Hooggevoelig ondernemen. Dwars door de angst heen!

Ken je de uitspraak:

“Feel the fear and do it anyway”?

Veel gebruikt door coaches en motivators tegenwoordig. Voor hooggevoeligen is volop gaan voor je onderneming ongeveer: “Feel everything and do it anyway”. Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom het misschien niets voor jou zou zijn. Het vereist vaak nogal wat stappen buiten je comfort zone. En als je een beetje lijkt op mij, dan ben je ondertussen best gaan houden van je comfort zone.

Ik heb ooit van ons huis en mijn wereld een soort cocon gemaakt, veilig en beschut. Mijn vaste baan paste daar ook mooi in. Maar ja, toen wilde ik geen rups meer zijn, maar een vlinder. Dan moet er toch echt een gaatje in je cocon komen, anders gaat het niet lukken om je vleugels uit te slaan. Meer en meer kom ik eruit en laat ik mijzelf zien. Spannend vaak, maar ook zo ontzettend leuk als het lukt! Ik geniet zoals ik in tijden niet gedaan heb, omdat ik nieuwe dingen ervaar en bezig ben met wat ik echt leuk vind. Wat een ruimte geeft dat, je vergroot je wereld letterlijk. Zelfs als je veel werkt vanuit huis, net zoals ik.

Wat ook fijn is, is dat je meer zelf kunt bepalen, dus meer invloed hebt op hoe je dag loopt, hoeveel prikkels je te verwerken krijgt, wanneer je even rust pakt. Als je je eigen baas bent en geen afspraken of deadlines hebt, kun je rustig even een wandeling in de natuur gaan maken of even genieten van een kopje thee in het zonnetje. Vaak kun je daarna ook weer veel meer aan. Dan lukt het ineens wel om naar dat seminar te gaan, omdat je de dag ervoor rust had ingepland. Kun je wel naar die netwerkborrel, omdat je ‘s middags een stuk gewandeld hebt. Zo kun je doorgroeien zonder dat het je teveel kost, doordat je zelf doseert.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Ik was altijd wat sceptisch als mensen zeiden dat het echte leven zich buiten je comfort zone bevindt. Dat daar de magie gebeurt. Ik begin nu te geloven dat het waar is. Je moet even door je angst heen. Door je angst om jezelf te zijn. Je angst jezelf te laten zien. Je angst buiten je cocon te treden. Je angst overprikkeld te raken, met alle gevolgen van dien. Maar weet je? Het is de moeite waard! Zelfs om af en toe misschien over je grens te gaan en even te worden teruggeworpen. Heb je toch mooi weer wat geleerd en ben je weer een ervaring rijker. Als je dus nog twijfelt, maar wel met heel je hart wilt: Maak eens een klein gaatje in je cocon, kijk naar buiten. Spiek eens voorzichtig wat voor een prachtige vleugels je hebt, ze kunnen je dragen, echt waar. Leer op jezelf te vertrouwen en maak het gaatje steeds groter. Voor je het weet, spreid je je vleugels en vlieg je!

beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie

3 REACTIES

  1. Dank je Nadia voor je mooie blog, zo herkenbaar en ik neem de stap maar niet terwijl ik diep van binnen voel dat ik zo graag anders wil. Geen baas meer boven me……ah wat lijkt me dat heerlijk. Maar ja wanneer ga ik het dan doen………..nog 2 maanden en dan heb ik geen werk meer en ik zie de bijstand al weer dichterbij komen………En dit geeft me wel weer een duwtje in de goede richting voel ik, dus nogmaals dank.

    • Vaak spring je pas als de noodzaak het hoogst is… Weet wel, Conny, dat het tijd kost om je onderneming op te zetten, dus dat je beter wat eerder kunt beginnen. Ikzelf volg meestal de uitspraak (ik weet niet van wie die is): “Start before you’re ready”. Dus ik ga alvast aan de slag, nog voor alles perfect is. Mijn site stond bijvoorbeeld al online nog voor ik echt begonnen was… Doelgerichtheid en daadkracht zijn heel belangrijk als je succesvol wilt worden. Veel succes met je plannen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in