hart-1

Stil en alleen voel ik mij,

Een stille kracht.

Angst, verdriet en wanhoop zijn voorbij.

Een klein lichtje wordt groot.

Het verzacht, tranen vloeien van blijdschap, wie had dit ooit gedacht.

Een engel op mijn pad en engelen om mij heen zullen er zijn ik ben niet alleen.

Ik ben dankbaar en zal dat altijd zijn, want het leven wat gegeven is, is liefde zonder pijn.

hart-1hart-2hart-3

Het bovenstaande gedichtje schreef ik in een periode op een moment dat ik heel erg bewust was van MIJ zelf zonder invloeden van buitenaf ik was IK. Ik kon in de spiegel in mijn ogen kijken en wonder boven wonder herkende ik mijzelf. Bewust zijn van jezelf is een moeilijke opgave. Ik durf te zeggen dat 80% van de menselijke bevolking niet weet wie hij of zij echt is. Dat kun je de mensheid niet kwalijk nemen. We zijn immers geboren in een wereld waarin jezelf zijn een van de grootste opgaves is. Als klein kind word je al ingeprent wat wel en niet mag, wat goed en wat slecht is. Op school verwachten ze van je dat je braaf in je schoolbank luistert naar wat er gezegd wordt, en jij je opdrachten netjes afmaakt. Want als je niet goed oplet op school en jij je diploma niet haalt, dan komt er later niets van je terecht . En daar hebben we de eerste last op de schouders. Bewust of onbewust is het kind ingeprent dat wanneer je een diploma niet haalt er niets van je terecht komt, met andere woorden ben je niet goed genoeg. Dat kan al een enorme aanslag op het zelfvertrouwen geven , en zou het kunnen dat het kind het zijn leven lang met zich mee draagt, zonder te weten dat misschien wel de bron van die verlegenheid, angst om te falen, of zelfs een milde dwangneurose , dat goed bedoelde advies is. (Natuurlijk is het zo dat in de tegenwoordige tijd je nu eenmaal dat papiertje nodig hebt wil je beetje een baan hebben die vol te houden is.)

Het contact met jezelf wordt je aan alle kanten ontnomen omdat het goed voelt te doen wat anderen je zeggen, adviseren, of vinden het geeft je zekerheid en het stelt je gerust. Ook worden we gevormd door wat de maatschappij van ons verwacht. Onze drijfveer is naar werk toe werken , en deze proberen te behouden dus de focus ligt op overleven en niet op bewust ons leven, leven. Genieten van het leven en het volste uit het leven halen gebeurt niet echt, wat eigenlijk de bedoeling is. Door de lijst met opdrachten die je vanaf kleins af aan mee krijgt nog net niet op een presenteer blaadje aangereikt, wordt het verstand gecreëerd, ook wel ego genoemd. We moeten onze opdrachten voldoen anders mislukken we.
duif
Daardoor verliezen we eigenlijk het luisteren naar ons innerlijke stemmetje, ook wel intuïtie of gevoel genoemd, en gaat het ego met ons op de loop. Wat IK wil bestaat dan niet meer, wat wordt er van me verwacht overheerst. We zijn namelijk constant bezig te bedenken hoe we ons geld gaan verdienen, hoe we het beste overkomen naar de buitenwereld. Ons uiterlijk is niet goed, en durven niet naar ons zelf in de spiegel te kijken. We zijn niet intelligent genoeg , die mooie auto zouden we nog zo graag willen, en ga zo maar door. Het ego is nooit tevreden en bevredigd, het ego is hebzuchtig, wil erkenning, en is vernietigend. Geen wonder dat er zoveel ellende, ontevredenheid, hebzucht, wreedheid, angst en verdriet heerst. Door dat we als mens verantwoordelijk zijn voor het creëren van het verstand, zijn we ook verantwoordelijk voor onszelf om weer te herinneren wie we eigenlijk echt zijn. Het verstand is zo eigen geworden dat wij allemaal denken dat , dat verstand wij zelf zijn. Graag wil ik met jullie op reis terug naar jezelf. Terug naar de bron, naar dat echte innerlijke stemmetje, terug naar je hart.. Iedereen kent de uitspraak niet naar je hoofd maar naar je hart luisteren.. Wanneer we allemaal terug keren naar de grote bron van liefde binnen in ons . Zal er genoeg liefde, tevredenheid, vertrouwen en geluk zijn.

