DELEN
Tweeling ziel

in de serie artikelen met het thema zielsliefde/soulmates/tweelingzielen.

 • 11 Januari: ” Tweelingzielen”
 • op 14 januari  “zielsliefde
 • op 17 januari: “Mannelijke en Vrouwelijke Energie-over Tweelingzielen en zielemaatjes”

deze keer een artikel van Ans Corbee :

Hoge zelf = Tweelingziel

Er is veel geromantiseerd over tweelingzielen en daardoor zijn verwarringen door ontstaan. Boeken over tweelingzielen plaatsen het mooie dat IN onszelf zit, buiten ons. Onze eigen tweeling ziel is onze eigen innerlijke Hoge Zelf. Ieder Mens is een zelfstandig individu, met zijn eigen speciale DNA en persoonlijkheid en met een eigen zelfbewustzijn. Wij hebben geen tweeling ziel buiten onszelf nodig. De Mens was veel te veel naar buiten gericht en ook onbewust van de SQ spirituele waarheid. Er is een gezegde, twee zielen en 1 gedachten ‘zielen’ dit zijn Mensen die elkaar goed begrijpen en van dezelfde spirituele familie zijn. Dan zouden alle mensen die elkaar goed begrijpen tweelingzielen van elkaar moeten zijn? Dieren hebben een groepsziel. Zoek niet langer buiten jezelf, je eigen tweeling ziel is je eigen Hoge Zelf intelligentie. Geluk moet van binnen gevoeld worden, met je Energetisch zielenhart (niet je fysieke hart) blijft altijd bij je.Tweeling ziel

Ieder Mens heeft een inner zelf, dit zijn onze Hoge Zelf/Tweeling ZIEL en onze Geest en zielenhart en dit zijn onze eigen innerlijke Gidsen en Engelbewaarder. Een Mens is van binnen niet leeg, wij hebben dus krachtig ‘gereedschap’ in ons zelf zitten om zelfstandig te kunnen zijn. In ons eigen Hoge Zelf bewustzijn zit intelligentie, EIS die kennis uit je energetisch SQ verstand op, het zit in je, wij zijn er zelf baas over. Geloof en vertrouw weer in jezelf dit hebben wij nodig, anders kun je niets in je innerlijke zelf activeren. Bewust-worden betekent veranderingen, wordt weer een gelover, en vertrouw op je eigen innerlijke ZELF.
Wat wij dachten dat onze tweelingziel was, is ons zielenmaatje en die zijn geestelijk is spiritueel op elkaar afgestemd, want hun lichttrillingen ‘’moeten’’ wel hetzelfde zijn, anders herkennen ze elkaar niet. Weet onze eigen zielenhart herkent onze spirituele familie ook ons eigen zielenmaatje van lang geleden. Ieder individu moest eerst zelf geestelijk is spiritueel evolueren voordat zijn eigen ziel, zijn eigen zielenmaatje ook kan herkennen. Herkenning wordt gevoeld op zielsniveau, het zijn zielstrillingen die ons eigen zielenhart opvangt. Erkenning van twee zielenmaatjes is heel mooi, want het lijkt of ze nooit uit elkaar zijn geweest, dit komt door hun gezamenlijke lichttrillingen en herinneringen. Onze zielenhart herkent ook onze eigen spirituele familie trillingen. Herkenning begint dus altijd bij jezelf, dus verbindt je weer met je eigen inner zelf/hart/ziel dan wordt je eigen lichttrillingen ook door je eigen spirituele zielenmaatje en je spirituele familie opgevangen. Werken aan jezelf is dus nodig om je eigen zielenmaatje en ook je eigen spirituele familie van lang geleden te herkenen.

Sinds Ans Corbee met Reiki in contact is gekomen is haar hele leven positief veranderd. Met haar Reiki Inwijdingen helpt haar Gids + Engel = mijn hoge zelf bewustzijn ”Andréa” haar. Dit heeft haar een waardevolle betekenis gegeven waar ze dankbaar voor is, om zo anderen te kunnen helpen

