DELEN
love never fails

Door Catherine Kasper

love never failsIk werk met een vrouw samen die in staat is haar liefde vrijelijk uit te drukken.
Ze is voortdurend bezig om iets belangeloos voor anderen te doen.
Toen ik als nieuwe leraar begon, stond ze erop elke dag gedurende het eerste jaar naar mijn klaslokaal te komen en iets aardigs te zeggen.

Zittend aan mijn bureau kunstwerken nakijkend, hoor ik soms haar stem vanuit haar kamer die grenst aan de mijne.
“Ik houd van je”, zegt ze tegen iemand, “Ik houd ook van jou”, komt het antwoord vanuit de hal of een ander klaslokaal. Het maakt niet uit wie het is, medewerkers, studenten of toezichthouders.

Ze drukt haar liefde vrijelijk uit, het wegschenkend alsof het de gewoonste zaak van de wereld is, alhoewel het de ontvanger vaak verraste.

Ze liet thuis een boodschap op mijn antwoordapparaat achter. ” ik houd van je, zei ze op het einde. Mijn dochter keek mij vragend aan. “wat is er met haar, mam”, vroeg ze.

Ik lachte. Er is niets met haar. Ze houdt alleen van iedereen en laat het ze weten.

Innerlijk benijd ik de vaardigheid van deze vrouw om verbaal haar gevoelens kenbaar te maken. Ik weet hoe belangrijk het is om liefde te tonen, maar zoals de meeste mensen, zeg ik de woorden bijna nooit naar vrienden en medewerkers.
Ik toon dit door te luisteren naar problemen, bak traktaties voor iedereen en help een handje. Ik ben geneigd om het “met bloemen te zeggen” in plaats van het uit te spreken.

Ik word bevangen door angst. Wat als ik het zeg en er is geen antwoord? Wat als de persoon waartegen ik het zeg zich afkeert of erger nog, negatief reageert? En nog erger wat als ik het niet tegen iemand zeg en deze sterft zonder het van mij gehoord te hebben? Ik kom vast te zitten, niet wetend welke kant ik op moet.
Ik kom vast te zitten in mijn besluitvorming in plaats van de liefde toe te staan zich uit te drukken.

Toen het World Trade Center vernietigd werd, kon ik alleen maar aan mijn zwager denken die op Wall Street werkt. Ik werd gegrepen door angst. Was hij in dat gebouw of ergens anders? Had hij naar buiten kunnen komen? Had ik hem ooit laten weten dat ik van hem hield?

Hij was een van de gelukkigen. Zijn kantoor was enkele maanden geleden verhuisd naar de buitenwijken van de stad en die dag was hij niet naar het World Trade Center geweest voor zaken, zoals hij zo vaak deed.
Ik had een nieuwe kans hem te laten weten hoe bijzonder hij en zijn familie voor mij waren. Ik liet het niet onopgemerkt voorbijgaan.

De Engelen zeiden dit:

Liefde. Dat is wat God nu tot je zegt. Wees vervuld met liefde en met de geest van waarheid en heiligheid. Heb elkaar lief in elk contact en op elk moment. Dat zal je voorbereiden voor je werk in zijn hoogste waarde.

Jullie lichtwerkers verrijken de levens van degenen die je aanraakt. Je brengt de kristallen schitteringen naar hun visie en begrip van het licht. Licht is een belangrijk iets in je werk, want het licht is van God. Verdelen van het licht is belangrijk. Nadenken is belangrijk. Je neemt de essentie van God in je op en vermenigvuldigt dit door na te denken en te delen. Je versterkt het licht en de boodschap die het bevat.

Ga door met het vullen van je ziel met liefde. Geef liefde door aan anderen. Vul de anderen en je zal ook gevuld worden. Blijf altijd in het licht staan, werk altijd in het licht, wees altijd in het licht. Houd van iedereen in alle dingen en te allen tijde. Daarvoor zijn jullie geroepen
om dit te doen. Neem er eenvoudig deel aan. Heb altijd lief.

Koesterend omgeven door de krachtige liefde van de Engelen stelt dit ons in staat onvoorwaardelijke liefde aan te voelen. Door dit geschenk, zo vrijelijk gegeven, kunnen we onszelf toestaan te wennen aan het gevoel bemind te worden. Deze manier van voelen geeft ons voortdurend steun bij ons werk hier op aarde. Op zo’n manier begrijpen we hogere waarheden over onszelf. Daardoor beginnen we lief te hebben. Gewapend met de kennis van onvoorwaardelijke liefde, worden we zachter naar degenen met wie wij leven en ook naar onszelf.
Onze levens bloeien op onder zulke omstandigheden. We brengen onze betere aspecten naar het licht en beginnen vanuit ons authentieke zelf te leven.

eeuwige-liefde

Laat de Engelen binnen. Sta jezelf toe te voelen hoe ze je met hun vleugels omarmen. De “liefdesdouche” is ongelooflijk.

“Wij zijn de eindeloze diepten van liefde. We zijn er altijd; altijd bereid om je de liefde te geven die je zoekt. Het enige wat je hoeft te doen is vragen. We zijn hier om je bij te staan in liefde op elke mogelijke wijze. Onze liefde is er voor jullie. Wij zijn hier om bij te dragen aan het vinden van liefde in elke vezel van je bestaan.”

Wanneer ik met de Engelen praat, is het eerste wat ze mij vertellen hoe veel ze van mij houden. Engelen zijn niet verlegen om hun vleugels om ons heen te vouwen en ons te overspoelen met hun liefde. Zij houden van ons. Zij houden van jou en zullen je dat vertellen als je naar ze luistert met een open hart. “Wees niet bang”, zeggen de Engelen. Hun woorden zijn woorden van vrede.

