October-2012-energieAlles om ons heen is energie, zowel zichtbaar als onzichtbaar en heeft een eigen trillingsfrequentie, alles om ons heen beïnvloedt dan ook ons eigen energieveld.
De wijsheid in ons lichaam is daarom van essentieel belang om als mens goed te kunnen functioneren. Ons lichaam is ons thuis. Het is ons fysieke huis waarin wij wonen.
Het lichaam heeft een eigen bewustzijn, een groot gedeelte van het lichaamsbewustzijn is onbewust. Het lichaamsbewustzijn en het onbewuste zijn nauw verbonden.
Hoogsensitieve mensen hebben een heel groot lichaamsbewustzijn, waardoor ze  de onzichtbare informatie zoals emoties en gevoelens uit hun omgeving kunnen waarnemen.

Ze kunnen vaak heel makkelijk de energie waarnemen van mensen die op dat moment in hun eigen energieveld zijn. Zowel dichtbij en op grotere afstand. Als een menselijke antenne vangen ze allerlei gevoelens en emoties op en raken óók ongemerkt vaak overspoeld aan prikkels van  computers, tv, gsm, etc.  Om deze overprikkeling toch enigszins te kunnen hanteren en niet meer te voelen gaan ze juist vanuit het hoofd leven. Waardoor ze beter controle kunnen houden op het teveel aan prikkels, maar hierdoor verliezen ze ook snel de verbinding met hun lichaam. Vaak wordt dit een onbewust patroon, waardoor  er energetische blokkades ontstaan die klachten kunnen veroorzaken. De grootste valkuil van deze groep mensen is dat zij zich dan gaan identificeren met de gevoelens en emoties die zij waarnemen van anderen.

Om weer op een positieve manier om te gaan met hoogsensitiviteit is het heel belangrijk dit te gaan zien als een waardevol instrument, in plaats van een last waar je van af moet komen. Je kunt weer leren dit als een innerlijk kompas te gebruiken, waarbij het wel eerst belangrijk is om goed in je lichaam te komen.you

Energetische blokkades in ons lichaam worden veroorzaakt door onbewuste patronen, ooit ontstaan door negatieve ervaringen. Ervaringen die nog niet helemaal doorvoeld zijn, omdat de ervaringen toen te heftig of teveel waren. Gelukkig is ons lichaam heel wijs en wacht op het moment wanneer wij wel in staat zijn om deze blokkades op te ruimen. Dan komen er allerlei psychische of fysieke klachten in beeld, deze zijn dan een “positief” signaal van ons lichaam, ook al voelt dit absoluut niet zo. Maar  alleen op deze manier, worden wij er weer bewust van dat wij uit balans zijn.

Hoe ruim je een energetische blokkade op?

Een blokkade is een bevroren of gestolde energie en opgebouwd uit lagen. Elke laag heeft tijd nodig om zich te kunnen ontvouwen, waardoor het lichaam de kans en de tijd heeft om het te verwerken en dan pas los kan laten. Daarna dient zich een volgende laag aan. Zou dit in één keer gebeuren dan zouden we erdoor overspoeld raken. Ons lichaam heeft een eigen wijsheid en bepaalt zelf het tempo.

energie-lichaamDoor mijn eigen opruimwerk kreeg mijn hoogsensitiviteit een meerwaarde in het lichaamswerk. De meerwaarde is dat het nu werkt als een innerlijk instrument. Mijn hersenen kunnen zich tijdens een sessie afstemmen op de deltagolf, deze frequentie staat in verband met diepe genezing en regeneratie. Daardoor ben ik zelf ingetuned op de resonantie van de onderstroom van emotionele en fysieke blokkades. Ik voel deze resonantie omdat de onderstroom een andere trillingsfrequentie heeft dan de gebieden die in harmonie resoneren. De blokkades openen zich door middel van diep lichaamswerk, waardoor een begin van de ontlading door mijn systeem eerst gedeeltelijk kan worden afgevoerd. Hierdoor verandert de trilling van de blokkade, waardoor men in een diepe staat van ontspanning komt. De blokkadeschil kan hierdoor ontspannen, en kan daardoor de stressenergie loslaten.

