Ieders waarheid

Het is een wonderbaarlijke, transformerende, helende tijd. Tenminste, dat is mijn waarheid. De waarheid die ik hier te brengen heb. Dat voel ik in alles. In iedere cel van mijn lichaam, in iedere gedachte die ik heb, in ieder innerlijk weten. Wij mensen staan op een kruispunt. We kunnen verschillende afslagen nemen. En ieder voor zich heeft een zorgvuldige afweging te maken.

Mijn waarheid is niet dé waarheid. Dat zeg ik heel vaak en ik zal dat ook blijven zeggen. Niet per se omdat ik bang ben dat mensen mijn waarheid blind zullen volgen (ook al heb ik die angst af en toe ook heus wel eens), maar momenteel omdat ik het heel erg belangrijk vind, juist in deze tijd, om al die verschillende waarheden te eren.

Er zijn mensen die op dit moment door diepe verlieservaringen heen gaan. Die dierbare en geliefde mensen ziek hebben zien worden en hebben zien sterven. Zij hebben hiermee te dealen. Zij hebben hier hun weg in te vinden. Op hun eigen unieke manier. Ik ken verdriet en pijn en zal die van jou nooit kleiner willen maken dan jij hem ervaart.

Er zijn mensen die op dit moment door hun ergste angsten heen gaan. Zij voelen op ieder moment een acuut gevaar van uiterste kwetsbaarheid en het ergste is: het is een onzichtbaar, sluipend gevaar. Ze hebben er geen controle op en geen verweer tegen. Ook zij hebben hun weg te vinden. Uiteindelijk hebben we allemaal een keuze te maken op welke grond we ons leven willen leiden. Jouw keuze is net zo goed als de mijne.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Er zijn mensen die in deze tijd zien hoe de wereld en dan vooral de heersende elite van het geld zich tegen ons keert. Die de angst voelen voor onderdrukking, voor slavernij. Voor de kettingen van de matrix waarin we leven. Zij voelen een diepe angst voor ons als mensheid. Ook zij hebben hierin hun werk te doen. Naar buiten en naar binnen. Ik zie je en ik respecteer je in je kracht en je angst.

Er zijn mensen die op dit moment hun vrijheid hervinden. Die loskomen van hun volle agenda’s en in het moment leren genieten van het leven. Die ineens pijnlijk helder zien waar ze zichzelf voorbij hebben gerend. En die weten dat ze vanaf nu niet meer terug kunnen en een reeks moeilijke besluiten te nemen hebben. Dat is niet niks. Vaak zul je een levenslang patroon moeten loslaten. Met alle dierbare omstandigheden die daarbij horen. Ik maak een buiging voor jouw proces.

Ik leef op dit moment op mijn eigen manier door mijn oude patronen en angsten heen. Alles komt naar boven, alles wil verwerkt. Door mijn lichaam, door mijn emoties, door mijn hele systeem. Ik ken de diepte van rouw, van het overspoeld worden door pijn en angst. Ik ken de bevrijding van het vertrouwen in mezelf. En nu sta ook ik voor volgende, spannende, enge, super leuke stappen. En ik geniet met volle teugen terwijl ook ik tegelijk mijn grenzen steeds maar tegenkom.

Laten we elkaar onze waarheden niet meer betwisten. Iedere waarheid, iedere werkelijkheid heeft iets toe te voegen aan onze realiteit. Mijn waarheid zegt niets over de jouwe. Het zegt iets over waar ìk mee bezig ben. Over wat ik te bieden, toe te voegen, te ontvangen heb. En zo doe jij precies hetzelfde. Jouw waarheid zegt iets over waar jij mee bezig bent. Over wat jij hier te brengen hebt. En dat is prachtig.

Laten we luisteren naar ons lichaam. Het herbergt zoveel wijsheid. De symptomen van Corona blijken even divers te zijn als de waarheden en de realiteiten die we te ervaren hebben. Ook nu werkt het leven nog steeds voor ons. Het geeft ons wat we nodig hebben, hoe pijnlijk soms ook. Gebruik het om te transformeren wat getransformeerd wil worden. Kijk welke onderliggende zaken Corona aan het licht brengt. Zowel fysiek als psychisch als spiritueel. En werk ermee lief mens! Het levert zoveel op.

Luister naar jouw waarheid. Luister naar de verlangens en behoeften van jouw lichaam. De behoefte aan nabijheid, de behoefte aan afstand. De behoefte om naar buiten te gaan, of om naar binnen te keren. Het is precies goed voor jou. We zijn uniek. We mogen verschillen. Laten we elkaar toestaan te verschillen. Op die manier kunnen we ieder op onze unieke manier, onze grootste bijdrage leven.

Vind jij het fijn om elke dag inspiratie op te doen om nog meer van jouw leven te houden? Kijk dan eens naar mijn kaarten set Vrijheid in Liefde. Met deze set maak jij volop gebruik van de kracht van onbelemmerd liefhebben.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

8 REACTIES

  1. Wat mooi omschreven manon!…helemaal waar wat je zegt nu nog zorgen dat een ieder hier wat mee gaat doen.

    Liefs Patrick

  2. Wat ik heel erg waardeer, en dat horen we onszelf veel te weinig zeggen en veel te weinig gezegd worden tegen ons, is dat al die verschillen goed zijn, dat al de verschillende manieren en tempo’s waarop we die uitdagingen, die er voor ieder van ons anders uitzien, aangaan, goed zijn. Dat wij goed zijn zoals we zijn, want dat zeg je in feite opnieuw, en opnieuw, en opnieuw, lieve Manon.

    Dank!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in