Reis je naar Engeland of Ierland, of meer naar het noorden, dan stuit je vrij snel op steencirkels, legenden, druïden en sjamanen. Ze hebben muziek, mythologie, en sacred sites om naartoe te gaan. Er zijn mensen die echt in elven geloven. Natuurlijk; ook daar domineert de moderne cultuur, maar de oude, aardse spiritualiteit is nog in leven. Hier niet. We hebben een paar hunebedden, en dat lijkt de enige referentie. Waar zijn onze spirituele roots gebleven?

In eigen land kan ik me soms ontheemd voelen; zo laag is ons Hollandse, spirituele plafond. Ik ga daarom graag naar het buitenland, om licht op te halen. In de Egyptische tempels komt mijn energetische bewustzijn direct in resonantie met die hoge trilling. Daarna weet ik weer dat ik een ziel ben, met kennis die veel verder reikt dan dit leven. Het Licht op eilanden als Ibiza, Mallorca en Kreta herinnert me eraan hoe zacht mijn hart óók kan zijn. En in de woorden en aanwezigheid van Peruaanse sjamanen herken ik Ruimte; de bergen, de wind en de sterren waar ik deel van uitmaak.

Mijn kruin, derde oog en hart gaan in die on-Nederlandse energievelden als vanzelf open, en moeiteloos beland ik in de eenheid. Maar door dat soort ervaringen in het buitenland ben ik me óók gaan afvragen: waar is de wijsheid van mijn voorouders, waar zijn de legenden, de natuurwezens, de healing en de spirituele connectie van mijn eigen volk eigenlijk gebleven?

Inquisitie

Inmiddels heb ik daar wel een beeld bij. Naast de kerk (die mensen afsneed van de god vanbinnen en vrouwen van hun seksualiteit en kracht), en de Verlichting (die ratio boven gevoel plaatste), was er de inquisitie, die een flink deel van ons spirituele erfgoed uitwiste. Ga je op zoek naar de cijfers, en de aantallen heksen die zijn verdronken en verbrand, dan kom je niet tot een echt eenduidig antwoord. In Europa zouden er vanaf 1450 zo’n 60 duizend heksen zijn vermoord. Maar er zijn ook schattingen van 9 miljoen.Hollandse spirituele roots waar verdwenen ze naartoeIn Nederland, zegt Google, werden 250 heksen omgebracht. Echter: als je niet naar gedocumenteerde tellingen maar naar energie kijkt, en waar die wel en niet stroomt, dan lijkt me dat aantal onwaarschijnlijk laag. De imprints in het energieveld van vrouwen, en de aard van onze cultuur, tonen de Heksenwond een stuk duidelijker dan de cijfers.

Heksenwond

Trauma kent vele vormen. Er is persoonlijk trauma, ontstaan door een gebeurtenis in je leven. Er is transgenerationeel trauma, dat wordt overgedragen via je voorouders. En collectief trauma, dat onder meer wordt veroorzaakt door oorlogen en destructie. Dit collectieve trauma zorgt voor velden met een lage vibratie, die, zelfs als je de onderdrukking of het geweld niet zelf hebt meegemaakt, doorzingen in je persoonlijke energieveld, je (onder)bewustzijn en dus je leven. Omdat je erop resoneert. Ze zijn bovendien voelbaar in de gewoonten van de cultuur.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Op persoonlijk niveau zie je de heksenwond (bij vrouwen) vooral op de keel. Hij kan leiden tot moeite om jezelf uit te spreken. Bang zijn voor het oordeel van je omgeving op je spiritualiteit. Letterlijk angst hebben om buitengesloten te worden of om eraan te gaan. Niet vertrouwen op en handelen naar je innerlijk weten. En je hoofd veel serieuzer nemen dan je intuïtieve, energetische waarnemingen.

