stom geluk

jennifer-hoffman
jennifer hoffman

door Jennifer Hoffman

www.enligtheninglife.com

Acht jaar geleden verhuisde ik naar Kansas City, een stad waarin ik me nooit echt op mijn gemak heb gevoeld. Waarom ik hier dan zo lang woonde, ook al wilde ik hier eigenlijk niet wonen? Een deel van het antwoord hierop heeft te maken met de ligging, in het geografisch centrum van de VS, en ik heb hier heel veel energie en licht vastgehouden door hier te wonen in alle veranderingen van de voorbije acht jaar. Maar nu ben ik klaar om weg te gaan, en eigenlijk ben ik daar al een tijdje klaar voor.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Kansas-City
Kansas-City

Mijn huis is te koop, maar er zit geen beweging in, en vorige week kreeg ik de boodschap dat er geen plaats was voor iemand anders, tenzij ik wat van mijn energie zou verwijderen.

Eén ding dat ik deed toen ik hier woonde, was mijn huis volledig vernieuwen. Elk plafond, elke muur en vloer is op een of andere manier veranderd. Als ik dan toch hier moest wonen, wou ik het huis tot mijn thuis maken, en tot een reflectie van wie ik ben, en zo is het nu. Maar het is zo sterk een spiegel van wie ik ben, dat het niet geschikt is voor iemand anders, tenzij ik wat van mijn energie eruit haal. En terwijl ik nadacht over de verkoop van het huis vorige week, kwam de stem van Aartsengel Uriel luid en duidelijk door: ‘Neem jouw dingen weg en creëer energetische ruimte voor iemand anders.’ Dat leek zinvol, want dit huis is zo gegrond in mijn energie dat niemand zelfs maar door de voordeur kan komen.

Nu heb ik nooit gehouden van het idee van een huis in de steigers en ga ik ook niet alles wegzetten, zodat ik uit mijn dozen moet leven. Maar ik begreep de boodschap over het opruimen van de energie, omdat de energetische boodschap die iedereen die door mijn voordeur komt krijgt, is: ‘Dit is het huis van Jennifer.’

We doen dit allemaal in ons leven, we gronden onszelf zo compleet in een specifieke energetische frequentie of patroon, dat er geen plaats is voor iets anders. Om plaats te creëren voor energie, moeten we wat dingen loslaten, en als dat angst en paniek in je hart brengt, of je geen idee hebt hoe daaraan te beginnen, zijn hier wat suggesties die je kunnen helpen:

 1. Verwachtingen en wensen dragen veel energie, en vaak creëren ze een veel grotere energetische ruimte dat een situatie of persoon kan opvullen. Als we de wens kunnen behouden, maar open staat voor een groter palet aan vervulling (dan die specifieke persoon of situatie), maken we plaats voor iets anders dat ons kan vervullen.

 2. Zelfveroordeling en zelfkritiek creëert ook een omgekeerde energetische ruimte. We denken dat we het beter gedaan konden hebben dan we deden, en zo binden we onszelf aan die ervaring, persoon of situatie vast, tot we het ‘kunnen fixen’. Onszelf bevrijden van de last van onze veroordelingen creëert ruimte voor nieuwe energie.

 3. Onze oordelen en kritiek naar anderen bindt ons aan hen vast, omdat we denken dat ze het beter hadden kunnen doen, dus gaan we op hun pad, blijven we in de buurt en wachten we tot ze veranderen. We denken dat we hen doen lijden, en dat kan zo zijn, maar wij lijden meer. En omdat onze energetische ruimte gevuld is met onze verwachtingen, oordelen en kritiek, is er geen ruimte voor nieuwe energie.

 4. Woede en wrok (het tegengestelde van vergeving), creëert ook een enorme energetische ruimte. Woede is een krachtige emotie, die ons kan inspireren om verder te gaan, maar het houdt ook de ruimte vast die ingenomen kan worden door iets dat vervullender, vreugdevoller en vrediger is. De energetische ruimte die woede inneemt, blokkeert de flow van de nieuwe energie.

 5. Wanneer we niet in het heden zijn en in het verleden of de toekomst leven, hebben we onze energetische ruimte gevuld met wat volgens ons mogelijk is of zal gebeuren, en hebben we geen plaats voor wonderen of ander potentieel. Als we ons kunnen overgeven, wat betekent stoppen met vechten of weerstand bieden, kunnen we ruimte creëren voor nieuwe energie. De uitkomst kan anders zijn dan wat we verwachten, maar het resultaat zal zijn wat we wilden, en misschien nog meer.

  stom geluk
  fluke=stom geluk

  Energie moet bewegen en vereist een ruimte om in te bewegen. Stel je een glas voor dat je vol water giet, tot het vol is. Om nog meer water in het glas te krijgen, moet er eerst water uit, anders krijg je rommel. Dat is wat gebeurt wanneer we een nieuwe energie proberen in te brengen zonder er plaats voor te maken, ze kan nergens heen. En omdat we een frequentie vasthouden die niet hoort in het rijtje van liefde, vreugde, vrede en overvloed die we wensen, kunnen de verbindingen die maken dat die ervaringen in ons leven komen, niet kunnen gemaakt worden. We houden vast aan dingen die we niet goed gedaan hebben of waarbij we gefaald hebben. We laten dingen los wanneer we beslissen dat we er klaar voor zijn, en we iets anders verdienen. Wat denk je nu te verdienen? Welke energie moet uit je leven, om plaats te maken voor iets anders? Veroordeel of bekritiseer jezelf of iemand anders niet, iedereen doet wat hij kan, elk moment. Wanneer we aanvaarden dat alles altijd in goddelijke orde is, en we onszelf toestaan ons eigen pad van vervulling te zoeken, gaat de eb en vloed van energie vanzelf, en zijn we volledig bewust van wat we moeten loslaten opdat de energie in een moeiteloze stroom naar ons toe kan stromen, en weg van ons, zodat onze transformatie versterkt wordt door wat we in ons leven willen brengen, en wat we willen loslaten uit onze realiteit.

