nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
Kara Schallock
Kara Schallock

door Kara Schallock

Hallo vrienden. Zoals je weet heb ik veel werk verricht in de context van empathie en sensitiviteit, daar ik mezelf als empathisch beschouw.

Eén ding dat ik de voorbije maanden heb gemerkt in sociale media en daarbuiten in mijn eigen ‘community’ bij ‘Cosmic Weather’, is de tendens dat empathische en hoog sensitieve mensen ziek worden, of energetisch verzwakt, in deze tijden die de ‘hoeders’ Kwantumsprongen in Gaia en het energetisch gridsysteem noemen. In tijden van grote verschuivingen is er vaak een terugslag of weerstandsenergie werkzaam, die zorgt voor contrast en leren, maar dat kan ook erg vervelend zijn.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

De vorige avond gaven de Hoeders me wat informatie over hoe ons verder los te koppelen van het omzetten in je eigen lichaam van de huidige uitstoot van energieën van Gaia of van anderen. Je kan weten of je omzet voor anderen, wanneer je niet of slecht slaapt in deze periode, of wanneer je je ziek voelt, zeker in periodes van ‘verstoringen in de krachten’, zoals periodes van geweld, extreem weer enz… De zonnevlecht/derde chakra is gewoonlijk de chakra die aangetast is, en er is ook vaak hoofdpijn, door alles proberen te verwerken dat ofwel binnenkomt, ofwel losgelaten wordt uit het collectief.

Opmerking: Ik bedoel hiermee niet dat alle empathen hiermee zouden moeten stoppen. Er zijn immers mensen die Transformeerders zijn, en dat maakt deel uit van hun zieletaak en missie. Het gaat er hem echter om dit werk bewust te doen, en binnen een context, niet zomaar lukraak zonder vorm of begeleiding.

Nieuwetijdskind.com-Galactisch

Er zijn echter tijden van algemene verschuiving, waarin empathischen en sensitieven vaak dezelfde symptomen hebben, zoals lucide/rare dromen, slapeloosheid en toevallige en korte ziekten. Dit heeft meer te maken met hoe de verschuivende energieën de empathische mens beïnvloedt op persoonlijk niveau, en niet noodzakelijk door persoonlijke transmutatie. Dit is waarom het naar mijn mening belangrijk is dat empathischen en sensitieven hun intuïtie en hun verbinding met hun eigen persoonlijk Begeleidingssysteem ontwikkelen, voor dagelijkse bijsturing en informatie.

De Hoeders hebben me deze lijst gegeven:

 • Maak voor jezelf uit of jij hier bent om Transformeerder te zijn.
 • De meeste mensen die dat zijn, weten dat al. Wanneer jij dit niet goed weet, raad ik pendelwerk, spiertesten aan, of een consult bij een betrouwbare en gekwalificeerde arts. Wat dit betekent is dat dichte en/of moelijke energieën transmuteren deel uitmaakt van je zielsmissie. De meeste Transformeerders hebben de fysieke lichaamsstructuur om dit specifieke werk te doen (groot, geaard, sterk,…). Dat wil niet zeggen dat er geen kleine of magere mensen transformeerder kunnen zijn, maar dat hun energie- systeem heel groot is om al dat werk te doen. In mijn ervaring en observatie zijn transformeerders gewoonlijk nogal zwaar gebouwd, zowel mannen als vrouwen. Veel transformeerders zijn dan ook niet empathisch of hoog sensitief, om zo meer efficiënt hun werk te doen.
 • Een deel van het werk dat empathen doen gaat via het ‘lezen’ van de energie van anderen en van het lezen van wat ik ‘de grote hemel’ noem.
 • Je kan jouw Begeleidingssysteem herformatteren om deze informatie intuïtief te verkrijgen en je eigen lichaam gebruiken als stemvorl. Een andere manier waarop empathen informatie verkrijgen is vanuit de collectieve geest van een situatie of plaats. Dat is waarom dierenasielen, begraafplaatsen, bars en andere plaatsen met dichte, angstige of sterke verdriets-energie ondraaglijk kunnen blijken.
 • MagicForest02
 • Onderzoek je eigen bewustzijn en energiesysteem op alle manieren waarop je vasthoudt aan het doormaken van ziekte of verzwakking omdat dat je goed uitkomt.

