DELEN
KeepItSuperSimple1

Hou het simpel. Het leven is ingewikkeld genoeg van zichzelf.

Schreef ik 24 Oktober(link) nog dat we in een zware tijd leven, is alles zo mogelijk nóg heftiger geworden!
Pffff… volle hoofden, piekende emoties, keuze-stress op allerlei gebieden, het kan niet op!
Daar komt bij dat onze materiële wereld praktisch direct reageert op onze innerlijke wereld dus de kapotte wasmachines, vaatwassers, auto’s en telefoons vliegen ons om de oren.
Ook mij is dit niet bespaard gebleven. In een maand tijd ben ik 2 keer met autopech gestrand, viel mijn telefoon ‘zomaar’ uit om niet meer aan te krijgen, is de wasmachine overstroomd waardoor mijn keuken blank stond en heb ik op diverse momenten staan schreeuwen, zitten huilen, lopen schelden om vervolgens weer heel hard te moeten lachen om het wonder dat mens-zijn heet..

De aanvragen voor email consulten strómen binnen (waarvoor dank) en de gemeenschappelijke factor is eigenlijk: angst.
Vragen als ‘zit ik wel goed op deze (werk)plek?’, ‘hoe gaat het verder met mijn liefdesleven?’, ‘waarom lukt het me niet te manifesteren wat ik wil?’ worden heel veel gesteld en uiteindelijk hebben ze allemaal te maken met angst.
We zijn bang om de verkeerde keus te maken in ons liefdesleven, in ons werk, in onze vriendschappen en ga zo maar door.
De mensheid als collectief is bang. Deze angst wordt lekker opgevoerd door berichten over de politieke veranderingen, de zogenaamde crisis en de verhalen om ons heen van mensen die het moeilijk/zwaar/erg hebben.

Omdat het energetische collectief zo vol zit met angst en wij elk moment in contact staan met dit collectief is het logisch dat we bang zijn.

‘Waar je mee omgaat wordt je mee besmet’.

De angsten die we voelen zijn dus niet alleen van onszelf! De stress die je voelt de laatste tijd is niet alleen van jou!

Natuurlijk is een deel er van wel het jouwe maar het gros kun je weg ademen, uitblazen, loslaten of het raam uit flikkeren voor mijn part. Doe wat nodig is om ervoor te zorgen dat je steeds terugkomt bij jezelf en afstand kunt nemen van de collectieve energie.

We kunnen ons er niet los van maken omdat we er deel van uitmaken, alles is één.

Afstand nemen kan wel. Een stapje terug doen om te zien hoe het zit en dan kijken hoe jij wilt bijdragen aan het collectief. Daar hebben we namelijk een keus in. En ironisch genoeg kunnen we met deze simpele keus onze keuzestress verminderen.

Angst of liefde?

Kies je voor liefde zonder je angst te negeren, dan krijg je direct ruimte. Ruimte waarin je tot rust kan komen, kan opladen, ineens weer tijd hebt om een beetje aan te keutelen.

De angst om niet goed, mooi, slim, leuk, grappig, spiritueel ontwikkeld genoeg te zijn (die in één of andere vorm in ons allemaal zit) weerhoudt je er van om van jezelf te houden om wie je bent, op dit moment.

Angsten negeren en doen alsof alles liefde en licht is heeft geen zin. Geloof me, dat heb ik allang geprobeerd. Werkt niet.

Je angst benoemen daarentegen en accepteren wat ‘ie is, werkt wel. Schiet niet in je hoofd door proberen te benoemen wáár je bang voor bent maar houd het bij het voelen en benoemen van je gevoel.

Ik ben bang. Punt.

Het maakt niet uit waarvoor.

Het doet er niet toe.

Voelen wat je voelt, of dat nu angst, blijdschap, woede of verdriet is, is alles wat je hoeft te doen. Voel het, uit het, klaar.

