DELEN
Carolien

Ik ben en ik straal!

 

                            Kijk omhoog naar de heldere lucht en laat je betoveren door de gouden zonnestralen.

Laat je omhullen door haar blijde verhalen.

Het zonnetje kijkt al eeuwig mee, af en toe sluit ze haar ogen, en vullen haar tranen de zee.

De zee loopt vol van verdriet, want sinds wanneer kunnen we geluk en blijdschap betalen, en voelen we de liefde niet?

 

Iedereen verlangt naar de heldere blauwe hemel, de zomerse warmte en het stralende zonnetje. Gemopper wanneer de wolkjes verschijnen en de regen beïnvloedt ons humeur, wat een rotdag, wat een rotweer. Maar is het niet zo dat het bij ons als mens precies hetzelfde is? Als je ons hart nou vergelijkt met het stralende zonnetje vol zomerse warmte,  ons verstand met de donkere wolken, en onze emoties met de regen, hagel, en sneeuw. Dan is het grote verschil dat wij allemaal ons eigen meteo consult zijn en wel degelijk het weer kunnen beïnvloeden en nauwkeurig kunnen voorspellen. Waarom verlangt iedereen naar de zomerse warmte , maar laten we zoveel wolkjes toe. Wanneer je de regen of hagelbui voelt hangen, laat het dan toe, het gaat vanzelf weer over, maar weerhoudt jezelf er dan niet van de lucht weer te laten klaren, en het zonnetje te laten schijnen. Want de zon schijnt ten alle tijden. En onze droom om “het weer” te reguleren die is er, alleen wel “het weer” binnen in JOUZELF.

Het zotte van de mensheid is, dat het op een punt is gekomen dat men geluk, blijdschap, erkenning en ga zo maar door denkt te kunnen betalen. Als wij de leegte binnen in onszelf denken te kunnen vullen met mooie spulletjes, en centjes dan hebben we het goed mis. Hoe meer we hebben hoe meer we kunnen kwijtraken, en ook hoe groter de angst om het eventueel te verliezen. Terwijl alles wat we nodig hebben in onszelf zit,  namelijk de basisbehoefte liefde ook wel het gratis zonnetje. Hier merken we weer hoe erg wij ons vastklampen aan al het materiaal, liefde of (vakantie) ervaringen buiten onszelf, want dat geeft ons voldoening, en streelt ons verlangen. Maar wanneer dat verlangen bevredigd is, gaat het weer opzoek naar een nieuw verlangen, want het ego wil meer, groter, beter en mooier. En zo beland je in een vicieuze cirkel van continue zoekende naar nieuwe ego strelingen. We worden daartoe natuurlijk erg verleidt. Ook worden we verblind door alle ogenschijnlijke geluk makers, want we zien en horen niet anders via televisie, radio, internet of wat voor medium dan ook. En wanneer we de stad in lopen worden we zo wat doodgegooid met winkels waar we onze leegtes kunnen vol kopen, en ons zonnetje voor korte duur kunnen laten schijnen.

Voor niets komt de zon op, zo ook onze innerlijke zon, en maak daar gebruik van. Wat wij mensen ook vaak doen is onszelf misgunnen van een klarende hemel, het is een gewoonte geworden om de wrok, woede, onzekerheid en angst te voeden door middel van zelfverwijten , vergelijkingen met andere mensen die het beter hebben of mooier/intelligenter zijn enzovoort , en dus niet onze werkelijke verlangens, karaktereigenschappen, of thuissituatie accepteren en dus BEWUST of ONBEWUST een rol gaan aannemen, want onze werkelijke verlangens zijn niet mogelijk , of worden niet geaccepteerd door onze omgeving. Het leven wordt dan één groot toneelspel, de rol die er is aangenomen moet het leven lang vertolkt worden. Mensen uit onze omgeving kennen ons niet anders en weten niet beter. Ooit breekt het op, er wordt gevoeld wat we nu werkelijk echt willen, en we komen erachter dat we eigenlijk heel iemand anders zijn diep van binnen. Maar welke weg is dan angstaanjagender? De weg van de rol aanhouden, en zo goed mogelijk ons best doen om deze op zo’n mooi mogelijke manier te vertolken, en onszelf daarbij pijn, verdriet en tekort doen . Want vooralsnog wordt het toneelspel gedaan voor een ander, want het is natuurlijk VEEL belangrijker wat anderen van ons vinden, dan dat wij van onszelf vinden natuurlijk (??).