Hollandse spirituele rootsCollectief zie je de heksenwond terug in de allergie op complementaire geneeswijzen en ‘energie als realiteit’. In de mate waarin (vooral vrouwen) hun kracht ontkennen en hun seksualiteit, spiritualiteit en emoties onderdrukken, om maatschappelijk de aansluiting niet te verliezen. In de manier waarop nog maar een jaar geleden mensen met een ander, vaak holistisch perspectief, monddood werden gemaakt. Maar ook: in de totale afwezigheid van spiritualiteit van eigen bodem en de kaalheid van ons voorouderlijke landschap.

Energetische wetten

Toen ik ruimere perspectieven kreeg, werd het steeds helderder dat die heksen eigenlijk helemaal niet bestonden. Er waren geen duivelsaanbidders die ziekte en slechte oogsten over anderen afriepen. En dat snapt iedereen ook nog wel. Maar wat nog niet wordt erkend, is dat die heksen heel gewone vrouwen waren, met kennis van de geneeskrachtige werking van kruiden en planten, de cycli van de maan, en energetisch bewustzijn. En dat iederéén die wijsheid en vermogens heeft, omdat ze menselijk zijn en in ons DNA zitten. De vrouwen die heksen werden genoemd wisten dat de Creatie is gebaseerd op universele, energetische wetten. Wij zijn een zijn met d(i)e natuur. Ze konden er ook gebruik van maken. En daarom werden ze gemarteld en vermoord, en werd hun kennis verdacht gemaakt. Geen wonder dat we er ver vandaan blijven.

Heling

Gelukkig krabbelen we langzaam maar zeker omhoog uit de Dark Ages. Het licht op aarde neemt toe, en de trilling van mensen gaat omhoog. Codes in het DNA die eeuwenlang verzegeld waren, worden door nieuwe lichtfrequenties geactiveerd. Steeds meer mensen herinneren zich daardoor hun energetische wezen, innerlijke wijsheid en helende kwaliteiten en kunnen ze weer opdiepen. En dat doen velen dan ook, ieder voor zich. Ze gaan door hun oude spirituele plafond.

De andere kant daarvan is: niets blijft bedekt. Pijn die in de tijd bevroren was, rijst omhoog uit de traumavelden. Er komt zuurstof en licht bij wonden die lang geleden zijn veroorzaakt, maar nooit geheeld, omdat ze zijn doodgezwegen en ontkend; gewoonweg omdat de pijn te groot was. En dat is voelbaar. Je ontkomt er niet meer aan.

Die transformatie is niet eenvoudig, maar ook niet te stoppen. Iedereen die zijn gevoel serieus neemt, opener wordt, zijn hart vindt en zijn perceptie verruimt, draagt eraan bij. En hoe meer liefde en helderheid je kan opbrengen voor alle pijn die nu voelbaar en zichtbaar wordt, hoe meer de kracht van onze voorouders wordt bevrijd en weer beschikbaar komt. Hoe meer je weer wortelt in je eigen ziel.

Leestip

De heks van Limbricht – Susan Smit

[Egypte Downloads]

Vanaf 12 november kan je weer (online) meedoen aan de Egypte Downloads! Ze helpen je om de codes in je DNA aan te zetten en toegang te krijgen tot je helderziende en -voelende vermogens! Door het groepsveld, de afstemming op de goden en tempels en het Egyptische Licht, openen je hart, kruin en derde oog, en leer de energetische wetten van het universum kennen, zodat je er gebruik van kan maken. Gewoon via je eigen energiesysteem. T/m 5 november kun je nog gebruikmaken van de vroegboekkorting.