Dát is kiezen voor liefde. Daarmee heb je lief wie je bent, wát er ook gebeurt. Dát is mens zijn. En mens zijn is het enige wat we écht moeten hier op aarde.

Door te kiezen voor liefde geef je liefde aan het collectief. Dan draag je bij aan een fijnere sfeer waarin iedereen langzaam maar zeker de kansen gaat zien om voor henzelf ook deze ruimte te scheppen en liefde te voelen.

2012 manie

Ik hoorde laatst iemand zeggen ‘ik wacht wel tot 21 december 2012 want daarna wordt alles anders’. Ja, hij zei het echt. Het ging over bepaalde stappen die hij eigenlijk wilde nemen maar nu nog niet durfde (angst!).

Lieve mensen, die datum houdt een heleboel in maar alsjeblieft…. wat er NU gebeurt gaat nog wel even door! Niet een paar dagen, weken of maanden. Nee, járen!

21-12-12 is slechts een kantelpunt waar we al, in zekere zin, 13.000 jaar naartoe gaan met z’n allen.

NU is de tijd om te doen waar je behoefte aan hebt. Dat zal altijd NU zijn. Daarom is voelen wat je voelt zo belangrijk.

Zo heb ik net even de PC verlaten tussen het schrijven door om op te staan en me uit te rekken, had ik behoefte aan want mijn rug voelt verkrampt. Toen voelde ik dat ik eigenlijk ook wel moest plassen dus deed ik dat.

Op weg terug naar m’n bureau zie ik ineens onze kat heerlijk liggen slapen, die heb ik uitgebreid geaaid want zo’n pluizig bolletje kan ik niet negeren.

Het zit ‘m in niks maar door gewoon te doen waar ik op dat moment behoefte aan had kan ik nu weer met een frisse blik verder schrijven, heerlijk.

Ik had er ook voor kunnen kiezen om ‘ff snel’ dit stukje af te maken en daarna al die dingen te doen. Maar voor hetzelfde geld lag de kat dan allang niet meer te slapen en had ik dat heerlijke knuffel moment gemist.

Hou het simpel. Het leven is ingewikkeld genoeg van zichzelf.

Keep It Super Simple

14 REACTIES

 1. lieve Marielle&John,

  Leuke en inspirende teksten om te lezen allemaal,fantastisch dat jullie dit allemaal delen,merci!

  Liefs van Suzanne

 2. Lieve Marielle,

  Aangezien mijn reactie telkens verdwijnt, reageer ik morgen even in de radio-uitzending op TVNR Radio.
  Heb getracht al 2x een reactie te plaatsen over de formule van K.I.S.S. (Keep It Stupid Simple) van 1998, die in jouw artikel was gewijzigd in Keep It SUPER Simple…

  Wel iets om de goedgelove Thomas in ons even op te attenderen…

  Kleurrijke hartegroet,
  John

 3. Lieve Marielle,
  Gisteren heb ik dit artikel al gelezen in het Mahziri Magazine, waar wij allebei maandelijks een artikel schrijven, en was blij verrast het vanmorgen ook op NTK.com te zien… Nu mocht ik reageren.

  Leuk om waar te nemen dat je formule K.I.S.S. ook gebruikt, echter ik vroeg me af waarom deze nu in een andere vorm staat, dan de oorspronkelijk Keep It Stupid Simple. Al jaren werk ik met de K.I.S.S. formule om alles in het leven STOM en SIMPEL te houden, en dan ineens zag ik gisteren dat gaandeweg de formule van K.I.S.S. is veranderd in Keep It SUPER Simple?
  Let wel, er is geen oordeel, maar wel de vraagstelling; Waar is het woordje “Stupid” ineens veranderd in “Super”? …welnu, daar kreeg ik vanuit het Walvissen Bewustzijn snel een antwoord op, want ergens in het traject van delen, leren en samenzijn, is er ergens ander tussendoor gekomen, waarvan het aardse Ego-ikje vond dat je niet Stom kunt zijn, of mag zijn. Ergens op Aarde liep iemand die de formule heeft veranderd, omdat zijn of haar aardse IK-je vond dat de dingen in het leven “Super” moesten zijn, of dat de mens zich zelfs maar ‘superieur’ moet voelen om de KEEP IT STUPID SIMPLE-formule te wijzigen naar Super?

