DELEN
intenties

5%

In het leven hebben we steeds verschillende doelen voor ogen waar we naar toe willen werken; een baan die voldoening geeft, 5 kilo afvallen voor de zomer voor een strakke bikinilijn, binnen een week zo veel mogelijk klanten binnen gehaald te hebben voor je werk, stilte en rust van binnen, de juiste flow van het leven. Het doel waar we naar streven wordt grotendeels bepaald door ons onbewuste. Om precies te zijn; het gedeelte van het bewustzijn wat we bewust mee maken is ongeveer 5%… Dat is niet veel. Dat wil zeggen dat onze gedachten, handelingen en emoties door de overige 95% door het onderbewuste wordt aangestuurd.

Kernovertuigingen

Deze drijfveren worden gestuurd door een paar kernovertuigingen flinke rivieren die allen uitmonden in één grote oceaan. De oceaan van het erbij te willen horen, het gezien, erkent en gewaardeerd te willen worden.
Dus als ik er goed uit zie in die bikini, zal ik de waardering en dus de erkenning krijgen voor mijn schoonheid. Dat ik er mag zijn. Iets wat we denken bij anderen te moeten of kunnen halen, maar onszelf eigenlijk in overvloed kunnen geven. Zou het daarom niet fijn zijn als we toegang kunnen krijgen tot onze eigen eindeloze mogelijkheden? Zodat jij de datgene neer kan zetten wat jij graag zou willen, in plaats van dat je gestuurd wordt door de onbewuste drijfveren (die ons vaak uit gewoonte kleiner of minder capabel maken dan wat we in werkelijkheid zijn).

Formuleren van intenties

Intenties formuleren is een krachtige manier om een duidelijk doel neer te zetten wat jij graag ziet ontstaan in jezelf en in je leven. Want wat jij gelooft wordt immers gecreëerd in de werkelijkheid. Denk en visualiseer maar eens de volgende overtuiging; Ik ben klein en dik; dus ik ben niet mooi…. Hoe voelt dat? En als je het volgende denkt en even vast houdt; Ik ben prachtig, precies zoals ik ben. Ik ben geliefd en word eindeloos gewaardeerd. Hoe voelt dat? En als je dat met de andere overtuiging vergelijkt? …. I rest my case
Laten we ons prachtige brein dus maar eens in ons voordeel werken!!

Hoe doe je dat dan?

 1. Neem even de ruimte en de tijd om rustig en ongestoord te zitten. Of heb je de onontkomelijke drang om iets te formuleren, laat de boel de boel en begin te schrijven.
 2. Ga bij jezelf na; Wat heb ik nodig? Wat heb ik op dit moment nodig, of deze week, deze maand of dit jaar?
 3. Formuleer het in positieve zin en vermijd het woordje niet. Niet bestaat niet… En formuleer het alsof je het al hebt.
  Dus in plaats van; Ik wil niet lastig gevallen worden door alles en iedereen -> Ik heb rust en ruimte.
 4. Als je de behoefte hebt kan je het in een bepaald tijdsperspectief zetten. Ik heb bijvoorbeeld met de jaarwisseling intenties opgeschreven voor dit jaar (Aan het einde van het jaar ben ik miljonair, let maar op!). Voor de maand mei heb ik intenties neergezet die specifieker op mijn leven op dit moment gericht zijn (Ik geef me in vertrouwen over aan de stroom van het leven).. Soms schrijf ik intenties onder aan het lijstje die op dat moment meer passend lijken. En in de ochtend als ik wakker word stem ik af en blijf ik even stil en bepaal hetgeen wat ik vandaag graag zie manifesteren of waar ik behoefte aan heb (dit is vaak in de trend van rust, kalmte, overgave, plezier en kracht).
 5. De laatste stap en ook wel de belangrijkste stap; laat het weer los. Laat het onderbewuste en het Universum voor je werken en geeft het de ruimte om je wensen en intenties op een creatieve manier te laten ontstaan. Laat je verrassen 🙂

