ontspannen-vakantie

Elk jaar is het weer een hele uitdaging om alles mee te nemen. Wie heeft er geen hele waslijst aan wat er mee moet op vakantie! Vaak zijn dat de standaard dingen. Maar neem je ook die dingen mee die een hooggevoelig, spiritueel mens nodig heeft? Als je een week of meer van huis gaat, heb je toch ook je diepere verbinding nodig! In dit blog deel ik met je wat er speciaal voor mij meegaat. Want ook al pak ik van alles voor de kinderen, ik mag mezelf niet vergeten!

Op vakantie gaan heeft als doel plezier maken, te ontspannen en weer op te laden. Als spiritueel mens heb je daarbij misschien nog wat extra behoeften. Tijd om even alleen te zijn bijvoorbeeld, of tijd om in de natuur door te brengen, te mediteren of in je dankbaarheidsdagboek te schrijven. Omdat je op vakantie meestal 24/7 samen bent in een kleinere ruimte dan je huis, is het ook belangrijk om voor je vertrekt aan verwachtingsmanagement te doen. In het kort: bespreek van tevoren met je reisgenoten wat je voor jezelf wilt aan tijd, ruimte en belevenissen. Zo zal ik als moeder van drie kinderen veel tijd doorbrengen bij zwembad, meer en riviertjes. Of spelletjes spelend in de avond. Daarom is het extra belangrijk dat man en kinders weten dat ik ook weleens iets anders ga doen, voor mezelf. En dat als ik dat doe, ik niet gestoord wil worden. Meestal gaat dat prima. Ik hoef natuurlijk niet elke dag te mediteren, maar eens in de drie dagen is fijn. Alles valt te regelen op een manier die voor iedereen werkt. Mediteren als zij de lekkere broodjes voor het ontbijt gaan halen bijvoorbeeld. Daarnaast is het fijn om wat spulletjes bij je te hebben die je spirituele zelf voeden, of je gevoelige zelf tot rust brengen. Naast alle gewone dingen, neem ik dus graag wat extra’s mee: dingen die ervoor zorgen dat ik me prettig en afgestemd voel. Maar ook natuurlijke middelen die ik inzet bij klachten.

Dit staat er op mijn inpaklijst:

Vuilniszakken en dikke tape om slaapkamerramen mee af te plakken. Je wil niet dat iedereen om 6.00 wakker is. Daarnaast kun je ramen of deuren afschermen als er te veel inkijk is.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Kruidenthee: kamille, munt, duizendblad. Goed voor de spijsvertering en kalmerend voor het zenuwstelsel. Er zijn nog veel meer mogelijkheden.ontspannen-vakantie

 

Etherische olie en een oliebrander: Ik neem vaak verfrissende, kalmerende geuren mee zoals munt, lavendel en mandarijn.

Kruidnagels: In een sinaasappel neerzetten, werkt geweldig tegen vliegen. Dat scheelt weer een ergernis.

Wierook: werkt reinigend en als je met intentie je vakantiewoning uitrookt, kun je mooi alle energie van je voorgangers verwijderen.

Kleurige doeken: fijn om mijn outfit mee op te fleuren als het nodig is en anders als tafelkleed of grand foulard over meubels.

Kristallen: Daarvan neem ik er veel mee. Altijd een aantal kleine bergkristalpunten om in elke hoek van de caravan te leggen. Een brokje rozenkwarts voor op tafel. Handig als presse-papier voor je tijdschriften of losse vellen. En natuurlijk een paar kleinere (draken)skulls voor op mijn nachtkastje. Die kan ik niet twee weken missen!

Medicijnen: Boegembalsem tegen verbranding, rescue-cream (dr Bach) tegen allerhande huiduitslag.

Mala: Om de simpele vakantie-outfit te verfraaien en door de kristallen heeft de ketting ook nog eens een specifieke werking. ik heb een mala van bergkristal, amethist en rozenkwarts, de gouden driehoek.

Boeken: The Artist Way van Julia Cameron is altijd inspirerend en leest heerlijk weg.
Boeken die helpen je te ontspannen, met een spiritueel tintje zijn favoriet. Of boeken die vol staan met meditaties, zoals die van Tim Wild en Diana Cooper.

