hoe weet je of je paranormaal begaafd bent?
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Hoe weet je of je paranormaal begaafd bent? Zelf paranormale gaven zoals helderziendheid of heldervoelendheid hebt? Er zijn een aantal signalen die erop wijzen dat deze gaven in jou actief zijn en die wil ik natuurlijk graag met je delen.

Ga uit van je eigen visie

Voordat ik dat ga doen, wil ik alleen graag vooropstellen dat dit artikel voortkomt uit mijn eigen ervaring en visie. Het kan dus heel goed zijn dat jij het anders ervaart en dat is helemaal niet erg. Sterker nog: zeg het dan alsjeblieft, daar kunnen we namelijk allemaal van leren.

Wie is er allemaal paranormaal begaafd?

Iedereen heeft paranormale gaven in zich verborgen. Die hebben we namelijk meegekregen vanuit onze ziel. Dat betekent dus dat iedereen zijn of haar paranormale gaven kan ontwikkelen, toch?

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Voor heel veel mensen klopt dit ook, alleen je moet er wel aan toe zijn. Het moet wel bij jou en bij je leven horen om je gaven te ontwikkelen.

Dat verklaart ook waarom bij sommige mensen hun gaven ineens aanschieten. Zij waren er onbewust volledig aan toe.
Tegelijkertijd zijn er mensen die ontzettend graag hun gaven willen ontwikkelen en zij zijn er daardoor dus bewust aan toe.

Het gaat niet altijd zoals je wilt

Paranormale gaven activeren kan meer met zich meebrengen dan je had verwacht. Soms is de nieuwe informatie die er binnenkomt lastig te verwerken, waardoor je overprikkelt raakt. Je kunt er moe en emotioneel van worden. Het is daarom altijd belangrijk om bewust op te blijven letten en je gevoel te analyseren. Waar komt dit vandaan? Wat moet ik ermee?
Als je er echt niks mee kunt, schrijf het dan op of praat erover. Het te uiten lucht op.

Als je bewust aan het oefenen bent met je gaven, kan het soms langer duren dan je zou willen. Door bijvoorbeeld je eigen twijfels over wat je binnenkrijgt, kom je niet echt verder. Je staat ineens even stil terwijl je dat helemaal niet wilt.
Besef dat dat ook een reden heeft. Soms ben je er nog niet aan toe om die volgende stap te maken. Heb geduld, blijf oefenen en wees mild naar jezelf, dan komt die volgende stap ook echt wel.hoe weet je of je paranormaal begaafd bent?

Signalen dat je eraan toe bent om jouw paranormale gaven te ontwikkelen

Hoe weet je of je paranormaal begaafd bent? Dat ben je dus sowieso. Het gaat erom of je er onbewust of bewust aan toe bent om je gaven te ontwikkelen. De signalen dat dat zo is, zijn onder anderen de volgende:

 1. Je bent wat vermoeider dan normaal
  2. Je kunt je minder goed concentreren
  3. Je ruikt geuren sterker dan normaal
  4. Je hebt een rare smaak in je mond of eten smaakt intenser
  5. Je voelt plotseling warme en/of koude sensaties die ook zo weer weg zijn
  6. Je handen en voeten zijn warmer dan normaal
  7. Je hebt intense en heldere dromen
  8. Je ziet ineens dubbele getallen
  9. Je voelt aanwezigheden van energetische wezens om je heen
  10. Mensen lijken ineens anders te zijn, ook al kun je misschien je vinger er niet opleggen
  11. Je voelt je alleen en niet verbonden
  12. Je bent geprikkeld zonder reden
  13. Je kruin tintelt of doet zelfs pijn
  14. Je hebt last van hoofdpijn of een druk op je hoofd
  15. Je hebt last van een weeïg gevoel in je buik
  16. Je hebt meer dorst dan normaal
  17. Je kunt (nog) minder goed tegen harde geluiden
  18. Je ziet schimmen
  19. Als je naar iemand kijkt, zie je een randje lucht om iemand heen trillen
  20. Je hebt de behoefte om ineens creatief te zijn
  21. Je wilt meer naar buiten
  22. Je onderbuikgevoel is veel sterker dan voorheen
  23. Je hebt nog meer weerstand tegen mensen die je normaal al niet mocht
  24. Je moet veel aan je kindertijd denken en hoe je toen was
  25. Je voelt je gewoon anders en onrustig

Herken jij jezelf hierin of ervaar je andere dingen?

