licht lichaam licht verankerd

Als Lichtwerker kan het een hele uitdaging zijn: verankerd blijven in je Licht. Het is een hele kunst om Licht te zijn én te blijven, wat er om je heen ook gebeurt. Want echt, er gebeurt nogal wat om ons heen. En dat niet alleen, alles om ons heen heeft ook nog eens effect op wat we denken en hoe we ons voelen.

Als Lichtwerker worden we geraakt door de wereld om ons heen

Als mens ontkomen we er niet aan dat alles in de wereld ons raakt. Zeker als Lichtwerker. Want we zijn verbonden, met alles wat leeft. En het is ook de bedóeling dat we geraakt worden. Het is nodig dat we onze verbondenheid echt voelen. Maar! Het is in deze tijd níet langer de bedoeling dat we hierdoor ook volledig uit ons Licht worden gehaald.

En ik weet het, dat laatste is even wennen. Want de afgelopen eeuwen moesten we als Lichte ziel in een donkere wereld juist wel keer op keer ons Licht verbergen. Ons stralend Hart kon er eenvoudigweg niet openlijk zijn.

We moesten hier ook in donkere tijden zijn

Doen alsof we niet Licht en Liefdevol zijn, dat was tijdens de vorige donkere eeuwen voor de meeste Lichtwerkers best een dingetje. Want Licht is wie we zijn. En wie je werkelijk Bent, dat verander je niet zomaar eventjes omdat de wereld om je heen niet blij wordt van jouw Zijn.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

En als mens zou je denken: Dan sla ik als Lichtwerker die donkere tijden toch gewoon over? En kom ik opnieuw, als ik weer welkom ben?

Maar een ziel ziet dit anders. Als ziel sta je in dienst van het geHeel. En juist als Lichtwerkers moesten we in deze donkere tijden op aarde leven. Jij en ik. Om zo ons Licht met de wereld te delen. Want ook in tijden van duisternis is het belangrijk dat onze Lichtpuntjes als een soort anker op aarde kunnen zijn. Waardoor het Licht op aarde alleen maar weg lijkt – terwijl het nooit echt helemaal verdwenen is.

We zijn goed geworden in ‘doen alsof’

Dus, stel je voor… Het was belangrijk dat we op aarde waren, de afgelopen eeuwen. Maar tegelijkertijd zag het menselijk systeem ons liever gaan dan komen. En om (soms) te kunnen overleven moesten we ‘doen alsof’. Dit doen alsof we niet Licht zijn, had als mens het belangrijkste voordeel dat we konden overleven. Of in ieder geval zo lang mogelijk in leven konden blijven, voordat ons Licht door de machthebbers werd weggevaagd.

Daarnaast had het ook een heleboel nadelen. Uitdagingen, om het zo maar te noemen. Want wanneer we vanuit Liefde kijken is het gewoon een uitdaging, oftewel iets waardoor we groeien. Zoals harde tegenwind op de fiets een uitdaging is die ervoor zorgt dat je beenspieren steeds een beetje sterker worden.

Een groeimoment voor je ziel – pijnlijk als mens

Dankzij de uitdagingen op aarde, groeit je ziel. Maar als mens voelen een heel aantal van die groeimomenten gewoon ellendig. Zoals het zachtjes aan vergeten van je Licht. Waardoor je in wezen gewoon vergeet wie je werkelijk Bent.

Het lijkt zo dom. Hoe kan het? Hoe kan je nu vergeten wie je Bént! Terwijl het juist zo logisch is. Want wanneer het op aarde donker is, zijn ook de menselijke lichamen en de collectieve gedachtes en gevoelens niet-zo-Licht. Waardoor je zelfs als Lichte ziel alleen maar kunt incarneren als je toestemt met een lichaam dat minder Licht is dan eigenlijk bij je Lichte ziel past.

Jouw lichaam is minder Licht dan bij je ziel past

Misschien wil je dat nog even op je in laten werken. Jouw ziel is Licht. Een Lichtwerkersziel. En dat is wie je Bent. Maar het leven op aarde is al eeuwen niet zo Licht. Dus je moest het doen met een lichaam dat eigenlijk niet bij je ziel past. Een lichaam waarin jouw Licht maar nauwelijks past. Of zelfs bijna niet.

