Hoe weet je of je paranormaal begaafd bent? Zelf paranormale gaven zoals helderziendheid of heldervoelendheid hebt? Er zijn een aantal signalen die erop wijzen dat deze gaven in jou actief zijn en die wil ik natuurlijk graag met je delen.

Ga uit van je eigen visie

Voordat ik dat ga doen, wil ik alleen graag vooropstellen dat dit artikel voortkomt uit mijn eigen ervaring en visie. Het kan dus heel goed zijn dat jij het anders ervaart en dat is helemaal niet erg. Sterker nog: zeg het dan alsjeblieft, daar kunnen we namelijk allemaal van leren.

Wie is er allemaal paranormaal begaafd?

Iedereen heeft paranormale gaven in zich verborgen. Die hebben we namelijk meegekregen vanuit onze ziel. Dat betekent dus dat iedereen zijn of haar paranormale gaven kan ontwikkelen, toch?

Voor heel veel mensen klopt dit ook, alleen je moet er wel aan toe zijn. Het moet wel bij jou en bij je leven horen om je gaven te ontwikkelen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Dat verklaart ook waarom bij sommige mensen hun gaven ineens aanschieten. Zij waren er onbewust volledig aan toe.
Tegelijkertijd zijn er mensen die ontzettend graag hun gaven willen ontwikkelen en zij zijn er daardoor dus bewust aan toe.

Het gaat niet altijd zoals je wilt

Paranormale gaven activeren kan meer met zich meebrengen dan je had verwacht. Soms is de nieuwe informatie die er binnenkomt lastig te verwerken, waardoor je overprikkelt raakt. Je kunt er moe en emotioneel van worden. Het is daarom altijd belangrijk om bewust op te blijven letten en je gevoel te analyseren. Waar komt dit vandaan? Wat moet ik ermee?
Als je er echt niks mee kunt, schrijf het dan op of praat erover. Het te uiten lucht op.

Als je bewust aan het oefenen bent met je gaven, kan het soms langer duren dan je zou willen. Door bijvoorbeeld je eigen twijfels over wat je binnenkrijgt, kom je niet echt verder. Je staat ineens even stil terwijl je dat helemaal niet wilt.
Besef dat dat ook een reden heeft. Soms ben je er nog niet aan toe om die volgende stap te maken. Heb geduld, blijf oefenen en wees mild naar jezelf, dan komt die volgende stap ook echt wel.hoe weet je of je paranormaal begaafd bent?

Signalen dat je eraan toe bent om jouw paranormale gaven te ontwikkelen

Hoe weet je of je paranormaal begaafd bent? Dat ben je dus sowieso. Het gaat erom of je er onbewust of bewust aan toe bent om je gaven te ontwikkelen. De signalen dat dat zo is, zijn onder anderen de volgende:

 1. Je bent wat vermoeider dan normaal
  2. Je kunt je minder goed concentreren
  3. Je ruikt geuren sterker dan normaal
  4. Je hebt een rare smaak in je mond of eten smaakt intenser
  5. Je voelt plotseling warme en/of koude sensaties die ook zo weer weg zijn
  6. Je handen en voeten zijn warmer dan normaal
  7. Je hebt intense en heldere dromen
  8. Je ziet ineens dubbele getallen
  9. Je voelt aanwezigheden van energetische wezens om je heen
  10. Mensen lijken ineens anders te zijn, ook al kun je misschien je vinger er niet opleggen
  11. Je voelt je alleen en niet verbonden
  12. Je bent geprikkeld zonder reden
  13. Je kruin tintelt of doet zelfs pijn
  14. Je hebt last van hoofdpijn of een druk op je hoofd
  15. Je hebt last van een weeïg gevoel in je buik
  16. Je hebt meer dorst dan normaal
  17. Je kunt (nog) minder goed tegen harde geluiden
  18. Je ziet schimmen
  19. Als je naar iemand kijkt, zie je een randje lucht om iemand heen trillen
  20. Je hebt de behoefte om ineens creatief te zijn
  21. Je wilt meer naar buiten
  22. Je onderbuikgevoel is veel sterker dan voorheen
  23. Je hebt nog meer weerstand tegen mensen die je normaal al niet mocht
  24. Je moet veel aan je kindertijd denken en hoe je toen was
  25. Je voelt je gewoon anders en onrustig

Herken jij jezelf hierin of ervaar je andere dingen?

Bewaar voor later op Pinterest:

Hoe weet je of je paranormaal begaafd bent?

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

23 REACTIES

 1. Heb vaak het gevoel dat er iemand vlak bij mij is en ook een voorspelbaar gevoel van wat er gaat gebeuren. Ook heb ik vaak warme handen.

 2. Uit het niets kreeg ik beelden van uit mijn vorige levens.
  Ik werd ook zo moe en vaak hoofdpijn.
  Maar ook drukte en geluiden,daar vlucht ik voor weg.

