handen vast houden

Lieve Jennifer: Ik lijk veel mensen nu te irriteren, ook mijn cliënten. Met familie en vrienden kan ik dit wel aan, maar ik maak me wat zorgen om mijn cliënten, omdat dit duidelijk niet goed is om mijn zaak verder op te bouwen of te behouden. Eens ze geïrriteerd zijn, worden ze boos op me en willen ze stoppen met met mij te werken. Wat het erger maakt, of misschien meer synchroon, is dat ik gewerkt heb aan mijn financiële toestand en echt meer geld moet verdienen, dus het verlies van cliënten doet er echt geen goed aan.Ik weet dat dit voor mijn hoogste goed is maar ik heb moeite met deze fase.

Jennifer’s antwoord: Laten we eerst eens kijken naar de problemen rond geld, omdat dat niet gaat om dollars en centen, maar om een weerspiegeling van waarde. Binnen de context van waarde zijn er verschillende aspecten. Je biedt je cliënten een perspectief op de waarheid over zichzelf, of over hun waarde, hetgeen ze niet appreciëren, dus wijzen ze het af, en jou ook. Je doet dit met iedereen in je leven en het voelt alsof iedereen je haat. Wat is er veranderd in de soort waarde die je je cliënten en anderen in je leven nu aanbiedt? Hun gedrag is een weerspiegeling van hoe ze zichzelf naar waarde schatten via de spiegel die jij ze biedt, en de perspectieven van de nieuwe waarheid die ze zien.

Het is waarschijnlijk tijd om open te gaan staan voor nieuwe cliënten, vrienden, en een nieuwe zielsfamilie.

handen vast houden

Wanneer je beslist de waarde in je leven te vergroten, wat je hebt gedaan door te werken aan je financiële zaken, begin je dat proces door het meer gaan naar waarde schatten van jezelf. Wanneer je dus vroeger mensen vertelde wat zij wilden horen, wat één versie van de waarheid is, en niet waarachtig bent voor jezelf, zou een verschuiving in je benadering betekenen dat je verbinding maakt met je cliënten op een nieuwe en andere manier, een manier waar zij blijkbaar niet klaar voor zijn. Je weet dat, want ze wijzen je af. Jij zegt dat ze je haten, maar dat heeft niets met jou te maken, het heeft te maken met wat jij hen toont over henzelf.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Het gaat ook over het feit dat je afgelijnd bent op een ander energieniveau, een waar zij geen verbinding mee kunnen maken. En het gaat over grenzen, de jouwe meer bepaald, die te maken hebben met hoe jij de waarheid deelt en wat je hen aanbiedt. Ik vermoed dat je grenzen zwak of onbestaand waren voordien, en sinds ze nu sterker zijn, moeten cliënten meer afgelijnd zijn om te werken met jou. Ze hebben weerstand naar jouw grenzen en jij hebt de keuze om jouw grenzen te verlagen of weg te nemen, of om je cliënten te laten gaan, zodat er plaats komt voor nieuwe.

Je nieuwe benadering werkt voor je, maar zal duidelijk niet werken met je huidige cliënten, familie en vrienden. Ze houden niet van die ‘nieuwe jij’; ze willen omgaan met de ‘oude jij’.

Maar dat lukt niet meer voor jou, en omdat jij moet leven met jezelf, ga je jouw visie over jouw waarde nog meer moeten uitbreiden, om een nieuwe groep verbindingen in je leven toe te laten. Wees niet ontmoedigd door de onmiddellijke resultaten die je ziet, het is gewoon de reactie op jouw verandering door mensen die daar niet klaar voor zijn. Zoals Jezus zei: ‘Je kan de nieuwe wijn niet in oude wijnzakken gieten’.

overvloedWat moet je doen om meer van de nieuwe waarheid tot uitdrukking te brengen zodat je nieuwe waarde ook financiële overvloed meebrengt?

Een ander aspect dat ik hier zie is dat je voordien misschien niet helemaal eerlijk was met je cliënten, uit angst om ze tegen de haren te strijken. Nu je dit niet langer meer doet, krijgen ze de waarheid van jou, maar dat is niet de waarheid die zij willen horen.

Jij bent op de juiste weg, het is een bevestiging dat je klaar bent om een groter spel te gaan spelen, met andere regels en nieuwe spelers.

Wees bereid om al je huidige verbindingen te laten gaan, en vertrouw erop dat het Universum tussen zal komen om die leegte op te vullen.

Dan zal je in staat zijn met mensen te werken en vrienden hebben die jou begrijpen en je waarheidsperspectieven en jezelf naar waarde schatten, en je zal beloond worden met overvloed in alle gebieden van je leven.

