Tweelingvlam: Hoe weet ik of ik mijn tweelingvlam heb gevonden?

Een tweelingvlam is letterlijk de andere helft van je ziel. Deze maakt je compleet, maar toch is iedere tweelingvlam afzonderlijk een complete ziel. Ze vormen een complete balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie. Wanneer je je tweelingvlam ontmoet, herken je die onmiddellijk. Wanneer tweelingvlammen samen incarneren is het samenkomen vaak chaotisch en gaat gepaard met stress, zowel fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. De tweelingvlam-relatie is heel erg intens. Tweelingvlammen komen samen als twee spiegels. Ze zijn hier om elkaars imperfecties te reflecteren en het ultieme doel van Tweelingvlammen is het wederom totaal samensmelten.

Tweelingvlammen, zoek de verschillen

Je tweelingvlam kan heel erg verschillen in dingen als leeftijd, achtergrond, geloof, ras en inkomen. Ze incarneren immers speciaal met de bedoeling om de ander te kunnen laten groeien. De band tussen deze twee is zo sterk, dat het voelt als thuiskomen. Een tweelingvlam is op iedere niveau tot de aangetrokken en spiritueel ben je één. Deze wetenschap helpt hen om de vele obstakels te overwinnen. Obstakels die meestal zijn ontstaan door pre-conditionering, geloof of persoonlijkheid.

Naarmate de tweelingvlammen meer in balans komen en ze meer duidelijkheid krijgen over welke rol ze hier op aarde moeten spelen, groeien ze spiritueel veel sneller dan wanneer ze alleen waren geweest. Vaak bezit de éne tweelingvlam een gave die de ander niet heeft. Ze zijn heel erg gevoelig voor elkaars energiestromen en spanningen. Als ze niet samen zijn functioneren ze op een lager niveau. Samen zijn ze gebalanceerd en meer van wie ze zijn,  omdat ze zich in elkaars energieveld bevinden.

Tot nog niet zo heel lang geleden incarneerden tweelingvlammen meestal niet tegelijk. Ze gingen dan om de beurt, waarbij ze elkaar steunden tijdens de diverse levens. Nu echter, incarneren tweelingvlammen in grote aantallen tegelijk, met het speciale doel om de wereld vooruit te helpen in de bijzondere tijden die gaan komen. Ook soul mate verbintenissen kunnen heel krachtig, vertrouwd en sterk zijn.Leven vanuit compassie is een uitdaging

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Hoe weet je nu of je je ultieme partner hebt gevonden?

1) Je had dromen of visioenen van deze persoon en/of je energetische relatie, voordat je deze voor het eerst ontmoette.

2) Het ontmoeten van deze partner voelde aan als “thuiskomen” bij een vertrouwde lang verloren energie. Na deze ontmoeting waren er “herinneringen” over andere tijden en plaatsen met die persoon.

3) Jouw tweelingvlam spiegelt je eigen knelpunten, bezorgheden en onbalans, maar jullie completeren elkaar’s vaardigheden, talenten en capaciteiten. Jullie zijn de ultieme belichaming van ying/yang.

4) Tenminste één van de twee partners heeft een hogere frequentie, misschien een First WaverIndigo en/of Kristal of is genetisch aan één van deze gerelateerd.

5) Jullie kunnen verschillen in leeftijd, wel of niet van hetzelfde geslacht zijn, totaal verschillende achtergronden hebben, tegengestelde religies of culturen hebben, maar je voelt een ongelooflijke eenheid en “één zijn” met je partner.

6) Je voelt elkaar’s symptomen, ziektes en emoties, zelfs wanneer je niet samen bent of direct communiceert.

7) Je functioneert slechter of minder optimaal wanneer je gescheiden bent van je tweelingvlam. Het doet fysiek en geestelijk pijn wanneer je niet samen bent.

8) Als je bij je partner bent en de relatie is in balans, dan wordt je sterker en krachtiger dan je ooit geweest bent. Je voelt je verbonden in een missie of roeping om anderen of de wereld te dienen.

