Leestijd: 4 minuten

Percepties en angsten vanuit vorige levens kunnen doorwerken tot in dit leven. Dat geldt ook voor relaties, vloeken en zelfs voor geloften die ooit werden afgelegd.

Wat hebben ze met elkaar gemeen? Een grote hardnekkigheid en geen logisch aantoonbaar verband met jouw nu-realiteit.

Hoezo? Geloften en vloeken zijn toen bewust neergezette intenties en ze kregen daardoor een welbepaalde kracht mee. Het is die kracht die je ook nu nog kan belemmeren in dit leven.

Ik zal je een aantal voorbeelden geven:

 1. Je hebt schuldgevoelens in verband met seks
 2. Je blokkeert op het vragen van geld. Of je vindt geld iets vies. De geldstroom naar jou blokkeert ook steeds.
 3. Angst is er altijd. Je hebt blijkbaar overal bescherming nodig en kan niet alleen zijn met jezelf. Je hebt drukte nodig. Of volk rondom jou.
 4. Angst voor ontbering
 5. Angst voor een herhaling van wat je ooit echt onderging in een vorig leven: er werd je iets aangedaan of iets afgepakt.

Hoe weet je nu dat zulke obstructies nog voortvloeien uit vorige levens?

 • als je zelf geen relatie met gebeurtenissen in dit leven kan vinden, of geen relatie met je opvoeding
 • als het gegeven door jezelf als vreemd wordt bevonden, dan is er mogelijk meer aan de hand.
 • Je ervaart sterke schuldgevoelens. Bij geloften die ooit werden afgelegd, kan het zijn dat je sterke schuldgevoelens ervaart wanneer je 1) ongehoorzaam bent 2) seksualiteit beleeft 3) geld wil verdienen, want daarover gaan de 3 kloostergeloften die bij een definitieve intrede worden afgelegd. Over absolute gehoorzaamheid, kuisheid en armoede.
 • Je ervaart bepaalde angsten die niet gerelateerd zijn aan gebeurtenissen aan dit leven. Ook niet aan je opvoeding. Het lijken dan eerder irrationele angsten: angst dat je wordt overvallen of verkracht, dat er altijd gevaar op de loer ligt, of angst voor ontbering terwijl je toch in een rijk milieu terecht kwam en niets te kort hebt in dit leven.

Onzichtbare relaties met vorige levens

Via regressietherapie of het bezoeken van een medium kan je kijken of er mogelijk een relatie is met een vorig leven. Een relatie die nu mag worden doorbroken. In dit leven dien je immers andere doelen, word je geboren met een andere of nieuwe zielsmissie. Maar indien het karma niet kon worden opgelost in een vorig leven, dan kan het zijn dat je die doelen vandaag terug op je brood krijgt. Dus dat je zielsmissie dezelfde bleef.

Die missie zal je triggeren indien je op één of andere wijze weer contact maakt met je doelstelling, want anders gebeurt er natuurlijk niets. Soms door zelf weer dingen te ondergaan, of soms gewoon al door erover te horen praten en het breekt je hart. Je voelt met ze mee. Het lijkt alsof het jou wordt aangedaan, of het jou persoonlijk aanbelangt.

In feite gaat het domein van de onzichtbare relaties met vorige levens vaak nog veel verder. In vele levens word je geboren in dezelfde familielijn. Het is wel niet altijd zo want er zijn bijvoorbeeld ook mensen die zwaar karma komen oplossen in familielijnen die hen totaal vreemd zijn. Maar deze mensen beschikken over de juiste zielseigenschappen om dit te kunnen realiseren. Daarin incarneren is dus geen dwaling van de natuur.

Of je komt mensen tegen waarmee je ooit een goede of problematische relatie had. In geval van problemen (partnerproblemen of andere) dan is het wellicht de bedoeling dat in dit leven de plooien op één of andere manier weer worden gladgestreken. Dat eventueel karma wordt opgelost.