Vorig artikelPasen – de Poort naar de Opstanding
Volgend artikel4 Eenvoudige aanwijzingen voor onderweg
Scarlet Le Pair
Ik ben hooggevoelig, spiritueel, een beetje gek en helemaal mezelf in de artikelen die ik schrijf. Het is mijn doel om je mee te geven dat je je eigen visie en gevoel mag volgen: jij mag volledig leven vanuit jezelf. Ik laat je graag zien dat hooggevoelig zijn juist hartstikke leuk kan zijn. Dit doe ik onder andere in mijn online programma HspL en in mijn gratis online cursus proud to be sensitive: https://ontspanningstuin.nl/proud-to-be-sensitive

24 REACTIES

 1. Ik ben 12 jaar en ik heb dat ik iets kan voorspellen. alle dingen die werden genoemd waren precies wat ik heb enzo. ik ben er achter gekomen toen ik op vakantie was in griekenland. Ik was met een scooter aan het rijden of ja mijn vader… en toen dacht ik opeens in mezelf nu komt een rode auto langs en een paar seconden later kwam er een rode auto langs. En ik dacht oh is toeval dus deed ik het een paar keer en het was allemaal goed. Er waren daarna ok nog een paar van dat soort dingen. 2 weken later was ik op school en ik kreeg weer een soort melding in mezelf dat er iemand over ongeveer een minuut het lokaal zou binnen lopen… Ongvr 1 minuut later kwam er iemand binnen gelopen. Ik weet niet hoe ik dit aan iemand moet vertellen, kan iemand mij helpen?

  • Je moet het gwn doen ik heb ook zo iets maar ook weer niet jas een beetje onduidelijk maar je moet niet denken maar doen dat is wat ik geleerd heb van mensen die hun intuïtie heel hoog hebben ontwikkeld en ook een paranormale gave hebben en ik snap wat je voelt maar ik hoop dat je hier iets aan hebt groetjes justin

 2. ik heb haast alle kenmerken en wil het graa verder ontwikkelingen plus ik droom dingen en dan komen ze later uit en als ik mensen aanraak voel ik wat ze meemaken, plus of ze goed of slecht zijn…ik voel me alleen en heb nooit geweten of het echt was maar blijkbaar ben ik niet alleen.
  ik hoop dat iemand mij helpen kan

 3. Ik heb soms visioenen

  We hadden een meester daar konden we niet mee opschieten en toen zag ik een bespreking met dehrlr klas voor me ik dacht ik verbeeld het me maar, maar een paar dagen later kwam dat echt uit

  Ik heb dit veel vaker gehad, en zelf zou ik dit wel verder willen ontwikkelen maar soms zie ik ook schimmen maar weet niet waarom of voel ik dat doodde mensen in de buurt zijn ik wil er wel graag een verklaring voor groeten van Lynn

 4. Nou dat artikel is zeker niet helemaal kloppend! Niet iedereen heeft paranormale gaven, daar word je mee geboren maar ontwikkeld zich op een bepaald moment in je leven. Wel ieder mens heeft intuïtie, dat is een natuurlijke gave, maar bovennatuurlijke gaven beschikt niet ieder mens over! Als kind voelde ik al energieën om me heen, maar drukte het weg. Totdat ik op me 17e erachter kwam dat ik andere mensen heel goed kon aanvoelen en zelf kun energieveld kon uitlezen. Ik ben ook hoogsensitief dus pakte alle gevoelens op. Dat kan heel mooi zijn maar ook heel naar.

 5. Goedemorgen,
  Al een tijdje heb ik het gevoel dat ik een paragnost ben. Ik zou graag meer leren over deze gaven en hoe ik deze beter kan ontwikkelen. Heeft u misschien tips hoe ik deze op een natuurlijke manier beter kan beheersen? Het zou mij enorm helpen.