9) Je onvoorwaardelijke liefde voor je partner is uniek. Waarschijnlijk heeft je partner een bepaalde gewoonte, eigenschap of “bagage”, die in iedere andere relatie fataal zou zijn. Maar, jij kijkt daar overheen of werkt er samen met je partner aan en lost het op, ongeacht wat daar voor nodig is.

10) Je ontmoette je tweelingvlam toen één van jullie een andere relatie had of op een andere manier “niet beschikbaar” was. Hoogstwaarschijnlijk ontmoetten jullie elkaar op een moment dat je dit het minst verwacht zou hebben.

11) Of jij, of je partner, was bang voor de kracht van deze tweelingvlamrelatie en is er van weggelopen vanwege het overweldigende gevoel of het gevoel kwetsbaar te zijn. Soms kan het jaren duren voordat jullie beiden bereid zijn om eindelijk alles te geven aan deze relatie.relatie-empathisch

12) De partner die wegliep van de relatie zal uiteindelijk “wakker worden” en de betekenis begrijpen. Zijn of haar ‘a-ha’-moment komt dan vaak als resultaat van een verlies, ziekte of een andere persoonlijke ramp. Hij of zij zal dan eindelijk aanvaarden dat er geen andere persoon of andere prioriteit belangrijker is dan de tweelingvlampartner.

13) Het maakt niet uit hoe vaak jullie uit elkaar gaan, er schijnen krachten aan het werk te zijn die jullie weer samenbrengen. Jullie zien de tekenen en geheugensteuntjes van andere tweelingverbintenissen, waardoor jullie ook weer bij elkaar komen

14) Jullie relatie wordt gekenmerkt door buitengewone hoogte- en dieptepunten, inclusief passie en pijn zoals je waarschijnlijk in je leven nog niet gevoeld zult hebben.

15) In een poging om te harmoniseren, karma te verwerken en elkaar te balanceren, weten jullie bij elkaar precies op de goede knoppen te drukken, waardoor je elkaars grenzen test zoals nog nooit iemand dat heeft gedaan.

16) Vrienden, familieleden en andere bekenden begrijpen vaak niets van de tweelingvlam-drama’s en proberen alsmaar om je in de richting van iemand of iets anders te duwen, wat logischer en “op papier” beter voor je lijkt.

17) De groei die je meemaakt, de lessen die je leert, en de persoon die je wordt door de tweelingvlamrelatie zijn belangrijker, gebeuren sneller en zijn veel krachtiger dan iedere andere ervaring of groeiperiode in je leven.

18) Je beseft dat je vorige soulmates of andere relaties je hebben voorbereid op die met je tweelingvlam. Het kan zelfs zijn dat je tweelingvlam een aantal ongewone eigenschappen of bijzondere kwaliteiten heeft die ook voorkwamen bij eerdere soul mates.

19) Het voelt alsof je je leven lang op deze persoon hebt gewacht. Als je terugkijkt op je leven, zie je ziekte, gesaboteerde relaties of andere situaties die zich manifesteerden omdat je nog steeds wachtte en zocht naar die “ene”.

20) Zelfs als je ontzettend moe bent van het 3D-bestaan hier op aarde; je zult helen, ontwikkelen, rijper worden en doorgaan met leven, alleen maar om bij je tweelingvlam te kunnen blijven.stoppen met oordelen en leven vanuit het hart

21) Je bent een oude ziel en dit is je laatste menselijke ervaring.

22) Hoe meer tijd jij en je partner samen doorbrengen, des te sneller en vollediger zullen jullie een hoger bewustzijn krijgen.

23) Heel diep van binnen weet je dat je tweelingvlam je lot is, niet alleen in dit leven, maar ook als je ascendeert en terug gaat naar huis en dus voor eeuwig samenzijn.

Bekijk het boek Tweelingzielen: vind je ware spirituele partner

Bewaar voor later op Pinterest:

Tweelingvlam: Hoe weet ik of ik mijn tweelingvlam heb gevonden?Tweelingvlam: Hoe weet ik of ik mijn tweelingvlam heb gevonden?

