Ik wil rust in mijn hoofd

Je hoofd draait overuren… je kunt maar geen keuze maken. En de tijd begint steeds meer te dringen. Stress, twijfelen, piekeren, nog meer stress en nog steeds geen helderheid. Gek word je ervan!

Waarom lukt het me nu niet om een keuze te maken?
Waarom krijg ik het niet helder?
Moet ik dan een keuze maken waar ik niet volledig achter sta?
Die niet helemaal goed voelt?
Wat dan als het tegenvalt of de verkeerde keuze bleek te zijn?

Als dit herkenbaar voor jou is, ben je niet de enige

rust in mijn hoofd Piekeren en (keuze)stress komen veel voor. Enerzijds door de huidige maatschappij, waarin er gewoon veel meer keuzes zijn dan er vroeger waren, wat heel mooi is. Dat betekent dat wij tegenwoordig veel meer vrijheid hebben en veel meer mogelijkheden. Maar meer keuzes betekent ook meer stress. Want als je een keuze maakt dan zeg je tegen één optie Ja en tegen alle andere opties Nee. En dat kan voelen als een verlies of een grote onzekere factor. Want hoe weet je dan dat je de juiste keuze maakt?

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Anderzijds is dit probleem ook enorm gegroeid doordat we tegenwoordig veel meer dan vroeger vanuit ons hoofd leven. We worden opgevoed in een kennismaatschappij en op school leren we redeneren, beargumenteren en overtuigen.
Maar waar is het aandeel van je gevoel dan gebleven?
Juist… dat is precies het probleem. We zijn in al die jaren van logisch redeneren het contact met ons gevoel en ons lijf wat kwijt geraakt.

We willen alles begrijpen, verklaren en kunnen checken. Maar de belangrijkste factor die ons leven richting geeft, namelijk ons gevoel, kan niet begrepen of verklaard worden. Dus wordt het aan de kant geschoven en genegeerd. Met alle gevolgen van dien.

Veel lichamelijke klachten en ziektes zijn gerelateerd aan het structureel negeren of wegdrukken van bepaalde gevoelens of het keer op keer negeren van je eigen grenzen. Dit gebeurt niet eens bewust, we weten gek genoeg niet beter. Vervolgens proberen we het dan op te lossen met medicijnen die vaak ook nog eens de gevoelens afvlakken of onderdrukken. En zo kom je vast te zitten in een vicieuze cirkel waarbij je steeds verder vervreemd raakt van je lijf en je gevoel.

Tijd dus om deze cirkel te gaan doorbreken en weer contact te gaan maken met jezelf

Maar wat is dat eigenlijk.. contact met jezelf?
Het klinkt misschien zweverig voor sommigen, maar eigenlijk is het zo aards als het maar zijn kan. Het gaat namelijk vooral om het letterlijke contact met je lichaam. Wat voel je in je lijf? Welke signalen geeft je lijf? Wat betekenen die signalen en hoe handel je ernaar?

Vervolgens gaat het om ruimte geven aan je emoties. Alleen al het feit dat wij drie van de vier basisemoties het label ‘negatief’ geven zegt al genoeg. Elke emotie heeft een functie en elke emotie is nuttig, maar ze moeten wel op de juiste manier ruimte krijgen. Want opgekropte emoties of emotionele emmers die over lopen, die kunnen wel schade aanrichten. Je emoties leren kennen en leren op een gezonde manier ruimte te geven is dus ook heel belangrijk.

rust in mijn hoofd

Leer contact maken met jouw verlangen. Je hart is je kompas, het wijst je de weg. Maar als je jouw verlangen niet kan voelen dan ben je richtingloos en probeert je hoofd jouw kompas te zijn. Wanneer je jouw hoofd als kompas inzet dan kom je niet terecht op het pad dat jou ware voldoening geeft. Contact maken met je hart en je verlangen is dus essentieel om piekeren en keuzestress tot het verleden te laten behoren.

Tot slot: je intuïtie, je onderbuikgevoel. Dat gevoel waarvan niemand precies weet hoe het werkt, maar dat je zelden in de steek zal laten wanneer je er goed contact mee hebt. Het is een innerlijk weten, je kunt het niet uitleggen of beargumenteren, maar je voelt gewoon dat dit is wat je moet doen. En gek genoeg heeft dit gevoel vrijwel altijd gelijk.

Rust in mijn hoofd

Deze vier factoren, je lijf, je emoties, je verlangen en je intuïtie zorgen bij elkaar voor het ‘gevoelsdeel’ als het gaat om keuzes maken. Als je alleen je hoofd gebruikt, negeer je dus 4/5e deel van jezelf En dan verwacht je wel van jezelf dat je weet wat je wil, dat je goede keuzes kan maken en dat dit makkelijk en zonder stress of piekeren lukt. Vreemd eigenlijk toch? Tijd dus om hier verandering in aan te gaan brengen.

Waar begin je?

Stap voor stap en met veel oefenen kan iedereen het contact met je volledige zelf weer herstellen. Ik ben zelf het levende bewijs. Ik voelde niets meer. Stap voor stap heb ik het contact met mijn gevoel weer kunnen herstellen. Inmiddels werk ik al jaren voor 90% op gevoel en intuïtie, het blijkt juist mijn superkracht te zijn. Wie had dat ooit gedacht?

Alles wat ik zelf gedaan heb om dat te bereiken in combinatie met de kennis vanuit mijn opleiding en ervaring als coach heb ik gebundeld tot een cursus waarin ik jou leer hoe je stap voor stap weer contact maakt met je gevoel. Dit zorgt ervoor dat je meer rust in je hoofd zal gaan ervaren, meer ontspanning in je lijf. Dat je beter weet wat je wilt en meer contact krijgt met je intuïtie.

Jij, als lezer van Nieuwetijdskind Magazine, kunt deze cursus met een flinke korting aanschaffen. Voor slechts
€ 39,95 heb jij alles wat je nodig hebt, stap voor stap in de juiste volgorde bij elkaar. Niets zweverigs, heldere en concrete oefeningen en opdrachten waar je direct mee aan de slag kunt en die je direct resultaat zullen geven. Wil jij gebruik maken van deze actie? Klik dan hier.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in