Ik weet dat mensen dit niet graag horen, en boos worden op me wanneer ik dat vroeger zei, wat bewijst dat daar waarheid in zit. Er komt echter geen schuldgevoel aan te pas, er kan een tijd geweest zijn waarin empathie ,op deze manier geuit, je goed van pas kwam. Het punt is dat je de wereld, je gemeenschap of zelfs jezelf niet goed kan dienen wanneer je ziek en knock-out bent. Wanneer je empathische transmutatie niet leert hanteren kan het je permanent buiten spel zetten door chronische ziekten, en dat willen we zeker voorkomen.

Er werd me ook getoond dat dit een aspect van empathie is dat nog paste bij de tijd waar we uit komen (Vissen), maar niet meer nodig is nu (Waterman).

Watermantijdperk
Watermantijdperk

De tijd van Waterman gaat over persoonlijke en collectieve soevereiniteit en verantwoordelijkheid. Ik weet dat ik enkele mensen kan horen denken: ‘Wel, moet is dat dan niet doen, mensen helpen met hun problemen?’. Wel, ja en neen. Ja, je bent hier om te dienen, maar de vorm van dienen is ook aan het veranderen. We hebben veel gewerkt aan persoonlijke grenzen en onze eigen soevereiniteit sinds 2010, om ons voor te bereiden op deze tijd nu. Empathen zijn sterk in actief luisteren, mededogen, en hebben vele healing-talenten, zoals energiewerk, telepathie, helderziendheid, medium-schap enz… We gaan een tijd in waarin deze talenten meer gaan gevraagd worden en nodig zijn.

Werk met je eigen Begeleidingsteam om dat niveau van empathische transmutatie te gebruiken dat goed is voor jou en je werk nu.

Gebruik meditatie, introspectie, gebed en intentie-werk om alle gevolgen van directe transmutatie schoon te maken. Weet dat JIJ de meester dan zijn van je eigen empathische aard, en niet omgekeerd. Werk met Begeleiding om alle angsten op te klaren die je rond je talenten en je aard kan hebben.

Kara Schallock

http://www.soulsticerising.com

Vert. Fran Tielemans

4 REACTIES

 1. Ik begrijp wat je bedoelt, maar je beschrijft het eerlijk gezegd wel ingewikkeld. Maar goed, wat ik wilde zeggen is dit. Het is superbelangrijk dat je bij jezelf blijft. Als je geaard en gecentreerd blijft wordt dit werk zóveel makkelijker en dan hebben uiteindelijk veel meer mensen hier ook nog iets aan. Sinds ik heb uitgevonden hoe het voelt om geaard en gecentreerd te zijn (visualisaties werken niet bij mij) gaat het zoveel beter met mij en kan ik juist veel meer mensen helpen!

  • @Geeske, Hoi Geeske,
   Ik ben benieuwd hoe jij hebt uitgevonden hoe goed te aarden. En Hoe je dat nu doet. Omdat ik merk dat visualisaties bij vele ook niet goed werken.
   Het is niet meer een recent bericht, maar misschien dat je hier nog op komt.
   Hartelijke groet
   Angel

   • @angel,Ik had m’n automatische reacties nog aan staan, dus kreeg je bericht net. Ik heb toevallig net een artikel geschreven vorige week over het verschil dat ik ervaar in aarden aan de ene kant en visualisaties aan de andere kant. Daarin verwijs ik ook naar mijn eigen ervaringen met aarden die ik in een andere blog heb beschreven. Je kunt het hier lezen:
    Ben benieuwd wat je ervan vindt!

   • je heb mensen met visualisatie en mensen met gedachten kracht.
    laat eerst onderzoeken of er voodoo op jou is gedaan. 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in