Wat ik wil adviseren is: Probeer het verstand wat vol zit met angst zit los te laten, en voel enkel wat je hart voelt, dan doet het verleden er niet meer toe het hart voel nu, niet gister en niet morgen NU is het moment waarop je leeft, en maak het verstand wijs dat het moet vertrouwen…

Believe in yourself and all that you are. Know that there is something inside of you that is greater than any obstacle. (*christian d larson)

Kijk met de ogen van je hart en handel daarnaar. Het hart oordeelt en veroordeelt niet, het hart WEET en voelt waarheid. Enkel wanneer je het niet verbergt, zal het vuur aanwakkeren en je lichtje zal gaan schijnen, het overwint duisternis, het donker zal verdwijnen!..(*Carolien Lepelaar)

Vanuit mijn perspectief.
Liefs,
Carolien

Over de Auteur:

Carolien
Carolien

Lieve mensen,

Mijn naam is Carolien Lepelaar 22 jaar, en mijn passies zijn o.a. schrijven, mensen, en spiritualiteit. Door middel van mijn schrijven wil ik iedereen die mijn teksten leest heel erg graag inspireren en een boodschap meegeven. Van kinds af aan heb ik contact met mijn gidsen en engelen en zij begeleiden mij dan ook bij het schrijven van de teksten.

Mijn droom is om mensen de liefde, vrede en stilte binnen in zichzelf weer te laten herinneren, zodat we weer kunnen gaan leven vanuit het hart en we ons moeiteloos kunnen verbinden met elkaar en de liefde kunnen verspreiden zoals het de bedoeling is..Ik hoop dat ik middels mijn teksten een klein stukje van mijn droom mag realiseren.

Bedankt!

Vanuit liefde,
Carolien Lepelaar.

28 REACTIES

 1. Beste Carolien ,

  Ondertussen is het bijna 2015 ,ik wil je bij deze ook bedanken voor je stukje ,ik ken je vertellen dat het stukje vandaag een hoop mensen een goed gevoel gaf en dat er nog vele zullen volgen .

  Clement x

 2. super mooi geschreven carolien, we leven in een tijd , dat we geleefd worden , geen tijd meer voor bewustwording van de menselijke dingen , de natuur , de liefde voor mensen om je heen. de meesten mensen leven voor hun zelf , dat komt ook , en lijkt of de tijd sneller gaat ! alles moet snel , computer , de automatisering , de ontwikkeling van veel.
  er is geen tijd meer om naar jezelf te kijken , en dan te denken wie ben ik ? wat doe ik met mijn leven ? wil ik in deze stroom meegaan ? of zeg je stop ! en ga niet mee in deze stroom
  versnelling ? probeer je eigen ik terug te vinden , door middel van liefde en tijd voor elkaar
  de natuur , het eten met elkaar , gewoon tijd maken voor jezelf. en let op , krijg je die tijd en grip terug , dan geeft dat soms een ontwenningen gevoel aan , dat komt door de versnelling hier boven omschreven , maar daarna groei je steeds meer naar de rust en ontspanning die je en wij zo hard nodig hebben. liefs thea. musical.

 3. Wat een ontzettend lief , wijs , mooi verhaal , van zo een jong iemand , er zijn er niet veel denk van jou leeftijd Carolien , ik hoop dat je mijn reactie nog lees want het staat er al een tijdje op , Wat mooi dat je gezegend ben doordat er engelen bij jou zijn , die laatste zin is ook mijn droom , Mensen de liefde vrede In zichzelf te herinneren , ik houd het kort , maar ben echt geraakt door jou mooie stukje , bedankt Carolien , liefs Jannie .

