DELEN
ijsmaan-wolfmaan-by-hippotipus

Deze volle maan wordt ook wel de IJsmaan genoemd, omdat deze volle maan in een van de koudste maanden valt. Vaak ligt er rond deze periode sneeuw en ijs. Of hij wordt Wolfmaan genoemd, omdat men vaak wolven hoorden, in de winter. Vroeger raakten de voedselvoorraden op en kon er minder gegeten worden. Tegenwoordig gaan veel mensen lijnen, om de kilo’s, die ze tijdens de feestdagen zijn aangekomen, er weer af te krijgen. Dit is tevens een reiniging van het lichaam. Veel mensen zijn dan ook bezig met een opschoning van hen zelf, maar ook van hun huis. Kasten worden opgeruimd, veel mensen krijgen griep, maar ook wordt er gekeken welke contacten er nog bij hen passen. Met wie wil je nog contact houden en met wie niet? Op veel gebieden wordt er nu ‘schoon schip’ gemaakt.ijsmaan

De uitwerking van deze volle maan zal deze keer weer extra sterk zijn. Dit komt omdat de maan in het astrologische teken Leeuw staat en de zon in het teken Waterman. De heerser van de Waterman, de planeet Uranus, is sinds 2e Kerstdag zijn rechte baan rondom de aarde gaan vervolgen, na enige tijd retrograde te hebben gelopen. Daardoor heeft Uranus een sterke werking en heeft dit een extra sterke invloed op deze volle maan.

De ijsmaan staat op 24 januari in het teken Leeuw. De Leeuw heeft veel leiderskwaliteiten en is zelfverzekerd. Hij is hartelijk, loyaal naar zijn vrienden en behulpzaam. Staat graag in het middelpunt van de belangstelling. Hij houdt van luxe en is conventioneel, een tikkeltje lui en is vaak trots en ijdel. Regeringsleiders en toneelspelers hebben vaak veel Leeuw-invloed.

De Waterman, daar in tegen, is idealistisch en wil de vrijheid hebben om te leven, zoals hij dat wil. En wil graag samenwerken op voet van gelijkwaardigheid en duldt niet snel autoriteit boven zich. Heeft een sterk gevoel voor rechtvaardigheid. Heeft ook een sterke intuïtie en vooruitstrevende ideeën. Veel mensen vinden Watermannen excentriek, omdat ze hun eigen weg gaan. De oude hippies zijn hier een voorbeeld van. Zij zetten zich in de jaren 60 ook af tegen de maatschappij, die nogal behoudend was. En wilden meer persoonlijke vrijheid en gelijkheid. “Peace no war” was hun motto. En tijdens de periode rond de volle maan, meestal een week ervoor en een week erna, is er een conflict tussen de zon en de maan, gekleurd door deze twee astrologische tekens.

ijsmaan_iceplanet_by_boodie
iceplanet_by_boodie.deviantart.com

Dit houdt in, dat er steeds meer mensen hun hart gaan volgen en willen gaan leven, zoals zij dat willen en zich niets meer willen aantrekken van wat anderen daarvan vinden of wat de maatschappij van hen verwacht. Doordat jouw intuïtie steeds sterker wordt, door de sterkere werking van Uranus, kan je plotselinge ideeën en ingevingen krijgen en plotseling weten ‘wat te doen’. En daar ga je steeds meer naar handelen, omdat jouw vertrouwen in je intuïtie steeds sterker geworden is. Het vertrouwen, dat alles wel goed gaat komen en dat de juiste mensen, op de juiste tijd, op je pad verschijnen, om jouw (ver)nieuwen(de) ideeën te realiseren. Uranus wil namelijk vernieuwing. Je hoeft dus eigenlijk alleen maar je intuïtie te volgen. Je gaat er steeds meer van overtuigd worden, dat dat de enige juiste weg is, dat wat je intuïtie je ingeeft. Uranus zorgt er ook voor dat er plotselinge wendingen zullen zijn in je leven, want Uranus werkt als een blikseminslag.

En dat er plotseling nieuwe ontmoetingen zullen zijn of dat er plotseling weer oude vrienden en bekenden contact gaan zoeken. Deze onverwachte wendingen en ontmoetingen in je leven, gaan er voor zorgen, dat je op het juiste pad terecht komt. ijsmaan-wolfmaanOok ga je steeds meer mensen loslaten, die niet meer bij je passen. Doordat je intuïtie sterker is geworden, zul je het sneller gaan doorzien, wanneer mensen niet de juiste bedoelingen hebben. Veel mensen, die nog een masker dragen, zullen nu door de mand vallen. Je wilt met mensen omgaan, die met jou op gelijke voet staan, op basis van eerlijkheid en rechtvaardigheid en die dezelfde idealen hebben als jij. Er kan ook veel verdriet loskomen bij mensen, die diep van binnen weten, dat onze maatschappij anders kan. Met meer verdraagzaamheid en liefde voor elkaar. Diep van binnen hebben zij nog herinneringen opgeslagen aan andere tijden van hoge beschavingen, zoals die er waren ten tijde van Atlantis, Lemurië en het oude Egypte. En er verdriet over hebben, dat de eenheid en verbondenheid, die ze toen onderling hadden, nu ver te zoeken is.

