Hooggevoelig zijn zonder er last van te hebben

Als je ‘hooggevoelig zijn’ intikt op Google, dan word je overspoeld met resultaten die vol staan met kenmerken van hooggevoeligheid.

Al snel zul je ook verschillende tests tegenkomen die je een indicatie kunnen geven of jij inderdaad ook een hooggevoelig persoon bent.
Wanneer je de vragen in de testen en de kenmerken goed gaat lezen, zul je merken dat ze met name gericht zijn op de mensen die last hebben van hun hooggevoeligheid. Ze omschrijven dan ook vaak de klachten die hsp’ers ervaren. Hier is natuurlijk helemaal niks mis mee, want het is heel waardevol om jouw klachten te plaatsen en jezelf beter te leren kennen als je hooggevoelig bent.

Waar echter ook meer aandacht aan besteed mag worden, is dat je helemaal geen last van je hoogsensitiviteit hoeft te hebben.

Hooggevoelig zijn en in disbalans zijn

Hooggevoelig zijn geeft namelijk de meeste klachten als je uit balans bent. Dan ervaar je vaak één van de volgende dingen:
• sneller moe zijn
• op een emotionele achtbaan zitten
• snel teveel prikkels opvangen
• niet goed tegen grote groepen mensen kunnen
• (te) emotioneel op situaties reageren
• de emoties en lichamelijke klachten van anderen overnemen
• slecht tegen harde geluiden kunnen
• de nare dingen die in de wereld gebeuren niet kunnen loslaten
• blijven piekeren en malen
• je gemoedstoestand verandert door de sfeer in een ruimte
• dingen graag perfect willen doen
• slecht los kunnen laten

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Mijn ervaring is dus dat je deze dingen met name ervaart als je uit balans bent, dan word je namelijk nog sensitiever met alle gevolgen vandien.
Hiermee bedoel ik niet dat je hooggevoelig bent door je disbalans. Hooggevoelig was en ben je sowieso al, maar doordat je uit balans bent, komen de klachten pas echt naar voren.
Daarom kan het ook lijken alsof je hooggevoeligheid ineens aangezet is.

Hoe ontstaat zo’n disbalans?

goddelijke blauwdrukBij de meeste mensen ontstaat een gebrek aan balans niet zomaar in één keer. Het is iets wat in de loop van de jaren ontstaat.

Vaak, maar niet altijd, is er iets gebeurd wat niet helemaal goed verwerkt is. Hierdoor is er een emotioneel gevoelige plek ontstaan die ervoor zorgt dat jij niet helemaal jezelf meer bent. Als je hiernaar vraagt, wordt dat vaak omschreven als: ‘toen was ik ineens niet meer zo vrolijk’, ‘vanaf dat moment begon ik aan mezelf te twijfelen’, ‘ik werd voorzichtiger en alerter’ of ‘het hield me gewoon bezig, maar ik wist niet wat ik ermee aan moest’.

Als we het op een energetisch niveau gaan bekijken, is er in één van de chakra’s een blokkade ontstaan, waardoor je energie niet meer doorstroomt. Dit kan natuurlijk ook om meerdere chakra’s gaan.

Bij andere mensen ontstaat het op hele jonge leeftijd. Dit komt omdat ze al te veel prikkels binnenkregen en ervaringen opdeden voor ze goed wisten hoe ze die moesten verwerken. Ook daar is zo’n blokkade ontstaan met een verstoring van de balans tot gevolg.
Zo’n blokkade zorgt ervoor dat je sensitiever geworden bent en vaak zijn er daarna nog meer blokkades ontstaan.

Hooggevoelig zijn en in balans zijn

Zoals ik al eerder benoemde, betekent in balans zijn niet dat je niet meer hooggevoelig bent. Je bent dan nog steeds sensitief en moet nog steeds goed voor jezelf zorgen (net als ieder ander). Je grenzen blijven anders dan die van anderen en soms zul je inderdaad eerder moeten stoppen of je rust pakken. Je zult ook zeker nog steeds gevoelig zijn voor de emoties van anderen en de sfeer in een ruimte.
Wat er wel anders is, is dat je er simpelweg minder last van hebt. Het is niet meer zo dat het je onderuit haalt of dat je emoties de overhand nemen.
Jouw sensitiviteit blijft, maar het is meer een aanwinst dan een last. Vooral je ijzersterke intuïtie kun je blijven doorontwikkelen en inzetten in je dagelijkse leven.

Hoe kom je weer in balans?

Het allerbelangrijkste wat je moet doen om weer in balans te komen is naar jezelf luisteren. Durf op je intuïtie te vertrouwen en luister naar je eigen grenzen.

De meest simpele manier om dit te doen is jezelf met enige regelmaat af te vragen hoe je je voelt en wat er in je omgaat. Erken jezelf, zodat je meer naar jezelf kunt gaan luisteren.
Je zult merken dat dit uiteindelijk een onbewust proces wordt, waardoor je innerlijke stem vanzelf aan gaat geven wanneer er iets is.