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

43 REACTIES

 1. Hoeveel tweelingzielen kan je hebben? Want ik herken dit verhaal wel met meerdere relaties die ik gehad heb.
  Ergens klinkt het allemaal logisch maar ergens ook vergezocht allemaal en hoe weten we dit allemaal zo zeker?? Dat het zo werkt?

  En zou er ook zoiets kunnen bestaan als een drielingvlam??

 2. Vorig jaar is mijn tweelingvlam overleden en hij heeft mij wakker gemaakt. Ik heb hem uiteindelijk pas leren kennen nadat hij overleden was. Zo jammer! Maar ja, we mochten deze keer niet samen komen. We hadden nl. samen een project op Aarde afgesproken en daar gaan we nu mee aan de slag (moest eerst nog een opleiding volgen). Omdat ik in veel leven al paranormale zaken heb gedaan is mijn ontwikkeling als een sneltrein gegaan. We zijn nu de verbinding tussen hemel en aarde. Ik heb nu alleen vernomen dat ik nog een tweelingziel of -vlam schijn te hebben die nog op Aarde is. Kan iemand mij vertellen hoe dit in elkaar zit. Ik kan daar heel weinig over vinden….. Alvast bedankt!

 3. Wat mij altijd opvalt is dat totaal disfunctionele relaties mooier gemaakt worden, vaak door de vrouw, onder het mom van; het is mijn tweelingziel.
  Ik geloof zelf dat een goede relatie soepel dient te verlopen, vol liefde en geen strijd. En dat is pas je echte tweelingziel als je die vind.

 4. Wat ik me afvraag is hoe weet je dan of het je tweelingvlam is of niet dood gewoon een pure narcist? Door het aantrekken en afstoten, dubbelgevoelens haten en houden van , jaloezie, ruzies , mentaal en fysiek en toch niet zonder elkaar kunnen. Als het goed gaat, gaat het echt goed en als het fout gaat , gaat het ook echt fout . Als ik dan zou weten dat het m'n zielsverwant is zou ik d'r nog moeite voor willen doen maar als het een narcist is zou ik d'r mee stoppen…

  • Hoi Jessica, precies dezelfde ervaring hier… in mijn ogen ook een man met narcistise trekken en Asperger. OOK AL VOELDE IK DIT BOVENSTAANDE ALLEMAAL ZO, daar valt niet mee te leven omdat er totaal geen EIGEN inzichten zijn bij deze mensen.

  • wow.. wat je schrijft is zo herkenbaar.. Ook ik heb die twijfel, narcist of tweelingziel..
   Hoe is het inmiddels nu met je? Gezien je reactie van vorig jaar is?
   Ben benieuwd naar je verhaal…

 5. Mooi artikel en heel veel herkenning. Vorige week is mijn 'relatie' stuk gelopen omdat ze het te benauwd kreeg en te veel met Zichzelf werd geconfronteerd, ik was haar spiegel. Op dit moment doorgaat ze ook een rot periode en idd elk andere partner zou al uit zichzelf weg gegaan zijn. Vanaf dag 1 hadden we al het gevoel dat we elkaar al heel lang kende en waren echt jing yang waren samen echt compleet. Heb het gevoel dat het lot ons ooit weer samen brengt ook al lijkt het nu hopeloos..

 6. Mooi stuk, maar 1 ding; in het begin schrijf je "toch is iedere tweelingziel afzonderlijk een complete ziel", dat is niet correct. Je bent een incomplete ziel en zal door de eeuwen heen, in al je incarnaties op zoek gaan naar je wederhelft. Je bent niet compleet zonder die ander, het is een queeste om elkaar te vinden, een heilige opdracht.

 7. Ik kwam reeds twee maal iemand tegen waarbij ik telkens het gevoel had van thuiskomen, dat ik mijn soulmate eindelijk gevonden had. Voor een tijdje loopt het dan fantastisch, na een tijdje komen er spanningen. In beide gevallen werd het niets. Ik heb wel een sterke persoonlijkheid en voel mij sterk aangetrokken door mannen waarvoor ik "spontaan" wil toegeven.
  Wat kan ik de volgende keer dat dit mij overkomt "anders" dozen, zodat het wel lukt?

