missie

Voel je dat je hier méér te doen hebt maar lukt het je niet om hier helderheid in te krijgen? Of om je missie te verwezenlijken? Vaak is het een zoektocht voordat je je bestemming vindt, maar je kunt hier wel invloed op uitoefenen. Je energetische ‘staat van zijn’ en je overtuigingen zijn helpend of belemmerend. Hoewel ik deze weg als pittig heb ervaren, had ik het niet willen missen.

Tevredenheid in je huidige situatie

Dit klinkt natuurlijk als een paradox. Want als je tevreden was met je situatie, had je niet het knagende gevoel dat je hier nog méér te doen hebt.

Toch is het belangrijk om als basis vrede te vinden in je situatie zoals die nu is. Dan heb je meer rust om kansen en mogelijkheden die zich aandienen te herkennen als zodanig. Onrust, onvrede en zeker angst, vernauwen je bewustzijn.

Heb je nu een baan, maar voel je dat deze niet meer bij je past? Waardeer het feit dat je in je onderhoud kunt voorzien. Je baan biedt zekerheid en daarmee rust. Zet tegelijkertijd in gedachten de deur open naar iets beters. Op deze manier verkeer je in een hogere vibratie, wat helpt om je dieper liggende verlangens toe te laten en inspiratie te ontvangen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Angst voor tekort

Het idee om mijn vaste inkomen los te laten en kiezen voor een onzeker bestaan, vond ik nogal beangstigend.

Het is belangrijk om een vorm te vinden waarin je toch stappen kunt zetten. Je missie mag best spannend voelen, maar wanneer het je verlamt van angst, zakt je vibratie aanzienlijk en stagneert de energiestroom. Kijk dan naar een middenweg: is je partner bereid om tijdelijk meer in jullie behoefte te voorzien? Is het een mogelijkheid om minder te werken in je huidige baan en op je vrije dagen aan de slag te gaan met je missie?

De vos vertelt hoe je je missie vindt

Caroline heeft jaren lang een uitdagende baan gehad. Sinds een aantal jaren is ze thuis bij de kinderen en doet ze vrijwilligerswerk. Ze voelt steeds meer dat ze een bijdrage mag leveren aan de bewustwording van de mensheid, in de vorm van coaching of energetische therapie.

In een sessie vraagt ze haar Hoger Zelf naar haar missie. Er verschijnt een licht pad voor ogen. Op haar vraag of er een dier is dat haar raad kan geven, verschijnt er een vos. Hij zegt: ”Hahaha, je weet het allang”.

Caroline wordt zich gewaar dat haar missie verband houdt met helpen, licht, aanraken, toverstafje.

De vos zegt: “Ga er nou eens echt voor, loop er niet langer van weg. Ga iets doen”.

Waarop Caroline vraagt: ”Maar wat?”.

Zijn antwoord: “Geven wat je toen is afgenomen. Het licht”.

Caroline: “Op welke manier kan ik het vinden?”.

De vos laat het zien: snuffelen in de struiken, zoeken, bewegen, wandelen.

Ze vraagt aan de vos of ze antwoorden kan vinden in de natuur. “Jajaja”.

Hij laat haar weten: minder denken, méér doen en voelen!

Ze vraagt aan de vos hoe ze het juiste vindt, wat bij haar past. Hij gaat weer snuffelen en duikt plots met zijn neus in een struik.

Hoe kan zij dat doen? De vos: “Ontspannen, in het zonnetje rond lopen en pats, in één keer zie je het. Niets forceren”.

Caroline zegt dat ze graag iets wil toevoegen. Maar de vos zegt dat ze al veel doet. Vanuit haar Zijn zendt ze haar frequentie uit.

De vos maakt haar duidelijk dat ze mag genieten. Ze hoeft zichzelf geen druk meer op te leggen. De antwoorden zullen komen, het is belangrijk om het ‘wanneer’ los te laten.

missie

Tipje van de sluier

Net als bij Caroline wordt een missie vaak maar gedeeltelijk duidelijk als je je Hoger Zelf en gidsen ernaar vraagt. De antwoorden zijn vaak van algemene aard, zoals: mensen helpen helen, je licht laten schijnen of je vibratie verhogen. Vaak is het teleurstellend om geen concreet antwoord te ontvangen, maar dit heeft een functie. Wanneer het universum onze missie in al zijn grootsheid zou onthullen, bestaat de kans dat we er voor terugdeinzen. Ons ego kan dit niet bevatten en daarmee wordt onze missie door onszelf in de kiem gesmoord: kan ik dit wel? Waarom ik? En vooral: hoe dan? Om ons te beschermen en stap voor stap in ons ware potentieel te laten groeien, wordt onze missie mettertijd duidelijker. Het bewandelen van je pad maakt dat je ‘aardse ik’ je missie kan bijbenen.

Een betere vraag aan je Hoger Zelf is: “Welke volgende stap of keuze kan ik nu maken?”.

Overtuigingen

Blijft je missie onduidelijk of komt er geen schot in? Wellicht bekruipt jou de gedachte dat ‘het misschien nooit gaat lukken’. Probeer hier zo min mogelijk aandacht aan te geven, zodat er geen onnodige energie aan toegevoegd wordt en je proces stagneert.