  Tot ik ging mediteren hoorde ik stemmen.
  Ik heb nu contact met overleden.
  Ik kan nu gewoon met ze praten,dat is geweldig.
  Ik ben helder horend en heldervoelend geworden.
  Ik ben zo blij met deze gave.
  Liefs Sandra

 3. Ik heb de laatste tijd veel last van en voel me nooit alleen terwijl ik dat eigenlijk wel ben. Voor de rest heb ik een gaven dat ik dingen (gesprekken en acties) die ik eerder heb mee gemaakt voor mijn gevoel.

  • Dit heb ik ook heel vaak!! Ik weet dan in een situatie wat er gaat gebeuren en wat er gezegd word!! Zelf zocht ik er niet heel veel achter. Ik ben blij dat ik niet de enige ben!!

 4. Hallo

  Ik ben 16 jaar, ik ben zo hoog begaafd dat ik totaal gek werd van alles en iedereen, ik hoor vleermuizen, heb soms dat ik 2,1 seconden de toekomst in kan kijken en noem maar op.

  De geesten om mijn heen zijn wel goed alleen ik heb ook een demon bij mij, als het avond word heb ik het er meest last van, gekrabd worden op de rug, armen, etc.

  Ook krijg ik veel elektrische schokken.

  Dit is een alleen om mijn verhaal te vertellen.

  De mensen die hier zich verder in willen ontwikkelen doe heel veel dingen opzoeken wat jij nodig hebt!

  Heb je er enorm last en weetje echt niet wat je moet doen, leg eens een x je hand op je voorhoofd precies in het midden je sluit dan je “3e” oog af je (Intuïtie) in een klap is alles weg. Mooi dat de nieuwe tijds kinderen zich zo ontwikkelen.

  Vraag een x om hulp van een overleden familielid of iets, en kijk wat er gaat gebeuren, wees niet bang. Geesten, en gevoelens zijn er alleen maar om te helpen.

  Groetjes,
  Hendrik

 5. Ik heb soms visioenen

  We hadden een meester daar konden we niet mee opschieten en toen zag ik een bespreking met dehrlr klas voor me ik dacht ik verbeeld het me maar, maar een paar dagen later kwam dat echt uit

  Ik heb dit veel vaker gehad, en zelf zou ik dit wel verder willen ontwikkelen maar soms zie ik ook schimmen maar weet niet waarom of voel ik dat doodde mensen in de buurt zijn ik wil er wel graag een verklaring voor groeten van Lynn

 6. Ik ben 12 jaar en ik heb dat ik iets kan voorspellen. alle dingen die werden genoemd waren precies wat ik heb enzo. ik ben er achter gekomen toen ik op vakantie was in griekenland. Ik was met een scooter aan het rijden of ja mijn vader… en toen dacht ik opeens in mezelf nu komt een rode auto langs en een paar seconden later kwam er een rode auto langs. En ik dacht oh is toeval dus deed ik het een paar keer en het was allemaal goed. Er waren daarna ok nog een paar van dat soort dingen. 2 weken later was ik op school en ik kreeg weer een soort melding in mezelf dat er iemand over ongeveer een minuut het lokaal zou binnen lopen… Ongvr 1 minuut later kwam er iemand binnen gelopen. Ik weet niet hoe ik dit aan iemand moet vertellen, kan iemand mij helpen?

  • Je moet het gwn doen ik heb ook zo iets maar ook weer niet jas een beetje onduidelijk maar je moet niet denken maar doen dat is wat ik geleerd heb van mensen die hun intuïtie heel hoog hebben ontwikkeld en ook een paranormale gave hebben en ik snap wat je voelt maar ik hoop dat je hier iets aan hebt groetjes justin

  • Hey Marlon!
   Fijn te lezen dat jouw gaven nu al in ontwikkeling zijn!
   Blijf hier voor open staan en laat je nooit ontmoedigen! Volg jouw gevoel!
   Je komt op het juiste moment wel gelijkgestemden tegen om er over te praten. Nog niet iedereen staat er voor open maar meer en meer mensen vinden de weg. Geloof me, alles komt op zijn pootjes terecht.
   Misschien is lezen niet zo je ding. Maar in de bib of boekenwinkel zal je zeker meer info vinden. Ga maar af op je intuïtie voor het kiezen van een boek dat jou op dit moment verder kan helpen.
   Liefs en ik wens je nog een mooie toekomst X

  • Ik heb dit ook en ik durfde het eerst ook aan niemand te vertellen. Probeer eerst uit te vissen bij een paar vriendinnen of zij hetzelfde hebben. Bij mij hielp dat echt! Ik heb een vriendin die dit ook heeft. Met haar kan ik er over praatten.

   Veel succes en groetjes X

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in