Jennifer Hoffman 

vert. Fran Tielemans

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

 1. Dank je wel Jennifer!! 😀 Wat heb je dat weer prachtig uitgelegd! en Fran Tielemans mooi vertaald. 😀

  Het is duidelijk en het klopt weer als een bus! 😀

  ook ikzelf heb wel eens: Had ik het niet beter zo of zo kunnen doen? Moet ik wellicht nog iets anders doen om het goed opgelost te krijgen? Ik herken het zo goed! 😀

  En ja, ons huis is ook ons huis…. ook dat stukje herken ik

  Al een poosje ben ik aan het opruimen…veranderen/ transformeren…begrijpen…los laten…. en een andere invulling aan het zoeken… daardoor is mijn energie weer aan het toenemen….doordat ik steeds meer besef….wat Jennifer zo mooi zegt: Iedereen doet zijn best…om het zo goed mogelijk te doen… en is vaak ook overtuigt van…
  Dat is ook goed hoor…. en alles mag…. alleen ikzelf zal dan wat meer creativiteit erin moeten stoppen om het voor MEZELF tot een goed einde te brengen….en ik zal jullie
  uitleggen wat ik hiermee bedoel:

  De afgelopen week, heb ik veel nagedacht over het: heb ik het wel goed gedaan????? had ik niet…. en ik besprak dit met manlief…zoals altijd… 😀 😉

  Manlief zei me: Nee schat, je hebt alles gedaan wat je kon doen….we wachten gewoon rustig af…het is goed zo… 🙂

  Dat stelde me gerust…ik voelde dat hij gelijk had…. en ik dacht over alles heel bewust na….. en ik keek daarbij terug op wat ik allemaal al had gedaan en wat ik daarmee heb bereikt….( alles in samenwerking met manlief…maar ik voer het uit) Goh ….. ik had toch veel meer bereikt dan ik zo in de gaten had…. en ik besloot dit:

  Jet….Henriëtte….We hebben het wel degelijk goed gedaan…op een andere manier…hadden we nooit zoveel kunnen leren!!! en ook al was de uitkomst niet leuk…en moesten we het “onvermijdelijke” accepteren…. en waren we het er niet mee eens…. Besef dit: Iedereen mag leren!!
  Het waren de jaren, die nodig waren…voor die ander…om tot hetzelfde besef te komen als jij!! Niet iedereen heeft ervoor gekozen om een voorloper te zijn! Dus wees trots op je prestaties….en heb nog even het geduld…tot die ander je komt helpen…doordat…. het “beroemde” Kwartje…valt!

  Ach ja! dat vergeet ik wel eens…. oké…. 😀 Geduld heb ik…liefdeslicht ook…. ik heb het diplomatisch en open en eerlijk opgepakt en aangegeven…aan alle partijen die hierbij zijn betrokken…. en we hebben de afgelopen jaren stapje voor stapje terrein gewonnen…doordat ze dingen gingen toegeven en dus wel moesten (H) Erkennen…. dat was niet mogelijk geweest…had ik niet al mijn talenten ingezet
  zoals ik het heb gedaan…. waardoor ik begon te begrijpen..
  Dat zelfs al doen mensen zich zo Groot en wijs voor en maken gebruik van Manipulatie en machtmisbruik… dat zelfs….die keuzes….. niet kunnen winnen van de zuivere waarheid 😀

  En ja, dat heeft jaren geduurd….veel gevergd….maar God
  het was meer dan de moeite waard!! Ik heb zoveel meer begrepen….en door de rookgordijnen heen…die ze probeerden op te gooien…. toch kunnen achterhalen…wat de werkelijkheid was! En dát…gewoon door mezelf te blijven…

  Mijn eigen regels blijven toepassen: Liefdeslicht overwint alles! <3 en de Aanhouder wint! En dat zijn WIJ! 😀

  Daar ben ik altijd in blijven geloven…en dat zal ik altijd blijven doen…. zoveel te meer ik heb uitgezocht…mijn moed gebruikte om toch door te gaan…. bleken de "machtigen" toch niet zo machtig…als ze zich voordeden…
  Maar door de wetten en regels…die niet werden ná geleefd en opgerekt tot eigen gebruik…hebben ze het ons wel jaren lang moeilijk gemaakt…. voor onszelf is het al klaar…. alleen de Grote baas…. kan het dossier voorgoed sluiten…
  En ons Geluk in deze is wel…dat deze baas…met hetzelfde onderwerp bezig is als wij( deze baas kwam sinds kort in het licht te staan)… en dit niet heeft kunnen opmerken…. Nu hebben we het onder zijn aandacht gebracht..Nu we wisten bij wie we moesten zijn…
  We geven hem de tijd… en we hebben er alle vertrouwen in…dat het wel zal goed gaat komen…
  En dat is wat ik bedoel…. doorzetten, blijven geloven…en samen doen…. 😉 <3 xxx

  We wensen jullie een fijne tijd…mooie reizen… fijne dromen…blijf erin geloven…. 😉 Geniet van alles… 😀

  Liefs, Henriëtte <3 xxx

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in