haar informatieve site www.spiritualwisdom.nl

7 REACTIES

 1. nee je hogere zelf is helemaal niet je tweeling ziel!!!
  wanneer de ziel het duale universum binnengaat,deelt het zichzelf op en samen met het hogere zelf sticht het een fijnstoffelijke fam. De duale ziel is een deel van een wezen dat zich heeft opgesplitst en in meerdere delen uiteengevallen is.
  Dat betekent dat de oorspronkelijke gehele ziel, het oorspronkelijke totaal wezen dat in de oerbron is ontstaan 1 was-compleet was. Wanneer nu deze ziel zich in het universum van de dualiteit wil begeven, stuit hij op een doorgang waar de opsplitsing in snel tempo geschiedt.
  helemaal boven is eenheid, 1 zijn,daar waar zich de bron van alle bewustzijn bevindt. Daar is ook het soort bewustzijn dat ervoor kiest zich als mannelijk bewustzijn te manifesteren. Er zijn ook andere vormen van bewustzijn,zoals dierlijk bewustzijn,planeten bewustzijn en natuurbewustzijn. Je ziet dus dat er verschillende vormen van bewustzijn zijn. Een daarvan is het menselijk bewustzijn, een geestelijk bewustzijn dat graag wil ervaren hoe het is om individu te zijn.Wanneer nu dit bewustzijn naar beneden naar de sfeer van de dualiteit gaat, is er een plek waar dit bewustzijn als het ware openspringt. Dat betekent dat voorzien is dat op deze plek de splitsing plaatsvindt, dat dit totaalbewustzijn zich in kleinere stukjes opdeelt. het kan zich in twee,drie, vier,vijf,zes,zeven,acht en heel soms in negen stukken opdelen. Met andere woorden:het deelt zich ten minste door twee en ten hoogste door negen. In de dualiteit bestaat licht en schaduw, mannelijk en vrouwelijk, zwart en wit, dag en nacht- allemaal kenmerken van de dualiteit. Dit betekent dus voor het totaalbewustzijn dat het zich opsplitst in mannelijke en vrouwelijke delen. Het kan echter niet zomaar de dualiteit ingaan en zich zelfstandig opsplitsen.Daarvoor moet een uitnodiging voorhanden zijn. De uitnodiging wordt verstrekt door een totaalwezen die een ietwat andere ontwikkelingsweg heeft gekozen.
  Dit totaalwezen wordt het hogere zelf genoemd. Het hogere zelf is dus in staat om als totaalwezen, als androgyne persoonlijkheid de dualiteit in te gaan. En van dit wezen, dit hogere zelf krijg je dan een uitnodiging voor bewustzijn. Dit bewustzijn wil ondervinden hoe het is om mens te zijn en treedt binnen de dualiteit op voorwaarde dat het zich opdeelt. Of duidelijker geformuleerd:het deelt zich op in fijnstoffelijke mannelijke en vrouwelijke lichamen. Om deze fijnstoffelijke mannelijke en vrouwelijke lichamen te vormen , moet het bewustzijn door het hoger zelf worden uitgenodigd. In de dualiteit zijn polaire krachten:positief en negatief, met daartussen de neutraliteit die in dit geval door het hogere zelf wordt vertegenwoordigd. Het hogere zelf wil de zorg van het menselijk bewustzijn ondervinden en door middel van de uitnodiging neemt hij menselijk bewustzijn aan en vormt zo een gezin, dat veel lijkt bij ons op aarde. Een verschil is hierbij is wel dat het ouderaandeel, in dit geval het hoger zelf, een androgyne persoonlijkheid is. Wat dan ontstaat is een fijnstoffelijke gezin. Nu willen de kinderen van dit gezin graag de stoffelijkheid ervaren, wat betekent dat ze graag op aarde willen incarneren. Meestal is het zo dat een deel van deze kinderen op de aarde incarneert, in vaak verschillende dimensies, en dat het andere deel intussen uitrust in een fijnstoffelijke dimensie. Die kijken toe hoe hun broers en zussen op aarde leven, en samen met het hoger zelf beschermen ze hen waar op hun beurt ook weer van leren.
  Het hoger zelf bekommert zich om alle delen van zijn gezin, om diegene die thuis in een fijnstoffelijke dimensie zijn, maar ook om diegene die op aarde in verschillende tijdperken zijn geincarneerd. Je hebt dus in de sfeer aan gene zijde niet alleen vrienden, maar ook zoiets als een fijnstoffelijke familie. De duaalziel heeft dus betrekking op een broer- of zusdeel dat- geslachtelijk gezien- het tegenoverstegelde voorstelt. Aangezien de meeste totaalwezens zich in meer dan twee delen hebben opgesplitst, kan het ook zijn dat je broers en zusters van hetzelfde geslacht tegen komt.