  Groetjes, Merijn

 6. Ik weet dat ik gaves heb, lang geleden vroeg ik me al wat ik ermee kon, maar kreeg daar nooit antwoord op, ik ben er mee gestopt er veel naar te luisteren, gewoon om dat ik er slecht tegen kon. Er kwam daarna iets op me pad dat mijn doel werd, de afgelopen 13 jaar, nu is dat weg, dus vraag me af wat men nu met mij voor heeft.. wat is mijn nieuwe doel… ik weet mijn gaves zijn niet weg, voel ze nog steeds als ik wil… zou er alleen wel eens met iemand over willen communiceren om het een betere plek te geven en misschien nog eens in contact te komen met het doel wat ik verloren ben en dan whats next.
  Weet dat ik dit misschien raar opschrijf maar degene die me snapt snapt wat ik bedoel .. hoop ik

  • ik snap je helemaal, bij mij gebeurde precies hetzelfde maar op latere leeftijd. Was begin 30 jaar veel voorspellende gedachten, kon mensen helpen en ineens kwam er iemand meer op mijn pad om te helpen

 7. Het afgelopen jaar had ik soms last van visioenen en die kwamen na 3 a 4 maanden echt uit. Wel cool, maar ook wel een beetje eng…

  Een paar dagen geleden, moest ik even de hondenpaspoort brengen, want mijn vader was die vergeten. Maar toen ik in de behandelkamer kwam, had ik een deja vu gevoel. Dat ik er al een keer was geweest. Maar dat kon niet want ik was er nog nooit geweest… Misschien had ik het een keer gedroomd…

  En 2e kerstdag was ik samen gaan eten bij mijn oom en tante. Samen met mijn moeder en mijn zusje. We kregen een taart als toetje en er zaten vruchtjes op. Ik wist niet wat het was, ik had het ook nog nooit gezien, maar er ging opeens een woord door mijn hoofd dat het kumquat was. Vlak daarna zei mijn tante dat het idd kumquat was… En maakte een familielid een grap over kumquat… Ik had niet het gevoel zoals bij de vorige visioenen dat ik het eerder had meegemaakt…

  Misschien heb ik dat eerder gedroomd van dat etentje op 2e kerstdag, maar ik kan het mij niet meer herinneren.

  Ik weet sinds kort dat ik paranormaal begaafd ben.
  Maar ik heb wel de afgelopen dagen last van een warm voorhoofd en hoofdpijn, net in het midden van mijn voorhoofd. Is het normaal als dat dit het ook overdag is? Ik weet wel dat daar mijn derde oog zit en dat het staat voor paranormale waarnemingen.

  Zelf herken ik: punt 7, 14,
  16 ook denk ik. Gisteren op mijn stage had ik 2 keer mijn flesje water leeg gedronken. En normaal drink ik, maar anderhalf flesje water leeg.
  Punt 17,

  Punt 22, Op 1e kerstdag belde de oma van mijn moeders en ik had een gevoel en een of andere manier, wist ik precies dat het mijn oma was, dus zei ik dat hardop tegen mijn moeder en het klopte ook nog. Terwijl ik dat vroeger nooit kon raden…

  En als laatste herken ik punt 25.

  Groetjes Ayla

  • Nu een paar maanden later herken ik ook punt 1,2,
   Punt 6 regelmatig tintelen mijn handen en voeten.
   Punt 13 en als laatste punt 19. Sinds kort zie ik om mensen een witte gloed precies hetzelfde als ik mijn eigen kleur aura wil zien, als ik naar mijn hand kijk.

   Ook zie ik gekleurde vlekken in de klas. Ze zijn roze of soms geel. Wat betekent dit? Ik zit wel bij het raam, maar ik kijk niet tegen het zonlicht in.

