Doorbreek de ‘Circle of Life’ en blijf continu verliefd

In deze tijd vol onzekerheid en verdeeldheid kan het een hele uitdaging zijn om je niet alleen of verloren te voelen. Wanneer je er voor kiest om je regelmatig en bewust te verbinden met een gevoel van harmonie en eenheid, ga je dit ook vaker ervaren. Het brengt je direct in contact met de verbindingskracht die hier vanuit gaat. Het helpt je rustiger, met meer vertrouwen en steviger te blijven staan. Je kunt bovendien gerichter in het moment kiezen voor verzachting en verbinding. Ook en juist, als je je verloren, afgescheiden of alleen voelt. Zo voed je actief meer onderlinge verbondenheid in je leven.

Een gevoel van harmonie en eenheid

Harmonie en eenheid gaan over samenhang. Je kunt het samenhangende geheel van een eenheid zien als een netwerk. Als een spinnenweb, een verwevenheid van met elkaar verbonden punten of elementen. Vol verbindingen, lijntjes en rasters. Waarbinnen elk stukje, elke cel, elke verbinding er toe doet en zijn perfecte plek in het geheel  heeft.

Het kent een structuur waarbinnen alles gedijt, alles zijn/haar unieke plek inneemt en samen met de rest een samenhangend geheel vormt. Elk stukje of onderdeel is een belangrijke schakel en kan tegelijkertijd niet zonder de rest. Anders zou het als los zand uit elkaar vallen. Alle stukjes hebben evenveel waarde voor de samenhang en de eenheid.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Dit onderlinge verband roept een logische verbondenheid op die in verbinding staat met een gevoel van harmonie of in balans zijn. Een gezamenlijkheid die kloppend voelt omdat alles er toe doet en een eigen plek heeft binnen het geheel.

Je bewust verbinden met eenheidsverbinding

Je kunt het geheel van alle vormen van leven en energie in de kosmos – waar wij als mensheid ook onderdeel van zijn – zien als een dergelijke gezamenlijkheid. Het is als één verwevenheid en verbondenheid die een samenhangend geheel vormt. Als een netwerk van eenheidsverbinding waarbinnen alles, elk leven, iedere energie, elk verbindingsstuk en elke cel ertoe doet. En iedereen zijn of haar unieke plek kent.

Wanneer je er voor kiest om je hier bewust mee te verbinden,
sta je in direct contact met de verbindingskracht die uitgaat van de kracht van één zijn :

Deze kracht herinnert je eraan hoe wij allemaal een deel in het geheel hebben. Hoe alles met elkaar verbonden is, en wij gezamenlijk een kloppend geheel vormen. De herinnering roept een herkenning op bij je. Het laat je ervaren hoe jij hier deel van bent en er een innerlijke roep tot verbinden in voelt.

Het neemt je mee naar een gevoel van verwevenheid. Naar hoe alles, elk mens, ieder wezen en elke vorm van leven en energie er toe doet. En hoe al deze elementen de eenheid vormen zijnde de kosmos, en samen een perfect geheel zijn. Een KLOPPEND geheel waarin een pulse ligt, een heartbeat van eenheidsbesef.

Deze pulse herinnert je er bovendien aan hoe er gedragenheid is voor ieders ruimte, betekenis en bijdrage. En dat jij hier een belangrijk en uniek onderdeel van bent. Het herinnert je er aan dat je een belangrijke schakel bent en dat er zonder jou geen geheel is. Dit besef, dit weten, geeft rust.

Het eenheidsbesef actief voeden

Wanneer je dit besef regelmatig warme aandacht geeft, maak je jouw gevoel van harmonie en eenheid telkens sterker. Dit helpt je tevens om jouw unieke en belangrijke plek in het geheel in te nemen. Je gaat steeds bewuster voelen hoe je er toe doet en waar jouw werkelijke waarde voor het geheel ligt. Bovendien ga je steeds bewuster keuzes maken vanuit verbinding en eenheidsbesef. Waarmee je de onderlinge verbondenheid voedt.

Het is makkelijker om het besef van één zijn bewust aandacht te geven wanneer je je even losmaakt van al je dagelijkse bezigheden. Zodat je vanuit ontspanning – in plaats vanuit de gespannenheid die onze vaak zo drukke levensstijl met zich mee brengt – en met een open en warm hart verbinding kunt maken met het netwerk van eenheidsverbinding.

Neem hiertoe eerst even rustig de tijd om je hoofd leeg te maken en te zakken in je lijf. Zodat je je daarna vanuit je hart kunt verbinden met het netwerk.
Haal rustig adem vanuit je buik om vervolgens met je aandacht naar je hart te gaan en te voelen hoe je hart door je aandacht langzaam groter en ruimer wordt, als een bloemknop die langzaam open gaat, groeit en een mooie grote open bloem wordt.
Op deze manier kun je de volledige potentie zonder ruis en vanuit het hart toelaten, en ervaren.

Door je regelmatig bewust – vanuit je hart – te verbinden met eenheidsverbinding, zul je merken dat je je vaker gedragen zult voelen, en makkelijker bij een gevoel van vrede, liefde en verbinding komt.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

  1. Mooi! Ik besef nu dat ik dit al regelmatig doe en dat ik mij er inderdaad gelukkiger door voel, meer in vrede met het leven en mezelf, en dan voel ik ook de liefde stromen naar mezelf en alles en iedereen om mij heen, liefde is het weefsel van ons leven. Ik vroeg mij alleen af of dit wel echt was, dit gevoel en geen inbeelden of louter een wens om eenheid te voelen. Jou artikel heeft mij hierin meer zekerheid gegeven. Dank je wel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in