Inzichtkaarten: Creatrix, Alles is mogelijk van Melissa Harris en Moeder Aarde kaarten van Jamie Sams. Ik gebruik ze vaak om neer te zetten, of om er eens per week één te trekken en daar dan verder over te praten met manlief. Goede gesprekken gegarandeerd.

Massageolie: fijn om kindervoetjes (of die van jezelf) te masseren. Helpt geweldig om ze tot rust te brengen voor het slapen gaan. Ook handig om de buik te masseren als er verstoppingsklachten zijn.

Oordoppen: niets sluit zo fijn af als oordopjes. Stilte…

ontspannen-vakantie

Koshi/ Saphir/ windgong. Heerlijk om het getinkel te horen op je terras! En het ziet er mooi uit.

Een aantal handige bakjes en trommeltjes, zodat ik ook op vakantie veel kan picknicken en gezond kan eten.

Knutselspullen, papier, stiften. Voor de kinderen en mezelf. Zo leuk om samen een creatief vakantiejournaal te maken of om je dankbaarheidsdagboek mee te illustreren. Of we versieren de wanden van de caravan.

Kaarsen: sfeervol en kleurrijk.

Muziek: Bijvoorbeeld Tom Kenyon, die je helpt makkelijk af te stemmen op andere dimensies en sferen.

Deze dingen zorgen ervoor dat ik en op vakantie ga, maar ook in verbinding blijf met wat ik noem ‘de spirituele wereld’. Dat is een onderdeel van wie ik ben. Ik zou mezelf verliezen als ik niet regelmatig kan afstemmen namelijk. Deze spullen zorgen ervoor dat ik heerlijk van mijn vakantie en me-time geniet. Voor mij is het een hele natuurlijke, vanzelfsprekende manier om dit deel van mij niet thuis achter te laten. En niemand heeft er last van. En de caravan ziet er door al die spulletjes ook nog eens heel gezellig uit!

Als je inspirerende aanvullingen hebt, hoor ik het graag. Een hele fijne vakantietijd geweest, uit of thuis!, met kinderen of zonder.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

5 REACTIES

  1. Wat een heerlijk artikel! Ik neem altijd mijn Mexicaanse deken mee, maar nu ga ik wat breder uitpakken! Of inpakken eigenlijk, nu al zin in. En wat moet jouw caravan een gezellig plekje zijn zeg!!

  2. Heel herkenbaar verhaal…recent op vakantie geweest en het gevoel ‘iets te missen’ was sterker dan ooit. Heb me voorgenomen de volgende keer veel meer aandacht te besteden aan ‘wat heb ik echt nodig op vakantie?’, en dan bedoel ik niet dat extra paar schoenen. Voor mij zit hem dat in: een goed boek waar ik iets van leer, iets creatiefs (handletteren/kralen rijgen oid), hele comfortabele kleren, een lekker dekentje of kussentje om mee weg te kruipen, etherische olie met een vertrouwde geur, een paar sieraden met betekenis, en (misschien wel de belangrijkste maar ook de lastigste) een plekje in de natuur zoeken waar ik me veilig voel en echt even alleen kan zijn, omdat ontladen voor mij zo essentieel is…bedankt voor je artikel en daarmee de bevestiging van wat ik zelf voelde ☺️ (En misschien neem ik de volgende keer wel wat ‘heilig hout’ mee om de energie van mijn voorgangers uit het appartement te verwijderen…thanks voor de tip!)

    • Ik herken dat niet ik zoek het in mij zelf of geniet van de natuur en vang die uitstraling op in plaats hulpmiddelen die me aan huis doen denken juist loslaten is voor mij de oplossing en denken niets moet alles mag en beter dan vakantie wordt het niet je bent vrij van je verplichtinge dus uit je hoofd en in je hart

      • Wat fijn dat jij jouw manier gevonden hebt Antoine. Het kan allemaal! Ik denk dat iedereen het zonder hulpmiddelen kan, want we weten allemaal dat we het in onszelf kunnen vinden, die rust en afstemming. Dus ervan uitgaand dat we die kunde beheersen…zijn de hulpmiddelen er om alles nog fijner te maken. Of vrolijker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in