 8. Ik ben hoog gevoelig en merkte dit rond me kindertijd al, soms lijkt het als ik niet op deze wereld thuis hoor omdat ik me anders voel en andere dingen voel die ik niet eens kan uitleggen. Mijn dromen zijn intens als of het op het moment echt gebeurd. Ik kan fotos lezen, en mensen lezen. Zo kan ik zien wat ze in hun verleden hebben mee gemaakt en wat hun mensen in hun omgeving mee maken. Ik was pas in een winkel en me aandacht werd getrokken na een persoon en bleef maar staren waarom deed ik dit? een maant later was die gene dood. Waarschijndelijk voelde ik dit maar kon het geen plaats geven. Elke dag in de omgeving van mensen voel ik dingen en word er moe van ik robeer er mee om te gaan maar het is moeilijk. Ik kan mensen afschhrikken omdat ik mensen al ken na een eerste ontmoeting veel dingen die ze zich zelf niet willen toegeven kan ik hard op zegen en die dingen weet ik al. Zo weet ik precies wie wie is. Alleen jammer dat ik dan merk dat veel mensen een masker dragen en maar mee lopen mer andere mensen. Hier door voel ik me eenzaam want ik ben ik en ik ben puur. De dingen die ik voel zie en droom is moeilijk te beschrijven maar het gevoel is intens. Door at ik dit allemaal lijkt het als of ik een een dwaas leef. Kan iemand mij helpen? Ik ken niemand die mij begrijpt.

 9. Erg fijn om te lezen dat mijn overtuiging gedeelt wordt. Nml dat we allemaal die gaves kunnen ontwikkelen. Nu nog af van de term want niemand is boven natuurlijk, alles is natuurlijk.
  Wat ik nog steeds niet begrijp is, dat veel mensen midden in hun processen wel deze gaves duidelijk al hebben en gebruiken. Ikzelf heb mijzelf gevonden heb geen spoken meer uit het verleden en toch merk ik niets op.
  Wel merk ik meer op doordat ik nu op mijn intuitie leef en daar niet meer van afwijk.

 10. Hallo, de laatste keer toen ik gemasseerd werd zag ik toen ik mijn ogen dichthad ineens allemaal kleuren en ik had het idee dat ik "informatie" kreeg over de masseuse. Zo zou zij een overleden zoon hebben met de naam Joshua van een jaar of 6. Ik durfde het niet aan haar te vragen omdat ik het zo gek vond dat ik ineens deze "gedachte" kreeg. Ik voel altijd wel een bepaald gevoel bij iemand maar nooit zo sterk. Herkent iemand dit? Ook met de eerst de felle verschillende kleuren zien?

  • Hoi Sandra,
   Mijn vraag is wat voor soort massage kreeg je. Het is mooi dat je kleuren ziet tijdens een massage. Mijn kleindochter zag tijdens de Reiki behandeling allerlei kleuren. Na een behandeling praat ik altijd met de klant, zo ook met haar. Zij zag de energie stromen.
   Het andere wat je binnen kreeg is vrij normaal. Afhankelijk van je relatie tot de masseur m/v raad ik je aan, aan hem/haar te vragen of je gedachten juist zijn. Op deze manier kun je je gave verder ontwikkelen.

 11. Wauw zooo herkenbaar.
  Ik wil het graag verder ontwikkelen maar weet niet hoe en bij wie.
  Ik woon in de omgeving van Rotterdam.
  Kan ik wat tips krijgen?
  Mvg M

 12. sorry maar ik heb juist het tegenovergestelde. Ik heb paranormale gaven en ben er niet aan toe. het overspoeld me en ik wil het ook niet meer.

  • Goede morgen Jessica,

   Wat naar dat te horen. Helaas zijn er altijd uitzonderingen op een algemene omschrijving. Ik hoop dat je snel een manier vindt om er niet meer overspoeld door te raken, waardoor je geen last meer van hebt.

 13. Ik vind de suggestie dat enthousiasme nodig is om gaven te ontwikkelen heel raar. Ego doet graag alsof idd, wil vreselijkgraag paranormaal begaafd zijn. verder wil ik opmerken dat het niet gaat om paranormale gaven maar om je eigen spirituele ontwikkeling . je "paranormale gaven" zijn meestal bijverschijnselen van het naderen van hogere frequenties in jezelf. Verder zou ik onderbuik gevoelens totaal niet verbinden aan het hebben of kweken van "Para"bewustzijn. Het verhaal komt op mij ouderwets over. bijna 3e dimensie achtig.

  • Goede morgen Helena,

   Wat jammer om te horen dat het zo overkomt. Dat is natuurlijk niet mijn bedoeling. Volgens mij hebben we met name te maken met een verschil in definitie van verschillende woorden, want ik begrijp heel goed wat je bedoelt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in