over hen, bereiken wel hun ziel. Dat geloof ik namelijk. Dus ja, dat schiet dan ook niet op.

       Het is wel een hele goede manier om te leren hoe een mooiere, veilige, rustige omgeving te Scheppen. Hoé dus om te gaan met mensen die momenteel dus van of met of op een lagere frequentie gedijen. Hoe daar in het Zelf te geraken, van ons Zelf, bij Ons zelf, ondanks. Hoe die zogenaamde scheiding inderdaad te herkennen, van wat van ons is, en van de buurman. Hoe daar je voor af te sluiten.
       Maar goed, hoe herken je de energie van jezelf en die van de ander? En kan inderdaad een Engel het verschil maken? En hoe Voelt de energie dan van een Engel? Ooh, ben ik benieuwd naar 🙂 !

       Dus ja, zie hier ons Scheppingsgedoe, Marijke, en dat het maar zoden aan de dijk mag zetten. 🙂 .

       Groetjes, Susanne

 13. Ik zou heel graag met een engel in contact willen gaan allen ik weet niet hoe ik ze moet oproepen.
  Ik dank u hartelijk als u wilt reageren

 14. Beste Mariëlle,

  Wat een prachtig geschreven stuk, het heeft mij erg geraakt en ontroerd, in positieve zin hoor 🙂 Vooral nu ik er sinds kort achter ben dat ik meer ‘moet’ doen met het spirituele en mijn hooggevoeligheid. Heb jij wellicht aanraders m.b.t. boeken, die mij als beginneling meer inzicht zouden kunnen geven? Met name Engelen spreken mij erg aan, ik weet nog niet goed waarom, maar zou daar graag achter komen 🙂 Liefs, E.

  • @E., Beste. E . Ik zal je maar even verwijzen naar de website van marielle , zo dat je bij haar je vragen neer kan leggen . Www. Mariellediemel.nl H Gr. Jannie

 15. @Mariska, hoi Mariska ik ben geen marielle hoor , maar kan een paar tips geven , over kristal kinderen staat hier veel op dit blog zie boven aan site map , daar kan je alles vinden wat je wil weten . Die geurtjes waar je het over had , is er Fam. Overleden , die iets met citroen had , overleden oma ? Ze zijn altijd in de buurt als je steun nodig heb , mijn vader wel , ik rook sigaren toen , kijk je man gaat weg , dat is niet niks , dus ik denk toch een lid van de Fam. , die over is gegaan , niks om bang voor te zijn hoor , en die parfum ? Misschien het zelfde of als het huis ouder is iemand die er gewoond heeft ( misschien) maar ik denk Fam. Denk maar eens terug , voor die engelen staan ook op de site map veel tips om ze aan te roepen , een ieder doet het op eigen manier , wel apart dat je zo al de gespreken kan volgen in een kamer , jij bent heeeel apart hoor , das zeker vermoeiend omgaan met negativie tijd is moeilijk , maar als je dit blog afstruint zie je van alles wat je wil weten , en blijf hulp vragen , er zijn zo veel mensen die wat weten , ik wil je ook alleen maar helpen , ik ben ook heek kwetsbaar nou lieve Mariska heeeeel veel sterkte en ik hoop dat marielle nog iets voor je kan doen . Liefs jannie

  • @Jannie,
   Hallo lieve jannie,
   Heel erg bedankt voor de tips. Ik zal er eens mee aan de slag gaan.
   Ik heb weinig tot geen herinneringen aan vroeg. Dus ik weet ook niet wie er iets met citroen had of waar die oude parfum geur vandaan komt. Ik ben er ook niet bang voor alleen nieuwsgierig naar.
   Bedankt voor je lieve berichtje en hulp.
   Liefs mariska.

  • @Jannie,
   Hallo jannie
   Heel erg bedankt voor je tips en hulp.
   Ik zal zeker eens op die blogs gaan rondneuzen.
   Wat die geuren betreft. Ik heb vrij weinig tot geen herinneringen aan vroeger dus ik kan de geuren ook niet linken aan personen van vroeger.