De stressenergie gaat dan weer circuleren en wordt door het lichaam verwerkt. Het fysiek loslaten geeft vaak ook een fysieke reactie: zoals moeheid, spierpijn, hoofdpijn, licht gevoel in het hoofd,  koude trilling die loskomt, schokjes of een huilbui, etc. Een fysieke reactie gerelateerd aan gevoelens is een energetische reactie. Wanneer we dit toestaan, is dit ook snel voorbij. Daarmee komt de geblokkeerde energie weer ter beschikking en gaat weer vrij stromen.

Wanneer een lichaam schoon is van energetische blokkades, kunnen hoogsensitieve mensen heel snel gevoelens en emoties van anderen onderscheiden en hoeven zich er niet meer mee te identificeren, waardoor ze er niet in vast blijven zitten. Ze gaan situaties intuïtief helder en sneller aanvoelen. Het  lichaam geeft dan heel direct een signaal wanneer een situatie, mensen of omgeving niet goed of juist wel kloppend aanvoelt. We pikken nu gelijk de sfeer ofwel onderstroom op. We kunnen helder kiezen. Leven daardoor veel flexibeler vanuit gevoel in plaats van overleven vanuit controle, starheid, moeten, aanpassen en inhouden, allemaal geactiveerd vanuit een energetische blokkade.

Mensen die energie voelen, weten intuïtief en denken in verband en ervaren synchroniciteit. Ze ervaren het leven als verbinding. We leven allemaal in deze oceaan van energie en zelf zijn wij een druppel uit deze oceaan en tegelijkertijd is deze oceaan aanwezig in ons zelf.

Hoogsensitiviteit is een kracht en kent vele mooie uitingsvormen, die juist nodig zijn in deze tijd.

Jacqueline Klein Schaarsberg
www.Natuurliikinverbinding.nl 

23 REACTIES

 1. Moet ik toch even iets delen. Ik klaagde enkele berichten eerder over een enorm zwaar energieveld, een pijnlichaam, waar ik al sinds mijn tienerjaren al niet vanaf kan komen. Ik ben reeds bij een therapeute. Gisteren een enorme doorbraak met haar beleefd, over Skype. Zij blijft al wekenlang hameren over wat het voordeel is dat ik heb door dit veld vast te houden. Ik zeg meestal: weet niet, ik heb er geen macht over. Daar gaat ze niet in mee, ze blijft dwars.
  Komen we er gisteren eerst achter dat de momenten van vreselijke stress en spanning dé uitgelezen mogelijkheden zijn om bevrijding te bereiken. En daarna de meest belangrijke ontdekking: doordat ik ben gaan geloven dat pijn (voor mij) de grootste leraar is om verlichting te bereiken, en verlichting is wat ik het liefste wil, blijf ik mezelf (onbewust) meer pijn geven zodat ik verlichting kan bereiken.
  Dit is voor mij echt een fenomenale realisatie, dit had ik me nog nooit bedacht; ik was immers overtuigd dat ik niets aan de pijn kon doen. Maar met die realisatie kwam een enorme energie-ontlading die ik nooit eerder had meegemaakt.
  Gisteren was een zeer belangrijke stap en ik ben mijn therapeute eeuwig dankbaar!

 2. Hoi,

  Ik kon niet echt terug vinden in t artikel, hoe je de blokkade opruimt.
  Interessant artikel, ik wil er graag mee aan de slag…
  Alvast bedankt!

 3. Over energetische bescherming gesproken…

  Zie ook: http://www.frankdenouden.nl

  Hij is magnetiseur – energetisch therapeut. Een kei in zijn vak en down to earth. Hij heeft 4 boeken geschreven, waaronder:

  “Magnetiseren, wat is dat?” – Een nuchtere en praktische uiteenzetting over helende krachten voor lichaam en geest.

  “De Aura als Levensgids” – Het bevorderen van de spirituele en geestelijke ontwikkeling met behulp van de aura.

