Hoe zet ik mezelf op de kaart? Je levensthema als gids

‘Hoe dan?’ Dat is de vraag die de meeste mensen stellen tijdens een energy reading. Of het nu gaat over hóe ze zichzelf als ondernemer op de kaart zetten. Of hóe ze hun hart openen. Of hóe ze meer geld kunnen verdienen. ‘Hoe geef ik vorm aan mijn levensthema?’ Dat is de one million dollar question.

Levensthema

Bij een energetisch consult komen de meeste mensen met een levensvraag, en op basis daarvan ontvouwt zich een verhaal. De volgende vraag die ze steevast stellen is: ‘En hoe doe ik dat dan, praktisch gezien?’ In mijn ervaring is het levensthema waarmee je stoeit, de katalysator voor een diepgaand transformatieproces. (Natuurlijk alleen áls je dat aangaat.) Maar laat ik beginnen met een aantal beelden die zich de afgelopen tijd tijdens sessies aandienden.

Overgave

‘Hoe verdien ik geld met mijn passie’, is de vraag van een coach. Er verschijnt een grottenstelsel in beeld. Ze heeft geen kaart, en er is niemand om haar de weg te wijzen. Het grottenstelsel staat voor een inwijding. In theorie weten we allemaal dat na de duisternis, aan het eind van de tunnel, licht verschijnt. Maar zij krijgt te horen: ‘Als je dat plaatje op je proces plakt, dan is het helemaal geen inwijding. Aan de basis van een initiatie ligt juist het gegeven dat je geen idee hebt óf en hóe je de grot zal uitkomen; wie er na die tunnel nog bij je is, en of je tocht überhaupt geld gaat opleveren. Het uitzicht blijft je onthouden, totdat je je overgeeft aan iets groter dan jij. En het vertrouwen dat het licht er inderdaad is, ontstaat pas nadat je dat zélf hebt ervaren.’

Hoe zet ik mezelf op de kaart? Je levensthema als gids

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Ervaren

‘Hoe open ik mijn hart’, wil een manager weten die dieper contact aan het maken is met zijn kern. Het antwoord dat daarop komt is: ‘Stap in ervaringen. Ervaringen waarvan je voelt dat je hart ervan gaat kloppen, en onbekende situaties die je doen beseffen: dit is wezenlijk. Daar moet ik bij zijn’. Daarnaast krijgt hij te horen: ‘Het antwoord vind je niet waar je altijd al hebt gekeken.’ En: ‘Je moet ruimte maken om uit te dijen. Het gebeurt evenmin in het harnas van hard werken.’

Niet weten

‘Hoe zet ik mijn bedrijf op de kaart’, vraagt een ondernemer die een productlijn op de markt brengt. Het beeld toont een schip dat de haven uitvaart. Het gebied waar het heeft gelegen is bekend; het is er veilig, het is overzichtelijk en duidelijk begrensd. Buiten de haven echter weet ze niet waar ze aan toe is; welke weersomstandigheden of risico’s ze zal treffen, en naar welke continenten ze onderweg is.

Verantwoordelijkheid

Het antwoord op je levensvraag vind je dus altijd buiten het gebied dat je al kent, in de ‘lege’ ruimte zogezegd. En daarbij heeft het alles te maken met het nemen van verantwoordelijkheid. Dat laatste doe je door je levensthema – of dat nu geld is, een relatie, het krijgen van een kind, of het vormgeven aan je passie – niet (alleen) het doel te laten zijn, maar bovenal de weg. Je doet het door die weg te lopen, stap voor stap. Ongeacht of je daar mensen mee verliest, zonder de moed op te geven, je te laten leiden door angst en zorgen, of door steeds opzij te kijken naar anderen.