   Liefs mariska

 16. Hoi lieve allemaal.
  Dit is een prachtig artikel over de pure liefde van de Engelen.
  Ik vraag ze al een poos voor hulp, meestal niet voor mijzelf, maar voor ander.
  Ik ben gezegend met een mooi rijk en gezond leven en wil graag al mijn liefde, blijdschap en dankbaarheid hier voor doorgeven.

  Sinds ik mijn moeder heb mogen helpen genezen, ze is volledig gezond verklaard door de dokters!!!
  Probeer ik anderen te helpen die lichamelijk of geestelijk klachten hebben.
  Op deze site leerde ik Jannie kennen en de arme ziel heeft veel nare pijnen.
  Ik probeer Jannie, Jan en anderen te betrekken bij mijn sessie met de genezende Engelen.
  Als jullie zelf ook geestelijk of lichamelijk problemen hebben of iemand kennen en hier graag iets aan willen doen, zal ik proberen duidelijk te maken hoe ik probeer te genezen.
  Ik zeg niet wonderlijke krachten te bezitten, die hebben de lieve genezende Engelen wel, en ik vraag ze mij te gebruiken om anderen deze genezende geschenken door te mogen geven.

  Ik projecteer mijzelf op een bloem, zittend met gekruiste benen, achter mij zit Rafael, de Engel Met de liefhebbende genezende krachten. Hij zit op zijn knieën, met zijn handen op mijn schouders.
  De bloem heeft 4 blaadjes.
  Op elk van deze bladeren zit iemand die dringend geholpen moet worden.
  In dit geval zijn het Jannie, Jan, Hans Kraak, Judith, een nichtje van mij.
  Ieder van deze mensen zitten met gekruiste benen, achter ieder van hun zit een Engel met helende krachten achter hun.
  Ik vraag Rafael en de andere Engelen van de genezing deze personen bij te staan.
  Boven de bloem hangt een prachtige bol van genezend licht.
  Als het ware het hart van de bloem, maar dan boven ons.
  Uit deze genezende bron van heilige liefde komen dunne lijntjes die bij de zieken en de Engelen het hoofd aanraken, daar waar de kruinchakra zit.
  Uit het hart van ons mensen en de Engelen, komen ook lijntjes die zich met elkaar verbinden als een spinnenweb.
  Al onze liefde, de wens om te willen genezen, maar ook anderen willen helpen om te genezen, glijdt op en neer langs de gouden daden tijdens mijn verzoek.
  Ik hoef mijn verzoek hier niet op te schrijven.
  Jullie begrijpen mijn bedoeling wel.
  Iedereen zal vast ook wel zelf of een ander willen helpen om minder pijn te krijgen of het wonder mogen ontvangen om helemaal te mogen genezen.

  Ik ben nu van plan om elke avond, voor het slapen gaan aan de bloem te denken, aan Rafael en de andere lieve genezende Engelen.
  De bloem kan steeds meer blaadjes krijgen als jullie ook elke avond voor het slapen gaan aan de bloem denken en jezelf of een ander op die blaadjes projecteer.
  Ik hoop dat onze gezamenlijke liefdevolle energie inderdaad iets mag doen voor de ongelukkigen die zoveel nare pijnen moeten doorstaan.

  Liefdevolle groet van mij,
  Petra.

  • @Petra, lieve Petra ik weet niet of je echt stopt met kijken hier , en wie of wat de reden zijn is , ik wil je allereerst heel erg bedanken voor al de moeite die je genomen heb . Heeeeel erg bedankt ik hoop tot gauw liefs Jannie .

 17. Let a.u.b. goed op mensen. Met ‘engelen’ werken betekent in de praktijk ‘werken met demonen’. Er is veel misverstand hierover. In Gods wereld wordt niet met engelen gewerkt, maar met Jezus. Dat is de enige zuivere bron. Wij hebben hier thuis ongelofelijk veel meegemaakt met demonen die zich voor hebben gedaan als engelen. Hebben jij of jouw kinderen last van stemmen, gebeuren er gekke dingen in jouw huis? Zien jouw kinderen overleden mensen? Ga er maar rustig vanuit dat er demonen in het spel zijn die jou van de waarheid (Jezus is voor jou aan het kruis gegaan en heeft alles voor jou gedragen waardoor je volledige vrijheid voor je beschikbaar is)af willen houden. Wees waakzaam!