Zo’n oude verwante ontmoeten voelt aan als een herontmoeting. Hij of zij heb je nog nooit ontmoet en toch lijkt het alsof je hem of haar al heel lang kent. Soms is deze relatie/herontmoeting slechts van korte duur. Van zodra het karma is opgelost/ingelost, verdwijnt die weer uit je leven, even plots als hij opdook. Het kan ook zijn dat je opnieuw een relatie met deze persoon opbouwt, zelfs met hem/haar huwt en opnieuw kinderen krijgt. Of je huidige partner was mogelijk je moeder in een vorig leven, of een zoon…

Wat kan je doen om die blokkerende relaties te doorbreken?

Vloeken zijn producten van het beoefenen van ‘zwarte’ magie: ze kunnen worden opgeheven door sjamanen. Zij gebruiken daarvoor de kracht van witte magie. Extreme angsten kan je laten wegnemen door bepaalde healers.

Schuldgevoelens en hanteerbare angsten kan je zelf leren omkeren door je bewust te zijn van hun irrationele karakter.  Bewustwording, dat is altijd de eerste stap. Je kan er dan tegenin gaan. Jezelf leren moedig te zijn, jezelf erin trainen door jezelf te overtuigen dat ze geen normale basis hebben en dat ze je nu in hoge mate belemmeren gewoon te leven of je doelen te realiseren. Of angsten kan je opheffen door de confrontatie leren aan te gaan.

Bij een verstoorde seksualiteitsbeleving verdwijnen de schuldgevoelens uiteindelijk vanzelf. Het kan ook zijn dat een laag libido er nog wat mee te maken heeft. Je bent blijkbaar minder behoeftig dan anderen omdat je toen leerde te genieten van een spirituele of contemplatieve relatie met God of van het contact met de hogere werelden, en dit kwam dan in de plaats van de lichamelijke lusten. Je miste het toen niet. Misschien is dat vandaag ook nog zo, al ben je nu geen geestelijke meer.

Tracht daarin dan wel enige balans te houden. Paters en zusters moesten om diezelfde reden zich immers ook bezig houden met tuinwerkzaamheden, bier brouwen, werk in de keuken, werk op het land… Ze moesten immers ook geaard blijven, niet uit balans gaan door hun profane bezigheden want het kan je ook gek maken. (Zo boven, zo beneden) Een boom blijft alleen maar recht staan omdat de kruin en het wortelgestel qua grootte en formatie op elkaar gelijken.

Werken met intenties

Je verstoorde relatie met geld kan je bijvoorbeeld omkeren door een omgekeerde gelofte af te leggen. Je kan dan de kracht van het woord gebruiken, want dat is wat je toen ook gebruikte. Niet meer of niet minder.

Schrijf bijvoorbeeld een gedicht waarin je je intenties uitlegt. Lees het gedicht regelmatig hardop. Dit geldt telkens als een (her)affirmatie. Geloof ook oprecht in je eigen intenties.

Weet ook dat delen met anderen uiteindelijk zorgt voor beloning (rewarding) want je zet zo een energiestroom in gang. (= één van de universele wetten). De zender krijgt altijd terug wat hij uitzendt.

Hetzelfde geldt daarom bij uitdelen. Wat hij zaait, zal hij ooit oogsten. Geld is nooit een doel op zich, het is een middel. Geld is niet vies. Geld is evengoed een energiestroom.

Voor meer uitleg over de universele wetten: zie het boek: Zelf aan het roer dankzij de universele wetten  v. Catherine Wheels

Een intentie is krachtig wanneer:

 • je het oprecht meent, je erin gaat staan
 • ze wordt verbonden aan integriteit
 • ze ook gunstig is voor het grotere geheel
 • indien verbonden aan een klein ritueel (een wit kaarsje laten branden of zo..)

Hoe zet je ze?

Met de kracht van het woord: spreek ze uit, schrijf ze op

 • beredeneer ook vooraf wat je wil doen of bereiken met de uitkomst
 • visualiseer de intentie en visualiseer ook de uitkomst
 • herhaal het ritueel een aantal keer

Lieg jezelf dus niets voor wanneer je een intentie plaatst.

Blijf trouw aan jezelf!