 8. Ik herken t enorm.
  Ik ben 14 jaar getrouwd en hebben een kind van 12. Mijn huwelijk is niet goed beter gezegd slecht
  7 maanden geleden ontmoete ik mijn soulmate had eerder nooit van een soulmate gehoord.Eerste x dat we elkaar zagen voelde ik iets bijzonders kan het niet beschrijven. We kunnen ons zelf zijn we hebben een heerlijk warm gevoel en hebben enorm rust. Voel echte onvoorwaardelijke liefde we staan voor elkaar altijd klaar. We willen dagelijks bij elkaar zijn als we elkaar niet zien doet enorm veel pijn. Echt ondraaglijke pijn. Als we bij elkaar zijn zeggen we vaak niks met de mond maar praten met ons hart. Ik heb een ander geloof ander cultuur maar dat is zeker geen probleem tussen ons we snappen en begrijpen elkaar heel goed.

  Ik wist altijd dat er zo'n liefde bestond maar had nooit gedacht dat het mij zou overkomen. Zij is zo lief zo begripvol ze wil niet dat ik voor haar kies omdat mijn kind klein is en daarom ouders nodig heeft.
  Ze wil er niet tussen zitten.
  We nemen afstand van elkaar maar dat doet zo veel pijn en komen we weer samen. Ik wil scheiden van mijn vrouw om voor mijn soulmate te kiezen.

  Droom over haar we zijn heel gelukkig in mijn droom.
  k heb het sterk gevoel als we samen zijn dat we alles kunnen overwinnen.
  Geloof cultuur kinderen maakt niet wij komen daar wel uit. Twijfel nergens over ik wil 100% voor Mijn soulmate gaan.

 9. Ik herken t enorm.
  Ik ben 14 jaar getrouwd en hebben een kind van 12. Mijn huwelijk is niet goed beter gezegd slecht
  7 maanden geleden ontmoete ik mijn soulmate had eerder nooit van een soulmate gehoord.Eerste x dat we elkaar zagen voelde ik iets bijzonders kan het niet beschrijven. We kunnen ons zelf zijn we hebben een heerlijk warm gevoel en hebben enorm rust. Voel echte onvoorwaardelijke liefde we staan voor elkaar altijd klaar. We willen dagelijks bij elkaar zijn als we elkaar niet zien doet enorm veel pijn. Echt ondraaglijke pijn. Als we bij elkaar zijn zeggen we vaak niks met de mond maar praten met ons hart. Ik heb een ander geloof ander cultuur maar dat is zeker geen probleem tussen ons we snappen en begrijpen elkaar heel goed.

  Ik wist altijd dat er zo'n liefde bestond maar had nooit gedacht dat het mij zou overkomen. Zij is zo lief zo begripvol ze wil niet dat ik voor haar kies omdat mijn kind klein is en daarom ouders nodig heeft.
  Ze wil er niet tussen zitten.
  We nemen afstand van elkaar maar dat doet zo veel pijn en komen we weer samen. Ik wil scheiden van mijn vrouw om voor mijn soulmate te kiezen.

  Droom over haar we zijn heel gelukkig in mijn droom.
  k heb het sterk gevoel als we samen zijn dat we alles kunnen overwinnen.
  Geloof cultuur kinderen maakt niet wij komen daar wel uit. Twijfel nergens over ik wil 100% voor Mijn soulmate gaan.

  Ze wil geen contact meer ze wil niet dat ik alles achter laat voor haar. We kennen elkaar maar 7 maanden maar het gevoel is dat we elkaar al jaren kennen.
  Ik mis haar heb enorm veel pijn ik huil dagelijks van verdriet wil samen zijn met haar.