Als dat niet helemaal jouw ding is, kun je ook elke dag of zelfs slechts twee keer per week jouw dagen analyseren. Hoe is het gegaan? Wat kun je doen om nog beter voor jezelf te zorgen?

Spoor die oorspronkelijke blokkade op

Op het moment dat je dit leest, schiet er waarschijnlijk al iets door je heen. Een gedachte, een herinnering, een idee of een gevoel. Dat is al een aanwijzing naar de blokkade die je te sensitief heeft gemaakt.

Vaak weet je het wel, maar blijf je er toch aan twijfelen. Je beschuldigt niemand van een fout als je op je ingeving durft te vertrouwen. Het geeft je alleen weer een mogelijkheid om verder te kunnen.

Ga met die blokkade aan de slag en met alle andere blokkades die je misschien nog meer tegenkomt. Voor jou betekent dat misschien dat je er over wilt praten, terwijl een ander liever zal schrijven. Je kunt ook met een healer gaan werken of er creatief mee aan de slag. Er is geen gouden regel. Het gaat erom dat jij jouw gevoel volgt.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

6 REACTIES

  1. Scarlet, dankjewel voor je mooie invalshoek omtrent ‘HSP’. Het is vooral de wereld om je heen die je wijst op ‘de last’ van je gevoeligheid. Dit geeft ook een blokkade in het ervoor uitkomen en in je waarheid gaan stappen, door je hooggevoeligheid te gaan omarmen. Alles maar voelen en het er niet kunnen laten zijn omdat de wereld om je heen het niet aankan, stopt je levensenergie. Wees dan maar onbegrepen, raar in de ogen van anderen en ga op zoek naar mensen die je met alles wat je bent er helemaal kunnen laten zijn – de veilige ruimte om te zijn. Dat heelt de wonden die ooit geslagen zijn in je verleden, op welke manier dan ook. De wond is er. Het gaat erom waar je deze mag openklappen in het licht van deze veilige liefde.

  2. Spijtig. Ik kom altijd terug op hetzelfde obstakel. Ik kan me uit mijn vroege kinderjaren niets herinneren. Ik weet niet wat er toen gebeurd is.

    • Ik heb hetzelfde gehad. Kreeg tijdens readings wel te horen dat ik op vierjarige leeftijd iets meegemaakt had wat niet goed voor me was maar kon me dat niet herinneren. Hierdoor stonden mijn chakra’s niet goed. Bij een magnetiseur(tevens helderziende) is dit rechtgezet.Dan ben je er nog niet vanaf want dan moet je het in je leven inplemeteren.

      • Hallo Simone, Ik lees jouw verhaal hierboven en wil daar graag op reageren als dat mag? Ik weet niet bij wie je bent geweest en welke readings je hebt mogen ondergaan maar waar komt het ” niet goed voor me” vandaan? Want dat bestaat namelijk niet alles heeft een betekenis en een bedoeling in het leven om inzichten te geven over wie we werkelijk zijn. Het rechtzetten door de magnetiseur welke je ook omschrijft als helderziende zou dan aan je hebben moeten meegegeven hebben dat dit zo bedoelt is en dat hij of zei het voor nu even in balans zet ( rechtzetten ) maar dat jij de komende tijd aan het bewust worden hiervan moet gaan werken om de verstorende factor(en) op te lossen. Je benoemd dit of bedoelt dit waarschijnlijk ook met implementeren vermoed ik? Maar dat zou betekenen dat er iets ingevuld of vervult moet worden komt dat overeen met wat er aan jou is medegedeeld? Want wat er echt nodig is om de acceptatie waardoor de verstoring uiteindelijk van de chakra uit balans is geraakt te integreren in jouw systeem. Dit kan door een affirmatie met de juiste intentie en focus gedurende periode als het waren te downloaden. mocht je hier vragen of hulp bij nodig hebben neem dan gerust contact met mij op . Groeten van Carlo

    • Hallo Myriam, Het maakt niet uit of je het je wel of niet meer kunt herinneren, de gebeurtenis staat centraal in het beleven ervan, wat belangrijker is is het gevoel wat je opmerkt in bepaalde situaties wat je als obstakel ervaart. Het gevoel of emotie en de gedachten erover daar gaat het om. Het is namelijk zo dat na die gebeurtenis welke je niet meer kunt herinneren die gevoelens, emotie en gedachten hebt verkregen. Dat kan over jezelf of de gebeurtenis zijn. Echter gaat het om jouw gevoelens en gedachten. Het is dan ook de bedoeling dat je het gevoel accepteert volledig kunt laten zijn voor wat het gevoel is, aandacht aan je gedachtes te geven over dit gevoel en de reden waarom je nog zo denkt te onderzoeken. Want deze houden het namelijk is stand en zullen keer op keer weer gelijk omstandigheden aantrekken in je leven welke als obstakels ervaren zullen worden. Indien je alsnog terug in de tijd wilt gaan dan is regressietherapie hierin een mogelijke oplossing. Indien je meer wilt weten mag je contact opnemen. Liefs Carlo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in