Home Hooggevoeligheid Hoog Sensitieve Personen: Gezondheidsprobleem of spirituele gave?

Hoog Sensitieve Personen: Gezondheidsprobleem of spirituele gave?

Hoog sensitieve personen hebben een verhoogde gevoeligheid voor hun omgevingen.

Als je hoog sensitief bent, pakt je zenuwsysteem letterlijk meer informatie op dan de gemiddelde persoon doet van zijn of haar omgeving. Doordat je als HSP’er zoveel input ontvangt, kun je gemakkelijk overladen worden door een overdaad aan info. Een HSP’er kan ook overgevoelig zijn voor bepaalde stoffen op allerlei gebieden. Bijvoorbeeld, je kunt veel gevoeliger zijn voor gifstoffen en vervuilende stoffen.

Het is heel belangrijk om te weten of je HSP bent zodat je kunt leren om te gaan hiermee. In deze snelle wereld met zijn overstimulatie, zul je moeten leren om keuzes te maken die gezond zijn voor jou, ook wanneer anderen dit niet begrijpen.

Hoog sensitieve personen en extra zintuiglijke gewaarwording.

Als HSP’er kun je ook paranormale of helende gaven hebben, ook al (her)ken je die nog niet bij jezelf. Juist mensen die helende of paranormale gaven hebben, worden ook vaak overgevoelig genoemd. Net als HSP’ers pikken mensen met paranormale gaven ook meer informatie op dan de gemiddelde mens.

Mensen met een paranormale gave ontvangen informatie buiten de 5 “normale”zintuigen. Bijvoorbeeld , in plaats van dat ze alleen maar iets voelen dat ze hun aanraakt, voelen ze ook andere gevoelens. In plaats van alleen maar zien wat iedereen ziet, nemen zij ook dingen waar als aura’s of spirituele energieën. Ze kunnen soms ook geluiden horen die met het gewone oor niet te horen zijn.hoog sensitieve personen

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Hoog Sensitieve Personen met onontwikkelde gaven.

In onze moderne, wetenschappelijke en materialistische cultuur, is ons niets geleerd over paranormale gaven. Over het algemeen zijn we heel onwetend over deze fenomenen. Met als gevolg dat veel mensen een paranormale gave hebben en zich dat niet eens realiseren. Jij kunt ook een bepaalde gave hebben, maar dit blokkeren omdat je geen idee hebt hoe je hiermee om moet gaan.

Al bij de kleinste gewaarwording zou je jezelf waarschijnlijk al niet toestaan om te registreren dat je iets voelt. Als je toch iets zou bewust worden, zou je je waarschijnlijk, net als de meeste mensen, afvragen of je nog wel goed bij je hoofd bent. Wanneer je regelmatig zoiets doet en een deel van jezelf negeert, zal die eigenschap in de loop van de tijd gewoon niets meer doen. Dat is dan niet voor altijd, maar het slaapt en blijft onontwikkeld.

Hoog Sensitieve Personen en de verschillende paranormale gaven.

Er zijn ook veel misverstanden over paranormale gaven. We zijn geneigd te denken aan die gaven zo van, dat zijn alleen mensen die in de toekomst kunnen kijken. Maar, in de toekomst kijken is maar één van de gaven. Bewust zijn van energie…..intuïtief zijn, aura’s kunnen zien, andermans emoties kunnen voelen, communiceren met geesten, of sommige soorten van droominterpretaties……..dat kunnen allemaal voorbeelden zijn van paranormale gaven. Een paranormale gave is meer dan waarzeggen alleen.

Een ander misverstand is dat je of paranormaal bent óf je bent het niet. paranormale gaven zijn net als andere gaven. Neem bijvoorbeeld een muzikale gave……als je wel gevoel hebt voor muziek, maar nog nooit muziekles hebt gehad…………dan zou je ook niet weten wat je mogelijkheden zijn. Je zou niet weten of je beter kunt zingen dan teksten schrijven of welk instrument het beste bij je past. Je zou wel weten dat je muzikaal gevoel hebt, het is alleen niet ontwikkeld. Hetzelfde geldt voor paranormale eigenschappen en gaven. Als je nog nooit geleerd hebt om ermee te werken, kun je ook niet weten waartoe je in staat bent, of wat je kwaliteiten zijn.