  Hartegroet,
  Fenneke

 4. Mooi geschreven… Mijn vraag is hoe zorg je ervoor dat slechte energie niet bij je blijft hangen nadat je iemand hebt geholpen is daar een concrete handeling voor ? Een handeling wat ik terplekken kan gebruiken .
  na een intensieve dag wanneer ik iemand spiritueel verder heb geholpen bennik heeeel moe en uitgeput…

 5. Hoi, ken je http://www.angel-place.nl of http://www.marialabyrint.nl al? Is er iets op je werk waardoor er steeds een zware energie terug komt? Zit je daar nog op je plek? Kun je de diepte ingaan waarom het steeds weer terug komt? tevens kan ik je iemand adviseren en de eerste 3 sessies zijn gratis. Het betreft de hermeneutische mindlink therapie. Ik heb er zelf hele mooie ervaringen mee en als je meer wilt weten, stuur dan een email naar kyani-es@hotmail.com, verkrijg je alle informatie om rustig door te nemen…Zware energie is beladenheid van energie en interessant is te weten Waarom die iedere keer terug komt, los van al je innerlijke werk. Hartgroet Sandra

 6. Hallo,

  Ik heb ook zeer veel last van een enorm zwaar energieveld dat mij al sinds mijn tienerjaren ernstig in de weg zit. Zo kan ik in bepaalde situaties ineens volladig overgenomen worden en word ik extreem negatief. Ik heb het idee dat het ook mijn lichaam aantast. Ik heb veel gemediteerd, ayahuasca, Iboga en allerlei therapieen gedaan. Ik ga iedere dag even joggen/ zwemmen/ joga doen, dat helpt even, maar de volgende dag (op werk bv) is de energie (pijnlichaam?) er gewoon weer. Weet me er moeilijk raad mee. Gordon, je hebt het in een reply aan Danielle over hulp zoeken. Heb je toevallig suggesties voor hulp? Ik woon in Zeeland. Dank je wel.

 7. Als alles trilling (energie) is, is het ook mogelijk om onwenselijke stemmingen, gedachten, en andere psychische toestanden, te veranderen door ze om te zetten in een andere trilling. Hetzelfde geldt voor de ik-beleving en gedachten van afgescheidenheid.

  Dit gebeurt door de aandacht op iets te richten dat meer wenselijk is. Bijv. de tegenovergestelde pool.
  Angst verdwijnt door moed.
  Verdriet verandert in vreugde.
  Je moet dan eerst die moed en vreugde willen, om er vervolgens aandacht op te richten. Hierdoor verdwijnen de vibraties angst en verdriet.
  En zo werkt het met alles.
  En zo wordt je je eigen Meester/Bestuurder.

 8. Ik weet geen raad met mijn hoogsensitiviteit, waardoor ik in de loop der jaren een zeer geprikkeld en geiriteerd persoon ben geworden

 9. 🙂 blij dit te lezen. Het is wat geruststellend. Blijf het beangstigend vinden soms: je hoofd loslaten en je lichaam inzakken, maar wel goed.

  • @Nele, Hallo Nele, als een blokkade in het lichaam los komt, dan pas kan het hoofd ook loslaten.
   Dat voelt dan niet meer aan als angst, maar als je het benadert vanuit het hoofd, dus de gedachten dan kom je in de angst cirkel. Hoe meer je in het lichaam komt, hoe meer rust dit geeft in het hoofd. Dat verhoogt de trilling.

   Hartelijke groet Jacqueline

   • Dank ja Jacqueline voor je reactie. Kan het zijn dat ik blokkades in stand houdt uit gewoonte? Zo lijkt het soms. Na dertig jaar in mijn hoofd is dat ‘gewoon’. In men lichaam zakken is nog een oefening, maar het lukt al. In het begin voelde ik dan vanalles dat ik als zeer buiten mezelf ervaarde, maar nu besef ik dat dat net mezelf was na dertig jaar niet bewust van te zijn geweest en dat wat ik ervaarde als mezelf eigenlijk is wat ik overnam van de andere. 🙂 Of zoiets als dat duidelijk is. Mezelf voelen was zeer beangstigend, en daar leer ik nu stap voor stap mee om te gaan en vooral zin aan te geven/te begrijpen.

    Wat ik niet weet is dat je elke lichamelijke blokkade zelf kan oplossen? Zijn er blokkades waar je hulp mee moet gaan halen of begrijp ik het goed uit het artikel dat er een punt komt waarin je ze zelf doorvoelt/begrijpt en dat ze oplossen?

    Liefs,
    Nele

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in