 4. Ik zal een heel lang verhaal zo kort mogelijk houden. Ik heb een aantal kernzaken gelezen en gehoord en daarbij heb ik mijn eigen bewustzijns ontwikkeling ervaren, van binnenuit. Door mijn ontwikkeling ben ik me gaan herkennen in dingen die ik ook gelezen en besproken heb. Zo ben ik bewust geworden dat ik een ziel ben en een lichaam heb en dat herkende ik ook in dergelijke tekst. Ik las echter ook dat de ziel uit God is geboren. Nu heb ik zelf nooit iets met religie gehad maar ik ben wel gaan zien dat datgene wat God genoemd wordt het hele universum is. God IS het universum, als bewustzijn, in alle vormen en zonder vorm. Aangezien we dan een ziel zijn, geboren uit God, en we een lichaam hebben hoef je het alleen maar op te tellen om te zien wie we zijn: God in menselijke gedaante. De ziel heeft alleen een vrije wil gekregen. Maar als ik kijk naar hoe mijn ontwikkeling verloopt dan is het in het belang van het hele universum. We gaan niet dood en we gaan ook nergens naartoe. We zijn er ten alle tijden deel van: het universum. Nu alleen in menselijke vorm.

  In een e-mail uitwisseling met een Amerikaanse las ik dat. Ze schreef: “one morning I woke up with the words”, I am God being human’. Ik heb het nog niet gevoeld maar het is wel duidelijk hoe de vork in de steel zit.

 5. Alle verschijnselen in het universum hebben altijd hun tegengestelde waarden: zonder donker geen licht. Ze zijn verbonden met elkaar, veroorzaken elkaar, houden elkaar in stand. Als je je bewust bent van die eenheid, die jij bent, voorbij ruimte en tijd, valt het oordeel weg en gaan we weer leven vanuit ons hart. Namasté.

  • @Marcel, Dit zijn geen universele waarden maar menselijke waarden en gedachten in een leven van tegengestelden. Dat komt alleen op deze planeet voor omdat we in een wereld van tegenstellingen leven, als mens met tegenstelling. Althans, totdat je de eenheid van die tegengestelden gaat zien en ervaren. Dan bestaat ged en slecht ineens niet meer en is alles ervaring. In het universum bestaan geen tegenstellingen. Daar is alles één. Het hele universum is één. Alleen in de fysieke wereld, vanuit het hoofd zijn er tegenstellingen in 3D. Maar als je de eenheid gaat ervaren dan komt er een dimensie bij, de 4de dimensie. dan kun je momenten hebben dat je energie ervaart en wat daar in om gaat. dan zijn er geen tegenstellingen.

 6. Hoi lief nichtje van me,

  Mooi stukje blijf bij jezelf dat doe ik ook. Voor mij geen materialisme en grote auto’s het kan me allemaal niks schelen.
  Wat natuurlijk wel zo is, is dat je je eigen hoofdje boven water moet blijven en je eigen klote moet redden.
  En daar heb je dan een papiertje voor nodig en de hoog nodige doorzettingsvermogen.
  Maar als je dan eenmaal je eigen weggetje en je liefde hebt gevonden word het leven best wel mooi met af en toe een wolkje.
  Maar we zijn nou eenmaal op de wereld om te leren.
  En dat DOEN WE elke dag weer.
  Ik kan mezelf in de spiegel aan kijken en ben trost op mezelf.
  En ik vind dat jij dat ook kan zijn.

  Kusjes van je tante Brigitte

 7. Dag allemaal,

  wat dapper dat jullie er zo voor uit durven te komen.
  Ik ben 34 en begin steeds meer geloven dat ik echt een indigo-kindje was.
  Helaas werd ik door mijn wijsheid een ‘liegende en brutale aandacht’s vrager’ genoemd en door het onveilige milieu waarin ik opgroeide leerde ik me al snel te verstoppen.

