Hooggevoeligheidsklachten- heilige ruimte

Veel mensen met hooggevoeligheidsklachten zijn zo gewend om op te gaan in hun omgeving, dat ze zich niet eens bewust zijn van hun eigen ruimte. Ze maken meer contact met de sfeer en uitstraling van een ander dan met hun eigen lichaam en gevoel. Terwijl juist de verbinding met je eigen ruimte zó enorm belangrijk is in een tijd waar er gestreden wordt om je aandacht en we overspoeld worden met prikkels van alle kanten.
Social media, de overprikkelde medemens en de hoeveelheid online activiteiten, lijken je aandacht op te kunnen slurpen. Toch is het niet nodig om je daar verdwaald in te voelen, want als je eenmaal ontdekt hebt hoe fijn het kan zijn om je te verbinden met jouw heilige ruimte, dan weet je precies waar je met jouw aandacht naartoe kunt gaan.

Een wijds waarnemingsveld

Ken je dat gevoel? Dat je best een fijne dag hebt, je voelt je lekker en dan kom je iemand tegen en ineens kun je je leeg voelen of juist emotioneel, terwijl er geen enkele aanleiding voor was.

De gemiddelde hooggevoelige persoon heeft een heel wijds waarnemingsveld. Daarmee bedoel ik dat je in plaats van alleen je eigen waarneming, je ook nog bewust bent van alle andere elementen in een ruimte. Hoe voelt de andere persoon, wat wilt die andere persoon, hoe is de sfeer in de ruimte, voelt dat wel goed voor mij en ga zo maar door. Doordat een gevoelig persoon zich richt op de subtiele informatie die in een ruimte hangt, komt er veel meer informatie binnen dan bij iemand die zich meer op de materie richt.Hooggevoeligheidsklachten

Als je in het contact met een ander je aandacht onbewust richt op hoe de ander zich voelt, of wat diegene uitstraalt, dan ben je met jouw aandacht ingetapt in de persoonlijke ruimte van een ander. Wat maakt dat jouw lichaam de informatie van de andere persoon aan het verwerken is. Want alles wat je aandacht geeft, is tegelijkertijd de informatie die je jouw geest en lichaam aanbiedt.
Je kunt je voorstellen dat, als jouw waarnemingsveld heel wijds is, het veel diffuser is. Er is veel meer openheid in jouw persoonlijke ruimte. Dus zul je ook automatisch veel mensen aantrekken, die juist heel makkelijk ruimte innemen, of hun ‘lading’ bij jou komen lossen.

Mijn tip voor jou:

Een van mijn tips voor hooggevoelige mensen is: visualiseer iedere dag dat jouw waarnemingsveld wat dichter rondom je lichaam komt te liggen. Dat je de ruimte om je heen als het ware iets compacter maakt, zodat jouw persoonlijke sfeer wat voelbaarder wordt. Haal je aandachtsgebied uit de ruimte helemaal naar jouw persoonlijke ruimte in en om je lichaam heen. Zo dicht als jij prettig vindt.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Als je jezelf traint om met je aandacht steeds meer contact te maken met je lijf en de directe ruimte net om je lijf heen, dan zul je merken dat jouw persoonlijke ruimte veel duidelijker, helderder en voelbaarder wordt voor jezelf, maar ook voor alle anderen. Het gaat opgeruimder aanvoelen, omdat er ook daadwerkelijk minder ruis binnenkomt uit de omgeving.
En als jij eenmaal voelt hoe het is om goed voor jezelf te zorgen, dan ga je daar na herhaling een expert in worden en neem je met minder geen genoegen meer. Dat zul je ook gaan uitstralen en het wordt daarmee ook steeds normaler voor andere mensen om op diezelfde manier met jou om te gaan.

Je kunt niet van een ander verwachten dat ze jouw persoonlijke ruimte kunnen respecteren en waarderen als je dat gevoel zelf nog niet ontdekt hebt.

Je hersenen voor je laten werken

In jouw hersenen bevinden zich spiegelneuronen. Dat zijn zenuwcellen die direct spiegelen aan jouw lijf, wat ze aan informatie aangeboden krijgen. En let wel op; die zenuwcellen maken geen onderscheid tussen een werkelijke ervaring of een visualisatie. Of je nu iets daadwerkelijk meemaakt, ofwel je iets heel levendig voor je ziet, het wordt allebei als serieuze informatie aan je lichaam doorgegeven. Denk maar eens aan een droom of een nachtmerrie, je voelt aan heel je lichaam wat je droom met je heeft gedaan. Hier kun je juist als gevoelig persoon volop gebruik van maken om jezelf te voeden en omringen met heerlijke, fijngevoelige informatie.