De connectie tussen Hoog Sensitieve Personen en paranormale personen.

Fysieke en paranormale gevoeligheid gaan vaak hand in hand of overlappen elkaar. Als een sensitief persoon, is het handig te weten dat paranormale energie een aantal symptomen kan veroorzaken zoals vermoeidheid, hoofdpijnen, rugproblemen, maagproblemen, en zelfs chronische ziektes. Uitdrukkingen zoals :” je bezorgt me hoofdpijn”, tonen ons dat er een verband is tussen lichamelijke klachten en de geest.magisch-geschenk

Wanneer je als hoogsensitief persoon de energie van andere mensen in jouw systeem opneemt, kan dat allerlei problemen veroorzaken. Je kunt je heel erg emotioneel voelen, maar dan met gevoelens die niet van jou zijn. Je kunt je heel erg moe voelen door anderen zonder te weten waarom. Je kunt je overladen voelen met gevoelens op drukke plekken omdat je teveel energie oppikt. Als paranormale energie je problemen bezorgt en je hebt dat niet in de gaten, weet je ook niet hoe je daar goed op reageren moet. Constant door andermans energie beïnvloed worden kan zorgen voor herhaalde verwarring, een slecht gezondheid en erger.

Als hoogsensitief persoon is het belangrijk om je bewust te worden van jouw eigen unieke situatie zodat je effectief kunt leren om ermee om te gaan. Wanneer je een dieper gevoel hebt van wie je bent en wat je kunt, dan kun je leren om keuzes te maken die helend zijn voor jou, zelfs als anderen dit niet begrijpen. Je kunt beter het gevoel dat je “anders begaafd” bent dan dat je rare problemen hebt. Als je open staat voor je paranormale gaven kan je je verhoogde sensitiviteit gaan zien als een cadeautje dat erop wacht om uitgepakt te worden.

©  https://www.nieuwetijdskind.com

HSP Boeken

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

20 REACTIES

 1. Doordat ik als kind gevoelig was en niet begrepen werd door mijn omgeving heb ik daar erg onder geleden.
  Later toen ik volwassen was heb ik paranormale ervaringen meegemaakt.
  Zoals uittredingen en spirituele ervaringen.
  Mijn bijna doodervaring was voor mij de grootste genade omdat ik in het licht in contact was met het Opperwezen. Mijn hele leven is ingrijpend veranderd.
  Mijn doel is andere mensen helpen.
  Groetjes Daniëlle
  Bedankt voor het delen van mijn ervaring.

 2. Mensen, mensen, mensen. De nieuwetijdskinderen zijn onder ons, we hoeven niet bang te zijn, we hoeven niet te denken dat we belangrijker zijn dan de ander. Want dat zijn we niet.

  Ik ben HSP, maar ik heb het nooit gezien als een zwakte maar als een deel van mij

 3. Ik praat ik denk ik leef ik voel sfeer aan ik voel als het te diep binnen kom ik zag mijn vriendin naast mijn bed ze was pas dood ik droom dromen voorspellende dromen…mensen voelen bij mij zich op gemak…praten vlot over hun eigen ik beleving geheimen ectr …ik raak over prikkeld …heb rust momentjes nodig anders raak ik overload…..ik hoor soms zeggen tegen mij …jij ben spiritueel…je uitstraling is engelachtig….al ben ik soms zo onzeker en tweifel ik zo aan mezelf…welke planeet kom ik vandaan….mss iemand idee ..voor mij..?