 10. Heb hierover een vraag, kan het dat je iemand al 8 jaar kent en dat je al een korte relatie gehad hebt die plots gedaan was en dat je nu nog maar weet dat ze je tweelingziel is ? Want onze band beschrijft alles wat je hier schrijft. Soms horen we elkaar een jaar niet maar telkens krijgen we weer contact op de een of andere manier onze relatie was kort maar was altyd intens. Telkens als we elkaar terug zien verstaan we elkaar en vervelen we ons nooit. Ik voel me ook wel altyd aangetrokken tot haar. en kan het ik ben radicaal tegen sigaretten enzo maar soms heb ik de drang om te roken niet dat ik dat zal doen maar kan het dat ik dit overneem van haar ? En ook telkens als we elkaar zien mag niemand het weten omdat er altyd iemand van ons in een relatie was. Nu hebben we geen relatie meer en zien we elkaar wat meer maar ik weet niet als zij al klaar is voor dit gevoel. We hebben wel beiden een peroiode van eenzaamheid en stress achter ons en ik voelde steeds dat er iemand op komst was voor mij en voelde haar ook aan als ze bv stress ofzo had.

 11. ja , voel hem heel dichtbij iedere dag , en loslaten daar doe ik zelfs geen moeite voor, want is onmogelijk.
  Ondertussen ga ik mn levenverder inliefde

 12. Prachtig!
  Mijn twz is 8m weg, en nu in andere relatie.
  Ben gegroeid, mezelf tenvolle aanvaarden en lefhebben ,
  Ben zoveel dichter bij mezelf gekomen en weet dat we hetzelfde doel dienen.
  Het was zwaar, diep en pijnlijk het afscheuren.
  Niemand kan zn plaats innemen en hoop dat het dit leven is dat we terug samenzijn:)en liefst nu of morgen:)
  ik geloof erin

 13. Bedankt voor dit mooi geschreven artikel.

  Vorig jaar heb ik mijn tweelingziel ontmoet en we zijn 3 weken samen geweest. Sindsdien is het aantrekken en afstoten… het is zo pijnlijk maar ook zo mooi hoe het universum werkt. Als ik echt diep in de put zit( de dag dat mijn oma overleed bvb) of ik ben heel ziek en heb pijn ..krijg ik altijd onverwachts een smsje van hem…Is alles ok? Hij voelt me. De verbinding is heel sterk en het verwondert me telkens weer.
  Ik heb vertrouwen dat we ooit samen zullen smelten, dankzij dit soort artikelen.

  Angel.

 14. Dat ervaren wij ook zo Robert. In het begin hemels maar daarna heel veel pittige levenslessen.
  Flink groeien en daarna een zuivere, stabiele basis.

 15. Dit artikel komt denk ik meer in de richting dan andere stukken die ik heb gelezen.

  Het was voor ons in het begin wel hemels, daarna deden onze levenslessen z’n intrede en gingen we een pittige tijd tegemoet, waar het hemelse er toen wel van af was.
  Denk dus niet dat het per se direct duidelijk is dat je je tweelingziel tegen bent gekomen en het altijd “in de gloria” zal zijn. Wij zijn nu een eindje verder in het proces en hebben ook nog onze twijfels gehad. Naarmate dat je aan de slag gaat met jezelf zal het steeds duidelijker worden. Nu is onze basis solide, en groeiende.

  Ik las ergens iets over het bidden/verzoeken voor het ontmoeten van tweelingziel/vlam. Je mag er vanuit gaan dat je ontmoeting dit leven met je tweelingziel allesbehalve toeval is, dat is zo bedoeld.

  Dit punt :
  7) Je functioneert slechter of minder optimaal wanneer je gescheiden bent van je tweelingvlam. Het doet fysiek en geestelijk pijn wanneer je niet samen bent.

  In onze situatie was het zo dat wij afhankelijkheden op zielsnivo met elkaar hebben gesmeed… ten einde de omslag te kunnen maken van afhankelijke liefde naar zuivere liefde. Dat is uiteindelijk ook het doel van dat samensmelten : volmaakte liefde, heling in liefde.

  Hartelijke groet, Robert

  • @Robert,

   Dat ervaren wij ook zo Robert. In het begin hemels maar daarna heel veel pittige levenslessen.
   Flink groeien en daarna een zuivere, stabiele basis.