En dit had grote gevolgen. Want als jouw Licht nog maar nauwelijks in je lichaam kan zijn, kan jij als mens jouw Licht ook bijna niet meer voelen. Waardoor je jouw Licht nog wel aanvoelt, maar het is vluchtig. Het kost je moeite om bij je Licht te blijven, terwijl je intuïtief weet dat het niet zo moeilijk zou moeten zijn. Je weet dat je iets mist. En je voelt ook dat er iets niet klopt. Maar je komt er niet goed bij, wat dit iets precies is.

licht

Als eerste moet jouw lichaam weer Lichter worden

Als jij jouw Licht echt op aarde wilt verankeren, is het dus als eerste belangrijk dat jouw lichaam weer Lichter wordt. Zodat het Licht van je ziel ook weer in je lichaam past. Want gelukkig, in deze bijzondere tijd kan dit weer. De aarde is zich aan het ver-lichten en ook jij en ik als mens kunnen daardoor eindelijk weer Licht zijn.

Ja echt, het kan weer! Dit mag je best even op je in laten werken. Wat doet het met je wanneer je dit leest? Maakt het je blij en zie je de mogelijkheden? Of jaagt het je ook schrik aan omdat je gewoon niet weet hoe je dit moet doen?

Hoe zorg je ervoor dat je lichaam Lichter wordt?

Als ik eerlijk ben, klinkt het best ingewikkeld: ervoor zorgen dat je lichaam weer Lichter wordt. Terwijl het in wezen heel helder is. Iedere cel in je lichaam heeft namelijk jouw Licht in aanleg al in zich. Het moet vooral nog wakker worden gemaakt.

Jouw lichaam is dan ook als het ware gemaakt voor twee verschillende doeleinden: ten eerste om je Licht te verstoppen. En ten tweede om een Kanaal van Licht te zijn. Omdat jij in het eerste deel van je leven je Licht nog moest vergeten. En in het tweede deel de Lichtwerker mag zijn die jij vanuit je ziel kunt zijn.

Je mag weer in jouw Licht verankerd zijn

Om jezelf in jouw Licht te verankeren, is het dus bovenal belangrijk dat je jouw lichaam helpt om weer Lichter te zijn.

Dit kun je doen door nu de keuze te maken om weer Licht te zijn. Het klinkt voor de hand liggend, bijna te gemakkelijk. Maar echt, jouw intentie om Licht te zijn is essentieel. Want op dat moment kun je jouw tweede deel van de Blauwdruk van je ziel gaan openen: het tweede deel van je leven waarin je Licht bent.

Daarnaast is het belangrijk om jezelf voor eens en voor altijd toestemming te geven om je vanaf nu op het Licht te richten. Ook dit lijkt zo vanzelfsprekend. Maar juist voor Lichtwerkers ligt een gevoel van schuld op de loer, zodra hun Licht gaat stromen terwijl een groot deel van de wereld nog in het donker gehuld is.

Het ver-Lichten van je hart speelt een belangrijke rol

Je kunt daarbij ook je lichaam helpen om weer Lichter te zijn. Dit kun je doen door regelmatig (ook als je het moeilijk hebt) wat Licht naar je Hartcentrum te brengen. Jouw spirituele Hartcentrum wordt zo als het ware jouw spirituele Ankerpunt om keer op keer naar terug te gaan.

Want als jouw hart een ankerpunt van Licht kan zijn – wat er ook gebeurt – dan ver-Lichten jouw lichaam en jouw leven zich van binnenuit. En dit ver-Lichten gaat zoveel verschil voor je maken. Omdat het niet genoeg is te weten dat je Licht bent. Het is essentieel dat je het weer gaat voelen. Pas dan wordt het gemakkelijker om standvastig in je Licht te blijven, midden in de chaos van de wereld om je heen. Je wordt nog wel geraakt, maar niet meer uit jouw eigen veld geslagen.

PS. Zie je dat de wereld verandert en voel je aan alles dat jij hierin een prachtige spirituele taak hebt – maar het stroomt nog niet zoals je zou willen? Misschien ben je klaar voor de volgende stap en diepgaande transformatie?

Doe dan mee met de gratis training ‘ Lichtwerker in de Nieuwe Tijd’

  1. Lichtwerker zijn (met Lichtwerker-test)
  2. Vijfdimensionaal Bewustzijn en de Nieuwe Tijd
  3. Jouw Zielsmissie als Lichtwerker
  4. Jouw Zielsmissie opent een Nieuwe Toekomst

Vraag de gratis training hier aan

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

  1. Ik denk dat mijn dochter van 13 een lichtwerker is en een hele grote. Maar ze heeft nu anorexia ontwikkeld. Dit zal toch niets te maken hebben met wat je in het artikel hierboven schrijft. Dat ze lichter moet worden????

    • je hebt licht , zoals de zon, en je hebt gewicht
      Eetstoornissen komen vaak voort uit controle willen hebben. Stuk voor stuk hele gevoelige mensen, zo is mijn persoonlijke mening. Ben geen arts natuurlijk. Ik hoop dat je dochter liefdevol begeleid wordt . Veel sterkte!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in