Jennifer Hoffman

www.enlighteninglife.com

Vert. Fran Tielemans

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

12 REACTIES

 1. op een andere manier dan hierin geschreven herken ik het. Ik noem het zelf vaak als ik mijn mond open doe en laten horen wat ik werkelijk vind heb ik de hele dag ruzie en roep ik de hele dag irritatie op. Op zich dat doen vind ik zelf niets opleveren en ook nergens toe leiden. Waar het meer omgaat is de verandering waarvoor het staat, binnenwereld en buitenwereld sluiten niet meer op elkaar aan, ik zie het dus meer als een signaal dan een probleem op zich. En ook ervaar ik het dat ik mijn eigen milieu waarin ik opgegroeid ben en me gevormd heeft en eigenlijk altijd nog de maatstaf is waarnaar ik leef, hoe erg dat knelt. En toch om het te laten gaan, zie ik maar 1 weg, gewoon te ervaren hoe als het is. Ik kom er steeds meer achter, de belemmeringen zitten niet in de buitenwereld, maar zitten allemaal gewoon in mezelf.

 2. hallo,
  ik ben zelf geen therapeut, maar wil toch reageren op dit stukje. Er word in het stukje vermeld dat clienten zich nu irriteren en boos reageren op je, maar eerst dus niet? Dus je communiceert dus ook anders dan voorheen, en de manier waarop creert dus onbegrip en weerstand bij je clienten. Wat is er veranderd, en zou het kunnen helpen als je zou analiseren wat die weerstand oproept? Misschien kom je tot andere inzichten wanneer je vanuit de positie van je clienten naar jezelf kijkt. ( Misschien heb je dit ook al gedaan, maar dit is niet in je brief te lezen) Succes ermee in ieder geval!

  • @Lisa, Lisa ik ga helemaal met je mee,probeer je te verplaatsen in de ander, als je zelf geirriteerd bent, zoals je schrijft komt dat ook over, mensen luisteren niet alleen naar wat je zegt, maar ook hoe je het zegt.

  • @Lisa, dag lieve lisa, geen therapeut met diploma misschien maar wel wijs en dat krijg je van nature door/ingegeven zonder certificaat. Het artikel is ook wel zwart-wit….grijs is ook een kleur! Balans….de gulden middenweg
   Liefs en een fijn weekend

 3. Wow, wat komt dit op een goed moment! Het lijkt wel voor mij geschreven! Ik dacht al dat ik verkeerd bezig was nu ik eindelijk heb geleerd meer te vragen en voor mezelf op te komen. Door de rare ervaringen die dat opleverde heb ik even getwijfeld aan mezelf, maar begrijp nu beter hoe het werkt en weet nu ook beter welke richting ik uit te gaan heb. Dank je wel voor zoveel wijsheid!!!!!
  Hartegroet,
  Ineke

 4. Ook dit artikel komt weer precies op het goede moment. Het lijkt alsof ik bij mensen naar binnen kan kijken en dat heeft een aantrekkingskrach voor mensen, maar stoot ze ook af. Heb al vele malen ervaren dat mensen waar je veel voor hebt gedaan en die ik heb geleerd naar zichzelf te kijken afhaken als hun problemen opgelost zijn. Ze vinden lijkt het dan te confronterend dat je dingen ziet die ze eigenlijk niet willen weten. Ze kiezen ervoor om in een onecht leven te leven.

  Je staat dan voor de keuze meegaan in hun schijnwereld om ze in je leven te houden of beseffen dat het beter is om los te laten en hopen dat je nieuwe echte mensen tegen komt.

  Een moeilijk dilemma, want je wordt zo vaak teleurgesteld dat de keuze om voor de makkelijke weg te gaan groot is.

  • @Marjolein,
   ook voor mij heel herkenbaar Marjolein.
   ik realiseer mij dat alles gebaseerd is op angst,angst bij mensen om te laten zien wie je werkelijk bent,angst om niet aardig gevonden te worden en dus houden ze hun mond.
   heb mij tijdelijk teruggetrokken uit de wereld,zoals jij omschrijft,weggaan, maar heb toch besloten om mij weer open te gaan stellen maar nu met de wetenschap datniet iedreen de kennis heeft die wij hebben(dat naar binnen kijken) en dat de meeste mensen angst hebben, mijn ervaring nu is dat ,wanneer je het zo benaderd ,dat er heel veel mensen zijn die uiteindelijk toch over de brug komen,,,,je kunt ze heel veel meegeven lieve Marjolein!

 5. Heel leerzaam en geeft inzicht!!!
  Hartelijk dank en ook voor het vertalen.

  Dus bij jezelf blijven,geloven en vertrouwen in kracht en dat je het niet alleen hoeft te doen.Dat er Goddelijke steun en hulp is,dus op naar overvloed….wat bemoedigend,hoopvol en heeeeeerlijk!!!!

  groetjes,
  Brenda

 6. Geldt ook voor mij. Ik ben me ervan bewust dat ik nieuwe wegen insla en de oude achter me moet laten, in vertrouwen. Nu nog geduld en vertrouwen blijven behouden. 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in