4 REACTIES

 1. Ja vorige levens, ik weet het zeker, op sommige plekken heb ik mijn vorige leven gevoeld en later in mijn droom gezien. Interessant, ook weleens een boek gelezen (terug naar Samos) over zo iets, en hoe een ziekte opgelost werd die in dit leven aanwezig was door iets in het vorig leven te helen. Alhoewel het niet makkelijk is om bij vorige levens te komen, via regressietherapie kan het misschien, maar dan nog, welk leven enz… ik zelf heb het gevoel heel veel vorige levens gehad te hebben. Alleen vraagje over een laag libido, maakt dat wat uit volgens jouw? Als je er nu geen last van hebt? Ik denk namelijk dat het absurde op sex belichte leven momenteel, echt niet passend is bij mijn gevoel.

  • Neen, ik denk dat enkel een hoog libido erg lastig is 🙂 Dan zou men je wel eens uit de weg kunnen gaan. Dat wordt namelijk aangevoeld, is soms wat bedreigend. Trouwens ook lastig voor jezelf, lijkt me.

   Ik denk dat veel ontmoetingen die we nu hebben her-ontmoetingen zijn. Vooral in deze tijd waarin zoveel karma (versneld) wordt geheeld om de planeet te redden, naar een hoger vibreren te gaan. Niet alleen tussen individuen, clans maar ook tussen culturen. Alles wat ooit als haat werd uitgestuurd, dat komt bij je terug. In dit of in een andere leven, want energie gaat nooit verloren en gaat terug naar de uitzendbron. Kan je zo de wereldgebeurtenissen van vandaag beter begrijpen? Actie en reactie, actie en reactie…. tot de emotie (energie) volledig wordt uitgevlakt of het juiste bewustzijn er is. / Soms ontmoet je als individu iemand die je ooit wat aangedaan heeft of omgekeerd, maar indien je tot een fijne ontmoeting en verstandhouding komt (ik zeg niet relatie, al mag dat ook natuurlijk) dan is dat karma weg. Dan zijn de wonden geheeld. Zelden weten mensen nog wat voorafging in vorige levens, al krijgen we stilaan iets meer te zien van onze slapende gaven. Het kan soms helpen om dingen en vreemde/irrationele conflicten te begrijpen, maar het hoeft uiteraard niet. We zouden gek worden indien we ons alles nog zouden herinneren uit vorige levens, denk je niet? Het zou veel te complex worden.

 2. Zeer herkenbaar, ik vermoed dat dit met mij aan de hand is!
  Er komt inmiddels wel een andere dimensie bij, nl. dat ik merk dat ik moeite heb met het ‘erkennen’ van allerlei zaken die me op dit moment pijn geven. Ik hou toch altijd vast aan de tegenovergestelde positieve en goede signalen die ik er óók bij ontvang (bij heel veel dingen, waardoor bijna alles dubbel lijkt voor mij): dat het misschien gewoon niet waar is of niet voor mij geldt. Positief denken, sterk zijn, heb je gedachten en emoties onder controle, geen spoken zien maar kijk naar wat jij voelt en wat je hart zegt, enz… Omdat ik weet dat wanneer je iets hardop en voluit “erkent” je het dan pas en echt bestaansrecht geeft. Buiten dat zal veel waarschijnlijk nog meer vaten aan heftige gevoelens opentrekken, waarvan ik niet weet hoe groot de impact is, of, of ik die op het moment wel aankan, fysiek en mentaal. Kortom: mijn zelfbescherming kicks in, telkens weer, en ik sluit mij er voor af. En zo is het cirkeltje weer rond.

  • Ik vermoed dat het bij mij toch omgekeerd werkt, maar mogelijk geldt dit niet voor iedereen. Van zodra ik het kan plaatsen, dan kan ik er ook wat mee. Ofwel zorg ik voor een tegengestelde beweging (door die intentieplaatsing die net het omgekeerde beoogt) of het uitvlakken van de irrationele emoties want ze hebben geen grond in dit leven… Maar inderdaad, dit is de mentale weg, via het weten… Zo kwam ik te weten dat ik weliswaar een hele moedige ben, maar toch heel veel angsten bij mij droeg en niet alleen van dit leven. Op een sjamanistische sessie heb ik ze weggegeven aan de spirits en ze door hen laten transmuteren tot positieve energie. Het is misschien maar beeldvorming (een visualisatie) maar het werkt. Ik voelde mij erna lichter worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in