Oefening om de liefde te bevorderen.
1. Zeg elke dag hardop “ik houd van je” tegen een andere persoon. Wat was de reactie? Hoe voelde het om deze oefening te doen? Omhels jezelf en weet dat je Engel je toejuicht.
2. Zeg “ik houd van je” tegen je Engel. Wat is de reactie? Schrijf op wat je denkt, voelt of weet als resultaat van deze oefening in je dagboek.
3. Lees een boek over Feng-Shui, de oosterse kunst inrichten. Vind uit waar het gedeelte van liefde en huwelijk in je huis is. Verbeter tenminste één plek in dat gedeelte.
4. Schrijf een liefdesbrief naar je echtgenoot/echtgenote, kind, ouder, een speciaal iemand of naar jezelf. Kies mooi papier en gebruik een goede pen. Als je er zin in hebt versier dan de brief met stiften, stickers, glitter of elk ander materiaal of medium wat je wilt gebruiken. Verstuur het met de gewone post naar de persoon die je geschreven hebt. Ze zullen verrast zijn om een persoonlijke brief per post te ontvangen nu e-mail zoveel gebruikt wordt.
5. Lees gedichten hardop voor aan iemand. Herlees de sonnetten van Shakespeare. Ze zijn gevuld met mooie woorden die je zullen inspireren je eigen mooie woorden te schrijven.
6. Koop bloemen voor jezelf. Bloemen fleuren je leefruimte op en helpen je bemind te voelen.
7. Vergeef iedereen die zich van je afwendde toen je hen vertelde dat je van hen hield. Vergeef iedereen die het accepteerde maar je gevoelens niet retourneerde. De kans bestaat dat ze het wel innerlijk deden maar het niet hardop in woorden konden zeggen.
8. Wees liefde daar liefde is. Liefde is altijd.

 

 

Catherine Kasper ontmoette voor de eerste keer haar engelen toen ze nog geen jaar oud was. Ze zag lichtballen die zich in haar favoriete deken schenen te weven. Zij praatten tegen haar en deden haar vaak aan Thuis herinneren. Toen ze ouder werd bleven de engelen contact houden met Catherine door via haar speelgoed tot haar te spreken. Later, zaten ze als lichtballen op haar linkerschouder en fluisterde uitleg over de dingen die ze mee maakte in haar oor. “Vandaag de dag zijn ze er gewoon altijd”, zegt ze. Net zo vertrouwd als een oude teddybeer en ze praat dagelijks met ze.Catherine is al bijna 25 jaar lerares. In haar baan als kunstlerares op een lagere school en als Bibliothecaris/Mediaspecialist, geeft ze les in hoe je toegang kan krijgen tot Spirit aan meer dan 500 studenten per week. Catherine vindt het heerlijk om de sectie editor te zijn van de Engelenafdeling van Planetlightworker. Zij ziet dit ook als een mogelijkheid om haar lessen uit te sturen.Als u een privé sessie met Catherine en haar engelen wilt, bel haar dan op 001 262 670 0314 of stuur een e-mail naar Catherine@PlanetLightworker.com. Meer over Catherine’s werk kun je vinden op de website van Catherine: http://www.flowerdance.net

8 REACTIES

 1. Vind het erg mooi om dit te lezen. Vooral omdat ik mezelf herken in de vrouw die bijna tegen iedereen zegt “ik houd van je” dit doe ik zelf namelijk ook, ben nu net 19 geworden en heb een paar weekjes geleden tegen mijn leraren gezegt “ik hou van jullie allemaal” en ook wel eens persoonlijk gezegt. Ze keken verbaast maar gelukkig weten ze dat ik het ook echt meen en het schrikt ze niet af. Het voelt goed om het te kunnen zeggen. Ik weet dat niet iedereen het zal waarderen en dat er mensen zijn die er raar over denken maar ik probeer me daar niet door te laten tegenhouden.

  Zeker een mooi artikel!

 2. Ik leer erg veel van de artikelen op deze site, dank je daarvoor. Ook dit artikel weer. Ik besef nu ineens dat ik de neiging heb me af te sluiten voor mensen die affectie naar mij toe tonen. Waarschijnlijk omdat de liefde die ik vroeger kreeg nooit onvoorwaardelijk was. Ik ga eraan werken!

 3. Lieve Gordon,

  Ik ben erg blij en dankbaar dat deze site bestaat,bijna iedere dag lees ik artikelen die me aanspreken.
  Het helpt mij groeien in mijn bewustwordingsproces.

  Ontzettend fijn dat je dit mogelijk maakt.Veel liefde en licht wens ik je.

  Liefs van Suzanne

 4. Kinderen maken daar totaal geen probleem van, mijn buurmeisje van 5 zegt gewoon “ik vind jou lief” op de meest onverwachte momenten. Daar worden mensen stil van, want ze zegt het gerust tegen iemand die ze nooit eerder heeft gezien. Je kan zien dat ze het meent. Dat is zo mooi om te zien en wat dat met de mensen doet! Door haar durf ik ook weer. Ik ben er heel lang mee gestopt, want het werd bijna altijd verkeerd begrepen en daar werd ik zo onzeker van. Ik trok het gewoon niet meer. Nu maakt het me niet meer uit, het raakt mensen als je vanuit je hart zegt dat je van ze houdt of dat je ze lief vindt, al geef je maar een complimentje! Zelfs als je iemand eigenlijk helemaal niet zo leuk vindt (want dat zegt ook bijna altijd iets over jou). Het is heerlijk als je ziet hoe iemands energie verandert en die van jezelf ook, zo geweldig mooi!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in