Wie weet is het wat voor jou.

Ik ben hier. Op deze wereld, in dit leven, in dit lichaam. Of ik dat nu ooit gekozen heb, of hier toevallig ben beland maakt uiteindelijk niet echt uit. Ik ben nou eenmaal hier.

Ik was hier ooit niet. Ik was ooit nog niet geboren. En er zal ook een tijd zijn dat ik hier niet meer ben. Niet in dit lichaam in ieder geval. Niet in dit leven dat ik nu leid. Maar nu ben ik hier wel.

En ik kies er elke dag heel bewust voor om dit leven dan ook echt te leiden. Om mijn leven te leiden zoals dat bij mij past en goed voelt. Iedere dag opnieuw. Ik kies ervoor om te doen wat eng en spannend, maar goed, voelt. Ik kies ervoor om pijn en verdriet te accepteren als onderdeel van mijn pad hier. Ik kies voor het volgen van mijn hart. Vanuit vreugde en levenslust.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Ik maak gebruik van wat ik ben

Ik ben hier. En als ik hier dan toch ben kan ik maar beter gebruik maken van alles wat ik ben. Mijn vermogens en kwaliteiten. Mijn denkkracht, mijn gevoeligheid voor energie, mijn lichaam. Ik zet het allemaal in, zoveel ik kan. Ik heb het immers nu tot mijn beschikking. Zonde om er geen gebruik van te maken. Met alle beperkingen ben ik rijk in het mij zijn.

Daarom vind ik het fijn om mijn dag heel bewust te beginnen. Om iedere dag, nadat ik de hele nacht overal en nergens in de kosmos ben geweest, weer te landen in mijn lichaam. Om iedere dag opnieuw in liefde voor wie ik ben de samenwerking met mijn lichaam aan te gaan. Goedemorgen lief lijf, wat gaan we vandaag beleven?

Lief lichaam van mij

Lieve schouders, wat zijn jullie sterk. Ik heb geleerd dat jullie alles kunnen dragen wat het leven op mijn pad legt. Dat is soms zwaar, dat weet ik. Dat voel ik. Maar we kunnen het mooi wel. Wat er ook gebeurt, hoe hard we soms ook omvallen, we staan weer op. We duwen ons omhoog tot we weer stevig staan. Laten we niets meer dragen wat niet van ons is. Dat hoeft niet meer. Maar laten we vertrouwen op dat we ons eigen gewicht, dat van ons leven, altijd kunnen hebben.

Lieve rug, wat is het fijn dat jij me rechtop houdt. Ik word altijd gesteund. Door mezelf, door mijn levenservaring, door liefde, door de mensen die ik om me heen heb. En soms mag ik even achterover leunen. Tegen een ander lichaam aan. Mogen we helemaal ontspannen en zacht zijn. Zodat we daarna weer verder kunnen. Of een ander lichaam ondersteunen. Zo helpen wij elkaar.

Lieve armen, wat kunnen jullie veel. Ik heb geleerd dat er eigenlijk niets is wat we samen niet voor elkaar kunnen krijgen. Niet altijd in de vorm die ik zou verwachten, maar samen kunnen wij alles manifesteren waar ik diep naar verlang. Kunnen we alles doen wat echt bij ons past in dit leven. Laten we mooie dingen doen. Niet meer wat een ander van ons verwacht, maar dat wat diep vanuit onszelf komt. Omdat dat goed voelt.

Lieve borst, wat vind ik het toch prachtig dat ik zo veel liefde kan voelen. Zo veel liefde door me heen kan laten stromen. Ontvangen en geven in een eindeloze beweging. Jij voedt mij daarbij. En ik zorg dat jij gevoed kunt worden en blijven. Want ja, we hebben wel wat nodig in dit leven. Om er helemaal te kunnen zijn. En voluit te kunnen leven en liefhebben. Zorg goed voor mij, ik zorg voor jou.

Lieve buik, laten we samen nog verder zakken in dit bestaan. Ik wil jou steeds meer en meer bewonen. Ja zeggen tegen mijn leven en tegen jou. Hier zijn. Echt helemaal hier zijn. Ik vind het soms best spannend, want ik voel zoveel door jou. En er zit best wat pijn in jou opgeslagen. Verdriet ook. En onzekerheid. Maar ook zo veel vreugde, zo veel plezier. Ik wil jou ten volle voelen, wat je me ook aanbiedt.

Lieve benen, wat brengen jullie mij toch op mooie plekken. Laten we steeds blijven bewegen samen. Nieuwe gebieden ontdekken en verkennen. Komen op plaatsen waar we nog niet eerder waren. Ik wil het avontuur van dit leven helemaal aangaan. Voluit leven, groeien, bloeien. Hoe spannend dat ook is, hoe wankel ik soms ook sta, ik ga. Wat fijn dat jullie er zijn en dat we samen kunnen reizen.

Ik hou van mijn leven

Het is me wat, dat leven. Het is me wat om hier te zijn. Het is spannend, en pijnlijk, en prachtig, en hartverscheurend, en heerlijk. Ik hou van mijn leven. Van alles dat zich daarin aandient. De vreugde en de pijn. Ik vind de eerste leuker dan de tweede, maar voel liefde voor beide kanten. Ik weet dat ze onlosmakelijk bij elkaar horen in dit bestaan.

Ik wil mijn leven leven. Niet mijn tijd hier uitzitten. Ik wil mijn wilde haren laten wapperen in de wind. Niet getemperd, maar wel gekruid door de grijze haren die er ook zijn. Zij geven beeld aan mijn pad tot nu toe en de ervaringen die ik reeds geleefd heb. Ik wil voluit in dit prachtige leven van mij zijn. Ik was er ooit niet, ik zal er ooit niet meer zijn. Maar nu ben ik er wel. Ik ben hier.

Vind jij het fijn om elke dag inspiratie op te doen om nog meer van jouw leven te houden? Kijk dan eens naar mijn kaarten set Vrijheid in Liefde. Met deze set maak jij volop gebruik van de kracht van onbelemmerd liefhebben.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

6 REACTIES

  1. Lieve Manon,
    Wat een prachtig geschreven bewustwordings/confronterende ode aan mijn lichaam. Het heeft mij zo geroerd dat de tranen over mijn wangen rolden, tranen van erkenning, dankbaarheid en blijdschap.
    Hartelijk dank daarvoor, ik zal mijn lichaam dit dagelijks toezingen!

  2. Heerlijk geschreven Manon
    Dankbaar voor het lichaam dat elke dag weer zo hard werkt om alle rommel die ik eet, alle stress die ik ervaar weer te transformeren naar gezondheid. En als het pijn doet vertelt het me liefdevol dat ik echt andere keuzes had mogen maken uit liefde voor mezelf ❤️

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in