DELEN
Ik hou van je

Ik zie het als je verdriet hebt
Ik zie het als je boos bent 
Ik zie het als je me niet begrijpt 
En ik zie het als je dit verbergt

Ik zie het als je naar me kijkt en wilt weten wat er is
Maar soms is er niks
Soms is er alleen stilte en leegte
En dat is dan precies wat ik nodig heb
Dat ligt niet aan jou

Soms ligt het ook niet aan mij
Het is er gewoon
Niemand kan er op dat moment iets aan doen
Niemand hoeft er op dat moment iets aan te doen
Stilte, leegte en donker is dan precies wat ik nodig heb

Ik vind het fijn als jij er bent
Maar soms is het fijn als ik alleen ben
Alleen om te denken of juist niet
Alleen om te voelen of juist niet

Soms ben ik moe, dan ben ik overprikkeld
Alles wat om me heen gebeurt maakt indruk op mij
De mooie dingen, de nare dingen
Alles laat bij mij zijn sporen na
Soms is dat heel fijn en ben ik dankbaar
Maar vaker doet het pijn en ben ik op

Je wil er dan voor mij zijn
Je wil dat ik praat
Over wat ik denk en over wat ik voel
Je wil dat ik je precies kan vertellen wat er aan de hand is
En bovenal wil je weten of ik nog wel van je hou 
En dat doe ik

Ik hou van jou 

Ik hou van de manier waarop je tegen me praat
Ik hou van je als je blij bent en lacht
Ik hou van je als je zo je best doet voor iets dat je graag wil
Ik hou van je omdat je niet opgeeft

Ik hou van je als je naar me kijkt en ik zie dat je me wilt helpen
Ik hou van je om alles wat je doet voor mensen waar jij om geeft, die ook om jou geven
Ik hou van je omdat je je bewust bent van wat je doet
Ik hou van je omdat je openstaat voor alles
Ik hou van je omdat je, net als ik, teveel om dingen geeft
Ik hou van je omdat je soms zo anders bent dan ik

Maar ik hou vooral van je
Omdat je meestal precies zo bent als ik
Dus als je weer een keer naar me kijkt, omdat je wil weten wat er is
Onthoud dan dat er soms niks is, behalve dat ik van je hou

 
Over de auteur

Zoë, 23 jaar en Lifecoach ‘in training’. ‘Heart-Based-Living’ omschrijft mijn levensstijl het beste. Als HSP probeer ik zoveel mogelijk te schrijven, om te kunnen verwoorden en begrijpen wat ik voel. Gezond eten, veel bewegen (ook Yoga) helpen me om de dagelijkse stroom van prikkels te kunnen omzetten in iets positiefs. Mijn inspiratie haal ik uit de mensen, maar ook de dieren om me heen. Paarden inspireren me enorm, ik werk al mijn hele leven met ze en hoop ze binnenkort mijn collega’s te mogen noemen bij mijn werk als Lifecoach.

 

7 REACTIES

 1. Woe wat een mooie tekst. Helaas dat houden van zit er bij mij nog niet in maar het eerste deel kont zeker overeen.
  Ik hoop meer van je te kunnen lezen in de toekomst.
  Liefs!

 2. Wat een prachtig gedicht!
  Zo vreselijk mooi verwoord hoe ik mij ook vaak voel.
  Ik ga het delen op facebook.
  Liefs, Ilja

 3. Heel mooi geschreven! Zo herkenbaar. Alleen,… mijn eigen relatie is voorbij. Van iemand houden van … zonder meer, begreep hij niet. Na al die jaren. 'Bewijzen' moesten er blijkbaar zijn. Meer 'materialistische' raakvlakken miste hij. Nu ik alleen ben, lukt het me wee beter om vanuit mijn gevoel te leven,… Sta ik liefdevoller in het leven. HSP not easy living, but amazing to see and feel beautiful things in life (nature, music, sports, emotions,…). Het zit hem vaak in de kleine dingen waarbij weinig mensen nog stil staan,… Gewoon stilte kan zo mooi zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in