voorbestemd

In al mijn 1 op 1 sessies van de afgelopen week kwam één ding naar voren: wat nou als je je tijdelijk wilt afschermen voor de energieën van anderen, maar dat niet lukt? Soms komen dingen toch binnen, ook al heb je jezelf afgeschermd. Soms is hoogsensitief zijn heel lastig! Maar er zijn dingen die je daartegen kunt doen (bekijk de video of lees de blog hieronder):

Zoals ik in een eerder video blog uitlegde, zie ik afschermen als iets dat je kunt gebruiken in tijdelijke of noodsituaties. Altijd en overal een energetische muur om je heen zetten is niet hoe ik wil leven, want daarmee sluit je ook een deel van de gave van je openheid af. Ik ga er vanuit dat je je sensitiviteit en je openheid hebt met een reden, en dat daar hele mooie dingen uit kunnen ontstaan. Dus het negeren en/of helemaal afsluiten is niet iets dat ik wil doen in mijn eigen leven of zou aanraden aan anderen.

Waar ik wel naar streef is om te leren om zo sterk in jezelf te staan dat je alles van anderen kunt voelen, maar op zo’n manier dat je kunt herkennen dat het niet van jezelf is en het dan ook eenvoudig los kunt laten. Een vriendin van me zei eens: “ik zet de achterdeur open. Alles mag naar binnen, maar het mag ook gelijk weer naar buiten.”

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Dat is mijn ideaalplaatje en de ene keer gaat dat beter dan de andere keer. Totdat we dat helemaal kunnen belichamen kan het heel fijn en zinvol zijn om je soms even kort af te schermen en een energetische muur op te trekken tussen jezelf en een andere persoon. Bijvoorbeeld als je ineens een heftige emotie van iemand voelt of als je bij iemand in de buurt komt die normaal gesproken je energie als het ware leegzuigt.

In dat soort situaties scherm ik mezelf af door een energetische grens te trekken aan de rand van mijn energieveld (op een armslengte afstand). Ik haal al mijn energie terug aan mijn kant van die grens, en ik zet de intentie dat alle energie van buiten aan de buitenkant van die grens blijft. Die grens kan een gevisualiseerde muur zijn, maar ook een streep in het zand of gewoon een bewustzijn van die ‘buitengrens’ van jouw energieveld.

In principe werkt dat en zorgt deze simpele intentie/visualisatie ervoor dat ik tijdelijk die energie van die persoon buiten me houdt.

De grootste valkuil hierbij is om ook daadwerkelijk jouw energie aan jouw kant van de grens te houden. Want ga jij naar buiten met jouw energie (bijvoorbeeld om toch even te voelen hoe het met de ander is), dan zet je als het ware de deur open en kan er ook weer van alles binnenkomen. En dat wil je niet, want daar had je nou juist die grens voor opgetrokken.

De kern van deze vorm van afschermen zit dus in het trekken van die grens én in het bij je houden van je eigen energie. Wat hierbij kan helpen is om op je eigen lichaam te focussen. Je ademhaling kan je hierbij helpen. Door je eigen ademhaling te voelen maak je automatisch verbinding met je eigen lichaam en kom je in het hier en nu. En als je verbonden bent met je eigen lichaam blijf je automatisch beter bij jezelf en heb je minder last van de energieën van de ander.

Ga je buiten jezelf met je aandacht en je energie, dan zet je als het ware de deur open voor energieën van buitenaf om jouw veld binnen te komen.

Dit is een heel leerproces en eentje die tijd kost. Maar ook hier geldt: oefening baart kunst!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

4 REACTIES

 1. Wat mij nog wel eens helpt is om mijn lichaamshouding aan te passen, een rechte rug, schouders naar achteren en me lang maken en een juiste ademhaling. Hierdoor voel ik een grotere energiestroom in mezelf, werkt heel goed als je je bijvoorbeeld tussen veel mensen begeeft.
  Bij mij werkt dit goed, maar ik heb ook nog al de neiging om gebogen te lopen waardoor mijn zonnevlecht naar achteren geduwd wordt. Probeer maar eens te lopen als een dictator 🙂

 2. Ik heb jaren en jaren er over moeten doen
  Om dit onder controle te krijgen.
  Nu ik het snap gaat het allemaal zo als het hoord.
  Ik heb zo mijn eigen tactiek aangeleerd om mij te beschermen
  tegen mensen die de neiging hebben om je met huid
  en haar op te eten en slurpen.
  Wat er ook staat : oefening baart kunst . pas ik zeker toe.

  Bedankt irene, om dit mooie artikel
  Nog even onder de aandacht te trekken.

 3. Als je leegloopt op een ander, heeft dat altijd en alleen maar met jezelf te maken … Vraag je maar eens af wat het over jou zegt. Het is een trigger. Met deze vraag onderscheid je de energiestroom vna de ander en ide van jou en kan dat van de ander ook daadwerkelijk bij de ander blijven en jij je eigen energie behouden. Dan wordt de situatie als het ware niet meer gevoed. En als je wat voelt, kun je vragen: Is dit van mij? Of Moet ik hier wat mee?. En weg is het … En hoe meer pijn je kwijt bent, hoe minder je leegloopt, dan loopt het idd ongemerkt via de achterdeur weer naar buiten, dan raakt het je niet meer ….
  Tot slot kun je ook gewoon beslissen je eigen energie weer mee te nemen als er niets is wat naar leek te zijn en je hebt het toch last van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in