  En eigenlijk doe ik dat nog steeds. Ik een paar keer een blog beonnen met spirituele stukjes die gelukkig goed werden ontvagen, maar dan slaat de onzekerheid toe en stop ik weer.
  Ik ben dankbaar dat ik deze site heb gevonden want ik heb stiekem wel behoefte aan mijn ‘spirituele- coming-out!’
  Het lijkt wel of ik onder een deken van angst leef.

  Als kind zei ik: “ik ben in mijn vorige leven verbrand als heks”.
  Dat was voor mij een herrinering zo klaar als een klontje en vaak is de angst dat er op de deur gebonkt worde en dat “ze” me komen halen.
  Het is pas sinds heel kort dat ik besefte”dat dit oh zo werkelijke gevoel misschien wel ook van een vorig leven is.

  Dus een boel angst in mij omtrend mijn spiritualiteit.
  Ik hoop dat ik op deze plek mijzelf een beetje meer durf te ondekken en te laten zien.

  Dankje wel voor alle mooie stukjes die worden geschreven,

  liefs Doortje

 8. Lieve Carolien,

  Dankje wel voor je mooie stuk tekst en ik hoop nog meer van je te mogen lezen hier op nieuwetijdskind 🙂

  Ik denk vaak na over wat jij schrijft.
  De wereld, de maatschappij, de mens is zo naar buiten gericht terwijl in hem zelf een bron van wijsheid en liefde aanwezig is 🙂
  Dat is de plek waar wij werkelijk bestaan.

  Liefs Anne

 9. Hoi Carolien,

  wat jij schrijft is net het stuk dat ik nu mee bezig ben. Mijn hart volgen en me niet meer zo druk maken om alle andere dingen. Moeilijk soms..
  En het herinneren. Ja. Verstandelijk begrijp ik waar ik vandaan kom, maar nu nog het weten en er naar handelen.
  Je schrijft mooi.

  Liefs Marla

  • @Marla,

   Lieve Marla,

   De stap die je hebt genomen om je hart te volgen, is al een prachtige en bewuste keuze. Het wandelpad naar het hart toe is echter niet zonder obstakels, je zult deze moeten overwinnen, elk obstakel heeft een levensles, en elke levensles is een stap dichter naar de wijsheid binnen in jou. Bij elk overwonnen obstakel zal er een herinnering geboren worden. Alles op zijn tijd.

   Bedankt voor je mooie bericht Marla, en voor je mooie compliment! 😀

   Liefde, licht en kracht voor jou!:D

   Liefs,
   Carolien

 10. Lieve Carolien,

  Allemaal zo waar wat er staat over ons ego.
  Jouw bericht moedigd mij al aan, maar het is inderdaad een confrontie en zwaar om jezelf weer terug te vind.

  Het is wel leuk om iemand die net 2 jaar ouder is dan mij hier een berichtje te plaatsen.

  Veel liefs,

  Jeremy

  • @Jeremy,

   Lieve Jeremy,

   Wat fijn dat mijn bericht jou aanmoedigd:D. Dat is wat ik heel graag wil bereiken met mijn teksten. Ik ben dan ook heel dankbaar dat te horen! 😀
   Bedankt!

   Veel liefde, succes licht en kracht voor jou :D!!

   Liefs,
   Carolien

 11. Wat goed, dat je dat al doorziet op je 22e, ik ben nu inmiddels 40 en heb een meditatie cursus gedaan. Dit heeft mijn leven veranderd doordat ik nu mijn innerlijke ik ontmoet…alles wat je schrijft is waar……..we zijn zoveel veel meer dan de maatschappij ons doet geloven. Maar niemand doet het natuurlijk met opzet…we leven onder de sluier van vergetelheid van wie we echt zijn, en steeds meer mensen zullen zich bewust worden van hun echte kracht…..