Katalysator

Met andere woorden: je laat geld je gids zijn, als dat je levensthema is, bijna zonder de ‘dubbele agenda’ dat als je maar huiswerk doet, het vanzelf wel goed komt met je inkomsten. Je stapt in hartsverbindingen als daar je verlangen ligt, zonder bang te zijn dat je verzwolgen wordt in de relatie, weer in de steek gelaten, of de ander zult kwetsen. En als je je passie tot onderneming wilt maken, moet je gaan waar niemand je is voorgegaan. Het is jouw unieke pad, waar jij uitdrukking aan wilt geven. ‘Hoe?’ is namelijk altijd verbonden met ‘wie je in wezen bent’.

Hoe zet ik mezelf op de kaart? Je levensthema als gids

Toewijding

Het enige antwoord dat ik ken, en interessant vind, op de vraag ‘hoe dan?’ is ‘ontwikkel jezelf’. Ga op reis in je binnenwereld. En besef dat je niet afreist naar een all-inclusive waarbij je precies weet wanneer je arriveert en terugkomt, hoe het hotel eruit ziet, en wat je zult eten. Nee; je stapt op je zeilschip en vaart uit met onbekende bestemming. En de vraag die daarom steeds weer opspeelt bij levensthema’s is: ben je daartoe eigenlijk wel bereid? Wil je wel weg zonder luxe vervoer, organisator, reisschema of goretex uitrusting? Heb je die toewijding? Want denk je dat inwijdelingen in Egypte de slangen- of de leeuwenkuil in liepen, met de garantie dat ze er levend weer uitkwamen? Natuurlijk niet. Ze werden verscheurd als ze niet in hun midden bleven; in lijn met hun potentieel. Alleen als ze diep vertrouwden op de integriteit van de ziel, dan overstegen ze de angst, en werden ze zich bewust van hun onsterfelijkheid en dus goddelijkheid, en werd hun leven ook gespaard.

Hoe zet ik mezelf op de kaart? Je levensthema als gids

Investeren

Praktisch gezien betekent ‘ontwikkelen’ wat mij betreft: investeren in jezelf, mentoren opzoeken, energetische opleidingen volgen, ervaringen aangaan buiten je comfort zone, zoeken buiten paradigma’s en overtuigingen die algemeen worden aangehangen, en gebieden verkennen die je interesse hebben en waarvan je intuïtief aanvoelt dat ze je tot leven brengen, zelfs al zijn ze eigenlijk te spannend om te overwegen, en, tot slot, is het allemaal ook gewoon genade. Hetgeen je zo verlangt, kan je toevallen, maar ook niet. Een ‘beloning’ is er gewoonweg niet. En daar heb je niks over te zeggen of van te vinden.

Desalniettemin: als je dat allemaal doet, dan is de kans groot dat het leven je meeneemt, en optilt naar een hoogte waarvan je je voorheen niet kon voorstellen dat hij bestond. En erop vertrouwen dat het universum je wel zal brengen waar je zijn moet? Dat is echt te makkelijk. Het universum ben je namelijk zelf.

Leestip

Inwijding, priesteres in Egypte – Elisabeth Haich

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

  1. Vroeger zou mijn verstand dit soort omschrijvingen ‘te vaag’ gevonden hebben. Inmiddels ben ik erachter dat het bewegen naar die onbekende, onontgonnen grond van potentie inderdaad een weg is die voor het ego onmogelijk te begrijpen (of toe te laten) is. Een weg van steeds verfijnder leren voelen in plaats van logisch beredeneren. De weg loopt naar binnen (een innerlijk doel) en er is vertrouwen en overgave voor nodig.. iets waar mijn verstand nog steeds overheen blijft tetteren. “Kies toch voor veiligheid man! Ga terug naar wat je al kent!”

    • Ja, ik ook, daarom vraag ik mensen in sessies altijd van tevoren om te voelen hoe de informatie resoneert en er niet al teveel over na te denken, althans niet tijdens de reading zelf. Het benoemen en ‘aanraken’ opent nieuwe velden van bewustzijn en laat dat wat voorheen onkenbaar of onmogelijk was steeds verder indalen in het dagelijks bewustzijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in