Besteed vooral tijd aan het laten ontspruiten van je wensen en verlangens. Door je verlangens in gedachten voor je te zien en vooral de energie ervan te voelen, bouwt de energie rondom je missie zich op. Dit energetisch manifesteren heet ‘momentum’. Hoe groter het momentum, des te dichter dit naar het manifesteren in de materie toe groeit.

Wees zorgvuldig in de mensen met wie je je missie bespreekt. Als mensen er geen affiniteit mee hebben, kan dit een vervelende energie teweegbrengen die afbreuk doet aan jouw momentum.

Verbind je met je gidsen

Jouw energetisch team helpt jou altijd, maar het is raadzaam om ze ook bewust te vragen om signalen en wegwijzers. Zodat je ze eerder herkent en je je meer gewaar wordt van intuïtieve gevoelens. Signalen kunnen artikelen zijn, maar ook mensen die je pad kruisen of boodschappen in liedjes.

Omdat er een oceaan aan mogelijkheden voor je ligt, is het moeilijk om te voelen welke richting de juiste is. Als mens is het verleidelijk om vanuit je verstand stappen te zetten, maar dit heeft maar een beperkt overzicht van wat er kan. Onze gidsen zien een breder scala aan mogelijkheden. Ze helpen je graag, maak er dus gebruik van!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

 1. Niets wat hier ontstaat is een oordeel of is als oordeel bedoelt, het is slechts verheldering van. Er bestaat geen “missie”. Door de keuze van dit soort woorden raken menswezens al weer snel in de verwarring, want ook zo ontstaat er weer een FOMO gevoel en ja dat is wat ik bij de vele gesprekken merk bij menswezens die “zo’n gevoel” ervaren als hier in dit artikel beschreven. WIJ mogen en kunnen geheel gelukzalig egoïstisch ‘ZIJN’. WIJ hoeven anderen niet te “redden”, maar doordat er nu (wederom) bij velen een aangeleerd/gekopieerd “gevoel” aan het ontstaan is “hebben”/denken velen dat zij anderen MOETEN helpen omdat zij denken dat het hun “pad”/”missie” is en dan kom je dus al heel snel weer uit bij een stukje beperking van. Niet iedereen kan zingen, maar iedereen mag zingen. Niemand iedereen is goed in fietsen, maar iedereen mag fietsen. Lastig bij die vergelijking is dat er velen zijn die denken dat ze kunnen zingen en vervolgens denken dat ze anderen moeten gaan leren hoe zij volgens dat denken moeten zingen. Bij velen die denken dat ze een levensvernieuwende ervaring hebben beleefd denken ze dat die ervaring de trigger was om anderen te gaan helpen met bijvoorbeeld zo’n ervaring. Je ziet ze nu als paddenstoelen uit de grond schieten. Pietje heeft een burn-out gedaan en gaat nu anderen vertellen hoe ze een burn-out kunnen voorkomen of moeten verwerken. Truusje heeft borstkanker gedaan en denkt dat ze nu haar verhaal met de rest van de wereld moet delen. Achteraf een bekeuring sturen heeft nog nooit gewerkt, het creëert alleen maar meer weerstand. Zolang je kinderen in hun eerste 7 jaar blijft bestoken met het opgroeien en “leven” in zo’n Maatschappelijk Verantwoorde Maatschappij zullen velen nog “sneuvelen” binnen die aangeleerd/gekopieerde “wereld”. Velen proberen bij anderen aangeleerde “gewoonten” te veranderen en hoewel dat soms bij enkelen lijkt te lukken, ben ik in die 14 jaar praktijk ervaring binnen dit aardse ‘ZIJN’ nog nooit iemand tegengekomen die werkelijk begrijpt en WEET dat er geen “missie” is. Abraham Hicks verhelderd de tools en het denken, maar zelfs Esther zelf blijft ook nog hangen in het Maatschappelijk Verantwoorde denken. Wat verder helemaal prima en neutraal is, maar zolang dat groepje wezens wat enigszins continue bezig is op dit gebied dat Maatschappelijk Verantwoorde denken niet wil loslaten is het feitelijk en energetisch gezien niet mogelijk om te vibreren op “hogere” frequenties.

 2. Hallo Susanne, wat een mooi en helder artikel weer. Als iets mij bezig houdt in mijn proces, ga ik onbewust naar nieuwetijdskind en lees ik weer een artikel van jou, deze resoneren altijd.
  Zo mooi om bevestiging te krijgen dat ik mag vertrouwen op wat komt.

  Ik was het die gisteren jou gedag zei op de fiets gisterenavond richting De blauwe sluis…..

  Mijn naam iets fictief. Ik lees je artikelen heel graag.

  Heb het goed Suzanne

  Harte groet, Ruth ❤️

  • Hee Ruth,
   Wat fijn om te horen dat mijn artikelen resoneren. Je mag zeker vertrouwen op wat er komt. Onze vluchtige ontmoeting was een mooie synchronicity, nu je rond dezelfde tijd het artikel las. Een aanmoediging op je pad .
   Spreek je me de volgende keer even aan? Dan kunnen we elkaar ‘echt’ ontmoeten :).

   Lieve groet,
   Susanne

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in