  • @Angelique,

   Lieve Angelique,

   Bedankt voor het mooie berichtje dat je hebt achter gelaten!! 😀 Ik vind het heel mooi en fijn om te horen dat je nu , na de meditatie cursus je innerlijke ik hebt ontmoet. 😀

   Liefde, licht en kracht toegewenst!

   Liefs,
   Carolien 😀

  • @Gerard,

   Bedankt voor je mooie compliment Gerard!!!!! Dat motiveert mij om door te gaan met het schrijven!

   Een hele fijne dag toegwenst! 😀

   Liefs,
   Carolien

 12. Lieverd wat schrijf je toch geweldig!!
  Dikke kus en ik ben trots dat je in Mahziri’s magazine gaat schrijven!
  Groetjes
  José

  • @José,

   Hoi lieve José!!

   Bedankt voor je lieve berichtje jeej! 😀 !! Ik ben ook erg trotss!!

   Dikke kus!

   Liefde en licht,
   Carolien!

 13. Hoi Carolien. Dank je wel voor je blog! Je bent nog zo jong, maar je weet het zo goed te verwoorden :). Ik sta helemaal achter je verhaal. Ik ook ben mijn eigen ik een beetje kwijt, omdat ik zo lang op de overleefmodus heb geleefd. Doet me goed dit artikel te lezen! Ik zou zeggen: ga zo door en dank je wel natuurlijk.
  Liefs Angela

  • @Angela,

   Lieve Angela!

   Heel erg graag gedaan! Ik doe het vanuit liefde!

   Jong ben ik nog zeker.. Maar helemaal alleen doe ik het niet. Met mijn schrijven word ik vanaf boven door mijn gidsen heel erg geholpen en daar ben ik erg dankbaar voor!:D

   Angela, ik hoop dat jij jezelf weer volledig mag terug vinden, ik gun het je, en het is zo belangrijk..

   Een hele fijne dag voor jou toegewenst!

   Liefs,
   Carolien

  • @Angela,

   Angela, natuurlijk ook heel erg bedankt voor het compliment wat je me geeft!! En de stimulans door te gaan met het schrijven!! Daar ben ik blij mee!! En ga ik ook doen! Bedankt!

   Liefs!

 14. Lieve Carolien,
  Het is idd zo waar wat je schrijft. Ben zelf ook bezig om mijn innerlijke ik terug te vinden. Het innerlijk kind, maar het is ook zo zwaar om jezelf een spiegel voor te houden he en dan te zeggen van ik hou van je zoals jezelf bent. Maar het is een heel proces en daar moet ik ook doorheen en dat gaat me zeker lukken.
  Namaste.
  Liefs Karolien.

  • @Karolien,

   Lieve Karolien,

   De weg terug naar jezelf is ook een confronterend en zwaar proces. Vaak is er al die tijd bewust of onbewust een soort rol aangenomen waar we ons dachten prettig bij te voelen, dit is het werk van het ego. Ons hart zal ons altijd blijven roepen. En grote veranderingen zullen dan plaats vinden. Vergeet niet dat we allemaal de kracht en liefde binnen in ons hebben gekregen om dit proces te overwinnen. Zoals je eigen worden zeggen; dit gaat je zeker lukken! Binnenkort kun jij jezelf omarmen en oprecht de liefde kunnen voelen wanneer jij jezelf in de ogen kijkt. Ik ben er van overtuigd:D:D!

   Ik ben heel dankbaar voor je mooie bericht! Dankjewel!
   😀
   Veel kracht en licht,
   Carolien

 15. Lieve Carolien,

  Ik vind je woorden fijn om te lezen.
  Het is zó waar… ik ben blij dat je er bent
  en de liefde laat voelen aan de mensen om je heen.

  Een hele fijne dag!

  Liefs Kim

  • @kim,

   Lieve Kim,

   Wat fijn dit te lezen, hier word ik heel erg blij van!!
   Bedankt voor het prachtige compliment wat mij heel erg veel doet. Ik wens jou ook een hele mooie en fijne dag toe, geniet!!

   Liefs ,

   Carolien

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in