Tweelingzielen

Ook tweelingzielen zullen elkaar veel meer gaan ontmoeten, tijdens de periode van de volle maan en naar elkaar worden toegetrokken en kunnen onverwacht in je leven verschijnen. En dit kan voor veel onrust zorgen. Omdat je leven door deze ontmoeting op z’n kop kan komen te staan. En ervoor gaat zorgen, dat er veel onverwerkte emoties en oude patronen naar boven gaan komen. Het kan zijn dat je elkaar ontmoet, maar dan ook weer afstand neemt, door de heftigheid van de relatie. En als je nog in een relatie zit, zal je je gaan afvragen, of je nog wel door moet gaan met deze relatie. Of de band tussen jullie nog sterk genoeg is. Er kan meer twijfel gaan ontstaan. Oude patronen in relaties ga je nu meer doorzien, omdat je intuïtie sterker is geworden. Als een van de twee te dominant of manipulatief is, neem je hier geen genoegen meer mee. Je wilt een relatie op basis van gelijkwaardigheid.

(advertentie)Verdieping-HSP-Amsterdam

David Bowie is overleden tijdens de Nieuwe maan op 10 januari. Hij was een Steenbok, met veel Waterman-invloed. Hij was excentriek en bracht vernieuwende muziek. Hij was voor veel mensen een inspiratie. RIP David Bowie.

Gezondheid

Veel mensen zullen zich gespannen voelen en onrustig slapen, met veel dromen. Daardoor kan er oververmoeidheid ontstaan. En langdurige stress kan ook voor verdere gezondheidsproblemen zorgen. En dit is een teken van het lichaam om het rustiger aan te doen. En dat er nog aandacht besteed mag worden aan onverwerkte emoties. Ook griepachtige verschijnselen en hoofdpijn is een teken, dat het lichaam met een reiniging bezig is.

Het zal dus een onrustige tijd zijn, met veel spanningen en de radicalisering van bepaalde bevolkingsgroepen kan weer toenemen. Veel mensen zullen opstandig worden, uit onvrede met hoe het er aan toe gaat in de maatschappij. En willen veranderingen. Regeringsleiders zullen onder druk komen te staan en gedwongen worden om meer openheid te geven in hun beleid. Corruptie zal aan het licht komen. Ook kunnen er stroomstoringen zijn, kunnen elektrische apparaten kapot gaan of kunnen er vervoersproblemen zijn, want Uranus heeft ook met elektriciteit te maken.
Neem regelmatig even afstand en rust, als je in heftige situaties zit. Mediteer regelmatig, om beter naar je gevoel te kunnen luisteren. Dan zal je hogere zelf je vanzelf de leiding geven, die je nodig hebt en je helpen de juiste beslissingen te maken. Succes!

Voor wie het interessant vindt om de uitwerking van speciale dagen, zoals 11-11 en 10-01 te volgen, kun je onze facebookpagina volgen, waar wij regelmatig korte stukjes plaatsen over deze speciale dagen.

14 REACTIES

 1. Het is wel veel wat er zou moeten gaan gebeuren volgens deze tekst. En dat geldt dan voor elk van ons en in een paar dagen. Opruiming, zelfreiniging, schifting van relaties, mensen gaan eindelijk hun hart volgen en trekken zich niets meer aan van wat de maatschappij van hen verwacht, intuïtie wordt steeds sterker, de juiste mensen verschijnen om ieders vernieuwende ideeën te realiseren, plotselinge wendingen in ieders leven,er komen nieuwe ontmoetingen en oude relaties verschijnen weer, mensen, die nog een masker dragen, zullen nu door de mand vallen, en er kan ook veel verdriet loskomen bij mensen, die diep van binnen weten, dat onze maatschappij anders kan. Ook tweelingzielen zullen elkaar veel meer gaan ontmoeten en naar elkaar worden toegetrokken en kunnen onverwacht in je leven verschijnen. En dat allemaal in een paar dagen tijd, en bij iedereen. Ik zal dit maandagochtend voorleggen aan de bulldozer chauffeur die dan weer zijn werk doet, hier voor mijn deur op de houtmankade in Amsterdam. Maar misschien zit ie wel te huilen achter zijn stuur, omdat er zoveel verdriet is losgekomen bij 'm. En laat ie me snikkend weten dat de maatschappij nu echt anders moet. Of hij heeft ontslag genomen en is er met zijn tweelingziel vandoor.

 2. In het artikel staat dat er iets geschreven is (?) / wordt over speciale dagen zoals 11-11 en 10-01. Maar ik kan hier niks over vinden of komt dat nog? Vriendelijke groet.

