the-transforming-touch-

door Carrie Hart

Een lezer vraagt:

Hoe vervul ik mijn levensdoel terwijl ik het in mijn gekozen beroep integreer?

the-transforming-touch-antwoord:

Het belangrijkste dat je moet doen is je leven in integriteit leven.
Wanneer je dit doet kunt het voelen via het rustige en vredige gevoel in je zonnevlecht. Met andere woorden, dat je doet wat goed voelt.

En dit kan ook zo zijn wanneer je beroep helemaal niet spiritueel is, niet in de helende kunst, zelfs niet in dienstbaarheid. Je kunt nog steeds het gevoel hebben dat alles goed is en dat je uitdrukt wat je moet uitdrukken.

Sommige mensen voelen zich sterk geroepen voor een bepaald beroep. De meesten doen gewoon wat er voorbij komt of waar ze door omstandigheden naartoe geleid worden of door ouderlijke begeleiding, en later beginnen ze andere dingen te ontdekken die ze interesseren. En dan geraken ze mogelijk in conflict dat hetgeen ze graag doen en de manier waarop ze geld verdienen niet hetzelfde kan zijn.

Maar toch is het leven evenwicht, niet? Als je een boer was en je hield van landbouwen zouden er dagen van rugbrekend werk zijn, dagen met weinig bevrediging wanneer de dingen helemaal niet goed gaan, en andere dagen van verwondering wanneer de gewassen vol en overvloedig zijn en de juiste hoeveelheid regen en zon alles tot overvloed heeft gebracht. Zo is het leven. Het is een evenwicht van vele delen, vele tegenstellingen, en hier kan een goed leven uit bestaan, wat er ook zij.

Breek je hoofd niet over je onvermogen om op elk moment datgene wat je doet lief te hebben. Wat je ook doet, als je met de stroom mee gaat, als je jezelf erin onderdompelt en plezier eruit kunt putten zoveel je kunt, als je liefdevol bent voor de mensen met wie je werkt en voelt dat je waar geeft voor het geld dat je verdient, kan het een goed leven zijn. Het kan een goed evenwicht zijn tussen het geld binnenbrengen dat je nodig hebt om te leven en de manier waarop je wenst te leven, en andere activiteiten die je creatieve en spirituele kant voeden. Dit kan een goede manier van leven zijn, en als dit je leven is, rust er dan in en wees dankbaar.

Je lichaam is als een wichelroede en je kunt het leren gebruiken om te bepalen wat juist voor je is. In elke situatie zal er een juiste keuze zijn waar we ons goed in ons centrum zullen voelen en dit is wat je moet doen. Als je op deze manier leeft zul je met een diepe integriteit leven die al de verschillende delen van jezelf zal integreren en je zult het er goed vanaf brengen.

Doe je dit niet, als je jezelf dwingt om dingen te doen die niet goed voelen, misschien omdat je bang bent om met situaties geconfronteerd te worden die geconfonteerd moeten worden, dan zul je ziekte in je lichaam uitnodigen. Je kunt niet voortdurend in een staat van spanning en zorg leven, met je innerlijke stem die tegen jou en je handelingen rebbeleert en vrede en welzijn verwachten. Als dit het geval is dan heb je twee keuzes: ofwel uit de situatie vertrekken of ze veranderen.

Als het laatste mogelijk is kan er een prachtige gelegenheid voor groei voor je zijn. Dikwijls zijn de situaties die hopeloos en moeilijk lijken uitstekende scholen voor moed en je zult ondervinden dat deze moeilijke baas je leraar kan zijn als je maar wilt leren om in je waarheid te staan, jezelf met moed te vullen en dan kalm en rechtstreeks te zeggen wat gezegd moet worden. Op deze manier kan een afschuwelijke situatie niet enkel heel goed verbeteren maar het kan de catalysator zijn om je naar een heel nieuw niveau te nemen betreffende de manier waarop je op het leven reageert.

En op deze manier kun je lerend en groeiend door het leven gaan, voortdurend sterker worden en meer en meer moedige dingen doen, alles gedreven vanuit je innerlijke waarheid. Dit is een leven van integriteit en het kan geleefd worden of je nu boekhouder, kunstenaar, landbouwer, conciërge of een healer bent, of je rijk bent of juist genoeg hebt, of je met je handen, geest of lichaam werkt. Er hoeft geen direct verband te zijn tussen je beroep, hoe je in de wereld geld verdient en je persoonlijke groei en doel.

heaven_or_hellJe belangrijkste doel is jezelf uit te drukken en uit te breiden in de beste versie van jezelf, en je gevoel van integriteit en integratie in je centrum weten welke keuzes je zullen helpen dit te doen. Sommige keuzes zullen je naar grote uitdagingen brengen die in ongelooflijke groei zullen uitmonden, bergen die je zult beklimmen; andere keuzes zullen je naar grasweiden en zoete bloemen sturen waar je je neer kunt leggen om een tijdje te rusten. Maar als je deze keuzes vanuit je eigen centrum van juistheid maakt zullen ze je altijd naar jezelf leiden__uitdrukking van jezelf en je waarheid op dat moment.

Al wat je moet doen is leren om je genoeg te ontspannen om je waarheid te voelen en dan een diepe ademhaling te nemen en jezelf met moed te vullen, de moed om datgene te doen wat juist voor je is op dat moment. Doe dit op elk moment en niets anders zal van belang zijn. Je zult het evenwicht van werk vinden dat juist voor je is. Je zult het juiste pad vinden. De begeleiding is binnen in je, op elk moment.

Zoek niet wanhopig naar een wegenkaart, het gevoel hebbend dat je moet weten waar je naartoe gaat. Ga in plaats daarvan vooruit met een hart vol liefde, diep in het moment en voel dan de stroom, en doe dan bij elke splitsing van de weg datgene dat goed voelt. Dat is wegenkaart genoeg.

 • Vertaling: Ulla Mertens –

1 REACTIE

 1. Dit doet me heel erg denken aan mijn eerste zieleschilderij waarin duidelijk staat dat ik (net als iedereen) een baken heb in mijzelf en als ik mij hier op blijf richten, dat ik nooit op de klippen zal lopen. Dat baken werd in het schilderij letterlijk weergegeven als een vuurtoren met mijn leven als een bootje op de open zee.
  Echter de zee om mij heen is op dit moment erg turbulent. Het bootje moet zien te blijven drijven in deze storm. En mijn vuurtoren is steeds moeilijker zichtbaar. Het gevolg is dat ik (on)bewust steeds meer wordt meegenomen in de turbulentie van de zee en de storm. En die turbulentie is mij vreemd… héél vreemd. Het doet mij in het dagelijks leven anders voorkomen dan wie ik werkelijk ben en wil zijn.
  Dit stuk doet mij beseffen dat ik twee opties heb:
  1) Ik laat mij meevoeren door de zee en de storm steeds verder van mijn baken en veilige haven vandaan.
  2) Ik neem een diepe teug adem en daarmee het lot van mijn bootje in mijn eigen handen door naar rustiger vaarwater te koersen.

  Bedankt, dit was net even het duwtje in de rug dat ik nodig had… Mijn koers is weer gezet!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in