kind van deze tijd

Waarom blijven jullie mij als kind maar meten? Invullen wat ik zou moeten weten.
Ik wil ontdekken en vrijheid in mijn manier van leren. Vanuit die verbinding kan ik mijn mogelijkheden demonstreren.

Ik wil ook mijn kwetsbaarheid en zwakke delen leren kennen. Ik wens uitdaging en aanmoediging om mijzelf door zachtheid te leren verwennen.

Zo krijg ik vertrouwen in alle delen van mijn mens zijn. Samen vormen zij mij als geheel, kwetsbaar en krachtig op één lijn.

Ik voel frustratie want ik blijf beleefd om niet te zeuren. Ondertussen gaat er nog steeds niets gebeuren. Alles blijft maar hetzelfde gaan. Hoe kan ik als kind in mijn kracht staan?

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Waar blijft het concept dat die oude muren gaat doorbreken? Een concept dat vertrouwen gaat kweken.

Onderwijs vanuit hart en talent, inspireert, beweegt en nooit went. Het daagt je uit in creatieve mogelijkheden, daadkrachtig en omstreden.

Denk vooral aan zingeving en ook onderwijs in het lichaamsbewustzijn. Daarmee krijg ik erkenning voor mijn innerlijk weten en dat is fijn.

Kinderen van deze tijd staan anders in het leven. Zij vragen om een ander streven. Een streven naar verbinding, bezieling en creatie in plaats van alleen maar aandacht voor resultaten en gedwongen prestatie.

Wat zou het fijn zijn als leerkrachten het nut beseffen om hun eigen essentie gaan ontdekken en beleven, zodat zij ons kinderen het juiste voorbeeld kunnen geven.

Ook de structuur van de lerarenopleiding kan vernieuwing en inspiratie gebruiken. Ik kan niet wachten tot ook zij in de energie van ‘vernieuwing’ duiken.

Nu werken veel scholen nog in energie van stress en angst niet goed genoeg te zijn. Deze energie en patronen komen over op kinderen dat frustreert ouders, triggert emoties het moet zo zijn.

Toch verlang ik daadkracht die mijn ongeduld doet vervagen. Wat heeft wachten voor zin. Sta op, doe iets. Wie gaat mij uitdagen?

Hoe kan die oude energie worden omgezet naar een sfeer van aanmoediging en vertrouwen? Een sfeer van verlangen, geloof in de mens, positiviteit waar een kind op kan bouwen.

Waar wachten wij nu nog op? Tot ontwaken en bewust worden ten top?.

Kinderen dragen de gevolgen doordat wij niet durven breken met systemen die blijven steken.

Oude waarden berust op controle, prestatie en afhankelijkheid. Is het de angst voor ‘het nieuwe’ waardoor wij blijven hangen in deze illusie van ‘veiligheid’?

Het systeem zou de mensheid in zijn ontwikkeling kunnen steunen. Het dient er toch voor om als mens op de leunen? Maar als het systeem duidelijk blokkeert en men daar niet van leert, zal de trigger door problemen met kinderen blijven komen tot het waarmaken van onderwijsdromen.

Het zal op verschillende lagen een verruimende blik van de volwassenen vragen. Daar kunnen we vandaag al mee beginnen zodat we gezamenlijk aan innerlijke kracht kunnen winnen.

Heb je hulp nodig om een nieuwe fundering te bouwen dan kun je op mijn inspiratie en aanmoediging vanuit nieuwe energie vertrouwen. Durf, beslis voor nieuwe waarden te gaan en samen voor verbinding, oprechtheid, uniciteit, zelf verantwoordelijkheid, duurzaamheid en vertrouwen te staan.

Met uitnodigende en inspirerende groet,

Een kind van deze tijd
Indra Tulling-Weeda, mei 2016
www.liefmetlef.nl

Lees ook :

Ik ben een kind van deze tijd deel 1 & deel 2

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

  1. Waaauuuw schitterend artikel! Geef zelf al 22 jaar les aan 18 jarigen en heb daarnaast een praktijk opgericht IN BALANS waarin ik oa rond deze thematiek werk. Heb drie kinderen en merk zowel via hen als in mijn loopbaan zoveel rigiditeit tov kinderen…. We kunnen misschien samen een netwerk oprichten met allemaal mensen die deze vernieuwing willen uitdragen! Lieve groet, Veerle

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in