Hoe werk je zuiver samen met kristallen om je wensen waar te maken

Kristallen zijn er in alle vormen, kleuren en maten. Ieder kristal heeft daardoor z’n eigen kwaliteiten en eigenschappen die je mag inzetten voor healing en persoonlijke groei.
De kristallen zijn namelijk met een reden vanuit de aarde ‘naar boven’, naar ons toegekomen. Toch heerst er onder kristalwerkers nog de vraag of dat wel mag: kristalkracht inzetten voor je eigen ‘voordeel’. Hoe blijft je kristalwerk zuiver, maar kun je toch je intenties neerzetten? In dit blog geef ik je een aantal tips, waardoor je precies weet hoe je met een kristal mag en kan werken om iets te bereiken: zuiver samenwerken met kristallen in 5 stappen.

Voor veel mensen voelt het als een soort misbruik wanneer ze vanuit hun ego vragen om hulp. Een citrien bijvoorbeeld is een kristal met één van de hoogste trillingfrequenties, die je helpt te voelen dat het universum je graag overvloed en geluk schenkt. Citrien maakt je er ook van bewust dat je verbonden bent met het geheel en het voedt je met warmte en gouden energie. Een citrien neerzetten puur om geld aan te trekken, is zo’n opdracht aan het kristal vanuit je ego. Je snapt natuurlijk dat het zo niet werkt, maar zo wordt er nog wel eens over geschreven. Wil je rijkdom aantrekken? Koop citrien!’ Het is mooi dat we ons er bewust van zijn dat energetisch werk bij onszelf begint en dat er geen kristal of ander middel is dat egowensen klakkeloos uitvoert.

Kristaltaal spreken

De oplossing is om jezelf eerst te verbinden met hogere trillingsfrequenties in jezelf voordat je een kristal oppakt om ermee te werken. Ik heb in mijn kristalwerk gemerkt dat egowensen als het ware langs het kristal afglijden omdat het kristal alleen hogere frequenties ‘verstaat’.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Omdat het kristal lagere frequenties niet verstaat en geen egowensen vervult, hoef je dus niet bang te zijn dat je een kristal verkeerd ‘programmeert’ of er misbruik van maakt. Het kristal gaat namelijk pas met jouw energie werken als je intenties of wensen zuiver zijn. En ja, dan mag je zeker ook vragen om een betere gezondheid, meer vertrouwen, meer lessen die je ontwikkeling ondersteunen! Programmeren is hierin een heel oud, maar bekend woord, dat we beter kunnen vervangen door ‘intenties kracht bij zetten door samenwerking met een kristal‘.

 


Hoe kristallen helpen

Ik geloof dat kristallen een bewustzijn hebben en dat ze bereid zijn ons te helpen in onze ontwikkeling. Dus als wij vanuit zuiverheid met hen samenwerken, zullen ze ons bijstaan door onze trillingsfrequenties te verhogen en specifieke lessen te leren. Heb je een kristal gevonden dat je wilt inzetten voor een specifiek doel? Het helpt om steeds terug te gaan naar je eigen zuiverheid. Stem je af op je hogere hart en de vragen die daar uit voort komen. Die zijn nooit gericht op persoonlijk gewin, maar op je hoogste goed en de beste uitkomst voor alle betrokkenen.

Ik vraag bijvoorbeeld aan mijn kristallen (en zeker mijn skulls) om meer lessen en kennis. Omdat ik zelf teacher ben en ik wat ik heb geleerd direct weer doorgeef aan anderen, ben ik continu in ontwikkeling. Om deze cyclus in stand te houden, heb ik het nodig de juiste leraren te vinden of toegang te krijgen tot die dimensies waar ik zelf spirituele kennis kan ophalen. Mijn kristallen vinden dat een prachtig doel om aan mee te werken! Ik heb bijvoorbeeld een humanoid skull, een drakenskull en een manifestatiekristal die mij heel precies helpen bij mijn ontwikkeling. ‘Voorwaarde’ is dat ik mijn kennis deel en de cyclus in stand houd. Dat lijkt makkelijk, maar ik vind het een hele uitdaging om alle lessen eerst helemaal zelf te verinnerlijken. Ik heb een rozenkwartsskull die me helpt te verzachten wanneer het pijnlijk of zwaar wordt en een tijgeroogdraak die me beschermt.

Je intenties wijden aan het hoogste goed

Misschien ben jij ook coach, trainer of teacher en herken je de vraag om bijstand in je (spirituele) ontwikkeling. Je vraag kan ook heel anders zijn en erom gaan meer (zelf)vertrouwen te voelen, intuïtiever te worden of juist jezelf helemaal neer te zetten. Niet alleen omdat je dat wilt, maar ook omdat je dan beter in staat bent te doen waarvoor je hier op aarde bent.

Wanneer jij weet vanuit welk hoger doel je kristalhulp nodig hebt, kun je dit aan je kristallen vragen. Om je te helpen de zuiverheid van je intenties neer te zetten, kun je nog eens extra je intenties uitspreken naar je kristal en er iets heel speciaals aan toevoegen! Het is een ‘wijding’ aan de hogere frequenties van het kristal en het energieveld dat ons allemaal omringt. Of noem het een vraag. Ik vraag dit: “Help me bij het werkelijkheid worden van mijn intenties zolang het klopt met het hoogste goed van allen. Laat het mooiste en beste waar worden!”


In 5 stappen zuiver samenwerken met de kracht van kristallen

  • Doe eerst je afstemming op je hogere frequenties, bijvoorbeeld door jezelf te gronden in licht.
  • Stem je af op je hogere hart en voel wat je ware hulpvragen zijn. Verwoord deze zo goed als je kunt.
  • Maak contact met een kristal en verbind je intenties aan dit kristal. Vraag het kristal met je samen te werken.
  • Wijd je intenties of je wensen aan het hoogste goed van allen. Vraag aan het verbindende energieveld om ons heen dat de uitkomst het beste zal zijn voor iedereen, ook voor jezelf.
  • Bedank jezelf, het kristal en het verbindende energieveld voor het gedane energiewerk.

Op deze manier, met de extra stap van het wijden van je intenties aan het hoogste goed, overstijg je alle egostukken. Je weet door deze werkwijze zeker dat je het kristal niet ‘programmeert’ vanuit je ego en lagere trillingsfrequenties. Voor veel kristalwerkers die zeker willen weten dat ze goed zijn voor het kristal, is dit een werkwijze die wèl past. Samenwerken vanuit de juiste intentie, brengt wel een prachtige energie op gang die wonderen brengt. Ik wens je mooi kristalwerk en mooie uitkomsten!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in