  Lieve Marielle, ik neem je dus niets kwalijk, maar wil alleen opmerken dat wij als lichtwerkers in deze tijd ontzettend goed moeten observeren ‘waar’ we ons mee verbinden. De duistere kan het leven stuurt broeders en zusters op ons pad die juist de kleine “stupid simpele” dingen van het leven verdraaien naar iets wat onze conditioneringen voedt; Namelijk het idee dat het altijd ‘super’ moet zijn… Dat is een onwaarheid, dat is een misvatting, en daarmee worden bewust misleid op ons pad.
  Ook is het goed te weten dat de oorspronkelijke versie “Keep It STUPID Simple” al in 1998 doorgegeven werd vanuit het Engelenrijk, en je raadt het al; Zelfs in een context die te maken heeft met de Angsten van de Mens. Ik kan me dus heel goed vinden in de stelling dat mensen veelal geleidt worden door Angst, getuige de vragen die jij krijgt in consulten, zoals; ‘zit ik wel goed op deze (werk)plek?’, ‘hoe gaat het verder met mijn liefdesleven?’, ‘waarom lukt het me niet te manifesteren wat ik wil?’ Allemaal vragen die onze “Aardse Ikke-bundelingen” oproepen, omdat de mens nog steeds voorbij gaat aan de Essentie; ofwel, Wie we zijn! We hebben al lang geleerd dat het Universum zich bezighoudt met trillingen, frequenties, en wat we uitzenden creëert onze eigen werkelijkheid. De mens hoeft zich geen vragen te stellen die beginnen met “Hoe en/of Waarom?”… Deze vragen zijn juist herkenbaar voor de mens die ‘ver’ van zijn/haar werkelijk Zelf af staat. Vragen die gevoed worden door de “Aardse persoonlijke laagjes”, van het ikje dat het altijd goed moet doen, het ikje dat geen fouten mag maken, en vooral het ikje dat vooral NIET STOM gevonden mag worden, en dat zijn dan weer gevoelens die stammen uit de energie van onwaardigheid, want we mogen dat wel, zolang we er maar van leren.

  Wij zijn allen pure werkende inhoud op Zielsniveau. We zijn dus niet ons lichaam, niet ons karakter, niet onze persoonlijkheid, en zeker niet onze conditioneringen, zoals de energie van Angst. Ik ben het roerend met je eens dat we door de media, de samenleving en het totale energetisch collectief gevoed worden met angst… Zoals je al zelf zegt; “Waar we mee omgaan worden we mee besmet”… en ja, ook als we ons verbinden met collectieve energieën, die zich voordoen als Licht, maar in werkelijkheid de bekende ‘Wolf in Schaapskleren’ is, en we nemen alles klakkeloos aan, dan worden we teruggezet in de energieën van Angst. Des te meer schrik ik dan even van je stelling; “Angsten negeren en doen alsof alles liefde en licht is heeft geen zin. Geloof me, dat heb ik allang geprobeerd. Werkt niet.” Mijn visie en waarheid is dat de duistere kant van het leven zich nu likkebaardend zit te verlekkeren, want de energie van Angst mag er zijn, zo wordt geopperd.
  Ik vind het fijn te lezen dat je schrijft; “Geloof me, dat heb ik allang GEPROBEERD” …en dat siert je. Want proberen is de manier om te bewijzen dat iets NIET gaat werken, we zullen het moeten DOEN! En… als we dat doen, dan doen we dat STUPID SIMPLE, in plaats van SUPER SIMPLE, omdat we met ‘super’ weer onze misleidende ikjes gaan gebruiken.