 16. Dit overkwam mij begin 2012. Geheel onverwachts kwam deze persoon in mijn leven. Ik ben echter getrouwd met een geweldige man. Maar ik zal je een ding vertellen. Deze magnetische kracht kan niets weerhouden. Na maanden van kwelling om niet toe te geven aan deze liefde zijn we toch samengesmolten (als ik dat even zo mag benamen) Het was een hevige periode van verliefdheid. Toen gebeurde het! Ik raakte in paniek. Wist niet wat me overkwam. Mijn hele lichaam begon te trillen en het leek alsof mijn hart uit mijn lichaam wilde springen. Ik begon te bidden om kracht en vergeving omdat ik niet begreep. En toen deed ik iets wat ik nog nooit had gedaan (maar wel in huis had) Ik greep in mijn boekenkast naar een pakje engelenkaarten. Ik kreeg een ingeving om de kaart van de Aartsengel Rafael uit het dek te halen. Ik las het en volgde instructies uit het bijhorend boekje. Wat gebeurde er….Dat gevoel stroomde als water uit mijn lijf. Ik kreeg verder een ingeving om de kaarten te leggen en de boodschap die ik kreeg was dat van een ontwakingsproces waar ik nu ook midden in sta. Zie deze mooie ziel die ik ben tegengekomen had niets te maken met liefde of romantiek hoewel ik onvoorwaardelijk van hem hou. Hij kwam in mijn leven om mij wakker te schudden. Het gevoel dat ik in mijn borstkas voelde was het activeren van mijn hartchakra. Ik heb geen angst meer omdat ik weet dat we energetisch aan elkaar verbonden. We hebben een missie samen. Ik ben wat eerder aan het ontwakingsprocess begonnen. Maar nu is ook hij aan het transformeren. Dit moeten we individueel doen. Wanneer hij zover is kunnen we harmoniseren. Tot die tijd ga ik door met licht stralen. Ga niet op jouw tweelingvlam zitten wachten. Je stelt alleen maar de ascentie uit.

  • Bedankt voor dit mooie artikel..

   Dit is mij idd ook overkomen…vandaag bijna een jaar geleden.
   Het heftige is, dat ik een paar jaar geleden een droom had..waarin hij aan mij werd voorgesteld. De energie die ik voel als wij in elkaars buurt zijn en de kracht ( alsof je alles aan kan ) zoveel liefde zo mooi zo intens.We zijn niet samengesmolten. Ik zit in een stabile vaste relatie met een geweldige man en we samen twee prachtige kinderen. Hij is singel en op zoek naar een leven dat ik hem niet kan bieden. Toch droom ik vaak over hem en we hebben ook veel contact. Ik weet hoe hij zich voelt, ook als we niet bij elkaar zijn. Heb altijd sterk het gevoel alles met hem te moeten en willen delen. Het is mij overkomen, dacht dat het vanzelf over zou gaan. Maar het lijkt eerder sterker te worden en het laat mij niet meer los. Ik voel schuldgevoel tegenover mijn partner en kinderen. Ik weet dat we met ik elkaar verbonden zijn. Maar of het de bedoeling is om alles op te geven en voor hem/ons te gaan ?? Als onze band echt zo sterk is als ik op dit moment ervaar, dan komen we uiteindelijk toch wel samen. Nu ben ik hem vooral dankbaar voor onze vriendschap.

 17. Dit is thuiskomen. ik kan dit bericht alleen nog niet delen met mijn tweelingvlam. ze zou wegrennen ben ik bang. Karma zal zijn werk doen en ik zal geduldig moeten zijn…

 18. Mooi maar gevaarlijk,

  het geeft ons weer een reden om te wachten op die prins of prinses op het witte paard om onze leegtes weer te vullen. Zelf heb ik de gedachtes los kunnen laten ook al heb ik deze ontmoetingen gehad, maar elke keer als je er nog op deze manier naar kijkt vlucht je weer weg voor jezelf.

  Het is voor mijn gevoel de bedoeling om zelf heel te worden, er is maar een weg en dat is zelf liefde en dat leer je al-leen..