 

Of we kiezen de weg van verandering, de weg van tot jezelf komen, de weg van je werkelijke verlangens naar buiten brengen, de weg van onszelf volledig te accepteren zoals we zijn, en de weg waar we leren van onszelf te houden.  Alleen wanneer we deze weg zullen kiezen zal de omgeving denken dat we onszelf niet meer zijn, we zijn ineens zo veranderd dat ze ons niet meer herkennen,  niet meer leuk of aardig vinden. Dus wat gebeurd er; we gaan mensen verliezen, en deze weg is natuurlijk een stuk meer onzeker, angstaanjagender, en moeilijker. Maar dit is wel de weg van werkelijkheid, er zijn zoveel mensen die de makkelijke weg kiezen (en dit gebeurd naar mijn idee nog VEEL te veel), en zichzelf indirect het zonnetje en de liefde van binnen niet gunnen. Want wanneer we niet volledig onszelf kunnen zijn, en we volledig geïntregreerd zijn in onze rol, dan zullen de wolkjes blijven, af en toe zal het opklaren, maar snel zullen de wolkjes weer voor de zon verschijnen.

 

Jezelf vergeven van ondoordachte en gewetenloze fouten , is bewust zijn van jouw leerproces, De mens heeft het erg moeilijk met het zichzelf vergeven, maar laat dit stap 1 zijn naar de liefde voor jouzelf * 

 

Lieve mensen wees lief voor jezelf, houd van jezelf, VERGEEF JEZELF en geef jezelf complimentjes. Probeer bewust te worden van het negatief, minderwaardig en bekrompen denken over jezelf en geef dit een positieve wending, draai alles om. Ieder mensje is een pracht creatie met ieder zijn eigen dualiteit, accepteer het, balans moet er zijn. Ontdek, leer en groei. Laat je angst voor verandering los. We studeren allemaal aan de hogeschool van jou leven, streef naar dat diploma, een diploma met jou naam en een dikke 10 erachter, want dan kunnen we zeggen dat elke punt is behaald, elke stage is prachtig afgerond, elk onvoldoende is verbeterd, en elk verslag is vol passie. Laten we het glas heffen! Gefeliciteerd met het leven!

 Wanneer we vechten tegen onze innerlijke strijd, zal de meedogenloze winnaar ons strijdlustige verstand zijn,  en zal onze kruistocht zijn weg vervolgen naar het volgende gevecht. Onze innerlijke strijd heeft ons eigen luisterend oor, compromis en vergeving nodig.. Dan kunnen we accepteren en kunnen we onze wandeling naar het licht hervatten. Kijk met de ogen van je hart, zo ook naar je eigen persoontje.. je bent bijzonder ! 

Vanuit mijn perspectief.

Heel veel liefs,

Carolien

Over de Auteur:

Carolien

Lieve mensen,

Mijn naam is Carolien Lepelaar 22 jaar, en mijn passies zijn o.a. schrijven, mensen, en spiritualiteit. Door middel van mijn schrijven wil ik iedereen die mijn teksten leest heel erg graag inspireren en een boodschap meegeven. Van kinds af aan heb ik contact met mijn gidsen en engelen en zij begeleiden mij dan ook bij het schrijven van de teksten.

Mijn droom is om mensen de liefde, vrede en stilte binnen in zichzelf weer te laten herinneren, zodat we weer kunnen gaan leven vanuit het hart en we ons moeiteloos kunnen verbinden met elkaar en de liefde kunnen verspreiden zoals het de bedoeling is..Ik hoop dat ik middels mijn teksten een klein stukje van mijn droom mag realiseren.

Bedankt!

Vanuit liefde,
Carolien Lepelaar.