Geen limiet, geen grens

Er is maar één gouden regel met het opschrijven van je intenties.. Er is geen limiet… Maak het zo groot en zo mooi mogelijk. Zo ongrijpbaar en gewenst. Als je alles kan wensen, waarom zou je dan iets anders kiezen dan je Aller Grootste Wens. In plaats van tevreden te zijn met dat kleine stukje wat je denk te mogen ontvangen, kies voor de eindeloze mogelijkheden. Je bent de grootheid en al het goede waard, gewoon omdat je bent wie je bent

Heb vertrouwen en laat los

Intenties die verder van je bed staan hebben vaak wat meer tijd nodig om zich te laten ontwikkelen en kenbaar aan je te maken. Dus heb het vertrouwen en laat vooral los. Geef je over aan de creativiteit en de vindingrijkheid van het onderbewuste. Laat je verrukken over de mogelijkheden en verrassingen van het Universum. Luister naar de signalen in je en om je heen die je uitnodigen en verleiden om uit je comfortzone te stappen en in het grote licht in je. Zodat jij gaat schijnen en dat jij op jouw beurt anderen kan inspireren om hetzelfde te doen.

~ En om de beste versie van jezelf te worden ~

6 REACTIES

 1. En je kan met je smartphone een geluidsopname maken waarin je met een zachte, lieve stem jezelf deze intenties toefluistert. Dan kan je die ook s'nacht afspelen. Veel dictafoon apps hebben een loop optie. Probeer het. Zelf heb ik dromen gehad waarin mijn woorden verschenen…

 2. Hierop aansluitend:
  In mijn wereld gaat nooit iets mis
  Dit is een volmaakt moment en ik ben gecentreerd in de kracht/macht van het heden
  Ik ben de waarnemer van dit lichaam
  Ik schouw en laat los
  Ik leef in het nu
  Ik identificeer me niet met het lichaam, en neem dit gelukzalig gevoel in me op
  Wanneer ik de keuze heb tussen gelijk hebben en vriendelijkheid, dan kies ik voor vriendelijkheid
  Zodoende verplaats ik mijn ego naar een helder niveau
  In de macht van de stilte, aanschouw ik liefdevol, zonder te oordelen.

  Als goddelijk lichtwezentje geboren uit de schoot van pure liefde
  Laat ik me bewust meevoeren door de golven van Gods wijsheid
  Liefdes licht verspreid ik door het goddelijk universum
  Dit serene licht is mijn hoogste, en ware ik
  Ik ervaar volledig geven, als het mooiste geschenk aan God
  Bewustwording is een waardevol geschenk
  Uit vrije keuze te aanvaarden

  Ik ben heel en compleet
  Ik hou van mezelf
  Eerst kom ik
  Ik ben het belangrijkst
  Het is goed zoals ik ben
  Ik ben dankbaar voor mijn lichaam
  Ik ben dankbaar over mijn wijsheid
  Ik ben gezond
  Mijn stamcellen weten precies wat ze moeten doen.
  Ik ben een wonder
  Ik ben volmaaktheid
  Ik denk volmaakte gedachten
  Ik zie alleen volmaaktheid
  Ik ben de eeuwige jeugd
  Ik ben vreugde
  Ik ben volmaakte liefde
  Ik ben schoonheid in woord en daad
  Ik ben succesvol
  Ik ga mee op de stroom van overvloed, zo creëer ik vrijheid welzijn en harmonie
  Daardoor geniet ik van een leven waarin ik mijn talenten kan delen.

  Ik zat een tijdje geleden naar een geweldig goede film te kijken over een man die tussen de gorilla’s had geleefd.
  En eindelijk werd me duidelijk waarom het allemaal draait.

  Vertrouwen op het goede is loslaten van alle controle.
  En loslaten van alle illusies
  Zo word je bevrijd van angsten en zorgen.
  Zo volgt automatisch innerlijke harmonie, rust, vrede
  Vertrouwen in de wetten van het universum maakt je een evenwichtig mens
  Je gaat leven op een ander niveau en bewustzijn
  Uiterlijke omstandigheden doen er niet meer toe
  De prachtige manier van leven

  Leven vanuit vertrouwen, licht, en ware liefde

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in