 4. hey ben 17 jaar en heb hps en ben paranormaal begaafd .Ik kan mijn gevoelens totaal niet onder controle houden en wordt constant beïnvloedt me de emoties van anderen. Voel me helemaal niet goed als er veel onbekende mensen in mijn buurt staan.Heb ook al dromen gehad die uitkwamen:Ik droomde is dat mijn beste vriendin van school ging veranderen en da dag nadien zei het me='(.Voel ook geesten in mijn huis . Ik heb het gevoel dat ik constant aangestaard wordt en dat ze me overal volgen. Heb nog veel andere problemen daarmee maar zoek gewoon naar tips hoe ik ermee kan omgaan en hoe dit kan controleren

 5. Ik heb nu vèèl last. Verschillende factoren kunnen een rol spelen,heb dat niet helder. Feestdagen het alleen zijn en structuur ontbreekt. Krijg mezelf maar niet opgekrikt vandaag,ondanks dat ik eruit ben geweest,mensen heb gesproken. Somberheid ligt als een loden deken over me heen. Ben en HSP en bipolair en vraag me soms af,wat hoort bij wat? Verwacht geen antwoord want dat is er waarschijnlijk niet. Uitzitten is het enige dat me nu rest. Moeilijk!

  • Veel sterkte Wilhelmina. Het is vandaag ook nog eens volle maan, dat maakt alles vaak heftiger en meer emoties komen los. Heb je weleens gemerkt dat je het moeilijker hebt rond volle maan?

 6. Wat gebeurt er als je alles in je omgeving kan voelen en zelf kan bepalen met wie je wilt praten (of het lukt is ten twede want niet iedere energie laat het toe) Dan mag je zwaar begaafd zijn of ni9et er zijn grenzen (regels) die je niet kan breken als gevoelig persoon. Ik spreek uit ervaring ik heb reiki cursus moeten doen om mijn omgeving vrij te maken van negativiteit. Maar ik heb zelf de raarste dingen gevoeld en soms moest ik bijna overgeven hoe sterk ik dingen voelde. (Ik kan tegen lichamelijke dingen die je humeur kan veranderen, dat geeft of meer overgevoeligheid of juist te veel eigen wereld: als voorbeeld wiet heeft bij mij al te veel invloed moet je na gaan met hoger dan dat)
  De omgeving heeft ook veel te maken met hoe je voelt en dat klopt in de tekst met goede vrienden voel je veilig dus kan je meer een schild om je zelf heen bouwen zonder dat je het zelf in de gaten hebt.

  Vroeger heb ik veel naar metal geluisterd en al dat soort muziek maar dan kom je toch best wel veel de zelfde mensen tegen die ook gevoelig zijn. (soort zoekt soort) je kan je goed vergissen wie gevoelig is en wie niet als je het niet kan voelen of zien.

  ik kan nog meer vertellen maar dat heeft soms geen nut.
  (ik loop nu bij een psycholoog die weet hier van en we gaan kijken waar ik lichamelijk en geesterlijk gevoelig ben.)

 7. Hey ik ben Tom, ik ben een 16 jarige jongen, ik weet nu 2 a 3 maanden dat ik ook een hsper ben, ik voel erg sterk de gevoelens van andere, en vaak als ik bijvoorbeeld in een druk lokaal, of in de winkelstraat loop, word ik even helemaal gek, en krijg k n soort vage blackout omdat ik teveel verschillende stemmen en verhalen tegelijk hoor, omdat ik teveel binnen krijg, dan word ik duizelig en voel ik me niet goed, wanneer k dan naar een rustigere plek ga werkt dit vaak iets beter. Vaak doe ik oortjes in met muziek die k leuk vind, en dan hard genoeg zodat k geen andere mensen hoor, dit helpt ook al erg goed, misschien een tip voor andere 😉

  Eigenlijk wil ik op deze (jonge) leeftijd al proberen mijn hsp te gaan ontwikkelen, maar ik heb geen flauw idee hoe, heeft iemand tips?

  • Hallo Tom,

   Ik ben 26 jaar en weet sinds een half jaar dat ik hsp'r ben.

   Wat mij heeft geholpen is dat ik meditatie/yoga heb gevolgt en het nu voor mezelf doe.
   Elke dag even een meditatie doen zorgt er ook voor dat je weer even helemaal rustig bent en bij jezelf komt.
   De yoga vind ik fijn om meer fysiek met je lichaam bezig te zijn, zodat je minder in je hoofd zit en wat meer in je lichaam komt en wat meer aarding krijgt.