22 REACTIES

 1. Hallo Carolien

  mooie tekst!
  laat ik eerst zeggen dat we unieke wezens zijn. ons doel in het leven is om alle ervaringen te doorlopen en niet in een leven maar meerdere. dat we onze vorige levens niet herinneren maakt niet uit, want het zal geprint worden in een blauwdruk van onze onderbewustzijn.
  deze aarde; moeder Gaia; bevindt zich in een lage trillingsniveau wat wil zeggen dat dualiteit gangbaar is. angst is de grootste polariteit. om dat enigszins te overwinnen moet je inderdaad in je zelf zoeken. dat kan omdat je 10 eigenschappen hebt: -vertrouwen – eerlijkheid – verdraagzaamheid – zachtmoedigheid – vreugde – geduld – verdediginsloosheid – trouw – vrijgevigheid – openheid van denken.
  ik ben al tig jaren bezig met spiritualiteit en het gaat met ups en downs. maar ik hou vol omdat ik voor mezelf weet dat ik een deel ben van het “God zijn”.
  de nieuwe tijd is zoals eerder gezegd wordt al bezig. de veranderingen komt eerder dan je denkt en het zal je verwachtingen overtreffen, heb moed.

  groeten

 2. Lieve Caro,

  Wat mooi jouw teksten. Ook vind ik je reacties mooi op een ieder die reageert.

  Steeds meer mensen worden bewust van zichzelf, komen in aanraking met het Ego en met hun gevoel. Het proces daar naartoe is voor iedereen verschillend en vindt plaats op verschillende niveaus op het moment dat degene toe is aan de ontwikkeling.

  De één vindt zijn houvast en leermeester in boeken, anderen via websites zoals deze, weer anderen via gesprekken met anderen en sommigen zijn zelfs gezegend met hun contact met hun gids(en) en engelen die hen de wijze lessen kunnen laten voelen en ervaren.

  Hoe en wanneer is niet belangrijk. De nieuwetijd is in zijn proces en is dichterbij dan sommigen wellicht denken. Het is bijzonder om een ieder zijn eigen proces te laten doorstaan met de hulpmiddelen/mensen/gidsen die diegene heeft. Een strijd of wedstrijd aangaan over de juiste manier, de juiste woorden of de juiste tijd is onnodig. De mooie gedachtes en woorden (zoals die van jou Carolien) die op deze website rondgaan zijn voor ieder mens weggelegd, juist ook wanneer zij nog volop in zorgen zijn voor hun basisbehoefte. Deze mensen hebben namelijk in zekere zin steun wanneer zij hun Ego en hun hart kunnen onderscheiden.. zij het niet op het moment van zorgen, dan wel zodra er licht aan de horizon komt en zij de woorden van de medemens in hun eigen perspectief kunnen plaatsen.

  Laat een ieder in hun waarde en steun een ieder in hun proces van verlichting/verrijking. Niets is mooier om dit samen mee te maken en elkaar een stap verder te helpen.

  Ga zo door! <3

  Liefs

 3. Ik hoop toch werkelijk dat ik het verkeerd zie of dat de site even van slag is, want ik mis het hele stuk wat Carolien in eerste instantie mij als antwoord gegeven had, en waar ik mijn laatste vragen aan haar vroeg over de gidsen/engelen waarvan Carolien zei dat deze haar informatie gaven. Carolien heeft het wel 2x veranderd, en haar eerdere antwoord vervangen, Hele stukken zijn er uit gehaald, dat zie ik dan wel, maar zonder de tekst over de gidsen/engelen waar het eerder over ging.

  Is de site van slag? Kan iemand mij daar een antwoord op geven of Carolien zelf? Want hoe moet ik anders een geschreven artikel lezen/zien van een persoon welke niet achter zijn/haar eigen woorden staat. Het heeft over de maskers van anderen, en een ander de weg wil wijzen ….

  Groetjes Just Me

  • @Just Me,

   Ik blijf deze discussie zijdelings volgen, jij en Carolien geven elkaar prachtige kado’s die je mag uitpakken als je dat wilt. Mooi om te zien dat mensen elkaar zo kunnen raken in hun Zijn.

   warme groet,
   José

   • @José,

    Het was inderdaad mijn bedoeling om hier wat kadootjes neer te leggen. Je hebt dat goed gezien mijn complimenten. Ook voor jou ligt hier dus een kadootje, want het heeft je getriggerd José zodat je er op reageerde. Mijn “zijn” heeft hier verder niet zoveel mee te maken. Ik stelde gewoon wat vragen aan Carolien.

    Zoals ik al eerder zei wellicht komt het wat cynisch over wat niet mijn bedoeling is, maar persoonlijk vind ik het ook niet nodig omdat dit een spiritueel forum is we alleen de woorden liefs en warme groet hoeven te gebruiken naar elkaar, en woorden zijn tenslotte zo makkelijk geschreven ….

