DELEN

Ik ben Coach, Inspirator en Healer. Mijn eerste ervaringen met Ascentie maakten veel  indruk op mij. Ik had veel vragen en had gelukkig de mensen om mij heen die mijn vragen konden beantwoorden. Vandaag de dag kom steeds meer mensen tegen die ook hiermee in aanraking komen en ook diezelfde vragen hebben. Daarom heb ik mijn eerste ervaringen op papier gezet. Als mogelijk herkenningspunt, maar zeker niet als leidraad. Want het Ascentie-proces vraagt om goede begeleiding. Niet alleen omdat Ego zeer goed is in imiteren, maar misschien nog wel meer omdat verkeerd Ascenderen niet zonder risico is en sommige symptomen lastig zijn te onderscheiden van kwalen waarvoor een arts zou moeten worden geraadpleegd.

Ik leg het puntje van mijn tong tegen mijn verhemelte. Precies achter het kaakbeen, zo een 2 centimeter achter mijn voortanden in de eerste richel van mijn verhemelte. Ik sluit mijn ogen en voel mijn aanwezigheid. Mijn lichaam, het pompen van mijn bloed, de energie die door mijn lichaam vloeit.

Ik voel alle pijntjes en sensaties. Jeuk, spiertrillingen, een zachte tocht streelt teder mijn huid….

Is daar iemand?

Ik open de ogen maar zie niets of niemand.

Ik ben alleen.

Zo lijkt het.

Ik sluit mijn ogen weer.

Ik laat alles komen.

Ik voel mijn gedachten en mijn emoties.

Ze zweven voorbij.

Het is goed zo.

Alles is oké…. alles is oké.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Langzaam ontspan ik mijn lichaam en mijn geest. Mijn gedachten flirten nog steeds met mij, ze lonken om met ze mee te gaan op hun reis van een mooi of droevig verhaal. Herinneringen als basis voor een rijke fantasie…. Soms laat ik me verleiden en drijf een stukje met ze mee. Soms ervaar ik het bewust maar meestal onbewust, me halverwege de reis opeens realiserend dat ik weer met een gedachte op reis ben… Ik breng in liefde mijn aandacht weer terug naar wat nu is: mijn lichaam, het pompen van mijn bloed, mijn energie, mijn gedachten en emoties. Dat is het enige dat nu is. Al het andere is illusie. Ieder keer opnieuw en opnieuw breng ik mijn aandacht weer terug naar wat nu is, als ik weer eens met een gedachte op reis ben gegaan. Ik ontspan meer en meer. Mijn hoofd wordt langzaam rustig en stil.

Stil. Dan zeg ik in alle rust:

IK BESTA“.

Ik ervaar wat die ene zin met mij doet. Er is geen twijfel en geen discussie in mij dat ik besta. Want ik besta. Mijn hoofd is stil…

IK BESTA“.

Mijn geest is rustig en ik ervaar mijn bestaan. Het bestaan van mij, dat voorbij gaat aan wat er in mijn bestaan afspeelt. Want ik moet bestaan om de dingen mee te maken die ik mee maak…

IK BESTA “.

Ik ervaar het bewustzijn van mijn bestaan. Ik voel dat ik besta. Ik ervaar het leven binnen in mij en buiten mij. De grens tussen binnen en buiten verliest langzaam zijn betekenis en vervaagt uiteindelijk…..

IK BESTA“.

Ik voel de energie aanzwellen en kolken. Als een Tsunami overspoelt het mij, breekt alles open en wast alles schoon. Het puntje van mijn tong voelt zurig aan, alsof ik zojuist een 9V batterij heb geproefd. Mijn hart raast en bonkt en slaat over en over de kop. Pijn-steken in knieën, heupen, voeten en handen. Achter in mijn nek een bijzonder gevoel die uitstraalt tot in mijn kaken. Het is de kolkende energie in mij die door blokkades heen breekt. Kundalini.

Ik ben rustig, want ik ken dit gevoel en ik realiseer me dat ik besta. Mijn handen en voeten branden en gloeien. Sterren regens en lichtflitsen in mijn hoofd.

Ik voel me high.

Een geluksgevoel overspoelt mij, die alle pijnen overstemt. De constante druk tussen mijn ogen –  die nu al weken duurt en die ik zo langzaam een prettige vriend begon te vinden – dooft nu langzaam.

Helderheid komt tot mij.

Ik realiseer mij – zonder te denken – wat Liefde is en wat ons pad is hier op deze planeet. Ik realiseer mij de betekenis van de illusie van de buitenwereld die wij zo wezenlijk en echt ervaren. Ik realiseer mij dat ik het allemaal ben. Het één is in alles en alles is het één. Zoals iedere cel al het DNA in zich heeft.

Ik voel een zachte druk aan de binnenkant boven in mijn hoofd. Mijn schedel lijkt zich langzaam uit te rekken alsof het van rubber is in een vacuüm gezogen pomp. Het doet geen pijn, maar voelt vreemd. Ik ben nieuwsgierig en voel-toe. Uiteindelijk breekt hij zacht en liefdevol open. Bevrijding! Het voelt alsof de hemel zich door mijn lichaam verbindt met de aarde. En andersom en weer terug, de aarde met de hemel. Ik voel een rivier van energie door mij heen. Het voelt heerlijk en vertrouwd en tegelijkertijd ervaar ik dit alles met groot ontzag. Een stukje oneindigheid in de eindigheid.

Ik zie de wereld nu anders. Ik zie en ervaar de illusie nu, die ik altijd al wist. Mij kan niets gebeuren, want “ik besta”. Niets kan mij gebeuren. Want alles wat gebeurt is de illusie die ikzelf creëer. Zelfs de dood. Ik voel me vrij. Vrij van angst en vrij om mijn passie te leven.

Ik besta!

Ik voel me vrij om de illusie die ik creëer, te vormen naar mijn wezen.

Mijn essentie, die wie ik werkelijk ben, wil ik terug zien in mijn leven.

De illusie van een buitenwereld als reflectie van die wie ik in mijn wezen ben.

Ik besta!

000001En wat ik zie is mooi.
Ik ben mooi.

Jeroen de Lange

Healer, coach en inspirator

www.mijn-zicht.nl

 

Grafische ondersteuning door:

www.MadebyBrigitte.nl

4 REACTIES

    • Beste Diane, ik zou het niet weten. Ik heb daarin geen specialisme noch ervaring. Ik weet wel dat er speciale meditatie cursussen zijn voor kinderen.

      Persoonlijk en gevoelsmatig zou ik vooral een kind lekker kind laten zijn 🙂

      Groetjes Jeroen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in