  • @Mama van 3, Goeden morgen mama van drie , dat is allemaal wat bij uw thuis , zal uw niet beter uw huis laten zuiveren , ik denk dat daar wat mee mis is , er is veel meer dan uw zelf denk tussen hemel en aarden , ik wil alleen dit zeggen , er is veel bekend over engelen al in het oude testament , als mede in de Koran waar engelen een hoge plaats hebben Gabriel( Lucas 1:26 )en hij is de overwinnaar van satan in de hemelse oorlog , de aartsengel Michael ook oude n testament ziijn naam betekend wie is als god ,Aarts engel rafael betekend god geneest ook weer een die in de bijbel vernoemd worden boek tobit (3:16 ) (12:15) En dan nog ( uriel) god is licht , deze is een van de machtigste engelen (sibillijnse boeken ) trouwens (Michael) is ook de beschermheilige van de staat Israël en de roomskatholieke kerk , en nog even als aan vulling van Michael wiens naam in de Koran staat wie is als god , de weerspiegeling van het goddelijk licht . Lieve moeder van 3 kinderen ik heb geen idee wat er loos is bij uw , uw huis en uw kindertjes , maar mijn dochter heeft haar lieve oma gezien bij overlijden , en die zei alleen maar goede en mooie dingen , niks geen demonen , ik weet niet wie uw zo bang heeft gemaakt , maar god heeft juist de engelen naar aarden gestuurd uit pure liefde , jammer dat er zo veel angst in uw huis is , laat ze door uw geestelijke begeleider verwijderen uit uw huis , en met behulp van Jezus , want is het niet zo dat Jezus red . Veel strekte en kracht mevr en maak uw kinderen à u b niet te bang met die z g n demonen . Groeten van een ongerusten moeder oma .

  • @Mama van 3,

   Hoi mama van 3,

   Ik lees net jouw schrijven, en je schrijft: ” Let a.u.b. goed op mensen. Met ‘engelen’ werken betekent in de praktijk ‘werken met demonen’. ”

   Wat een enge zin! Werken met engelen is werken met demonen?? Ben ik heel benieuwd waarom je dat zo ziet?

   Ook schrijf je: ” In Gods wereld wordt niet met engelen gewerkt, maar met Jezus. ”

   Maar hoe weet je dat dan? Dat God alléén maar met of via Jeszus werkt? Heb je dat uit een boekje, is dat gewoon jouw geloof? Hoezo wordt dan niet in God’s wereld met Engelen gewerkt?

   En hoe zit dat dan met de Aartsengelen?

   Ik ben wel heel erg benieuwd wat andere lezers hiervan vinden en hoe hun het zien. Je zal maar gelijk hebben, moeder van 3! Hele enge bedoeling!

   Maar ja, dat je schrijft dat Jezus voor ons alles gedaan heeft en voor ons aan het kruis is gegaan, waardoor alle vrijheid weer beschikbaar voor ons is,, daar heb ik dan weer moeite mee.
   Want als wij een eigen Vrije Wil hebben, waarom zou Jezus die dan bij ons weghalen? Hij ging toch niet aan het Kruis, zodat wij niet in zonde zouden zijn? Als er al een Jezusfiguur was die aan het Kruis ging, dan was dat toch omdat anderen hem aan het Kruis deden? En hij in zijn Grootsheid hen vergaf? Zoiets toch?

   Wat je kan leren van díe lering is misschien hoe het is om ‘boven’ je ‘vijand’ te geraken, of misschien beter gezegd: hoe, ondanks die zogenaamde vijand, die ander toch Lief te hebben.
   Voor ons aan het kruis gaan is voor ons onze zogenaamde zondes en pijnen weghalen. En waarom zou hij dat voor ons doen, als wij een vrije Wil bezitten? Lijkt mij dat Hij wel de láátste zou zijn die dat zou doen! 🙂 . Bovendien, is dat idee van zondes niet ook één en al illusie? Als Iets je wijs wil maken dat wij in zondes zijn geboren, dan is dát volgens mij een Demoon.

