Hooggevoelig Aarden is aanwezig zijn
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Afwezig zijn

Herken jij het dat je veel in je hoofd leeft? Dat je je niet of nauwelijks bewust bent van je lichaam? Dat jouw energie soms maar gedeeltelijk in je lichaam aanwezig is?

Zeker als je (hoog)gevoelig bent, kan het moeilijk zijn om jouw energie helemaal in jouw lichaam af te laten dalen. Het kan als onveilig aanvoelen, omdat mensen jou niet begrijpen of omdat de energie om je heen niet bij je past.

Door in je hoofd en de buitenwereld te leven, ben jij eigenlijk afwezig.

Ervaren van de tegenpool

Vaak leer je iets pas echt kennen en waarderen als je ook de afwezigheid ervan of de tegenpool hebt gevoeld. Je geniet bijvoorbeeld extra van stilte als je eerst lawaai hebt gehoord. Zo leer je ook de waarde kennen van contact met je innerlijk, door het ervaren van de afwezigheid daarvan.

Het is dus waardevol om bewust te gaan ervaren hoe het voor jou voelt om zonder, of met beperkt, contact met jouw innerlijk te leven. Het mooie hiervan is dat als je dit doet, je tegelijkertijd je bewustzijn en aanwezig zijn vergroot :-).

Aarden: je lichaam bewonen

Het is niet langer de bedoeling om jouw energie terug te trekken. Je bent hier om je jezelf te herinneren en te leven wie je bent. Je wordt uitgenodigd om jouw fijngevoelige energie meer en meer op aarde te brengen.

Jouw lichaam is je aardse deel. Incarneren betekent letterlijk “in het vlees gaan”. Het is aan jou om van je lichaam een veilige plek te maken en jouw energie daar welkom te heten. Jouw energie mag jouw lichaam meer gaan bewonen en steeds meer echt aanwezig zijn. Zo breng je jouw energie op aarde en “aard” je jouw energie.

Je mag ontdekken wat jouw manier is om dit te doen. Er zijn geen regels.
Wat jij te geven hebt aan het leven op aarde en aan de mensen om je heen is jouw energie. Dat wat moeiteloos stroomt en er wil zijn vanuit liefde, dat ben jij.

Je mag mild zijn voor jezelf in dit proces. Het gaat met vallen en opstaan. Het is een ontdekkingsreis. Er is geen einddoel. Tijdens deze reis mag jij alle uithoeken van jezelf ervaren, zodat je kan ontdekken dat je groots en ruim bent en oneindige diepte hebt. Jouw weidsheid ervaren en tegelijkertijd in je lichaam zijn, dat is waar het in deze tijd over gaat.

Het leven als leerschool

Elke situatie in jouw leven is oefenstof. Laat je je meetrekken door je hoofd en de buitenwereld? Of verbind jij je met jezelf?

Trekkende krachten van buitenaf helpen je de verbinding met je innerlijk sterker te maken. Elke moeilijke situatie vraagt om nog meer van jouw energie en bewustzijn.

Jij mag per situatie gaan voelen: brengt wat ik nu doe, zeg en denk, me dichter bij mezelf of verder bij mezelf vandaan? Brengt dit me in mijn hoofd of meer in mijn lichaam, dichter bij mezelf en mijn innerlijk weten?

De antwoorden op deze vragen zijn je richtingaanwijzers. Niemand anders kan ze voor je beantwoorden. Ze liggen in de ervaring van jouw lichaam.

Aanwezig zijn is niet een stap die je één keer zet en daarmee voor de rest van je leven geregeld is. Het is een keuze die je elk moment opnieuw dient te maken.

In mijn eigen leven merk ik op steeds dieper en subtieler niveau hoe het voelt als ik “wegga” met mijn energie of als ik aanwezig blijf. Het leven biedt prachtige oefensituaties om mijn “aanwezig zijn” te oefenen. Dat klinkt misschien mooi en makkelijk, maar in de praktijk is dat telkens weer een pittige uitdaging. Het vraagt moed, kracht en doorzettingsvermogen om ook in lastige situaties mijn energie aanwezig te houden.

Tip

Neem regelmatig afstand van het dagelijkse leven. Neem voldoende rust, stilte en tijd alleen, zodat jij je los kan maken van de prikkels uit de buitenwereld en je opnieuw kan verbinden met jezelf.

Je mag jezelf eren voor het doorlopen van dit uitdagende proces.

Liefs Lea

2 REACTIES

  1. Ben het met Daphne eens, en Lea bedankt voor je artikel. Beschrijft precies waarin ik me heel lange bevonden heb. Paar jaar geleden pas geleerd wat er met me aan de hand was, kan er nu beter mee omgaan.
    Deze uiteenzetting van Lea helpt ook heel erg.

    Groet
    Obsidiaan

  2. Wat ben ik blij met “Nieuwetijdskind Magazine”!! En wat fantastisch dat de mensen hun wijsheid, inzichten en hun ervaringen delen met anderen mensen. Ik heb hier veel van geleerd, over mijzelf en het leven maar ook bevestiging voor hoe ik al van kinds af aan dingen begreep, aanvoelde en wat m’n onderbewuste mij doorgaf aan inzichten. Ik voel liefde stromen door deze ervaringen en kan dit nu delen met gelijkgestemde, dit onder andere door jullie en de mensen die deze prachtige berichten plaatsen! Ik vind dit ook heel moedig!
    Een dankbaar hart en liefdevolle groeten van Daphne Kool

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in