Bijvoorbeeld door je dag te starten met de vraag: Wat voor gevoel wens ik mezelf toe vandaag? Want juist die bewuste keuze aan het begin van jouw dag, ‘wat wil ik nu eigenlijk vandaag?’ komt bij de gemiddelde gevoelige persoon niet eens op. Ze zijn gemiddeld genomen zo gericht op hun omgeving, dat ze niet eens denken aan wat ze zelf willen. Dat komt pas bij ze op, als ze zich helemaal leeg voelen en energie nodig hebben.

De kracht van hooggevoeligheid

Het mooie van mensen die juist heel fijngevoelig zijn, is dat ze perfecte sfeermakers zijn. Ze weten het anderen helemaal naar de zin te maken. Ze voelen feilloos aan wat er goed en nodig is, om een vriend of vriendin helemaal te verwennen.

Maar wat als je als fijngevoelige nu je eigen beste vriend of vriendin wordt? Kun je het je voorstellen? Dat juist jij jezelf gaat benaderen alsof je je eigen beste vriend bent. Kun je jouw unieke, fijngevoelige talent inzetten om op die manier met jezelf om te gaan?

Leiding nemen over je leven

Stel je voor dat er meer en meer fijngevoelige mensen in hun kracht komen te staan en duidelijker zichtbaar worden. Het is al aan het gebeuren en daarmee ontstaan een hoop nieuwe creatieve mogelijkheden en andere omgangsvormen. Leuke nieuwe theehuisjes, vele mensen die van hun passie hun beroep maken en heel veel gratis inspiratie is te vinden op YouTube. Alle keuze om je te omringen met mensen die in hun kracht staan is er.

En je kunt je ook voorstellen, dat juíst voor iemand die zich zo bewust is van kleur, geur, gevoel en sfeer, het heel erg belangrijk is om de leiding te nemen over zijn of haar persoonlijke ruimte. Omdat iemand die zich zo bewust is van zijn hele omgeving, leiding kan geven op een manier die het grote geheel dient.

Gevoelige mensen weten juist precies hoe het voelt om een heerlijke sfeer neer te zetten, vanuit liefde, zachtheid en volledig gericht op de harmonieuze samenkomst van kleuren, geuren en een fijn gevoel.

Het jammere is alleen, dat ik nog steeds veel hooggevoelige mensen in de praktijk tegenkom die niet in hun kracht staan en afgeleid zijn door hun omgeving. Waardoor ze vaak de leiding over de sfeer onbewust overdragen aan de ander en vaak niet helemaal tot hun recht komen. Dat mag anders in deze tijd van vernieuwing.

Jouw persoonlijke ruimte heilig maken

Als je eenmaal hebt ervaren hoe fijn je leven kan zijn, als je jezelf toestemming geeft om jouw persoonlijke ruimte in te delen met informatie die je zelf hebt uitgekozen in je visualisaties. Dan zul je in je dagelijkse leven ook veel duidelijker gaan merken welke praktische keuzes er passen als je gaat denken vanuit jouw welzijn. Past je oude omgang met anderen nog wel bij je, als je denkt aan jouw welzijn? Of mag je daar andere vormen in gaan toelaten?
Hoe meer je jouw eigen persoonlijke ruimte als heilig gaat beschouwen, hoe meer je zult merken dat je met jezelf om kunt gaan volgens jouw fijngevoelige richtlijnen, waar je ook bent. Dan zul je ook in iedere willekeurige omstandigheid helemaal tot je recht komen. Omdat jouw aandacht, na training, volledig verbonden raakt met jouw persoonlijke ruimte. Zo zul je de signalen uit je omgeving altijd nog wel waar kunnen nemen, maar ze zijn niet zo belangrijk meer voor je. Omdat je jouw voeding haalt uit jouw verbinding met je persoonlijke ruimte, kun je op een fijngevoelige manier met jouw hooggevoeligheid omgaan. Je hoeft je niet te leren terugtrekken uit de maatschappij, maar je mag je voornamelijk leren richten op waar jíj blij van wordt. En als je dat zo vanzelfsprekend, logisch en natuurlijk gaat vinden, dan heb je jouw persoonlijke ruimte heilig gemaakt.
Dat gun ik je van harte!

Veel liefs en plezier op jouw ontdekkingstocht naar je ware zelf.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

  1. Wat mooi om te lezen en wat heb ik een enorme behoefte aan die ruimte om mij heen en durven denken aan mijn welzijn……maar wat moeilijk ook….