   Maar kan er in z’n geheel naast zitten hoor 🙂 .

   Ben dus dan ook benieuwd naar jouw uitleg van jouw stukje tekst, mama van 3!

   🙂

   Veel liefs, Susanne

 18. Lieve Marielle,

  Wat een mooi artikel.
  En ik ga het ook zeker een keer proberen. Als ik mezelf toe sta om hulp te vragen. Ik vraag in mijn dagelijkse leven nooit om hulp omdat ik altijd meen het zelf te moeten en daarbij ik wil niemand tot last zijn. En als IK voor mezelf om hulpvraag voel ik me altijd egoistisch.
  Maar ik zou ze wel om hulp willen vragen voor mijn man die dadelijk op uitzending/missie gaat. Is dat mogelijk?? De engelen en alle andere om hulp vragen voor een ander?

  Vroeg als kind zijnde rook ik altijd een citroengeur en een hele oude parfumgeur. Nu ruik ik deze nog maar zelden. Wat of wie hebben dat kunnen zijn?

  En je zegt in je artikel dat engelen alleen ingrijpen met toestemming van ons.
  Wie heeft mij dan een paar jaar geleden weggetrokken van een stoeprand zodat ik mezelf niet onder een auto zou lopen die ik niet gezien had. Ik voelde echt een arm om mijn middel terwijl er Niemand anders achter mij stond.

  Ik weet sinds kort dat ik een kristalkind ben.
  En ben nog steeds zoekende hoe hier mee om te gaan.
  En hoe om te gaan met alle negativie tijd in de wereld.
  Ook kan ik alle gesprekken volgen van mensen binnen 1 ruimte. Erg vermoeiend. Ben daar ook nog steeds zoekende in hoe mee om te gaan.

  Liefs Mariska

 19. Beste marielle Eigelijk vindt ik het jammer dat er nu pas echt wat op gang is gekomen wat betreft de begeleiding van de engelen. Ik ben al jaren zeker dertig jaar met de spirituelen wereld bezig veel boeken gelezen . Mijn ouders waren er vroeger al mee bezig dus ik weet Genoeg .Er is mij twee jaar geleden al verteld dat ik hoge begeleiding heb Mercurius . tevens dat dat niet tegen jan en alle man moest zeggen . Natuurlijk deed ik dat niet . Alleen ik weet niet helemaal hoe en wat . ik ben ook zeker van plan om lid te worden van een spirituelen vereniging om mij zelf te ont wikkelen . Het gaat niet van zelf ik zal er aan moeten werken . heb nu begeleiding van de Aarts engel Michael . Die denk ik nu al langer bij mij was maar ik besef het nu pas. Ons gezin is door velen diepen dalen gegaan . dankzij de steun van de Aarts engel bleef ik over eind. Ik ben er zeer dankbaar voor. Jou verhaal maakt dat ik weer een stapje dichter kom bij wat ik nodig heb aan in v dank je wel

 20. ik zou graag advies willen hebben voor een verbroken relatie, die mij heel zeer doet en ik een stuk uit mijn ziel kwijt ben, ik mis haar zo verschrikkelijk, ze is boos en heeft zich totaal afgesloten van mij, toch voelt mijn intuïtie anders.of is dit de wens van de gedachten? welke engel kan u me aanbevelen en wat kan ik het beste doen om te zorgen dat haar hartje weer zachter maakt en haar boosheid weg gaat, ik wil het graag weer zo goed hebben tussen ons, ik hou zoveel van haar.

  kunt u mij advies geven, door het lezen van u site weet ik al een stukje meer.

  • @patricia,

   Jij bent de heler van jezelf! Jij bezit de innerlijke kracht om vanuit jou hart met liefde naar deze wereld te kijken en jou angsten te mogen confronteren om te groeien.

   Met alle respect.

