alles kwijt

alles kwijtLieve Jennifer: De voorbije twee jaar ben ik alles kwijtgeraakt: mijn job, mijn huis, mijn vrienden, en ik spreek haast niet met mijn familie. Ook al ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe job, toch kan ik er maar geen vinden en leef ik nu bij een vriendin met wie ik niet echt kan opschieten. Ik weet niet hoe mijn leven op orde te brengen en ik heb het moeilijk mijn volgende stappen te bepalen. Hoe krijg ik mijn leven terug en hoe creëer ik het stabiele, veilige en gelukkige leven dat ik wens?

Jennifer’s antwoord: Wat jij meemaakt is de ervaring geweest van zovele mensen de laatste tien jaar, en het is moeilijk wanneer alles in je leven verandert. Jouw reactie van droefheid, angst en spijt in verband met die veranderingen verhinderen dat je het nieuwe leven creëert dat je wenst. Het kan wel moeilijk zijn om de energie en moed te vinden om nieuwe mogelijkheden voor jezelf te zien, maar toch moet je dat doen, om dingen in je leven te transformeren. Je kan je afvragen waarom dit net met jou gebeurde, dus laten we het hebben over wat er gebeurd is.

Alles komt je leven binnen en gaat er weer uit door onze bewuste of onbewuste intentie, dus is het niet mogelijk om iets ‘kwijt te raken’. Wanneer we niet appreciëren wat we hebben en zouden willen dat het weggaat, dan koppelen we onze energie ervan af en moet het ons leven verlaten. Om iets anders in ons leven uit te nodigen, moeten we ruimte creëren daarvoor door er een intentie voor te plaatsen.alles is goed zoals het is

Dit proces is wat de in- en uitstroom creëert van mensen, situaties en ervaringen in en uit ons leven. Wanneer we dankbaar zijn voor wat we hebben en elke omstandigheid en situatie appreciëren, dan krijgen we afwerking op dat waarmee we niet meer resoneren, en gaat de uitstroom vlot en moeiteloos. De lege ruimte is dan gevuld met de nieuwe dingen waarvoor we onze intentie hebben geplaatst. Maar wanneer we ons boos en machteloos voelen, wanneer we onze levensomstandigheden haten en kwaad zijn op anderen en op onszelf, dan creëren we een energetische ontkoppeling zonder eerst de ruimte te creëren voor het nieuwe dat moet komen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

We kunnen onszelf dan in een situatie zoals de jouwe bevinden.

Enkele vragen waar je even kan bij stil staan zijn de volgende:

 

 • Hield je van de job die je had, of was je gefrustreerd, boos en voelde je je beperkt?
 • Hield je van je vrienden of waren ze een uitdaging en dienden en steunden ze je

  niet in wat belangrijk was voor je?

 • Koester je nog wrok en kwaadheid naar je familie die je nog met hen of in jezelf

  moet oplossen?

 

Wanneer de energie zo snel beweegt als nu, kunnen reacties op onze verlangens snel komen. Het maakt niet uit of we bewust of onbewust wensen dat ons leven verandert, wanneer we onze energie verspreiden door angst, kwaadheid en ons machteloos voelen, dan krijgen we onvolledige resultaten. Het Universum werkt met ons, niet voor ons. Het zal niets voor ons creëren dat we niet eerst voor onszelf hebben gecreëerd of zullen creëren. Om je leven op te vullen met dat waar jij van houdt, moet je eerst voor jezelf uitmaken wat er uit je leven mag (wat jij zei dat je kwijtgeraakt was), door dankbaar te zijn ervoor, en te appreciëren wat je al hebt gecreëerd en de lessen die daarbij horen. Dan moet je gaan werken met je intentie om iets nieuws voor je leven nu te creëren. Het kan wat tijd vragen, maar dan ben je wel klaar voor verandering, zodat het erg snel kan gebeuren.wedergeboorte

Het hangt af van hoe bereid je bent om jezelf als krachtig te zien in plaats van machteloos, hoezeer je jezelf en anderen kan vergeven en jezelf de afwerking kan geven die je nodig hebt om die energetische verbindingen met je ‘oude ‘leven af te sluiten en iets nieuws en wonderlijks te creëren in je leven nu.

Je zal je oude leven niet terug krijgen (je hield er toch niet van, anders zou je dat nog hebben), maar je zal een nieuw en meer vervullend leven creëren en de krachtige les leren van hoe energie werkt en hoe krachtig die reageert op jou, dus beoefen dankbaarheid en appreciatie en gebruik intenties om jouw leven te creëren, in plaats van je energie onbewust te versplinteren en dan jezelf terug te vinden in de angstvolle, lege ruimte, zoals jij hebt meegemaakt.

Door Jennifer Hoffman

www.enlighteninglife.com

Vert. Fran Tielemans

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

4 REACTIES

 1. Erg mooi geschreven.. En zo waar!!
  Ik zit zelf ook nu in een fase die veel emoties met zich meebrengt , want in een zeer korte tijd heel veel meegemaakt waardoor ik even helemaal de weg kwijt was geraakt.

  Zowel zeer mooie dingen als vreselijke dingen, waardoor ik compleet op mezelf werd aangewezen. Veel hulp gekregen en toch voel je je eenzaam. Een grijs gebied noemen ze het wel eens.

  Zo belangrijk het positieve te blijven zien.. Al geniet je alleen maar van het mooie weer, of krijg je ineen t gevoel dat je onwijs trots op jezelf mag zijn dat je je toch maar staande houdt ondanks alles! En er toch maar wat van maakt!

  Tuurlijk moeten de dingen die gebeurd zijn niet weggezet worden.. Regelmatig kijk ik ze aan en ben ik ook wel boos, en verdrietig.

  Daarna traantjes drogen en kijken naar t mooie, want er is zoveel!

  En alles is speciaal voor ons.. Soms vroeg ik me af: waarom moet dit nou zo!? Waarom zo hard!? Kan ik dit aan!? Ik wil dit niet!!!
  En toch… T zijn onze lessen en ze komen niet voor niks. Het voelt soms als 1 bonk ellende, maar toch geven ze je de les waarom je hier op aarde bent!

  Weet zeker dat er voor mij ook weer mooie dingen op mijn pad komen. Zolang ik mijn lessen accepteer, en er uithaal wat er in zit aan moois, en dankbaar ben voor de prachtige dingen die er zeker zijn….
  En geduld heb…..
  Komt alles vroeg of laat weer goed!

 2. Vandaag vroeg ik aan het Universum zo’n beetje dezelfde vraag als degene die aan Jennifer schreef. Prompt open ik ik mijn email, zie deze link, en lees dus het ontzettende heldere en mooie antwoord van Jennifer. Hoe bizar! Weer een bewijs dat het het leven mooi toveren is! Ik dacht nog; wow, dat (het Universum) is snel! ‘Vraag en je krijgt antwoord’… Nou, dat kan dus inderdaad erg snel zijn 🙂 !

 3. Open je hart en volg je gevoel…wees tevreden met jezelf, velen is dit verhaal overkomen, just like me…achter de wolken schijnt altijd weer de zon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in