    Groetjes Just Me

    • @Just Me,
     dank je wel voor het compliment.
     En voor het kadootje. Ik onderzoek inderdaad waarom bepaalde zinnen me raken. Jij gebruikt het woord “cynisme”, ik voel een bepaalde stelligheid waar ik niet zo goed weg mee weet.

     Maar het is goed om te realiseren dat het geschreven woord altijd lastig is, het kan zo anders overkomen dan het bedoeld is.
     En een spiritueel forum of niet, ik vind persoonlijk dat het goed is daar nog meer rekening mee te houden zodat onze woorden die we schrijven vol liefde en respect zijn.

     Groetjes José

 4. Lieve Carolien,
  Ook dit stuk raakt me weer, je weet het altijd erg mooi te verwoorden. Compliment!
  Ik heb ook de reacties meegelezen en vroeg me direct af hoe ik dat nou doe, want ook ik heb niet veel geld en heb me daar een tijd zo druk om gemaakt dat mijn zonnetje ook ver te zoeken was. Ik heb geleerd om me even druk te maken om de rekeningen en betalingen en zodra ik dat op rij had, had ik weer ruimte en energie over om wel de zonnewarmte op me te voelen. Want dat is wat ik verkies, wat ik belangrijk vind, mezelf verwarmen met het licht en de liefde van de zon/heelal/kosmos omdat ik daar deel van uitmaak en omdat ik dat verdien, net als elk ander levend wezen.
  Dat is een keuze die ik al een tijd geleden heb gemaakt en ondanks dat het me niet altijd makkelijk is gebleken, vind ik de winst meer dan de moeite waard.
  Ik zend je een warme groet en hoop nog veel meer van jouw wijsheden en ideeën te mogen lezen, Cassandra

  • @Cassandra,

   Bedankt lieve Cassandra voor je bemoedigende woorden, en je mooie geschreven reactie, zo fijn om te lezen!!

   Een warme groet terug voor jou en liefs van…

   Carolien:D

 5. Beste Carolien,

  Je schrijft over “de boodschap die we wilden mee geven”, de woorden “we” dus ik neem aan dat je daarmee bedoelt de gidsen/engelen waar je over schrijft dat zij jou begeleiden. De dingen waar jij over schrijft weet ik al heel lang, en ongetwijfeld vele met mij ook, dus het is voor mij in ieder geval niets nieuws onder de zon. Wel zijn er ook mensen die herkenning lezen in jou woorden, en dat is fijn maar heeft verder niets te maken met gidsen of engelen zoals ik het zie.

  Ik hoop dat je mijn vragen niet als aanval leest, want je schrijft mooi, maar heb je jezelf nooit eens afgevraagd of de onderwerpen waar jij achter bent gekomen en zoals jij het ziet gewoon van jezelf zijn ipv de engelen/gidsen waar je over schrijft. Als Gidsen/engelen werkelijk nieuwe informatie willen geven aan de mens waarom komen zij dan hier mee aan wat zovele al weten, wel is het informatie die jou weer een stukje verder helpt in het leven.

  En over de overgang naar de nieuwe tijd, tijd is voor iedereen anders, wat voor de één dichtbij is kan voor de ander nog lang duren …

  Groetjes Just Me

 6. Beste Carolien,

  Dat is wat ik inderdaad altijd van mensen hoor als ik vraag wat zij onder een spiritueel leven verstaan.

  We leven nog niet in de nieuwe tijd, wel worden gelukkig steeds meer mensen zich bewust dat het ook anders kan of moet, en dat werkt niet door alleen de zon in jezelf te vinden maar door je ook te realiseren dat daar best voor gevochten mag worden of met je vuist op tafel te slaan (-:

  Groetjes Just Me

  • @Just Me,

   Beste Just me,

   Dit is ook maar een fractie van de teksten die ik schrijf. Alles bij elkaar vormt één geheel. De hoeveelheid informatie voor ” Ik ben en ik straal” was goed en genoeg voor de boodschap die we wilde meegeven. De rest volgt later.. Er is veel te veel informatie vrij om te verwerken in één stuk.