   Wat ook heel fijn is om lekker in de natuur te gaan wandelen en te genieten van wat je om je heen ziet, kan ook heel kalmerend werken!

   Misschien als je zulke dingen doet, je goed bij jezelf kan komen en zo heldere of creatieve dingen ontdekt om je verder te kunnen ontwikkelen!

   Veel succes

  • Hoi Tom.ik ben zelf hsp en paronomaal.het is belangrijk dat jezelf kunt ontladen.onbewust neem je overal energie op.wat soms zelfs niet beseft.ontladen kun je heel gemakkelijk doen.en leert het alleen door het vaak te doen.en je zult merken dat je meer rust gaat krijgen in je hoofd.hoe je doet ontladen kun je gewoon op internet vinden.(jezelf ontladen).veel succes ermee!groetjes Roel

 8. Ik ken het probleem / gave. Ik heb het alleen met vlagen dat ik dingen hoor zie voel en voorspel.ik zou mezelf en de dingen die ik meemaak beter willen begrijpen.weet iemand hoe ik het verder kan ontwikkelen en waar ik terrecht kan.ik woon in het oosten van het land.

 9. Ik heb een zoontje van inmiddeld 14 die hier vanaf zijn geboorte al heel veel last van heeft, niet begrepen wordt en het is voor hem onmogelijk on zichzelf staande te hoyden op school. Hij heeft inmiddels 7 scholen achter de rug. WIE KAN HELPEN?

 10. Ik had wel een beetje verwacht dat na de teaser op facebook er hier ook instructies zouden staan van hoe er mee om te gaan. Nu weet ik eigenlijk nog niks en heb er veel problemen mee (moe, depri) dus concrete instructies zijn welkom.

 11. “Hoog sensitieve personen (HSP’s) hebben een verhoogde gevoeligheid voor hun omgevingen.”

  En daar is niets mis mee.

  Enkel als dat wat er gevoeld wordt de nog eigen levenslessen triggert dan zijn er HSP`s die geneigd zijn niet naar het getriggerde te kijken maar de oorzaak te leggen bij de verhoogde gevoeligheid of de omgeving.

  Er is ook een duidelijk verschil tussen de natuurlijke eigenschap te hebben alles in die buitenwereld te kunnen voelen, net zoals de ogen alles kunnen zien MAAR dat wordt een heel ander verhaal als er nog een gevoelig ego mee speelt.

  En dat laatste lijkt mij wat bij 99,99 van de HSP`s nog speelt.

  Ik spreek uit eigen ervaring, wat mezelf betreft bedoel ik.

 12. Van kindsafaan voel ik en zie ik meer dan de gemiddelde mens.
  Ik heb daarbij veel problemen opgelost van mensen.
  Omdat ik vrijwel gelijk zie en voel dat er met de persoon iets loos is. Was.
  Ik ben daarbij weleens vergeten dat ik er ontzettend moe van werd.
  Het waarnemen van sferen in ons gezin bv vroeger was erg belastend
  Voor mij als kind.
  Bepaalde gifstoffen en andere stoffen lijken bij mij wel tien keer erger.
  Ik heb al sinds jaar en dag gemerkt waneer ik in een drukke winkel ben
  Dat kan een supermarkt zijn of een warenhuis.dat ik snel de benen neem.
  Nu weet ik het. Waar ik zo moe van wordt. En waarom ik pijn krijg.
  Ik ga zo af en toe naar een spirituele vereniging. Op avonden dat er een
  Reading wordt gehouden. Krijg ik veel meer pijn. En ben erg moe voor de avond is afgelopen.
  9 van de 10 keer komen er verhalen los van mensen die een boodschap krijgen. Die
  Over de ergste dingen gaan. Ik voel te veel . Daarom ben ik minder geweest naar de avonden.
  Ik weet gerust wel dat het een cadeautje is. Dat je dat zo moet zien.
  Desontdanks is het moeilijk om hierin je gedachte’s te ontspannen.
  Het is goed dat hier aandacht aan wordt besteed.
  Ik denk dat veel h s p tegen dit problemen aanlopen.

  Groeten Jannie. Bedankt voor het plaatsen van dit stukje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in