medicijngebruik

De meeste mensen gebruiken weleens medicijnen. Soms een kuur, maar veel van ons hebben vanwege chronische pijn of een chronische ziekte voor langere tijd medicatie nodig. Chronisch medicijngebruik wordt in onze maatschappij eigenlijk als normaal beschouwd. Maar is het wel zo normaal hoe wij met ziekte en de symptomen omgaan? Wat als je een ziekte als een teken van je ziel zou zien?

Aartsengel Rafael over medicijngebruik

Medicijnen zijn er om jullie te dienen, om jullie fysieke lichaam te ondersteunen als het ondersteuning nodig heeft. Medicijngebruik is vaak te voorkomen als jullie luisteren naar wat je lichaam en je ziel je vertelt. Zodra de les van het lichaam en de ziel is geleerd, heelt het lichaam en zijn de medicijnen niet meer nodig.

Wat wil jouw lichaam je vertellen?

Je lichaam is als een vertaalmachine. Alles wat je in je leven meemaakt, slaat het op. Je lichaam is het meest vaste deel van jou en heeft de laagste frequentie. Jouw energetische lichamen hebben een hogere trilling. Voordat iets in jouw lichaam manifesteert, is het door alle energetische lagen gegaan. Het deel van jou dat pijn heeft of waar de klachten zitten, trilt lager dan de rest van je fysieke lichaam. Hoe meer klachten hoe lager de trilling van jou en je lichaam wordt.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Wat doet het medicijn?

Een medicijn werkt op de pijn en gaat de klachten tegen of ondersteunt het lichaam bij het verwerken en oplossen van de klachten. Een antibiotica spoelt zowel de goede als de slechte bacteriën weg, waardoor er weer ruimte komt. In het positieve geval komen er meer goede dan slechte bacteriën terug. Je herstelt en wordt weer sterker.

Pijnstillers doen niks voor de genezing, maar helpen indirect. Bijvoorbeeld door pijn weg te nemen als je vaste spieren hebt en door de pijn niet beweegt. Als je hierdoor weer gaat bewegen, worden je spieren soepeler en dan is het een prima ondersteuning. In andere gevallen zorgt het alleen voor verlichting van de pijn en moet je er rekening mee houden dat de stoffen uit de pijnstillers ook weer nadelige gevolgen kunnen hebben.

Wat als je chronisch ziek bent?

In Nederland zijn er meer dan 10 miljoen chronisch zieke mensen; meer dan 59% van de bevolking is chronische ziek en het worden er elk jaar meer. In dat geval gaan we naar een dokter en dit moedig ik ook aan, want een dokter is prima in staat om vast te stellen wat er aan de hand is op fysiek gebied. Maar, een chronische ziekte kan het gevolg zijn van chronisch niet naar je lichaam luisteren. Als jij altijd dingen doet die niet bij jou en je zielendoelen passen, loop je letterlijk vast in dit leven. Het letterlijk vastlopen uit zich in fysieke klachten. We zijn in onze maatschappij ver verwijderd van onszelf en ons lichaam en dat leidt tot een epidemie van mensen met chronische klachten en ziekte.

Een voorbeeld
Als jij in dit leven als doel hebt om je grenzen te bewaken en je laat chronisch over je grenzen heengaan, dan wordt je eerst moe en die vermoeidheid resulteert in een burn-out. Je lichaam werkt dus niet tegen je. Zelfs als je ziek wordt, werkt het nog steeds met jou samen om je zielendoel te bereiken. Het geeft je een ziekte waarbij je niks anders kan dan terug naar jezelf keren om je eigen grenzen te bewaken. Zodra jij leert grenzen te bewaken, herstel je. Houd je dit vol, dan krijg je ook niet opnieuw een burn-out en dat is wat Aartsengel Rafael bedoelt met “Zodra de les van het lichaam en de ziel is geleerd, heelt het lichaam en zijn de medicijnen niet meer nodig.”

Evalueer jij je medicijnen en ziekte?

Ben jij chronisch ziek of heb je vage klachten die de huisarts niet kan plaatsen? Of heb je steeds terugkerende pijntjes? Ga dan eens in gesprek met je lichaam. Waarom geeft jouw lichaam je deze pijn? Leer de boodschap van het lichaam te begrijpen. Als jij de boodschap snapt die jouw lichaam je wil brengen, dan ga je vanuit de kern van het probleem werken en dit is waar de werkelijke healing plaatsvindt. Dit is ook het gebied waar engelen werken. Als iemand komt met klachten wordt er bij een reading vaak ook aangeven wat er geheeld mag worden op emotioneel niveau of uit de jeugd. Alles wat jij meemaakt, sla je immers op in je lijf, dus ook trauma en gebeurtenissen die je misschien vergeten bent.

Mag ik dan geen medicijnen gebruiken of niet naar een dokter?

Ja, je moet wel naar een dokter of specialist. Ga altijd en laat het nakijken. Als onze medische wetenschap ergens goed in is, dan is wel het uitsluiten en onderzoeken wat er zichtbaar mis is met het fysieke lijf. Heb je een ernstige ziekte en heb je medicijnen nodig? Gebruik je medicijnen om te zorgen dat het lichaam niet zieker wordt en sneller herstelt. Maar onderzoek ten alle tijden ook wat de boodschap is die jouw lichaam je wil vertellen en ga ook dat healen.

Blijf ook je medicijngebruik evalueren met je arts. Veel van ons blijven chronisch medicijnen gebruiken, omdat we de medicijnen makkelijk krijgen voorgeschreven en omdat we daarmee normaal functioneren. Evalueer regelmatig met de arts, jezelf en in gesprek met je lijf: heb ik deze medicijnen nog nodig?

Hoe kan ik je helpen?

Zelf heb ik al vele dingen geheeld op fysiek en emotioneel gebied. In mijn praktijk kan ik je via reading, hypnotherapie, trance werk en met ondersteuning van trillingsverhogende muziek van mijn harp ondersteunen met het contact met jouw lijf en het leren communiceren met je lijf. Dus vind je het lastig om te luisteren naar je lichaam en je ziel en ben je benieuwd wat ik voor jou kan beteken? Plan dan hier een kennismakingsgesprek.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in