 19. Dit is precies wat je overkomt.
  Het is zo heftig dat je absoluut niet twijfelt aan deze beschrijving.
  Het overkomt je totaal onverwacht. Maar je weet het meteen: dit is iets heel bijzonders!
  Het is zo heftig en confronterend dat het soms heel moeilijk is. Vooral omdat 1 van de 2 op spiritueel bewustzijn nog iets meer te ervaren heeft. Maar geef niet op! Uiteindelijk groei je beiden steeds verder tot je steeds meer in balans komt, op gelijkwaardig niveau voor beiden.
  Je ego vindt het soms moeilijk om dingen te accepteren, maar je ziel voelt alleen maar intense liefde. Het liefdesgevoel is zo sterk dat je soms niet weet hoe je dit moet verklaren. Het is niet in woorden uit te drukken. Je wilt IN diegene kruipen om samen te smelten. Je weet: pas na dit leven zullen wij écht samen kunnen zijn op alle niveaus.
  Deze ervaring valt bijna niet uit te leggen als je het niet zelf hebt meegemaakt.
  Het is iets wat je voelt. Woorden schieten tekort.

  • het valt inderdaad niet in woorden uit te leggen ..mij overkwam dit 18 jaar geleden..en we waren allebei niet vrij,nu na al die jaren zijn we nog steeds niet samen.
   Het gaat nooit meer over dit gevoel.Ik heb ermee leren leven maar ik weet dat die ene voor mij de ware is en alle andere liefdesrelaties vallen hierbij in het niet.en niet omdat ze niks betekent hebben maar omdat deze liefde de hoogste is van allen …het overkomt je inderdaad als je het helemaal niet verwacht..vreselijk verwarrend en in eerste instantie ontkennend,maar dat mag niet baten.je weet dat het voor eewig is omdat je iets ervaart wat je nog nooit had ervaren,zo echt en puur.Door deze liefde;alleen het gevoel heb ik alles overleefd wat er in die tussentijd is gebeurd..wat anders nog maar de vraag zou zijn geweest.het duurde zeker 10 jaar voor het enigzins kon loslaten..maar eigenlijk is dat nooit helemaal gelukt.Je hebt hierin geen keus,ook al weet je dat jou wederhelft er niet voor open staat..het is een feit waar geen kruid tegen gewassen is.En wat je ook bedenkt of jezelf voorhoud,het blijft altijd een open einde.

   • @wilma,
    Heftig Wilma als het niet wederzijds is. Ik zou bijna denken: hoe kan het dat een ander dit niet net zo ervaart? Het is zo intens.
    Natuurlijk spelen er soms dingen mee zoals huidige relaties. En soms is het ook niet nodig om een liefdesrelatie aan te gaan. Hoewel voor ons juist de seksuele samensmelting zo belangrijk is. Dan kunnen de energieën samenvloeien!

  • @Jurel, Perfect uitgelegd, het is heel moeilijk om het uit te leggen tegen andere mensen. Het is precies dat je hart eindelijk open komt. Gewoon het beste gevoel ooit. Dat wilt niet zeggen dat het simpel is er zijn ook moeilijke en zeer emotionele tijden, met het samen komen van je tweelingziel. Je word gewoon eigenlijk geconfronteerd met je Ego omdat je elkaar spiegelt, en daar moet je eerst door heen. Maar het is het allemaal waard.