   Liefs

 21. Ik heb vandaag voor t eerst iets aan de engelen gevraagd..op n signaal van iemand die zich van mij had afgesloten..n paar uur later kreeg ik een berichtje van die persoon. Ik sta versteld.

 22. Sinds dit artikel vraag ik elke dag wel tien keer iets aan de engelen. Hihi. Zelfs de mafste dingen, zoals dat ik muziek kan blijven luisteren op mn mp3 speler als die bijna leeg is en ik nog een stuk moet fietsen.
  Of 1 keer om de deur open te doen voor mij toen ik mijn sleutels was vergeten. En hij ging zo open, ik hoefde alleen maar te duwen. 🙂
  En vandaag hebben ze gezorgd dat mijn laptop het weer doet. 🙂 Maar ik weet wel dat ik een nieuwe moet kopen, maar hij was helemaal kapot en toch hebben ze ervoor gezorgd dat hij het weer doet.

  Ik ben ze erg dankbaar voor alles dat ze voor mij doen!

 23. Geweldig artikel,het was zo duidelijk en goed verwoordt
  het greep me aan ,de tranen sprongen in mijn ogen.
  Je hebt me heel veel duidelijk gemaakt,want ik wist er weinig vanaf.
  Fijn om te lezen, bedankt.

  Mia.

 24. Vorige jaar had ik last van depressies
  Tijdens mijn depressies,leek het erop of er telkens iemand bij me was,maar kon niet goed plaatsen wie het was iemand die me troost gaf en mij begeleide waar ik heen ging en als ik iets deed wat goed was of ik dacht posetief dan rook ik een sterke bloemengeur als ik ging wandelen en ik kwam mensen tegen die met hun hond ging uit wandelen dan was de hond heel erg bang en kroop die als het ware naar de baas toe omdat ik namelijk bang ben voor honden het is net of ik wordt beschermd.Ook voelde ik een zachte aai over mijn wangen of boven mijn hoofd voel ik een lichte druk.
  Wat kan het zijn en telkens rook ik een heerlijke bloemen geur ook als ik ging winkelen dan waren er mensen die ook konden roken.Ik had een voorganger van de kerk die samen met me wilde bidden om aan God te vragen of ik beter mag worden ook rook hij die bloemen geur en vertelde het is God terwijl de rest van de familie de bloemengeur in de woonkamer niet had kunnen ruiken en na het gebed voelde ik een andere mens ben daarna veel met god bezig
  ben erg christelijk geworden en heb ik geen last meer van depressies.Na dat de voorganger met me gebeden had is de bloemengeur verdwenen wel erg jammer,maar toch het gevoel dat iemand bij me is
  Ik zou graag willen weten of dit een engel was gr Mona

  • @Mona,
   Hoi lieve Mona,
   Dit zou heel goed een engel kunnen zijn of een andere vorm van gids/begeleider.
   Het belangrijkste lijkt me dat je er veel steun aan hebt en hebt gehad en dat je bewuster bent geworden van je gevoelsleven en wat je graag wilt voor jezelf.
   Bedankt voor je mooie reactie.
   Liefs, Mariëlle

 25. Wat een mooi artikel. Al lezende realiseerde ik me dat ik zoveel wil vragen, maar het niet durf. Durfde, want meteen na jouw artikel gelezen te hebben, heb ik gevraagd.
  En het realiseren dat Engelen altijd bij je zijn, heerlijk gevoel!
  Dank voor je delen.

 26. Hoi Marielle,

  Ik vind het een erg mooi artikel en erg duidelijk geschreven, vele mensen kunnen hier wat aan hebben.

  Ik vind het erg mooi wat je allemaal doet, en als ik naar je foto kijk zie ik een mooie heldere en witte energie om je heen en wat jij uitstraalt. Je bent een bijzonder persoon met veel in je.
  Ik wens je succes met alles wat je doet en ja ik zie en voel dat jou engelen om je heen zijn en je begeleiden 🙂

  Liefs

 27. Wat een duidelijk artikel! Inderdaad, zo werkt het. Dat heb je mij al eerder geleerd.
  Ga door op jouw geweldige pad. Geniet ervan en laat anderen ook genieten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in