Hoe kan ik weer Zelfliefde gaan voelen
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

‘Liefde…’

Datgene waar we allemaal zo hard naar op zoek zijn in ons mensenleven. Liefde is wat ons drijft en wat ons in beweging brengt, het is waar we naar verlangen. Het is zo dichtbij, en toch lijkt het soms zo ongrijpbaar en ver weg.

Tegenwoordig verwarren we liefde ook wel met lust. Door toe te geven aan onze seksuele verlangens gaan we een verbinding met iemand aan die lang niet altijd op liefde gebaseerd is. Door met iemand ‘samen’ te zijn, denken we liefde in ons bestaan te hebben. Een ander die dat lege gevoel voor ons kan verdrijven, al knaagt er wel iets, diep in ons onderbewuste. Het laat ons nadenken, maakt gevoelens in ons los.

Deze gevoelens willen wij lang niet altijd ondergaan. Soms zijn wij daar ook nog helemaal niet aan toe (vinden we). Al komt deze conclusie tot stand vanuit ons ego. Als mens willen we graag de controle houden over ons leven en zelf bepalen wat, wanneer en vooral hoe we dingen doen.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Eenieder die we ontmoeten is met reden in ons leven gekomen. Sommige mensen maken ons leven mooier, zien het beste in ons als persoon en laten ons stralen. Anderen verlaten ons om onduidelijke redenen waardoor we gekwetst achter kunnen blijven. Juist van die pijnlijke ervaringen kunnen we leren.

De liefde die we zo graag van een ander zouden ontvangen kunnen we ook aan onszelf geven en in onszelf oproepen.

Angst

Uit angst voor het onbekende maken we soms gekke sprongen of ervaren juist een stilstand in ons bestaan.
– We worden geleid door het leven, in plaats van bewust ons leven te leiden.

We raken soms zo verstrikt in situaties dat we hierin onszelf en het overzicht compleet verliezen tot we op het punt komen dat we niet langer zo door kunnen gaan.
Op die momenten kunnen we ons compleet verloren voelen.

We zijn soms zo druk geweest met alles behalve ons eigen mentale welzijn, dat we niet eens meer weten hoe het voelt om in verbinding met ons hogere zelf te staan.

We proberen vooral netjes in de pas te blijven lopen en aan het hoge tempo van het leven te voldoen. Zelfs al gaat dat ten koste van onszelf.

Loslaten

We blijven vaak (te) lang hangen in een slechte situatie. Houden schadelijk gedrag waarmee we onszelf tekortdoen in stand, al willen we dat niet direct toegeven.
Soms weten we dit stiekem al wel, maar ons hart is er op dat moment nog niet toe in staat om een situatie of persoon daadwerkelijk los te laten. Hoe giftig deze ook kan zijn.

Voor alles staat een tijd en je doorloopt alles naar je beste kunnen. Je hoeft achteraf nooit verdrietig of teleurgesteld in jezelf te zijn. Wees het Universum in plaats daarvan dankbaar voor het verkregen inzicht en weet dat je deze periode nodig had om te kunnen groeien en er van te leren.

Zielslessen

Voordat we aan dit leven begonnen, hebben we heel bewust voor deze aardse ervaring gekozen, inclusief alle uitdagingen die we nu ondergaan. Allemaal om nieuwe inzichten te verkrijgen, onszelf te ontwikkelen en door te mogen groeien. Vanuit liefde!

We waren hierover positief en vertrouwden op onszelf en onze beschermengelen. Het is tijd om weer terug te gaan naar die denkwijze. Om weer vanuit liefde naar onszelf te gaan kijken.

In deze tijd, anno 2018, waar zoveel gebeurt en zoveel mogelijk is, raken we onszelf wel eens kwijt in alle mogelijkheden die we tot onze beschikking hebben.
Belangrijk is om weer in contact met onszelf te komen. De verbinding met ons hogere bewustzijn te herstellen.

Van jezelf houden

Die liefde die we zo vaak buiten onszelf zoeken, is al in ons aanwezig. Sterker nog, wij zijn die liefde! Ons hogere bewustzijn weet dat we een prachtig, liefdevol wezen zijn.

Wanneer we ons leven op de automatische piloot of vanuit ons ego leiden, denken we vaak negatief over onszelf, maar zodra we bewust onze gedachten gaan kiezen en op zoek gaan naar het positieve in alles(!) zal de kleur van ons leven gaan veranderen en zullen we deze liefde weer gaan herkennen en voelen.

Daarnaast worden we ten alle tijden omringd en geholpen door onze gidsen en beschermengelen die ons met alles willen helpen. Je hoeft je vraag aan hen slechts het Universum in te sturen en zij zullen je horen en willen helpen in alles.

Onze gidsen proberen op verschillende manieren contact met ons te leggen.
Probeer deze gebaren van liefde te gaan herkennen en gebruik ze om meer in je eigen kracht te kunnen gaan staan.

Denk hierbij aan bepaalde geuren, geluiden, cijferreeksen, of woorden die je telkens ergens uit een stuk tekst oppikt of op de reclame voorbij ziet komen. Zie je vaak een bepaald cijfer op de klok voorbij komen, of hoor je ineens een liedje op de radio wat vrijwel nooit gedraaid wordt.. ga er dan maar vanuit dat dit een speciale boodschap vanuit het Universum voor jou is van je gidsen!

Ga jezelf weer vanuit liefde en waardering bekijken, zoals je ooit deed. Je bent prachtig. Je bent goed genoeg. Je mag er zijn.

Wees dankbaar voor de ervaringen in je leven en trots op jezelf omdat je het al tot dit punt hebt gebracht.

CM

3 REACTIES

  1. Zo mooi geschreven! De kracht zit in jezelf! Alleen is dit niet altijd merkbaar en zoek je de krachten buiten jezelf…! Dankjewel!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in