  • Hoi Rick

   Als jij je er aan stoort aan dit soort dingen kan je het beter links laten liggen.
   Niet alles wat er staat is namelijk voor iedereen van toepassing.
   Het is juist bedoelt voor mensen die er wat mee kunnen , geen sceptische mensen.
   Dat van die bulldozer chauffeur is bijzonder komisch moet ik zeggen.

   • Hoi Jannie,
    Ik zie precies een maan later dat je mijn reactie toch hebt geplaatst. Ik dacht eerst dat je 'm had geweigerd. Als ik echt heel sceptisch zou zijn zou ik dit niet eens hebben gelezen. Ik ben zelf ook vrij maangevoelig.
    Vandaar.
    Maar jullie artikel doet bij mij wel het gevoel rijzen dat er nogal veelomvattende consequenties worden toebedeeld aan èèn volle maanperiode.
    Dan wordt ik wel een beetje kritisch.
    En als niet voor iedereen, voor wie is het dan wel van toepassing?
    Dat wordt niet gedefinieerd.

 3. Ik begrijp jullie kriebel, het is geen voorspelling het is een invloed die waterman en leeuw thema heeft. Mensen die dit in hun geboortehoroscoop sterk hebben staan zullen het meer voelen. De thema's vd hippies en David Bowie klopt wel aangezien vrijheid excentriek bij waterman hoort ascendant van hem , en dat was hij .vrijheid anders dan anders hoort bij de hippies, weg van de uitgezette paden idem dus bij deze verduidelijking. Misschien toch beter lezen om te begrijpen wat er aangegeven wordt. Is nl een heel duidelijk stuk als je goed leest.

 4. Je hoeft niet in astrologie te geloven of astroloog te zijn om te weten welke invloed de Maan uitoefent op water op plantengroei etc. Wetenschappelijk aangetoond. Alles hangt met alles samen! Wij, mensen, staan daar niet los van! Al denken we van wel. Wij hebben in honderd jaar een evenwicht verstoord dat in miljarden jaren is opgebouwd! Omdat we het contact met onze natuur steeds meer verloren zijn, ook ik ben daar debet aan. Ik leef hier in deze wereld. Gisteren een film gezien, op ware feiten gebaseerd, The good Lie, die het verschil tussen beide werelden mooi weergeeft. Wat ik wil zeggen is 'elke dag' staan we onder invloed van de maan , de zon de hele galaxy én elkaar! Laten we dat laatste ajb niet vergeten!
  'Door middel van energie, zoals de vleugelslag van een vlinder, beïnvloeden we elkaar. We beinvloeden elkaar niet alleen op prrsoonlijk niveau. Elke keuze die je maakt, creëert een golfslag in de wereld. We zijn meer, dieper met ragfijne draden verbonden met elkaar dan we beseffen' ! LIEFDE is het belangrijkste gereedschap dat we hebben! Lucia

 5. De maan en ik zijn grote vrienden , hoe gek of dit ook klinkt.
  Vanaf het begin dat de maan begint te groeien moet ik er naar kijken.
  Wat ik voel kan ik wel proberen uit te leggen , maar je moet het zelf ervaren.
  Ik wordt er als het ware naar toe getrokken.
  Het is ook niet niks wat een maan betekend voor de aarde.
  Het regelt eb en vloed ( de getijden ) deze ontstaan hoofdzakelijk door de aantrekkingskracht
  van de maan.
  Het is een krachtpatser.
  Dus ik kan heel goed begrijpen dat de maan ook veel invloed uit oefend op alles.
  Speciaal op mens en dier.
  Het zal terdegen wel zijn uitwerking op alles denk ik.
  Alles draait toch om die power krachten.
  Ik heb dit artikel gelezen en denk vast en zeker dat er veel klopt.
  Maar ieder mens moet er maar iets uitpikken wat bij zijn situatie past en levenswijze.
  Ik zelf geloof ook in astrologie . er zitten vaak veel aanknopingspunten bij.
  Voor elk ander mens heeft dit artikel misschien een antwoord. of niet. dat is eigen keuze.
  Ik laat het weer over mijn komen , de maan staat zijn mannetje wel geloof me.

  ❤️Jannie

 6. Ik herken mezelf zeer in dit verhaal op dit moment en vind het zeer treffend, de spijker op de kop!
  Ook snap ik dat de verbinding is gelegd met David Bowie als illustratie.

 7. Toch vraag ik me wel eens af hoe zuiver dit soort voorspellingen zijn. Ze zijn op het merendeel van de mensen van toepassing, wel of geen volle maan. En als invloeden te merken zijn in 'de periode rond volle maan' en dat daarmee dan ook een week ervoor en een week erna wordt bedoeld, dan heb je wel een heel groot gedeelte van de maand gecoverd.

  En je hebt geen volle maan nodig om te zien dat de spanning tussen bevolkingsgroepen toeneemt. Wat David Bowie en de hippies met deze maan te maken hebben, is mij een vergezocht raadsel.

  Het is vast heel goed bedoeld. Maar toch schuurt het ergens in mij. Ben ik de enige voor wie dat zo voelt?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in