   We leven misschien nog niet in de nieuwe tijd, maar we zitten wel midden in de overgang er naar toe. Dus eigenlijk voel ik het wel al een beetje zo omdat het zo dichtbij is…

   Liefs,
   Carolien

 7. Beste Carolien,

  Alleen kan niemand een wereldwonder verrichten, maar wel kan iedereen daar een stukje aan mee helpen wat jij ook doet, en dat is een mooie gedachten!

  Ik begrijp dat je het goed bedoelt. In je tekst worden eigenlijk ook verschillende onderwerpen aangehaald. Bijvoorbeeld het Ego en Positiviteit. Positiviteit is heel belangrijk zo lang men er ook niet in door slaat. Een ego heeft iedereen, iedereen speelt een rol voor de buitenwereld ook jij, maar dat wil niet zeggen dat het fout is als je het met de juiste intenties gebruikt.

  Wat is leven vanuit spiritualiteit? Of word daar ook weer een label aangehangen hoe dat zou moeten. Het verschil tussen woorden uitspreken en/of er ook werkelijk zelf naar handelen. Wij zijn allen mens met al onze verschillende eigenschappen, de leuke en de minder leuke, en dat maakt het leven en de mens ook zo leuk. Leren wij ons zelf beter te begrijpen door het spiegelen, en wat de ander met onze emoties doet….

  Groetjes Just Me

  • @Just Me,

   Hoi Just me,

   Voor mij is leven vanuit spiritualiteit zoveel mogelijk leven vanuit ons hart met zo min mogelijk invloeden van buiten af, en handelen volgens ons eigen gevoel. Spiritualiteit is een woord wat je ook kunt vertalen naar new age, en de nieuwe tijd is waarin we leven. En waarin ieder ook bewuster wordt van ons hart.

   Liefs,
   Carolien

   • @Carolien Lepelaar,

    Voel ik ook zo helemaal Carolien! De nieuwe tijd IS er. Voel de Liefde exploderen, elke dag weer.
    Maar het is wel zo dat je op het eigen focus mag letten. Waar zet jij de schijnwerper op. Op de narigheid in de wereld? Op het gevoel van tekort? Of op de natuur, de glimlach van een voorbijganger, dankbaarheid, liefde…. Ik denk dat mijn focus bepaalt hoe mijn wereld er uit ziet.

 8. Elke dag lees ik wel even mee op dit forum. Teksten waar ik mij in kan vinden, en teksten waarvan ik denk wat een larriekoek allemaal. Ik zie bij dit blog een mooie jonge vrouw die een tekst schrijft waar natuurlijk waarheid in zit, die ook de wereld wil veranderen wat mooi is.

  Door dit soort teksten kan men zich even beter voelen, maar helaas ligt de realiteit bij velen anders. Mensen die financiele zorgen hebben, en niet om die paar gave merkschoenen te kunnen kopen of een avondje te kunnen uitgaan, maar of de basis rekeningen betaald kunnen worden en er eten op tafel vanavond staat. Dat zijn de basisbehoeften van een mens, en zolang een mens zich daar zorgen over maakt kan men wel proberen positief te denken ik fluit gewoon de hele dag een vrolijk liedje, zoek het zonnetje wel in mij zelf op, maar dat is onmogelijk in de wereld waarin wij leven, en zou net zo goed een facade zijn van de mens.

  Wellicht kom ik cynisch over ….. dat bedoel ik niet zo, maar ik verlies ook de realiteit niet uit oog.

  • @Just Me,

   Hoi Just me,

   Bedankt voor je reactie.

   De weg naar positiviteit en het laten stralen van je hart is ook een heel proces waar mensen hard voor moeten werken. Zelf besef ik goed dat mijn tekst geen wereldwonderen verricht.

   De realiteit ligt ook bij een groot gedeelte van de mens anders, maar dat weerhoudt mij er niet van hetgeen wat ik zelf ervaren heb, namelijk ;de kracht wat positiviteit ons kan geven en de mogelijkheid ons door de donkere dagen heen te helpen, te delen met mensen die door de tekst misschien wel geïnspireerd of geraakt worden.:D

   Het is daarom ook een bewuste keuze geweest de tekst te delen op een site waar leven vanuit spiritualiteit een grote rol speelt.

   Bedankt,
   Liefs,
   Carolien

 9. Wat een mooie tekst, Carolien. Ik ben ontroerd door jouw mooie woorden en her-inner me de waarheid die achter deze woorden schuil gaat…
  Heel veel liefs,
  Mirca

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in