  De hoeveelheid incarnaties die een zielenfamilie doormaakt kan verschillen.het aantal kinderen speelt daarbij een belangrijke rol.Wanneer een wezen zich in vele delen opsplitst , is de hoeveelheid incarnaties van de individuele zielen minder hoog dan bij een gezin dat misschien maar 3 kinderen heeft. Het totale aantal incarnaties dat een zielen familie doormaakt, kan ook erg verschillend zijn.
  Wanneer het leerprogramma is afgesloten zullen alle broers en zusters in wie je was opgesplitst(je tweelingziel(en) aan het einde van hun incarnatiecyclus zijn. Je kunt alleen maar gezamelijk, als een samen gesmolten androgyn wezen, het universum van dualiteit verlaten. Dat betekent voor een individu dat wanneer je de incarnatiecyclus als overledene wilt beeindigen, je moet wachten tot al je broers en zusters ook zover zijn.
  Deze mooie informatie heb ik uit het boek de aarde op weg naar de vijfde dimensie van Ute Kretzschmar.

  • Ik ben het eens met Deborah.
   Dit is ook zoals ik het meemaak. Een van mijn gidsen is mijn tweelingziel, oftewel mijn duaalbroer. Andere broers en zussen weet ik zo even niet.
   Mijn gids gaf de voorkeur aan de term duaalziel boven tweelingziel trouwens. Maar meestal heb ik het over tweelingziel omdat dat herkenbaarder is.
   Mijn duaalbroer is momenteel niet iemand die binnen mij zit. Hij is wel een deel van mij, maar is zijn eigen pad gegaan en we gaan op gegeven moment weer samen. Daarna komen de andere zielsdelen er weer bij.
   De hogerzelf heeft zich aan mij laten zien als een rustige oudere man. Toen ik hem vroeg wat zijn werkelijke uiterlijk was zag ik een witte energie waarin duidelijk mannelijke en vrouwelijke energie te voelen was.
   In mijn ervaring is hij geen deel van mij. Hij is mijn gids en de gids van mijn broers en zussen. Dit naast mijn andere gidsen en hoofgids. Mijn hogerzelf houdt het totaalplaatje in de gaten.

   Quote:
   Er is een gezegde, twee zielen en 1 gedachten ‘zielen’ dit zijn Mensen die elkaar goed begrijpen en van dezelfde spirituele familie zijn. Dan zouden alle mensen die elkaar goed begrijpen tweelingzielen van elkaar moeten zijn?

   Nee, dan gaat het over zielsverwantschap, maatjes. Er zijn genoeg zielen die waarmee je zoveel gedeeld hebt dat je elkaar door en door kent. En die herken je ook weer in een nieuw leven. Dat hoeft geen zielsfamilie te zijn. Misschien iemand uit de zielsgroep waar je veel mee optrekt. Je maakt nogal wat mee en je leert nogal veel zielen kennen door alle levens heen.
   Als het gaat om duaalzielen, die hebben vaak veel te leren met en van elkaar. Dus de herkenning en de aantrekkingskracht is er, maar het contact is vaak onrustig of zelfs heftig.

   Maar niettemin, Ans Corbee heeft wel een punt is dit stuk. Het is belangrijk om onze kracht en eigenheid binnen in ons te leren voelen in plaats van alles buiten ons te zoeken. Elke gids zou dit aanmoedigen.

 2. Heel mooi weer gegeven.
  Ik heb zelf ook een ervaring van zielenmaatje herkenning mogen ervaren, zo voelt het in ieder geval en het laat me voor geen seconde los, de ervaring is zeer intens, vorig jaar sept.2010 heb ik iemand ontmoet, een paar keer uitgeweest, niet echt veel gepraat maar het voelde zo goed, hij uit een ver land en ik hier in nederland, we hebben elkaar daarna nooit meer gezien, niet wetend wat dat intens gemis met mij zou doen. Dit is werkelijk een gevoel wat ik nog nooit in mijn 56 jaar heb ervaren, het maakt zoveel in je los.

 3. Wat een mooi verhelderend artikel. En een bevestiging voor wat ik de laatste tijd zelf heb ervaren, dankzij de ervaring van heelheid in mezelf.

  Ware Liefde is de liefde die ik in mezelf voel, ook zonder zielemaatje of tweelingziel in mijn leven.

 4. Ik geloof wel in een tweelingziel.
  Alleen dan idd dat het een mens is die de zelfde energie heeft.Maar dan echt super intens.
  Net als dat je meeste gidsen ook jezelf zijn omdat het een zelfde fruquentie heeft.
  Het is wel zo dat je het beter in je kan zoeken, maar vind ook dat als je een gelijke tegen komt dat je jezelf dan vaak ook beter kan bekijken. en ook leert om van jezelf te houden. want we zijn nu mensen en als mens is het vaak makkelijker te begrijpen als je gereflecteerd word door een ander mens met de zelfde energie…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in