Hier vind je de details en kun je een ticket kopen om mee te doen: https://www.egyptedownloads.nl/

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

10 REACTIES

 1. wauw, wat een mooi artikel! Ik ben zelf bezig aan een innerlijke reis (met een therapeut, na uitval op mijn werk). In een eerdere sessie zag ik mezelf al op de brandstapel. Laatst heb ik een zielsdeel van mezelf teruggekregen, met alle talenten en gaven, die bij die vrouw destijds al aanwezig waren. Echter, in dat leven zijn mijn handen afgehakt, omdat ik ze niet goed gebruikte als gebedsgenezeres (volgens de gevestigde orde). Nadat ik in een razernij terecht kwam daardoor, ben ik gewurgd geweest. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik een doodsangst had om me te laten zien, voor mezelf op te komen en om te healen. Levens lang waren deze overuigingen er. Gelukkig heb ik deze waarheid nu gevonden en mag ik weer heel en compleet mijn eigen zielsmissie gaan leven. Zo ontzettend dankbaar daarvoor!
  Nu mag ik deze weg gaan ontdekken!

 2. Ik heb nochtans heel veel inzichten en wijsheden verworven door de Nederlandsche Mellie Uyldert . In haar boeken over geneeskundige planten zaten heel wat referenties naar het spirituele en mij deed ze heel veel denkenaan een hedendaagse heks . In de goeie zin dan als wijze vrouw . Maar toch weer werden haar inzichten en voorspellingen verkeerd begrepen en kwalijk genomen . Nu ,een aantal jaren later ,na haar dood blijkt maar eerst hoe ze gelijk had in een aantal gevoelige kwesties .
  Als Belg ben ik dat vrouwtje nog altijd dankbaar voor de vele boeken die ik nog steeds lees en herlees

 3. Zéér herkenbaar Hermelijn, en logisch toch, dat gemis? Maar dit heeft mij, heel langzaam aan, steeds duidelijker gemaakt hoe authentiek, zelfstandig en sterk ik ben. En hoe mijn hele levensweg volledig begeleid is vanuit het Universum. Mét en zónder bewustzijn….
  De Magie van het Leven…..

 4. Mooi Monique, je ervaring. Dankjewel. Ik voel het ongeveer zo: door de kaalheid en het ontbreken van vormen kon ik eigen vormen vinden en de connectie maken met de bron; op heel authentieke wijze. Neemt niet weg dat ik me in Nederland vaak eenzaam heb gevoeld, of afgesneden, en een natuurlijke opleiding op spiritueel gebied heb gemist. Maar ja, ook dat zal gewoon menselijk gemis zijn.

 5. Het water speelt een belangrijke rol. Nederland heeft van oudsher een hechte band met water….

 6. Er is sinds 1997 een stille revolutie gaande via de collectieve vrouwenenergie en de voorlopers. Nu is dit zichtbaar aan het worden op Aarde. Eerst moest dit gebeuren om het evenwicht te herstellen met het overheersende patriarchale. Er zijn momenteel twee energienetwerken op Aarde, 1 gebaseerd op het oude Lemurië (het vrouwelijke) en 1 gebaseerd op het oude Atlantis (het mannelijke). De afgelopen tijd kreeg een nieuwe groep mensen op Aarde hun oproep om hun transformerende werk te gaan doen, danwel het werk van de voorlopers voort te zetten. De mannen krijgen nu de oproep om de vrouwen te gaan ondersteunen. Dit is de grote omkering, die eerst moest gebeuren. De kinderen die rond 1997 zijn geboren zijn nu jongvolwassenen en gaan inhaken.
  Nederland heeft een grote rol in de nieuwetijdsenergie, als leider en als verbinder. Juist vanuit de breuk met het oude spirituele verleden, is hier de plek voor de nieuwe energie, de Nieuwe Aarde. Het oude verleden ligt heel diep in de Aarde en op de zeebodem. De Aarde geeft haar kennis op een nieuwe manier terug. Oude wijsheid, vermengd met totaal nieuwe energie, komende vanuit de Bron.
  Vanuit de verbinding tussen de 2 energienetwerken, in het midden, ontstaat de Nieuwe Aarde. Het is al zo lang begonnen….

  Afijn, dit is hoe ik het ervaar….

 7. En vergis je niet wat er gaande is. Al járenlang. Juist vanuit het Niets en de Stilte neemt Nederland zijn/haar leidende rol op Aarde en in de wereld…..