   • @famke,
    Precies. Vroeger begreep ik heel goed wat ‘soulmates’ waren. Ik ontmoette er regelmatig 1.
    Maar de dag dat ik onverwachts maar precies volgens deze beschrijving mijn tweelingziel ontmoette, schudde mijn wereld op zijn grondvesten.
    We waren niet uit op een relatie maar dit gevoel (de bliksem sloeg in) was zo heftig dat we zeker wisten: Woh, ik ken jou al eeuwen!
    Uren, dagen hebben we aan 1 stuk door gepraat. Alsof we alles aan elkaar moesten vertellen omdat de ander er niet bij was geweest. Het was niet te stoppen, niet tegen te houden, door niemand. Ook onszelf niet haha. Ik vond het zelfs wat beangstigend.. dit kon toch niet waar zijn?! Zo perfect, zo volmaakt.
    We werden verliefd. Bijna 2 jaar was het gevoel zo heftig dat we elkaar niet eens in de ogen konden kijken. Ogen, de vensters van de ziel.
    Natuurlijk normaliseert de relatie daarna maar nog altijd ben ik oprecht verliefd en voel ik een intense liefde die zo groot is.. ik noem het vaak onmenselijk. Deze liefde en energie is niet van hier. Degenen die het ook meegemaakt hebben zullen me begrijpen.
    Tegelijkertijd maakt het het ook moeilijk. Je kunt je heel kwetsbaar voelen en voor sommigen zijn de confrontaties erg zwaar.
    Het is wat je zegt, je wordt geconfronteerd met je eigen ego.
    Tijdens een woordenwisseling kun je soms ook echt elkaar aankijken en realiseren: huh ik verwijt jou van iets wat ik zelf ook precies zo heb!
    Je bent tegelijkertijd zo verschillend terwijl je ook zoveel gemeen hebt.
    Wij zijn inmiddels jaren getrouwd en hebben een kind. Kun je je voorstellen wat voor kind er uit zo’n heftige energie samensmelting voortkomt?! 🙂

   • @Robert,

    Hoi Robert,

    Ik heb je reacties gelezen. Interessant.
    Ik ervaar het ook zo. Ik merk overigens wel dat sommigen, voor mijn gevoel, een soulmate herkenning aanzien voor een tweelingziel herkenning. Naar mijn ervaring zijn dit echt 2 verschillende dingen!
    Ik ben benieuwd hoe je aan de 13 energie niveaus komt?
    Ik ervaar het ook zo dat we telkens verder samensmelten. Maar ik voel altijd een laatste stukje waarbij ik denk: ik wil nog dieper! Maar dat lukt me niet helemaal omdat het op energetisch niveau is. Snap je wat ik bedoel?
    Misschien komt dat omdat we, hopelijk, nog vele jaren te gaan hebben 😀 !
    Ik ervaar ook die steeds intensere liefde in mijzelf. Ik sta ervan te kijken soms! Het is heerlijk.
    Wij zijn ook voornemens om bij elkaar te blijven. De tijd zal leren of dit ook lukt. Want dat een tweelingziel relatie erg heftig is, dat is zeker :-).

    • Hallo Jurel,

     Mijn kennis is beperkt wat betreft al die termen, maar ik dacht dat soulmates elkaar helpen omdat ze dezelfde soort lessen hebben. Da’s sowieso anders dan tweelingzielen.

     Ikzelf ben nog niet samengesmolten met mijn tweelingzielpartner, maar de 2 begeleiders die ons begeleiden naar de weg naar ‘huis’ wel. Die hebben op de eerste plaats de weg naar ‘huis’ gevonden, maar ook de weg van samensmelten.

     Je kunt maximaal 13 energielichamen actief hebben, gekoppeld aan 3D (fysiek) t/m 16D. In je volwassen leven heb je ‘normaal’ gesproken 3 energielichamen actief : fysiek lichaam (3D), emotioneel lichaam (4D) en mentaal lichaam (5D). Daar zitten diverse levenslessen in gestopt in de vorm van energetische blokkades (bijvoorbeeld oordelen over jezelf). Het activeren en ontvouwen van de rest is onderdeel van het transformatieproces, de weg weer terug naar huis. Je komt immers van huis, dat wil zeggen : jouw bron.

     Samensmelten doe je op energetisch niveau : jouw 13 energielichamen vloeien samen met die van je tweelinghelft. Om dit mogelijk te maken heb je steun van ‘boven’ nodig, en zul je inwijdingen ontvangen. Verder zul je elkaars gevoelens gaan doorleven, als gevolg van elkaars levenslessen. Het is allemaal onderdeel van het proces.

     Dus het kan een heel eind verder en dieper ja! 🙂

     Groetjes Robert

 20. Prachtartikel in tegenstelling tot die van gisteren!
  Het is bijzonder het gevoel wat je overhoud na het lezen,of het resoneert en dat is met deze volledig,bedankt voor het posten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in