  Toen ik in 1998 het oorspronkelijke Artikel schreef over K.I.S.S. (Keep It Stupid Simple), werd ik geleid door liefde en licht van Jagadiel, uit de kristalwitte straal van het Goddelijk Bewustzijn, en juist dat artikel ging over Angst, de eerste conditionering in ons cellulair geheugen, vanaf de dag dat we werkelijk op Aarde komen. Het was een Eye-opener dat wij het zijn die de angst in stand houden, dus helemaal niet bang hoeven te zijn. Herinner je je dat wanneer je bang bent je de neiging hebt oppervlakkig te ademen…
  Toen je geboren werd, kwam je te voorschijn door het geboortekanaal en je geest werd bang omdat ineens de connectie met je moeder afgehakt werd, doorgesneden, het koord was doorgesneden voordat je klaar was om te ademen, dus paniek kwam in je hart en in je geest…. Dat je geen zuurstof zou krijgen en dat je dit fysieke lichaam kwijt zou raken, net nadat je door het trauma en de ervaring van door het geboortekanaal moeten, was gegaan en oppervlakkig ademen is wat je deed….
  ANGST staat in je cellulair geheugen gegrift, en staat gelijk aan oppervlakkig ademen. Dus leer te ademen. Programmeer je geest om je ademhaling in de gaten te houden en iedere keer dat je merkt dat je weer oppervlakkig ademhaalt, verander je de programmering en neem je diepe regelmatige ademhalingen en bevestig dat je de programmering van angst en paniek uit je geheugensysteem wilt ‘deleten’.
  Lukt dat in 1x? Soms wel, maar veelal niet; De mens heeft namelijk nog een enorme onhandige emotie uit het Ego-bewustzijn, en die emotie heet “Verwachtingen”. En, wanneer wij verwachten dat het in 1x moet lukken, dan hebben we het Ikje dat zich “super” wil voelen gevoed. zie je link?

  We mogen het dus Simpel doen; KEEP IT STUPID SIMPLE > K.I.S.S.
  Je adem hoor je te inhaleren, vast te houden, en uit te ademen voor de duur van evenveel hartslagen of tellen……ongeacht wat je aan het doen bent….slapen, eten, werken, de liefde bedrijven. Je zult merken dat je meer in balans komt wanneer je op een gebalanceerde manier ademt, je superiere ikje niet voedt met verwachtingen, en de dingen “stupid simple” accepteert.
  Op deze manier kun je jezelf volledig onthechten van de energie die Angst heet, hoef je niet te wachten tot 21 december 2012, maar ben jij al gekomen, waar velen thans nog van dromen.

  Een kleurrijke Hartegroet,
  John Breukels

 4. Mooi! En inderdaad, het is zo belangrijk om 21 december niet als een of andere heilige datum te zien waarna alles anders voor je zal zijn. Als je zelf niet kiest en je hart niet volgt is alles dan eigenlijk nog hetzelfde.

 5. Leuk geschreven. “Voel het, uit het, klaar… ” En zo simpel is het. Acceptatie (van ALLES wat je overkomt) is het sleutelwoord. En als je daarbij ook nog eens je dankbaarheid uit aan het universum over ALLES, heb je de gouden combinatie te pakken… En daar hebben we 13.000 jaar over gedaan om dat uit te vinden…

  • @Karin, Inderdaad, Karin. Dankbaarheid voelen over ALLES is de sleutel naar manifestatie vanuit je hart, vanuit liefde. Gouden combi. Laten we onze mooie, soms harde, ‘lessen’ van de afgelopen tig jaar nu echt inzetten. Ieder op onze eigen manier met respect en acceptatie voor elkaar is hoe we samen de wereld opnieuw creëren. Dat is wat we nu doen.
   ‘Vrijheid in verbondenheid’ (mooie uitdrukking die ik heb gelezen bij Regina Cové, een mooie dame die ik pas geleden ontmoette)
   Dank je wel voor je toevoeging.
   Liefs, Mariëlle.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in